ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.6.2018 | 17:40

Ο φίλος μου φεύγει για εξωτερικό

Πρόσφατα του πρότεινε ένας συγγενής του να στείλει βιογραφικό σε μια μεγάλη εταιρία μουσικών οργάνων στην Γερμανία, διότι έχει ανοίξει θέση που ζητάνε αποκλειστικά Έλληνα. Αυτός αμέσως χάρηκε και αποφάσισε να το κάνει χωρίς δεύτερη σκέψη. Είμαστε 1 χρόνο και τρείς μήνες μαζί, εγώ είμαι φοιτήτρια συνεπώς και να το ήθελε δεν μπορώ να φύγω. Μόλις το έμαθα έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου. Ναι, είναι καλό για αυτόν, είναι μεγάλη ευκαιρία. Αλλά "εμείς" δεν υπήρξε ποτέ? Σημειωτέον, δεν μου έχει πει "σ'αγαπάω", ούτε εγώ αν και το θέλω, αλλά φοβάμαι την αντίδρασή του. Εξ' αρχής μου ανέφερε ότι δεν θεωρεί ότι μπορεί να συνεχίσουμε ως σχέση εξ αποστάσεως. Όλοι του προτείνουν να φύγει εξωτερικό. Ξέρω ότι ακούγεται εγωιστικό, αλλά εμένα και το πώς νιώθω δεν με σκέφτεται κανείς? Τόσο επιπόλαιη ήταν η σχέση μας? Αυτός λέει ότι πλέον έχει μάθει να ζυγίζει καταστάσεις και να μην παρασύρεται. Χαρακτηριστικά δηλώνει ότι για μια σχέση θα αφήσει το μέλλον του. Πέραν του ότι φεύγει, αυτό που με πληγώνει είναι ότι ενώ για εμένα η σχέση μας είναι κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό, για αυτόν είναι απλά μια σχέση και εγώ ένας αριθμός. Συγκεκριμένα ο No7 της λίστας του μέχρι τώρα.Δεν ξέρω πώς να το αντιμετωπίσω και δεν μπορώ να του πώ κάτι, γιατί προσπάθησα αλλά δεν αλλάζει γνώμη και νευριάζει. Αν φύγει θα είναι ένας χωρισμός που δεν τον περίμενα, θα είναι παντού γύρω και θα σκέφτομαι ότι αν δεν ήταν αυτή η δουλειά τώρα μπορεί να κάναμε βόλτα με τα ποδήλατα ή να κοιτάζαμε τον ουρανό και να μου εξηγούσε για τους πλανήτες όπως συνηθίζαμε. Δεν θα το αντέξω.
3
 
 
 
 
σχόλια
Να κάτσει εδώ να μαραζώνει και να παίρνει 600 ευρώ τον μήνα, όταν μπορεί να πάει σε μία καλοπληρωμένη (υποθέτω) θέση, για την οποία έχει τα προσόντα, σε μία χώρα που λειτουργεί 5 φορές πιο οργανωμένα από τη δική μας; Όχι. Τώρα του παρουσιάστηκε η ευκαιρία, τώρα θα την εκμεταλλευτεί. Εσύ δεν μπορείς να κάνεις κάτι, θα το αποδεχτείς μέσα σου, θα πληγωθείς αλλά θα πας παρακάτω. Δεν είναι όλες οι σχέσεις "σχέσεις ζωής", ούτε είσαι ένας αριθμός στη λίστα του (αλλά είναι ντράμα κουίν εφόσον το θέτεις έτσι), ούτε εκείνος είναι ένας αριθμός στη δική του (και γενικά ποιος κρατάει τεφτέρι για το γκομενικά, έλεος), οι άνθρωποι καμιά φορά έρχονται και παρέρχονται, καμιά φορά μένουν, όλα είναι σχετικά κλπ. Ειρήνη υμίν.
Πρώτα από όλα κάνουμε σχέση για τον εαυτό μας.Αυτη τη στιγμή ο στοχος του ειναι η επαγγελματική εξέλιξη. Οταν του λες "εμεις", εννοείς "εγώ", το καταλαβαινει και αφήνει το βαρίδιο πίσω του.Ίσως αν το ειχες δει αλλιώς εξαρχής... ίσως όμως και όχι. Γι αυτόν ξέρουμε μόνο από σενα, οπότε... ο,τι και να πούμε δεν ειναι βεβαιο ή κοντά στην αλήθεια.