ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.6.2017 | 11:06

Εγκυμοσύνη

Καλησπέρα,είμαι 22 χρονών και είμαι 4 εβδομάδων έγκυος,ο αρραβωνιαστικός μου είναι 33 χρονών.Σε συζητήσεις που είχαμε κάνει μου είχε εκφράσει την άποψη ότι δεν θέλει ακόμη να κάνουμε παιδί γιατί δεν έχουμε παντρευτεί και γιατί εγώ δεν έχω τελειώσει την σχολή μου και δεν έχω βρει δουλειά.Ωστόσο,έμεινα έγκυος χωρίς να το θέλω.Αυτός,εργάζεται και έχει έναν ικανοποιητικό μισθό 1.000+.Πιστεύεται πως αν κρατήσω το μωρό και συνεχίσω τις σπουδές μου,θα είναι βάρος για την καριέρα μου; Επίσης,θα υπάρχει πιθανότητα να βρω δουλειά όντας μητέρα σε μικρή ηλικία χωρίς ανάλογη εμπειρία; (Υ.Γ.Σπουδάζω Λογιστική)
3
 
 
 
 
σχόλια
1)1000+ φτάνουν ίσα-ίσα για δύο άτομα. Το μωρό είναι μια κατηγορία από μόνο του, θέλει πολλά περισσότερα χρήματα.2) Καλά σου είπε. Το αυτονόητο, το λογικό. Ότι πρέπει πρώτα να πάρεις πτυχίο, να βρεις δουλειά και μετά τα υπόλοιπα. Δεν φοβάσαι που όλο αυτό συνέβη, ενώ δεν είσαι ανεξάρτητη; Τα περιμένεις όλα από εκείνον, ή μήπως θα συνεχίσεις να μένεις με την οικογένεια; Φάουλ και οι δύο περιπτώσεις.3)Αυτός, πόσο κατάλληλος είναι; Σκέψου τι θα γίνει αν χωρίσετε. Πως θα μπορείς να μεγαλώσεις το παιδί σου, μόνη σου.4)Μπορεί να ακουστεί ακραίο για πολλούς-ες, αλλά είναι μια αλήθεια αυτό που θα πω και αν το σκέφτονταν περισσότεροι, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Γιατί δεν έκανες έκτρωση, εφόσον δεν είναι η κατάλληλη ώρα για ένα μωρό; Επειδή μπαίνει στη μέση ο συναισθηματισμός που θα γίνεις μαμά; Τα παιδιά είναι μεγάλη υπόθεση. Πρέπει να γίνονται όταν θέλουν και οι δύο να κάνουν παιδί και εφόσον υπάρχουν τα κατάλληλα εφόδια. Κι αν δεν μπορείς μελλοντικά να κάνεις παιδιά, μπορείς να υιοθετήσεις ένα. Υπάρχουν τόσα πολλά που τα έχουν παρατήσει, ή είναι ορφανά. Έχουν και αυτά ψυχή, κι ας έχουν διαφορετικό DNA.Φυσικά και θα είναι μεγάλο βάρος αυτό, όχι απλώς στη καριέρα σου, αλλά στη ζωή σου. Το θέμα είναι αν μπορείς να το σηκώσεις, χωρίς να καταλήξεις να γίνεις νοικοκυρά από τα 22. Εξαρτάται πόση θέληση, δυναμισμό και αποφασιστικότητα έχεις.Καλή τύχη.
"χωρίς να καταλήξεις να γίνεις νοικοκυρά από τα 22"Ενώ το σκεπτικό σου διέπεται από λογική σε μία και μόνη φράση έβγαλες μια τόση απαξίωση για πολλές γυναίκες που αποφάσισαν να κάνουν ακριβώς αυτό. Κρίμα. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε στις επιλογές ζωής όλοι με όλους αλλά όλες οι επιλογές (εφόσον δεν είναι παρασιτικές) είναι νομίζω σεβαστές.