ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.11.2018 | 14:14

Παρεδωσα όπλα ..

Ειναι η τελευταια φορα που πιστεψα οτι μπορει να βγει κάτι με κάποιον που με ενδιέφερε.. Εχω κουραστεί πια..Στα 28 μου εχω αποδεχτει οτι θα πεθανω μονη με γάτες.. Δε μου αρεσει η μοναξια αλλα τι να κανεις .. Απλα παρεδωσα οπλα..Δεν αξιζει να στεναχωριεμαι για ακομα ενα κατι που εν τελη αποδειχτηκε τιποτα.. Επιπλέον ειμαι ασχημη , απ αυτες που τις βλεπεις και σου προκαλουν εμετο.. και ας λενε οι φιλοι μου οτι δεν ειναι ετσι εγω δε τους πιστευω.. το βλεπω ξεκαθαρα .. ΔΕ ΒΛΕΠΟΜΑΙ ΡΕ ΑΔΕΡΦΑΚΙ ΜΟΥ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?Πολυ πιθανο μακρινος μου συγγενεις ο Κουασιμοδος..
37
 
 
 
 
σχόλια
Αν οι σκέψεις μας έχουν τόση δύναμη σκέψου τι κάνουν τα λόγια μας!! Και τι ενέργεια μας επιστρέφουν.Αν εσύ πιστεύεις ότι είσαι άσχημη, τότε αυτό θα αποπνέεις. Αν πιστεύεις ότι ποτέ δεν σου "σταυρώνει" σχέση, τότε το πιο πιθανό αυτό να συμβαίνει. Δεν μπορώ να σου υποσχεθώ ότι όλα θα πάνε καλά ή θα βρεις κάποια στιγμή τον "άνθρωπο" σου. Μπορώ όμως να σου εγγυηθώ πως αν εσύ πρώτη πιστέψεις στον εαυτό σου, τον αγαπήσεις και τον αποδεχτείς, τότε θα είσαι ευτυχισμένη και πραγματικά όμορφη (με ή χωρίς εισαγωγικά).
Τον εαυτό σου μόνη σου πρώτα θα τον αγαπήσεις και θα τον αποδεχτείς όπως είναι για να σε αγαπήσουν και οι άλλοι. Αν πιστεύεις ότι είσαι άσχημη, αυτό το μήνυμα θα περνάς στους έξω. Αν κάτι δεν σου αρέσει πάνω σου μπορείς να το αλλάξεις και δεν εννοώ πλαστικές επεμβάσεις. Εδώ βλέπεις στο δρόμο όχι εμφανίσιμους ανθρώπους αλλά αποπνέουν δυναμισμό και κάτι ελκυστικό μεταδίδουν στους άλλους.Υστερόγραφο. Αν νομίζεις πως εμείς οι εμφανίσιμοι έχουμε ουρά από νύφες και γαμπρούς, πλανιέσαι. Και οι όμορφοι έχουν τα δικά τους ζόρια. Επίσης να ξέρεις πως κάποιος που θα σε δει, μπορεί να σου πει πως είσαι η γυναίκα της ζωής του.
Οπως ειπε και ο μεγάλος Dostoyevsky : “You will burn and you will burn out; you will be healed and come back again.” ;)Και καποια στιγμη, εκει που πραγματικα΄θα εχεις απογοητευτει και θα πιστευεις οτι αυτη θα ειναι η μονιμη μελλοντικη σου κατασταση ... ξαφνικά η γλυκεια ανατροπή θα ερθει στη ζωη σου
Εξομολογούμενη, νομίζω ότι ωραίοι και άσχημοι έχουμε κανει την σκέψη ότι θα πεθάνουμε μόνοι με συντροφιά γατάκια/σκυλάκια, εστω και μιση φορά (εγώ έχω ήδη γάτο, τον Ροδόλφο ).Μάλλον τα λες αυτα πάνω στην απογοήτευση σου όπως κάθε άνθρωπος που απογοητέυεται. Να ηρεμήσεις και να συνεχίσεις να προσπαθείς.
"άσχημη" =χωρίς σχήμαΤι είσαι, στραβοχυμένος λουκουμάς; Χέρια, πόδια, λαιμό, δεν διαθέτεις; Για να εννοιοδοτούμε τις λέξεις όπως αυτές δημιουργήθηκαν κι όχι αυθαίρετα.
One step at a time. Κάθε μέρα και πιο ψηλά. Τράβα με να σε τραβώ ν'ανεβούμε το βουνό. :)[μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο καθημερινά, εμού συμπεριλαμβανομένου στις μαθητεύουσες]
Με πρόλαβες!Πάντως η λέξη ''άσχημος'' μια χαρά στέκει εννοιολογικά σαν χαρακτηρισμός. Εννοώντας όλες εκείνες τις φυλές που δεν έχουν σχήμα, δηλαδή ασύμμετρα χαρακτηριστικά προσώπου. Πάρε για παράδειγμα τη φυλή των Ιλλυρίων.
Πώς γκένεν αυτό;;Με βάση την αρχαία ελληνική γλώσσα πιο ορθοί χαρακτηρισμοί είναι ο ''δυσειδής ή δύσμορφος'' και κατόπιν πήρα αφορμή ό,τι έγραψες περί της ασχήμιας και το ανέλυσα. Ε όταν διαφωνείς με κάτι, ας μπορείς τουλάχιστον να το δικαιολογήσεις με επιχειρήματα.
*αναστεναγμός*Άλλο έλεγα. :)Αν είσαι πούρος εθνικιστής, υποτίθεται δεν πιστεύεις ότι κατάγονται από αρχαίο γένος Ιλλυριών...Aν δεν είσαι, γιατί τους βλέπεις ως φυλετικά κατώτερους;
Δεν είμαι εθνικιστής, αλλά φιλοπάτρης.Πώς ακριβώς θεώρησα κατώτερους τους Ιλλυρίους; Επειδή σχολίασα πώς έχουν σαν φυλή ασύμμετρα χαρακτηριστικά, δηλαδή συνήθως μεγάλο και κάπως τετράγωνο σχήμα προσώπου; Αυτό είναι γεγονός. Το ίδιο συμβαίνει και με τους Μογγόλους. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε τελικά...
Λουκουμάκι μ'έπεμψες, καρδιά δεν θα χαλάσω. "Φιλόπατρις" είναι το ορθόν! Αρχαιοελληνικά πάντοτε ομιλώντας. Τα υπόλοιπα είναι στην κρίση των αναγνωστών. Σε φιλώ και καλή σου εβδομάδα.
Σωστή! Σόρρυ...Κατά τ' άλλα με απογοητεύσες σχετικά. Δεν έγραψες ούτε ένα πειστικό και αντικρουόμενο επιχείρημα. Η τακτική της γενικολογίας για να αναιρέσω τον άλλον με χαλάει. Επίσης, καλή εβδομάδα!
Άμα σε απογοήτευσα να σε κεράσω παστούλα να χαμογελάσεις. Δεν μπαίνω σε διενέξεις για τέτοια. Πλέον. Τις καρδιές μας χαλάμε και δεν πείθει ο ένας τον άλλον, τα μετερίζια του καθείς τα έχει κοζάρει. Για τα γλωσσολογικά, ευχαρίστως όμως. Ευχαριστώ για την ευχή!
Δε τα θυμασαι καλα αγαπημενε μου Saintsir... friend-zone ηταν!!!Η Εσμεραλντα με το νετο τα εφτιαξε!www.youtube.com/watch?v=76w-FY6EiEoΣυμφωνω ομως οτι τη καλη καρδια θα την εκτιμησουν λιγοι και καλοι!!!!
Kάπου στη μέση είναι η αλήθεια, έχετε κι οι δυο δίκιο. Στο μυθιστόρημα το τέλος είναι δυσάρεστο και επιβεβαιώνει ότι η όψη είναι παντοδύναμη.Στο καρτούν του Disney το εξωράϊσαν για να πετύχουν happy ending για τα παιδιά και μήνυμα πολιτικής ορθότητας. https://www.shmoop.com/hunchback-of-notre-dame/ending.html
Κατανοώ ότι ρίγη ιερής αγανάκτησης διαπερνούν το πνεύμα των σχολιαστών που σχολιάζουν την καυλοπυρέσσουσα σχέση των καταραμένων εραστών της Παναγίας των Παρισίων, αλλά η Εσμεράλδα υποτίθεται είναι 16 ετών. Φουλ ηλικία συναίνεσης και με τη βούλα, με βάση τα τρέχοντα νομικά δεδομένα.Μην είμαστε τόσο αφοριστικοί.
Το 1935 εισήχθη στην Ελλάδα μια λακ για τα μαλλιά από την Αργεντινή, που ονομαζόταν “gomina”. Η ισπανική λέξη προέρχεται από το gomma, δηλαδή γόμα, από το αρωματικό κόμμι, που χρησιμοποιείται στα καλλυντικά. Σύμφωνα με το Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας από αυτή τη λακ, που προτιμούσαν οι ηθοποιοί, άνδρες και γυναίκες, προήλθε μια από τις πιο διαδεδομένες ελληνικές λέξεις, η “γκόμενα”, και βέβαια ο “γκόμενος”, δηλαδή η ερωμένη, ή η όμορφη, ερωτεύσιμη γυναίκα, και αντιστοίχως ο άντρας με τον οποίο έχει μια γυναίκα ερωτική σχέση.Ειδικά ο “γκόμενος”, λέει το Λεξικό, προέρχεται από το ιταλικό “gommeno”, από το γαλλικό “gommeux”, δηλαδή ο νεαρός που περιποιείται τα μαλλιά του με κόμμι, ο αρωματισμένος και ωραίος νέος. Τώρα, υπάρχουν και άλλες ετυμολογικές προσεγγίσεις: από την αγγλική λέξη woman, ή από το ιταλικό gomena, που στην ναυτική ελληνική ιδιόλεκτο έχει μεταφερθεί ως γούμενα, δηλαδή το σκοινί, η θηλιά που βάζει ο εραστής στο λαιμό του...
Ναι ναι ΝΑΙ!!!!!!! (οργιαστική κραυγή)Αυτή είναι η ετυμολογία! Εγώ να πω την αμαρτία μου την έμαθα από το παροδικό Νέμεσις (το θυμάστε;) πριν κάτι χρόνια. Λακ πάντως εννοείται το αεορολυμα νομίζω, όποτε μάλλον μπριγιαντινη νοείτο αρχικά.
η μικρή ξεκάθαρα του φτιάχνει το μαλλί, οπότε ο Κουασιμόδος γίνεται "γκόμενος" και στο τελευταίο πλάνο ξεκάθαρα ο όχλος άντρες και γυναίκες σπρώχνονται για να τον διεκδικήσουν.Ξεκάθαρα πράγματα.. τόσο καιρό έφταιγε το μαλλί.(LoL)
Το ότι κάνουμε meta στον Hugo εδώ μέσα ούτε στα πιο τρελλα όνειρα των λόγοκριτικών λέμε!Ευχαριστώ για την συναρπαστική προσθήκη Saint! (δεν το είχα ποτέ σκεφτεί έτσι)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ