ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.1.2017 | 16:57

ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ;

Εξομολογούμαι ότι δεν έχω καταλάβει τι μάθαμε από την κρίση.(αν και είναι αστείο να θεωρούμε ότι εφτά χρόνια μετά έχουμε ακόμα οικονομική κρίση. Εγώ τα Attica γεμάτα τα βλέπω, τα Public γεμάτα, ειδικά στον όροφο με τους υπολογιστές και τα τεχνολογικά gadgets χρυσές δουλειές κάνουν, μου έλεγε ένας γνωστός μου υπάλληλος. Και μη μιλήσω για τα φαγάδικα, πατείς με πατώ σε είναι η κατάσταση.) . Απλά κάποιοι άνθρωποι που υπέφεραν και πριν από την κρίση, τώρα υποφέρουν χειρότερα. Υρποφέρουν φρικτά. Έπιασαν δυστυχώς πάτο. Η αιώνια κοινωνική ανισότητα. Και οι πλούσιοι κλασσικά έγιναν πλουσιότεροι.Τέλος πάντων ,το θέμα μου είναι ότι όλοι νοσταλγούμε το παρελθόν. Παλιά που είχαμε δουλειά, παλιά που είχαμε λεφτά, παλιά που βγαίναμε, παλιά που μπορούσαμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας, παλιά που είχαμε ζωή. Δηλαδή στην ουσία νοσταλγούμε τις εποχές της ''πλαστής ευημερίας'' όπως τις λέμε σε κάποιες άλλες στιγμές μας που μας πιάνει κρίση αυτοκριτικής(;)Πραγματικά αυτή είναι η μεγαλύτερή μας σύγχυση.Λογικό είναι σαν άνθρωποι που είμαστε να νοσταλγούμε τις εποχές που οι ζωές μας δεν ήταν διαλυμένες.Από την άλλη εκείνες οι εποχές είναι αυτές που μας έφτασαν στο άσχημο παρόν, όπως λέμε.Μια συνεχόμενη αντίφαση. Φαύλος κύκλος.
14
 
 
 
 
σχόλια
Προσωπικά από την κρίση έμαθα να εκτιμώ πολύ περισσότερο τη δουλειά μου και τα χρήματα που κερδίζω.Έχω και εγώ ώρες ώρες την απορία όταν βλέπω τα μαγαζιά γεμάτα αλλά όταν μιλάμε για μεγαλουπόλεις με εκατομμύρια κατοίκους λογικό να είναι γεμάτα.Τα φαγάδικα είναι γεμάτα γιατί με ένα 5ευρω τρως του σκασμού σε αντίθεση με τις ταβέρνες που γεμίζουν σπάνια.
Διογενης Κυνικος εχεις δικιο οι οικογενειες μας τα εφαγαν και τα εκατομυρια Ελληνων που δεν εχουν ρευμα και ουτε τα βασικα στο σπιτι τους.Αυτοι φταινε,τα εφαγαν.Οι μεγαλοκαρχαριες σε ευχαριστουν θερμα για το σχολιο σου.
Ψαράκι, αν είσαι κάτω από 20 σε δικαιολογώ. Για τα εκατομμύρια των Ελλήνων που δεν έχουν ρεύμα και τα βασικά στο σπίτι τους, μπορούμε να το συζητήσουμε αν θέλεις γιατί και εγώ σε φτωχογειτονιά μένω και όχι στα Βόρεια προάστια.
απο την κριση δεν μαθαμε τιποτα. ειχα μια ελπιδα οτι με την κριση ο ελληνας θα ασχολιοταν με αλλα πραγματα, να γινοταν λιγο πιο ψαγμενος, αλλα οχι, η απαντηση του ελληνα στην κριση ειναι φωτογραφιες απο κλαμπς, τσεκ ιν, φραντζες μουσια τατουαζ και παντελονια με λαστιχο πανω απο τον αστραγαλο (τι καρκινωμα ειναι αυτο) για τους αντρες, και λεοπαρδαλε κολαν και γουνακια για τις γυναικες. καμια θεληση για αλλαγη, ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.
Το μονο που ειναι επιπλαστο ειναι η κριση..τεχνητη κριση.Δεν καταλαβαινω γιατι πιστευεις οτι εμεις φταιμε για αυτην την ψευτικη κριση?Εισαι οπαδος του μαζι τα φαγαμε κιολας?Το οτι καποτε ειχαμε αξιοπρεπεις μισθους και εργασια αυτο μας κανει συνενοχους σε τι?Το οτι η Ελλαδα μας μια χωρα με πλουσια παραγωγη δανειζοταν απο την Ευρωπη σε αυτο φταινε οι προδοτες οι πολιτικοι.Το οικοπεδο μας θελουν και την ζωη σου.Τελος , προτιμω οι νεοι να πινουν εναν καφε,να ερωτευονται,να ζουν και να προσαρμοζονται σε αυτο που συμβαινει τωρα παρα να ακουω για πτωσεις απο ταρατσες ή να κουμπωνουν αντικαταθλιπτικα.
Οι πολιτικοί εκλέγονται από εμάς, και κάθε λαός τελικά έχει αυτούς που του αξίζουν. Όσον αφορά στο ''μαζί τα φάγαμε'', δεν είναι τόσο μονοσήμαντο να το απορρίπτει κανείς συλλήβδην όπως πρεσβεύεις.
Οι πολιτικοι μας δεν ειναι τιποτε αλλο απο μαριονετες,η επιλογη παντα ιδια ειναι οτι και αν ψηφισει κανεις.Οσον αφορα το μαζι τα φαγαμε,μην μπερδευετε καποιοι μια μεριδα Ελληνων που πλουτιζαν και ετρωγαν με δεκα μασελες,οχι δεν θα τους χρεωθουμε 11 εκ ελληνες.Εγω δεν εφαγα..μια ζωη η οικογενεια μου προσπαθουσε να επιβιωσει,το ιδιο εκαναν και εκατομυρια αλλες οικογενειες.
Αυτή η ισοπεδωτική αντίληψη του ''όλοι είναι τα ίδια'' μας έφερε εδώ και έκανε τον Τσίπρα και το τσούρμο του πρωθυπουργό φέρνοντας τη χώρα ένα βήμα πριν γίνει Βενεζουέλα. Και εγώ που σου μιλάω, βιοπαλαιστής είμαι, το αν έφαγε η οικογένειά σου ή η δική μου, είναι πολύ μεγάλη κουβέντα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ