ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.6.2016 | 01:20

Δεν ειμαι εκδηλωτικη

Ειμαι κοπελα, 23 ετων. Απ οσο θυμαμαι τον εαυτο μου, δεν ημουν ποτε εκδηλωτικη. Δεν αγκαλιαζα ποτε ας πουμε ανθρωπους που αγαπαω, ουτε τους φιλουσα. Ισως φταιει κ το οτι γενικα ειμαι ντροπαλη. Παρολο που χαιρομαι πολυ να με αγκαλιαζουν κ να με φιλανε, δεν θα παρω ποτε εγω την πρωτοβουλια να το κανω. Νταξει δεν μιλαω για το τυπικο σταυρωτο φιλι οταν βλεπεις καποιον, μιλαω για το αυθορμητο φιλι που μπορει να δωσεις στον αλλον επειδη πχ σου εκανε μια χαρη, επειδη σου ειπε κατι γλυκο κλπ. Ειναι φορες που θελω να αγκαλιασω καποιον ή να τον φιλησω, αλλα νιωθω αβολα να το κανω. Θα το κανω μονο σε εξαιρετικες περιπτωσεις, οταν πχ ο αλλος προκειται να φυγει ταξιδι για καιρο κ θα κανω μηνες να τον δω κλπ. Στη μια κ μοναδικη σχεση που ειχα(τα ειχαμε 3 χρονια με τον πρωην μου) μου εβγαινε κ με το παραπανω αυτη η γλυκια μου πλευρα, αλλα στους φιλους κ στην οικογενεια μου δεν μου βγαινει. Μου φαινεται περιεργο. Φυσικα κ τους αγαπαω, αλλα γιατι δεν μπορω να εκφραστω ετσι?
4
 
 
 
 
σχόλια
Aτομα που εχουν ισως εχουν μεγαλωσει χωρις τα εξτρα χάδια, φιλιά και κανακεματα ολη την ώρα απο τους γονεις, τεινουν να ειναι ετσι. Αυτο δε σημαινει οτι ολοι θα το εφαρμοσουν στη ζωη τους,ούτε ότι σε όλους δεν αρεσει αμα γινεται απο άλλους, ούτε οτι απαραιτητα δεν εχουν ζησει και την γονεϊκη αγαπη. Την αγαπη υπαρχουν και αλλοι τροποι να την δειξεις , περα απο αγκαλιες και φιλια ολη την ωρα. Κατα πλειοψηφεια οι πατεραδες δεν επιδιδονται στα κανακεματα, αφου στα αγορια συνηθως μαθαινουμε και υποδεικνυουμε να μην κλαινε, να μην ειναι ευαισθητα, ντροπαλα κλπ και τα "σκληραγωγουμε" με ενα ηλιθιο τρόπο.Το ίδιο συμβαινει και με την εξωτερικευση συναισθηματων.Αν οι ιδιοι οι γονεις μας λενε σαγαπω, συγνωμη κλπ, τοτε μαθαινουμε να το κανουμε κ εμεις.Δεν το βρισκω απαραιτητα αντικοινωνικο ή κακο. Είτε δειξεις ειτε δε δειξεις σημασια εχει τι νιωθεις.
Λοιπόν και εγω είμαι ακριβώς το ίδιο. Με τον φίλο μου δεν εχω κανένα προβλημα με όλο τον αλλο κόσμο ομως υπάρχει τεράστιο προβλημα. Εχω χάσει φίλες μου γιατι με τα χρονια με θεωρούσαν ψυχρή οτι δεν τις αγαπώ. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν οτι είμαι διαφορετική, είμαι ο εαυτός μου, ετσι εχω μάθει. Ίσως να μην ήταν αληθινές φίλες. Εγω προσωπικά το εχω αποδώσει στη σχέση μου με την μάνα μου. Δεν με έχει παρει αγκαλιά ποτέ, δεν με έχει φιλήσει ποτέ , δεν μου έχει πει γλυκιά κουβέντα. Μεγάλωσα ετσι και αυτό μου φαίνεται το φυσιολογικό. Δεν μπορω να κάνω αλλιώς. Μου δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις σχέσεις μου με τους άλλους ανθρώπους δυστυχώς. Μακάρι να μπορούσα να το αλλάξω αλλα δεν μπορω. Μονο με τον φίλο μου που μου έχει δείξει απίστευτη στοργή ετσι και σιγά σιγά έμαθα να ανταποδίδω. Νιώθω οτι δεν θα κάνω ποτέ κορίτσια φίλες. Ενώ εχω πολλα αγόρια φίλους και συμφοιτητές που προφανώς δεν βασίζουν την σχέση μας σε αυτα , δυστυχώς οι κοπέλες βλέπουν οτι δεν μπορω να κάνω ζουζουνιες και δεν εχω στεριώσει σε φιλικές σχέσεις με κοπέλες. Νιώθω πολυ απογοητευμένη απο το να εαυτό μου. Πραγματικά ομως δεν το κάνω επίτηδες , ετσι εχω μεγαλώσει :(
Πριν ψάξεις την αιτία που είσαι συνεσταλμένη, σκιαγράφησε στο μυαλό σου τον χαρακτήρα σου όπως θα ήθελες εσύ να είναι και όχι όπως θεωρείς ότι είναι σωστό να είναι. Δηλαδή , δε λέω, είναι ελκυστικό να είσαι αυθόρμητη αλλά δεν είναι καθόλου ελκυστικό να είσαι αυθόρμητη κατ'αναγκη. Όπως και να έχει στην εκδήλωση συμπεριφοράς , παίζει σημαντικότατο ρόλο και τα άτομα που έχεις απέναντι ..Οποτε μη τα ρίχνεις όλα στον εαυτό σου και στη ψυχοσύνθεση σου , μια χαρά είσαι , πάντως πέρα από το φιλί που είπες , ένα χαμόγελο , μια ζεστή αγκαλιά είναι εξίσου ωραίες-γλυκες κινήσεις που εκφράζουν πλήρως τη γλυκύτητα σου! Σου εύχομαι να περνάς καλά!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ