ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.7.2018 | 16:45

ΑΔΙΚΙΑ Ή ΑΝΕΡΓΙΑ

Θα τα παρω απο την αρχη ,ειμαι Ελληνιδα 33 χρονων αλλα εχω κανει σπουδες ιατρικης στο Πανεπιστημιο της Μασαχουσετης με υποτροφια ,αφου ειχα φερει την υψηλοτερη βαθμολογια σε καποιον απο τους μαθητικους διαγωνισμους. Μετα τις σπουδες μου εκανα το διδακτορικο μου στην βιολογια του εγκεφαλου και τις αλληλεπιδρασεις του με την παραλυση της σπονδιλυκης στηλης.Επειτα εκανα το μεταπτυχιακο μου στο Πανεπιστημιο του Κειμπριτζ πανω στις ορθοπεδικες ανωμαλιες σε βρεφη και παιδια .Και τωρα μετα απο αυτο το ευχαριστο ,γεματο επιτυχιες διαστημα ερχονται τα δυσκολα Λοιπον με αυτα τα προσοντα βρηκα ευκολα δουλεια εξω σε ενα απο τα καλυτερα πανεπηστιμιακα νοσοκομεια της Γερμανιας ομως ο τεραστιος ρατσισμος ,οι προκαταληψεις που κυνηγουν τους Ελληνες δεν διορθωνονται απο οτι φαινεται με τις σπουδες και τις τοσες προσπαθειες μου .Για να φανταστειτε ολοι οι ανωτεροι μου αρνουνταν να με διδαξουν ,δεν μου προσφεραν χειρουργεια και μου προσφεραν μονο χαμαλοδουλεια. Ακομα και οι ασθενεις δεν ηθελαν Ελληνα γιατρο.Ειλικρινα δεν ξερω τι να κανω αν δεν γινει κατι δεν προκειτε να εξελιχθω στο επαγγελμα μου αν και πιστευω οτι το αξιζω. Η αποφαση που πρεπει να παρω ειναι να μεινω εκει ή να γυρισω πισω και να καταληξω ανεργη? *Συγχωρεστε με για τα ορθογραφικα και την απουσια τονων αλλα λειπω πολυ καιρο απο την Ελλαδα και εχω ξεμαθει....
6
 
 
 
 
σχόλια
Δεν ξέρω αν μιλάς τη γλώσσα, αλλά αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας ένταξης σε μια χώρα, ΕΙΔΙΚΑ αν είσαι γιατρός.Όσο για τα σχόλια για τους έλληνες, οκ, κι εγώ έχω ακούσει αρκετά στην πλάκα για το πόσο τεμπέληδες είμαστε, που χρωστάμε στους βορειοευρωπαίους, κτλ (μερικά πολύ χοντρά). Αν παρεξηγείσαι και το παίρνεις προσωπικά, χάνεις το παιχνίδι. Αν τα αντιμετωπίσεις με χιούμορ, κάποια στιγμή θα σταματήσουν.Τέλος, μας αράδιασες όλο το βιογραφικό σου, με τόσες λεπτομέρειες και με ένα τόνο αλαζονείας. Καλά τα πτυχία, αλλά μην περιμένεις να σε στείλουν κατευθείαν στην κορυφή. Πρώτα πρέπει να περάσεις και από τις χαμαλοδουλειές. Κι εγώ στην αρχή παραπονιόμουν και μου κακοφαινόταν, αλλά έμαθα τόσα πράγματα και μου έδωσαν τόσο γερές βάσεις, και εκεί το χρωστάω αν τώρα είμαι καλή στη δουλειά μου.
Έχεις ζήσει τόσα χρόνια στη Γερμανία ώστε να έχεις ζήσει "τεράστιο ρατσισμό" και προκαταλήψεις; Μετά από 10 χρόνια εδώ και λόγω τεχνικού επαγγέλματος και επισκέπτομαι πολλές εταιρίες, δεν έχω ακούσει κάποιο αρνητικό σχόλιο. Το αντίθετο μάλιστα όπου οι έλληνες, συγκρινόμενοι με εργαζόμενους άλλων εθνικοτήτων, χαίρουν απόλυτης εκτίμησης κι εμπιστοσύνης.Εγώ θα σταθώ σε άλλο σημείο. Για τα λάθη από άτομο το οποίο έχει διαβάσει ατελείωτες ώρες, τα άπειρα βιβλία, που έχει γράψει άλλες τόσες εργασίες/αναφορές (συν τη διδακτορική διατριβή) και που τώρα δεν έχει όρεξη να προσέξει την ορθογραφία σ' ένα τόσο μικρό κείμενο, μου δείχνει ότι δεν δίνεις σημασία σε απλά πράγματα όπως το να ψάξεις στο ίντερνετ για το πως γράφεται μια λέξη. Όπως κόπιασες τόσο πολύ στις σπουδές σου, άλλο τόσο πρέπει να κοπιάσεις και στον επαγγελματικό σου βίο ειδικά σε πολύ πιο καλοπληρωμένες θέσεις όπου πρέπει να αποδείξεις ότι αξίζεις γι αυτή τη θέση.Για μένα απλά ο ορισμός του Faulheit.
Είμαι και εγώ νεομετανάστρια στη Γερμανία και ξέρω τουλάχιστον 10 Έλληνες νεοφερμένους γιατρούς και είναι όλοι πολύ χαρούμενοι. Και εγώ 5 χρόνια σχεδόν στη Γερμανία, ρατσισμό δεν ένιωσα πουθενά. Ίσα ίσα, ένιωσα μόνο αποδοχή και συντροφικότητα. Βασικά δεν ένιωσα πότε ξένη. Και κανείς Έλληνας που ξέρω εδώ δεν ένιωσε ποτέ κάτι τέτοιο. Σε αντίθεση με τους ξένους στην Ελλάδα.Κάτι δεν περιγράφεις καλά και χρησιμοποιείς τη ξεπερασμένη καραμέλα του ρατσισμού απέναντι στον Έλληνα, που στη τελική την περήφανη και αξιοπρεπή πατρίδα μας προσβάλει.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ