ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.6.2018 | 10:10

Τσακωθήκαμε

Θέλω να φύγουμε στο εξωτετικό. Μου έγινε μια πάρα πολύ καλή πρόταση μου προσφέρανε τα 3πλά και ζήτησα διορία 3 μέρες. Η γυναίκα μου από την άλλη είναι στο σπίτι πάει σούπερ μάρκετ μαγειρεύει αυτά. Ψαχνόμουν από καιρό για εξωτερικό εδώ δύσκολα βγαίνουμε. Χθες το συζητήσαμε και μου είπε να πάμε στο σπίτι της μάνας της για να γλιτώναμε το ενοίκιο. Το ενοίκιο είναι το θέμα; Θύμωσα πάρα πολύ. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με την μάνα της γυναίκας μου συμπσθής μου είναι κιόλας. Αλλά θέλω να φύγουμε έξω. Μακάρι να φεύγαμε χθες. Αν δεν πάμε τώρα που είμαστε νέοι πότε θα πάμε ρε παιδιά; Τελικά της φώναξα τα βρόντηξα και έφυγα. Γύρισα αργά το βράδυ ξάπλωσα στο κρεβάτι μας πήγα να της χαϊδέψω τα μαλλιά δεν ήθελε με απομάκρυνε με τον τρόπο της. Δεν ήθελα να γίνει αυτό αλλά είναι χρυσή ευκαιρία. Δεν θα μου δωθεί ποτέ ξανά.
4
 
 
 
 
σχόλια
Βρε παιδιά, πολύ ωραίες οι τεκμηριωμένες και πολιτισμένες απαντήσεις σας.Αλλά εμένα - αν και γυναίκα - κάτι τέτοια με ξεπερνάνε και με τσαντίζουν.Είναι δυνατόν να ζεις μια κοινή ζωή με τον άνθρωπό σου όπου τα βγάζετε δύσκολα πέρα, να μη δουλεύεις κι εσύ για να βοηθήσεις, παρά να κάνεις "οικιακά", να έρχεται το τυχερό και το προνόμιο να πάτε έξω με τα τριπλά, κι εσένα η μόνη σου φιλοδοξία να είναι "να γλιτώσεις το νοίκι";Και να παραδώσεις παράλληλα και κάθε ενήλικη αξία και αίσθηση αξιοπρέπειας και ιδιώτικότητας για να μείνεις με τη μάνα σου;Δηλαδή, πώς αυτή η στάση υπακούει στην κοινή λογική; Και πώς δείχνει κάτι πέρα από εγωισμό και αυτή η πλευρά;Συγγνώμη δηλαδή, στην εποχή μας, τόσος κόσμος απελπισμένος, πολλοί με εφόδια και λαχτάρα να φύγουν έξω για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά ακόμα και "το έξω" δεν είναι "η κότα με τα χρυσά αυγά". Δεν τυχαίνουν κάθε μέρα τέτοιες ευκαιρίες. Πόσο εκτός πραγματικότητας πρέπει να ζεις για να μουλαρώνεις, να προτείνεις τέτοια κοντόφθαλμα ημίμετρα "για το νοίκι" και να νευριάζεις κιόλας;Εξομολογούμενε, μίλα στη γυναίκα σου ήρεμα μεν, αλλά λογικά και στακάτα. Όντως πρέπει να συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα.
Τα επιχειρήματα, αγαπητέ, οφείλεις να τα εκθέτεις ήρεμος. Έβαλες τις φωνές, γιατί ήθελες να επιβληθείς. Όπως θα αντιλήφθηκες, μόνο προβλήματα σου δημιούργησε η επιθετική συμπεριφορά. Την έβαλες σε θέση άμυνας και σου αντιτίθεται με όποιον τρόπο θεωρεί ότι μπορεί. Επίσης, το ότι θεωρείς μειωτικό που η γυναίκα σου δεν εργάζεται με μισθό, αλλά εργάζεται (ναι, ναι!) στο σπίτι σας, άρα η άποψη της δεν έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, δεν σας βοηθά να αποφασίσετε από κοινού. Ξεχνάς, ότι έχει εξίσου δικαίωμα να ζυγίσει τα πράγματα και να αποφασίσει αν αξίζει τον κόπο να αφήσει πίσω της την ζωή, όπως την ξέρει μέχρι τώρα. Και τέλος, έλεγξε διπλά και τρίδιπλα, αν η πρόταση που σου έγινε, είναι σοβαρή και έχει βάση, καθώς δεν αναφέρεις κάποιο interview με εργοδότη ή έστω πιστοποιημένο γραφείο ευρέσεως εργασίας. Έχω γνωστούς που την πάτησαν big time από απατεώνες και ζητούσαν δανεικά για να γυρίσουν πίσω. Όλα στο τραπέζι λοιπόν, με ανοιχτά χαρτιά και ήρεμα, για να πάρετε από κοινού μια απόφαση. Όποια και αν είναι αυτή.
Από τη στιγμή που δεν δουλεύει η γυναίκα σου άρα ότι κάνει εδώ θα το κάνει και εκεί δεν βλέπω γιατί να μη θέλει να ξεβολευτει, να φύγει στο εξωτερικό για μια καλύτερη προοπτική. Για τις φιλες; την οικογένεια της; μπορεί να το βλέπω λάθος άλλα εσύ είσαι η οικογένεια της και στην τελική θα μπορούσε να μην είναι κάτι μόνιμο άλλα για μερικά χρόνια. Να σκεφτεί την προοπτική και σαν μια ευκαιρία για εκείνη να αλλάξει παραστάσεις, φιλικούς κύκλους και γιατί όχι να βρει και την επαγγελματική αποκατάσταση που ίσως να μην βρίσκει εδώ. Αφού έχεις την ευκαιρία με έτοιμη στρωμένη δουλειά να σε περιμένει γνώμη μου είναι να μην την αφήσεις. Τώρα πως θα το πετύχεις αυτό εσύ ξέρεις τη γυναίκα σου καλυτερα. Μην αφήσεις όμως μια ευκαιρια να πάει χαμένη και μετά από χρόνια το μετανιώσεις. Άσχετο αλλά αυτό που μετα τον καυγά έρχεται ο άλλος και είναι αγκαλίτσες και φιλάκια πολύ μου αρέσει άλλα δεν υποκυπτω ποτέ.
Δεν κατάλαβα τον λόγο που θύμωσες. Σου είπε την άποψη της (λάθος για μένα) για το πως θα μπορούσε να βελτιωθεί η κατάσταση. Θα ήταν βέβαια τα πράγματα λίγο εύκολα για σας αν δούλευε και η γυναίκα σου έτσι ώστε να μπαίνει ένα έσοδο ακόμα στο σπίτι. Δηλαδή αν δεν έχει κάποιο πρόβλημα, δεν βρίσκω λόγο να κάθεται σπίτι να μαγειρεύει να πηγαίνει σούπερ μάρκετ όπως γράφεις. Η πρόταση στο εξωτερικό για μένα είναι η καλύτερη λύση. Καλό είναι να το συζητήσεις μαζί της και να μην αρπάζεσαι. Κακώς τα βρόντηξες της φώναξες και έφυγες. Εκείνη την στιγμή έπρεπε να κάνεις το αντίθετο. Να της δώσεις ένα μεγάλο φιλί και μια τεράστια αγκαλιά. Να πάρετε την απόφαση μαζί και να βρεθεί η χρυσή τομή γιατί ο χρόνος πιέζει.