ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.10.2022 | 08:43

Μπακουρι

Με λένε Αελλώ. Πρόσφατα χώρισα από μεγάλη σχέση 6 χρόνια. Από τότε βγαίνω συνέχεια με τις τέσσερις κολλητές μου την Μαίρη, την Σταυρούλα, την Δέσποινα και την Νάσια. Όλες έχουν σχέσεις και κάθε φορά που φέρνουν τα αγόρια τους νιώθω άβολα που είμαι το μόνο μπακουρι. Και μου θυμίζουν και στιγμές με τον δικό μου και στεναχωριέμαι. Μίλησα στην Μαίρη και της είπα να βγαίνουμε και κοριτσοπαρεα καμιά φορά. Και παρεξηγήθηκε και μου είπε πως δεν γίνεται να αφήνουν τα αγόρια τους στην απ'εξω. Η Δέσποινα και η Σταυρούλα μου πρότειναν να αρχίσω γυμναστήριο μαζί τους για να κάνω γνωριμίες αλλά δεν έχω όρεξη. Η Νάσια με ψήνει να κάνω κάτι με τον κολλητό του δικού της αλλά εμένα δεν μου αρέσει. Αλλά έχω αρχίσει και το σκέφτομαι γιατί είναι καλό παιδί και δεν αντέχω να νιώθω έτσι. Νιώθω μόνη και άσχημα και δεν έχω άλλες φίλες εκτός από αυτές. Απλά και ο κολλητός, είχε χωρίσει πρόσφατα και ξέρω ότι ήταν πολύ ερωτευμένος και τον πλήγωσε η πρώην του. Βέβαια η Νάσια μου είπε ότι του αρέσω, το έχει πει στον δικό της. Αλλά αν είναι κολλημένος με την πρώην του δεν θέλω να πληγωθώ πάλι. Τι να κάνω ;;
10
 
 
 
 
σχόλια

Καταρχάς, μην πας να κάνεις σχέση για να νιώθεις κομμάτι της παρέας. Εφόσον δε σου αρέσει ο κολλητός, τον προσπερνάς. Λύθηκε.
Πιστεύω ότι για το πώς νιώθεις φταίει το ότι βάζεις στον εαυτό σου την ταμπέλα "μπακούρι". Αν το συνεχίσεις αυτό, θα αισθάνεσαι έτσι ακόμα κι αν βγείτε μόνες σας. Αν σκέφτεσαι ότι εσύ είσαι ελεύθερη ενώ οι άλλες όχι, τότε ακόμα κι όταν απλά μιλήσουν για τα αγόρια τους ή δεις κάποιο άλλο ζευγάρι κοντά ή απλά ξαφνικά θυμηθείς ότι τους περιμένει ένας σύντροφος όταν θα τελειώσει η βόλτα σας πάλι ξένη θα νιώσεις. Και λίγη.

Θα σου πρότεινα να βάλεις στο μυαλό σου την σκέψη ότι είσαι σε μια έξοδο με τις φίλες σου, ακριβώς με αυτή την ιδιότητα: ως φίλη τους. Αυτό από μόνο του, αποτελεί λόγο να είσαι εκεί και συνεπάγεται το ότι δεν είσαι μια "άκυρη" ή κάποια που με κάποιον τρόπο ξεχωρίζει. Οι φίλες σου, σε βλέπουν σαν φίλη τους κι όχι σαν κάποια που δεν έχει σύντροφο. Γι'αυτό άλλωστε και σου προτείνουν να κάνεις πράγματα και σου γνωρίζουν κόσμο.

Καλό θα ήταν επίσης να σκεφτείς ότι είναι φυσιολογικό να είναι ένας άνθρωπος ελεύθερος και δεν μετριέται η αξία του ανθρώπου από το αν έχει σχέση ή όχι.

Αν βρεις σύντροφο και κάποια από τις φίλες σου χωρίσει, θα σκεφτείς ότι δεν ανήκει στην παρέα σας; Ότι έχει λιγότερη αξία; Ότι πρέπει να βρει αγόρι για να έρχεται; Δε νομίζω!

Πώς δεν γίνεται ν' αφήνουν τ' αγόρια τους στην απ' έξω; Τα αγόρια τους μια χαρά θα ήθελαν να μαζευτούν αγοροπαρέα για gaming και μπάλα, οι άλλες γιατί δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα; Άσε που καταντάει βαρετό να βγαίνετε όλοι μαζί συνέχεια, ενώ υπάρχουν θέματα που δεν θέλεις ν' αναλύεις μπροστά σε ζευγαράκια. Κι επίσης, να της πεις της Νάσιας να σ' αφήσει ήσυχη με τον κολλητό του δικού της, γιατί τώρα είσαι σε μια ευάλωτη κατάσταση. Δεν θα σε σώσει ούτε ο κολλητός του δικού της ούτε έταιρος "μπακούρης" που λες, γιατί πρέπει να περάσεις χρόνο με τον εαυτό σου και να βρεις να κάνεις πράγματα που σ' αρέσουν, και όσο γίνεται ανεξάρτητα απ' τις φίλες σου καμιά φορά. (Το λέω το τελευταίο γιατί τα "ξεκινάμε μαζί γυμναστήριο" τελειώνει εντός λίγων ημερών, όταν δεν μπορεί η μία να έρθει και γι' αυτό όλες αποφασίζουν να μην πάνε και μετά αντίο πλάνο για τακτική εκγύμναση.) Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και σκέψου ότι είσαι περήφανα single και για να το αλλάξεις αυτό το στάτους σου, πρέπει να το αξίζει πολύ κάποιος.

Κατ αρχάς έχεις πολύ ωραίο όνομα. Το όνομά σου είναι το αγαπημένο μου σινεμά στην Πατησίων όπου εδώ και πολλά χρόνια δίνω τη μισή μου περιουσία εκεί καθώς λατρεύω τις κινηματογραφικές του αίθουσες του συγκεκριμένου χώρου.
Να κάνεις αυτό που νιώθεις. Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να βγεις έστω κι ένα ραντεβού, μια απλή γνωριμία με τον κολλητό του φίλου της Νάσιας, αν αισθάνεσαι άνετα κι είσαι σε φάση γνωριμίας νέου κόσμου.
Αν δεν επιθυμείς καθόλου και το έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου αυτό, συνέχισε την παρέα με τις κολλητές σου και τις εξόδους κι όλα καλά. Μην αισθάνεσαι άσχημα που είσαι μόνη σου, δείξε λίγη κατανόηση και για τις φίλες σου, μάλλον θα είναι φουλ ερωτευμένες και μες στα μέλια με τα αγόρια τους γι' αυτό τους κουβαλάνε συνέχεια στις εξόδους σας.
Μού φαίνεται περίεργο πάντως να μη βγαίνετε καθόλου μόνο οι πέντε φίλες αλλά έτσι είναι ο έρωτας, έχουν πέσει με τα μούτρα οι φίλες σου αλλά δεν πειράζει. Άστες να το ζήσουν και να είστε καλά όλη η παρέα.
Νέα κοπέλα είσαι απ' ό,τι καταλαβαίνω, θα σού χτυπήσει και σένα την πόρτα ο έρωτας. Προς το παρόν απόλαυσε τη ζωή σου όπως είναι μετά το χωρισμό σου και θα έρθει σιγά-σιγά κι ό,τι άλλο αναζητάς. Καλή συνέχεια και καλές βόλτες.

Η αλήθεια είναι ότι κι εμένα τον κινηματογράφο μου θύμισε.
Με κάνει να απορώ βέβαια, πώς μοιράζεται ένα τόσο σπάνιο όνομα στο διαδίκτυο. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ονόματα, θα ήταν εύκολο κάποιος να την αναγνωρίσει. Αυτή η πιθανότητα με κάνει να σκέφτομαι ότι θα μπορούσαν να είναι ψεύτικα τα ονόματα.
Εκτός κι αν θέλει να αναγνωριστεί...

Επίσης απορώ, πώς γίνεται να συνδέεις τα πάντα με τον κινηματογράφο. Εδώ ήταν αναμενόμενο, αλλά άλλες φορές όχι.

Αγαπητέ ΣΑΒΑΤΖΖΖΖ, ελπίζω να είσαι καλά, χαίρομαι που σε ξαναβρίσκω εδώ. Ο κινηματογράφος πολλές φορές αντανακλά περιστατικά της ζωής. Μάς κάνει να σκεφτόμαστε διαφορετικά, να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και κάποιες φορές μπορεί να προσφέρει και λύσεις σε θέματα που μας απασχολούν.
Για μένα είναι οι σπουδές μου και η ζωή μου αλλά αυτό δεν έχει να κάνει. Δεν συνδέω τα πάντα με τον κινηματογράφο αλλά όταν ταιριάζει με κάτι μού αρέσει πολύ να φέρνω παραδείγματα μέσα από αυτή την τέχνη.
Εξάλλου όπως έλεγε και ο μέγας Γκοντάρ: ''Το γεγονός ότι ο κινηματογράφος εφευρέθηκε ως εργαλείο σκέψης, η ανθρωπότητα το λησμόνησε πολύ γρήγορα''.
Δεν είναι μόνο μια τέχνη για να περνάς την ώρα σου και να ξεσκάς όπως δυστυχώς τον έχουν αρκετοί άνθρωποι αλλά είναι τρόπος ζωής.

Αν δεν σου αρέσει ο τύπος μην κάνεις κάτι απλά για να λες ότι έχεις αγόρι. Πάντως και εσύ και αυτός μου φαίνεται ότι δεν έχετε ξεπεράσει τους πρώην.

Είστε όλες φάουλ. Πρώτη εσύ που στηρίζεις την ευτυχία σου στην ύπαρξη ενός άντρα στη ζωή σου. Δεύτερον η φίλη σου που παρεξηγήθηκε λες και δε μπορεί να βγει χωρίς τη σχέση της , σημαίνει ότι δεν έχει προσωπικότητα. Ότι είναι με κάποιον και δε βάζει όρια σαν να μην είχε ζωή και φίλους ποτέ πριν από αυτόν. Επίσης ότι δε σέβεται την επιθυμία σου.Και οι άλλες που σου λένε να πάτε γυμναστήριο για να γνωρίσεις κάποιον από εκεί. Σταμάτα να κλαιγεσαι καταντάς θλιβερή και μίζερη. Δεν εξαρτάται η ευτυχία σου από κανέναν, να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν στη ζωή σου και θα βρεθεί και κάποιος. Κάνε παρέα και με ελεύθερες κοπέλες γιατί απ' ο.τι κατάλαβα αυτές θέλουν να κουβαλάνε τις σχέσεις τους συνέχεια μαζί και εσύ νιώθεις ότι μειονεκτείς. Δε μειονεκτείς, είχες και εσύ τόσα χρόνια σχέση απλά χώρισες. Δεν είσαι αποτυχημένη επειδή απλά χώρισες.

"δεν γίνεται να αφήνουν τα αγόρια τους στην απ'εξω" ε βέβαια, πρέπει ν έχουν τον μουνοβοσκό μαζί τους γ ν τον μοστραρουν στα περιξ θηλυκά των θηλαστικών - "κολλητό του δικού της αλλά εμένα δεν μου αρέσει" κάτι σαν λύση λουτρινου έτσι ? οεο τ μυαλά στα κάγκελα είσαι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ