ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.1.2023 | 14:17

....

Καλησπέρα σε ολους...θελω την άποψη σας σε ένα προσωπικό μου ζήτημα. Περνάω χρόνια κατάθλιψη και είμαι σε φάση που σιγά σιγά βγαίνω από αυτό... Μου είναι γενικά δύσκολο σαν άτομο να κάνω φιλίες γιατί δεν θέλω να πρήζω τους άλλους με τα δικά μου θέματα κ γενικά μου ειναι δύσκολο γιατί έχω πολλά θέματα εμπιστοσύνης. Γνώρισα μια κοπέλα από το τικ τοκ πριν δύο μήνες και δέσαμε αρκετά.. έχουμε πολλά κοινά και πάνω κάτω την ίδια ηλικία. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν εκείνη άρχισε να έχει πρόβλημα επειδή μπορεί να μην απαντούσα σε κάποιο μήνυμα άμεσα κ αργούσα λίγο...(κάτι που φυσικά δεν το έκανα επίτηδες)...μετά συνέχισε με παράπονα τύπου "ποτέ δεν μου έχεις πει σε αγαπώ και εγώ σε θεωρώ κολλητή". Για μένα όπως της ξεκαθάρισα ο όρος "κολλητή" απαιτεί πολλά πράγματα για να τον διεκδικήσει (γενικα μου φάνηκε λίγο ανώριμο αυτό)... Παρόλα αυτά προσπάθησα να την αποκαλω όπως ήθελε κ γενικά προσπάθησα να την ανοίγομαι.. Ήξερε πολύ καλά εξαρχής ότι έχω θέμα κ της ξεκαθάρισα τα όρια μου..όταν δεν είμαι καλά και περνάω ζόρια θέλω τον χρόνο μου. Δεν είναι κάτι προσωπικό, είναι η άμυνα μου..(άσχετα που αυτή το παίρνει πάντα προσωπικά).. αλλά για μένα είναι τρομερααααα δύσκολο να μιλάω για τα προβληματα μου σε άλλους κ να λειτουργώ σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Όσες φορές το επιχείρησα (για να μην λέει ότι την κρατάω απέξω από την ζωή μου) δεν είχε κάτι ουσιώδες να μου πει απλά πετούσε δύο "οκ" και άλλαζε θέμα. Το κερασάκι στη τούρτα ήρθε όταν σε μια δυσκολη στιγμή επειδή δεν της απαντούσα σε ένα μήνυμα μου έστειλε ένα κατεβατο που με εκνεύρισε τύπου "και δεν με σέβεσαι και είσαι εγωιστρια...και αν πάθαινα κάτι κ πέθανα από αιμορραγία εσύ που θα ήσουν"; Κατευθείαν εμένα αυτό μου χτύπησε σαν ψυχολογικός εκβιασμος... Γιατί στην τελική και κάτι να της συνέβαινε λογω και χιλιομετρικής απόστασης δεν θα μπορούσα να κάνω αρκετά πράγματα... Δεν μπορώ να ανεχτώ να παίζει κάποιος με το μυαλό μου ενώ ήδη ξέρει ότι περνάω πολλά.. Δεν έχω απαιτηση από κανέναν να με καταλάβει αλλά η αλήθεια να λέγεται...όταν κάποιος δεν έχει περάσει ότι εγώ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καταλάβει ούτε στο ελάχιστο γιατί απομονώνομαι και πώς νιώθω ότι νιώθω στην τελική. Όπως επίσης δεν μπορώ να είμαι πάνω από ένα τηλέφωνο όλη μέρα και να μιλάω τις μισές ώρες της ημέρας μαζί της χωρίς να πούμε κάτι ουσιώδες.. ίσως είμαι λάθος αλλά πραγματικά θα ήθελα μια γνώμη.
12
 
 
 
 
σχόλια

”...αλλά πραγματικά θα ήθελα μια γνώμη”
Τι γνώμη; Αφού προφανώς η συμπεριφορά της δεν είναι κάτι που σου αρέσει ή απολαμβάνεις. Της το είπες λες και συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο.

Απλά μπορούσα και εγώ να φέρομαι λάθος δεν έβγαλα την ουρά μου απέξω... Συνήθως όταν δεν ξέρεις αν σε κάτι είσαι σωστή ζητάς μια τρίτη γνώμη. Μην τρελαίνεστε.

Μιας και ασχολείσαι με τικ τοκ, ψάξε borderline personality disorder γιατί αυτό μου θύμισε φουλ... Είχα παρόμοια εμπειρία με φίλη στο σχολείο και με έφθειρε άπειρα . Θα φοβάσαι να κάνεις παρέα με ανθρωπο μετά ακόμα πιο πολύ .Είναι άκρως τοξική και για σένα και για τον εαυτό της. Κόψε επαφή , είσαι μια χαρά δεν έχεις κάπου άδικο .

Το εχω συζητήσει με τον γιατρό μου. Κοίταξε δεν θέλω να είμαι καχύποπτη με τους ανθρώπους..νιώθω άσχημα. Αλλά από την άλλη πρέπει να προφύλαξω και τον ευατο μου. Καταλαβαίνω πως το λες όμως. Απλά είμαι σε φάση που μετά από τοοοοοοσα χρόνια έχω βάλει σε προτεραιότητα εμένα και κάποιες φορές νιώθω ότι την ενοχλει κ είναι συνεχώς με ένα παραπονο. Γιατί κ εγώ για πρώτη φορά αρχίζω και βγαίνω μέσα από όλη αυτήν την μαυριλα κ ανακτω τις δυνάμεις μου. Οπότε το να με κάνει κάποιος να νιώθω άσχημα για αυτό είναι κάπως....ποταπό.

Δεν ταιριάζετε. Αυτή έχει ανάγκη μια κολλητή που να μοιράζεται τα πάντα, μέχρι κι ασήμαντες λεπτομέρειες κι εσύ ζεις το δράμα σου και δεν είσαι έτοιμη για οποιασδήποτε μορφής φιλική σχέση. Το πρόβλημα το έχεις βασικά εσύ. Αυτη θα βρει κάποια άλλη να ζαλίζει. Εσύ θα συνεχίσεις να κλαιγεσαι για όλα τα "τραγικά" που περνάς και που δεν είσαι σε "φαση", που περνάς ζόρια, που εχεις (πολυ στενά) όρια και η ζωή συνεχίζεται το ίδιο μονότονα και καταθλιπτικα.
Θα βγεις από αυτό που χρόνια τώρα περνάς μόνο όταν θα αλλάξεις mindset και θα ατενισεις τον κόσμο με μια άλλη πιο θετική ματιά. Όσο κουβαλάς πάνω σου τον μανδύα της μιζέριας τόσο πιο βαρύς θα γίνεται.

Την μιζέρια που ακριβώς την είδες; Γιατί λες ότι να ναι... Εγώ αντίθετα δεν μιλάω για τα προβληματα μου μαζί της (όπως και με κανέναν άλλον γιατί στην τελική είναι δικά μου θέματα) και είμαι πιο επιφυλακτική με τους ανθρώπους γιατί την έχω πατήσει πολλές φορές. Λυπάμαι αν αυτό εσύ το λες μιζέρια... Δεν ταιριάζουν όλοι με όλους. Που είναι το εγκληματικό μέχρι εδώ; Θα μπορούσες εσύ να χαρακτηρισεις έναν άνθρωπο εσύ "κολλητό" τοσο εύκολα; Α ναι είσαι πολύ αφελής

@zoitsa76
25.1.2023 | 12:08

Το πρόβλημα μεταξύ άλλων είναι ο γαλουχισμός ηλιθιότητας - ειδικά στην νέα γενιά - με τέτοιου είδους social. Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα φίλτρο/καθοδήγηση και οι νέοι απορροφούνται μέσα σε έναν ψεύτικο κόσμο χωρίς νόημα και ουσία.

Η προτροπή μου είναι να διώχνεις κατευθείαν από τη ζωή σου ανθρώπους με τεράστια ανασφάλεια την οποία εκδηλώνουν με προσκόλληση.
Κατανοώ ότι πολλοί είναι έτσι κι οι περισσότερες σχέσεις (φιλικές ή ερωτικές) καταλήγουν σχέσεις εξάρτησης.
Να εκτιμάς και να διεκδικείς περήφανα την ελευθερία σου.
Αν αισθάνεσαι πάντως πως σου αρέσει η συμπεριφορά αυτού του ατόμου, ότι σου προσφέρει κάτι, απλά συζήτησε μαζί της τι σε ενοχλεί στη συμπεριφορά της και συνέχισε. Εσύ ξέρεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ