Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.4.2014 | 20:53

Με αφορμή το "μεγαλώστε τους γιους σας"

Διάβασα την εξομολόγηση, ύστερα διάβασα και τα σχόλια και απορώ γιατί τόσο κλάψα και παράπονο. Δεν ξέρω ποιος σκατά θεωρεί τις γυναίκες κατώτερες, ανύπαρκτες και μη σπουδαίες. Ίδια δικαιώματα έχουν. Επαγγελματικά είναι ισάξιες με τους άνδρες. Γιατί όμως όλη αυτή η κλάψα, κυρίως εκ μέρους των γυναίκών; Και γιατί φταίνε οι άνδρες;

Μια χαρά μεγαλώνουν και τα αγοράκια και τα κοριτσάκια. Το πρόβλημα βέβαια πηγάζει από την λανθασμένη αντίληψη ότι οι άνδρες κακομεταχειρίζονται τις γυναίκες και όλα τα σχετικά, ενώ οι γυναίκες είναι τα αγγελικά πλασματάκια του μύθου. Οι κακομεταχείρηση πάει και προς τις δύο μεριές.

Ο γόης, ο φραγκάτος, με γνώσεις, κύρος και όλα τα σχετικά, έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες να είναι εγωιστής, ωραιοπαθής και μισάνθρωπος. Το ίδιο και με την αντίστοιχη γυναίκα. Στον άστεγο αν δώσεις 1 δισεκατομμύριο, θα στο παίξει μετά άρχοντας. Το ίδιο ισχύει και για την αντίστοιχη γυναίκα.

Δεν γίνεται να αναγκάσεις τα λοντάρια να υποκλίνονται στους λαγούς. Και αν δεν αντέχεις τη σφαγή, παίρνεις πόδι. Απλά τα πράγματα. Υπάρχουν πάρα πολύ καλοί άνδρες και γυναίκες που συμπεριφέρονται μια χαρά. Και γενικά το γεγονός ότι θέλουν όλοι οι γονείς να είναι οι γιοι τους οι πιο νταήδες και οι κόρες οι πιο πριγκίπισσες, να είστε σίγουροι ότι δεν φταίει.

Το ότι κάποια γράφει "μεγαλώστε τους γιους σας ώστε να γίνουν οι άνδρες που θα θέλατε να είναι δίπλα σας" το θεωρώ στην κατώτερη κομπλεξικό.

Αν σας δουλεύει και σας κακομεταχειρίζεται κάποιος που νομίζετε ότι σας γούσταρε, χωρίζετε και παίρνετε το δρόμο σας. Αν σας δουλεύει κάποιος εσάς και άλλες 5 ταυτόχρονα, πάτε να βρείτε κάποιον να σας θέλει αποκλειστικά. Αν δεν σας σέβεται κάποιος, πάτε σε κάποιον που να σας σέβεται.

Βέβαια, αυτό που μετράει δεν είναι μόνο η συμπεριφορά του, έτσι δεν είναι; Γιατί αλλιώς δεν θα πηγαίνατε με αυτούς που τα έχουν όλα εκτός από το να σας συμπεριφέρονται καλά και να γράφετε εξομολογήσεις περί ανατροφής. Σταματήστε να αυταπατάστε λοιπόν και να είστε ειλικρινής. Να πείτε ρε παιδάκι "Ναι γουστάρω τον τάδε επειδή είναι γιατρός και φραγκάτος.", "Ναι γουστάρω τον τάδε επειδή είναι ωραίος και γυμνασμένος", "Ναι γουστάρω τον τάδε επειδή είναι καλός στο σεξ", άσχετα αν όλοι είναι εγωιστές και παρτάκιες ή οτιδήποτε και σας συμπεριφέρονται άσχημα. Η συμπεριφορά και η προσωπικότητα πιάνουν πάτο στη λίστα και σίγουρα δεν φταίει και η ανατροφή των παιδιών κατά το 95%. Υπάρχουν πολλά άτομα, άνδρες και γυναίκες, με καλή συμπεριφορά και σωστό χαρακτήρα, το πρόβλημα είναι πως δεν έχουν άλλα πράγματα, τα οποία είναι πιο περιζήτητα προφανώς.

Στην τελική δεν είναι όλοι περιζήτητοι, όμορφοι, πετυχημένοι, και σωστοί σαν άνθρωποι. Και σίγουρα αυτοί που είναι όλα αυτά, είναι επίσης πολύ λίγοι και δεν φτάνουν για όλους.7 σχόλια
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 1 Επόμενα
avatar
Ανώνυμος/η 7.4.2014 | 21:01
Να αγιάσει το στόμα σου!
avatar
Ανώνυμος/η 7.4.2014 | 21:06
Υποκλίνομαι στο κείμενό σου.
Γυναίκα.
avatar
Ανώνυμος/η 7.4.2014 | 21:14
Πάντως κι εσύ γενικεύεις λέγοντας ο γόης είναι μάλλον πιο εγωκεντρικός. Και συνεχίζω: κάποτε μου άρεσαν γόηδες, αλλά δεν έβρισκα ανταπόκριση και σκέφτηκα θα βρω έναν μη γόη που θα είναι και καλός. Τελικά μια χαρά εγωκεντρικός ο μη γόης, με τα δικά του θέματα. Οπότε λες τουλάχιστον ο άλλος ήταν κ γόης! Εκτός από αυτό, ναι μεν οι καλοί αδικούνται, αλλά τι θα έκαναν αν είχαν την πολυτέλεια να μην είναι καλοί; Δηλαδή αξία έχει να είσαι καλός γιατί αυτός είσαι και όχι γιατί δεν σε παίρνει να είσαι κάτι άλλο. Φιλοσοφικά μιλώντας...
avatar
Ανώνυμος/η 7.4.2014 | 21:20
ΣΩΣΤΟΣ!
avatar
Ανώνυμος/η 7.4.2014 | 22:48
Άλλος ένας κρυφο σεξιστης. Ειναι το καλό παιδι που δε βρισκει γυναικα επειδή αυτες προτιμούν φραγκατους, ειναι δλδ πτνς! Τσου!
avatar
Ανώνυμος/η 8.4.2014 | 09:24
"Ενδοοικογενειακή βία, μύθοι και πραγματικότητα " http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=734310 * Οι γυναίκες-θύματα κακοποίησης είναι υπεύθυνες ως ένα βαθμό για την κακοποίησή τους. Όταν μία υπόθεση κακοποίησης μιας γυναίκας από τον σύζυγο/ σύντροφό της έρχεται στη δημοσιότητα, πολύ συχνά το θύμα, αντί της συμπάθειας, δέχεται την κριτική του κοινωνικού συνόλου και βρίσκεται αντιμέτωπο με την «κατηγορία» της μη διακοπής της βίαιης σχέσης. Στις αντιλήψεις των κοινωνικών υποκειμένων - εκπροσώπων και των δύο φύλων - επικρατεί η άποψη ότι οι γυναίκες, ως ένα βαθμό, είναι υπεύθυνες για την κακοποίηση και τη βία των συντρόφων τους, επειδή με τις παράλογες προκλήσεις τους οδήγησαν τον σύντροφό τους σε σημείο έκρηξης. Οι έρευνες από την άλλη μεριά υποστηρίζουν το αντίθετο: η απόφαση της εκδήλωσης βίας αφορά τον ίδιο τον δράστη και όχι τη συμπεριφορά της συντρόφου του. Τα περισσότερα θύματα κακοποίησης αναφέρουν ότι έκαναν ό,τι μπορούσαν πριν ξεσπάσει ένα βίαιο περιστατικό για να ηρεμήσουν τον σύντροφό τους και να λήξει το επεισόδιο ειρηνικά. * Οι κακοποιημένες γυναίκες είναι «ψυχικά άρρωστες» προσωπικότητες, ή/ και μαζοχίστριες και πιθανά απολαμβάνουν ή επιδιώκουν μία σχέση βίας, διαφορετικά θα εγκατέλειπαν τον βίαιο σύντροφό τους και θα διέλυαν τη σχέση τους. Όταν επιχειρείται η ερμηνεία της στάσης της γυναίκας- θύματος για παραμονή στην κακοποιητική σχέση, δεν θα πρέπει να παραλείπεται η εξέταση μίας σειράς οικονομικών, κοινωνικών και συναισθηματικών παραγόντων, οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν καθοριστικά την απόφαση μιας γυναίκας να εγκαταλείψει τον σύντροφό ή την οικογένειά της. Η απόφαση του θύματος να εγκαταλείψει τον σύντροφό του, δυσκολεύει περισσότερο όταν υπάρχουν παιδιά στην οικογένεια, όταν η γυναίκα αισθάνεται ανεπαρκής για την κάλυψη των υλικών αναγκών αυτής και των παιδιών της, όταν οι οικογενειακοί σύμβουλοι και το περιβάλλον της την ενθαρρύνουν να προσπαθήσει να βελτιώσει τη σχέση της. Ένας ιδιαίτερα ανασταλτικός παράγοντας, που επηρεάζει την απόφαση της γυναίκας να διακόψει τη σχέση της με έναν βίαιο σύζυγο/ σύντροφο, είναι ο φόβος για την αντίδραση του δράστη. Οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι η βία μπορεί να συνεχιστεί και μετά τη διακοπή της σχέσης και μάλιστα στις πιο ακραίες μορφές της, που φτάνουν μέχρι την ανθρωποκτονία ή απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της γυναίκας, την απαγωγή παιδιών, την απειλή του δράστη για αυτοκτονία σε περίπτωση που η γυναίκα δεν επιστρέψει κ.ά.


ΑΣ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕ ΣΗΚΩΝΕΙ ΧΕΡΙ. ΑΝ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟΤΕ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ ΜΑΛΑΚΑ. ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ.
avatar
Ανώνυμος/η 8.4.2014 | 09:44
εισαιβαθια νυχτωμενος αν νομιζεις πως η οικογενεια , η παιδεια και κυριως η οικογενεια δε παιζει ρολο στο χαρακτηρα του ανθρωπου.
Ανοιξε τις αισθησεις σου (και κανενα βιβλιο,δε βλαπτει) και αφουγρασου.
για σενα δηλαδη οχι για καποιο ν αλλο λογο.
Προηγούμενα 1 Επόμενα
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή