ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.7.2018 | 14:34

Γάμος ναι ή όχι;

Για ποιόν λόγο να θέλει κάποιος να παντρευτεί, όταν δεν πρόκειται να κάνει ένα ζευγάρι παιδιά; Τι εξυπηρετεί ο γάμος εκτός από το να δείξεις κάτι σε τρίτους ανθρώπους; Για ποιόν λόγο να μαλώνει κανείς για κάτι τέτοιο; πρέπει να χωρίσουμε για να σταματήσει αυτή η γκρίνια; Και μετά λένε πως οι γυναίκες είναι που θέλουν την κουλούρα σώνει και καλά. Την έβαλα μια φορά, δεν μου χρειάζεται δεύτερη. Αφού είναι σημαντικό για εκείνον ας μου το έλεγε από την αρχή θα του έλεγα και εγώ πως το βλέπω. Αυτά τα πράγματα όσο πιο γρήγορα ξεκαθαρίζονται τόσο το καλύτερο να μη χάνει κανένας χωρίς λόγο χρόνο σε μια σχέση που θα καταλήξει σε αδιέξοδο.
4
 
 
 
 
σχόλια
Ως προς το πρώτο σου ερώτημα, γιατί να παντρευτεί κανείς αν δεν θέλει παιδιά, να αου θυμήσω ότι ο γάμος και το σύμφωνο συμβίωσης αποτελούν ένα συμβόλαιο που υπογράφουν δύο άτομα με το κράτος ώστε αυτό να τους θεωρεί οικογένεια από 'δω και πέρα. Όποιος έχασε τη δουλειά του και μπορεί να έχει ακόμη ασφάλιση λόγω του έτερου μέλους, όποιος χρειάστηκε να πάρει ιατρική απόφαση για το/τη σύζυγο που βρίσκεται στο νοσοκομείο, όποιος χρειάστηκε μόρια στον ΑΣΕΠ ή μετάθεση, οποιος χρειάστηκε να πάρει δάνειο, οποιος έχασε το/τη σύζυγο και δικαιούται σύνταξη ή κληρονομιά, και ούτω καθεξής, καταλαβαίνει τη σημασία αυτού του συμβολαίου. Αλλιώς τρέχα να πεις στους ομοφυλόφιλους ανθρώπους ότι κακώς πάλευαν για αυτό το δικαίωμα και να κάτσουν στα αυγά τους.
Ως προς τη δεύτερη ερώτηση, εννοείται πως είναι από τα ζητήματα που πρέπει να ξεκαθαρίζονται νωρίς, όπως ακόμη και η διαχείρηση των οικονομικών, το πού θα μείνει το ζευγάρι, κ.ά.(Υ.Γ. Τώρα είδα τα ορθογραφικά μου λάθη στην προηγούμενη απάντηση· μακάρι η lifo να είχε τη δυνατότητα τροποποίησης απάντησης.)
"Αυτά τα πράγματα όσο πιο γρήγορα ξεκαθαρίζονται τόσο το καλύτερο να μη χάνει κανένας χωρίς λόγο χρόνο σε μια σχέση που θα καταλήξει σε αδιέξοδο. Πηγή: www.lifo.gr"Αυτό είναι το πόιντ, και σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. Δε μπορεί να έχουμε όλοι τις ίδιες επιθυμίες, ούτε είναι σωστό να επιβάλλουμε τις δικές μας στους άλλους. Ένας σύντροφος οφείλει να ακούσει την άποψή σου ήρεμα, με διάλογο, όχι φωνές και να πορευτεί αναλόγως σεβόμενος και τους δυο σας.Αλλά στα παραπάνω, μην είσαι τόσο απόλυτη. Μόνο κάτι ρηχοί και παρωχημένοι παντρεύονται για τα μάτια τρίτων και "κοινωνίας". Μέγα λάθος για όλους, αλλά δε σημαίνει ότι όλοι παντρεύονται μόνο για το θεαθήναι ή τα παιδιά.