Την παραίτηση Τόσκα ζητάει ο Καμίνης

Την παραίτηση Τόσκα ζητάει ο Καμίνης Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
3

Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι είναι δυσεξήγητη η στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τη μεγάλη επιχειρησιακή ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Υπάρχει κενό ασφαλείας στην Αθήνα. Βλέπουμε να καίγονται περίπτερα και χθες το βράδυ τρία τρόλει. Ο Δήμος και οι κάτοικοι προσπαθούν να κρατήσουν την πόλη όρθια. Όμως το πρόβλημα είναι πολιτικό. Ο κ. Τόσκας πρέπει να παραιτηθεί. Ζητώ την αντικατάστασή του», είπε ο κ. Καμίνης διερμηνεύοντας, όπως ανέφερε, τις επιθυμίες των πολιτών να αλλάξει η πολιτική ασφάλειας.

Την παραίτηση Τόσκα ζητάει ο Καμίνης Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC

Από την πλευρά της, η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για πολύ σοβαρά προβλήματα που έχει το κέντρο της Αθήνας. «Συνεχώς υποβαθμίζεται και προκύπτουν θύλακες παραβατικότητας και άβατο σε ορισμένες περιοχές του», επεσήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η ίδια πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή στη παραβατικότητα. «Είναι ευθύνη συνολικά της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα», τόνισε η κ. Γεννηματά, δηλώνοντας ότι υποστηρίζει τις ενέργειες του δημάρχου Αθηναίων, ενώ σημείωσε ότι πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλίες στη Βουλή.

Ερώτηση στη Βουλή από το Ποτάμι

 

Ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, με αφορμή τα συνεχή φαινόμενα εγκληματικότητας και παραβατικότητας που μαίνονται στην Αττική και σε άλλες περιοχές -με αποκορύφωμα τη χθεσινή πυρπόληση τρόλεϊ μπροστά από το Πολυτεχνείο- έκανε από το περιστύλιο της Βουλής την ακόλουθη δήλωση:

«Στα τελευταία φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας που ζούμε τον τελευταίο καιρό ήρθε να προστεθεί η πυρπόληση τριών τρόλεϊ στο κέντρο της Αθήνας από τους γνωστούς αγνώστους. Η απάθεια και η ανοχή που δείχνει η κυβέρνηση απέναντι στους μπουρλοτιέρηδες των Εξαρχείων, δημιουργεί πολλά ερωτήματα και για αυτό καταθέσαμε σχετική Ερώτηση στη Βουλή».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM