Τρεις ελληνικές cult στιγμές στο YouTube

Τρεις ελληνικές cult στιγμές στο YouTube Facebook Twitter
5


Είναι από τα τραγούδια που αισθάνεσαι την ανάγκη να μοιραστείς και προσφέρονται για socializing, γιατί αν τα δεις μόνος χάνεις μεγάλο μέρος της απόλαυσης. Το πρώτο είναι του Σπύρου Ζαγοραίου, που  είναι τίγκα στην απελπισία και  το κλάμα, με στίχους που είναι γνήσιο μελόδραμα:

Εκεί που  μένουν οι νεκροί / στους τάφους και στα μνήματα / ένα θλιμμένο δειλινό / με φέρανε τα βήματα
Και είδα ένα δύστυχο γονιό / με σπαραγμό να κλαίει / και ένα παιδί στο πλάι του / με πόνο να του λέει «Πες μου  πατέρα μου γιατί / όλοι ορφανό με λένε / και γιατί σ’ αυτό το μνήμα / κάθε μέρα θες να κλαίμε».
«Σ’ αυτό το μνήμα  το βαθύ / σε τούτον δω τον τάφο / βρίσκεται η μανούλα σου / στην πλάκα από κάτω».
«Τότε πατέρα μου γιατί / δεν ανοίγουμε τον τάφο / τη μανούλα να ξυπνήσω / και να την σφιχταγκαλιάσω».
«Δεν ζωντανεύουν  οι νεκροί / καημένο μου παιδάκι / γι’ αυτό θα ζήσεις ορφανό / κι εγώ χωρίς αγάπη».

Το άλογό  μου τρέχει. Νίντα Κανάκη.

Δημήτρης Τερζόπουλος, Θυμάμαι. Psycho-dog.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

σχόλια

2 σχόλια
Εμένα πάντως το No. 2 μ' αρέσει πολύ!Άσε που μού θυμίζει και το "κάμα λετς γκο" των broadcast: https://www.youtube.com/watch?v=Zw5ztuhEat4αντιπροτείνω το έπος ΚΟΡΟΠΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΤΖΕΗΜΣ ΜΠΟΝΤhttps://www.youtube.com/watch?v=GFQiEG6Av7kμε ολίγες επιρροές από batman απάρεντλυ:https://www.youtube.com/watch?v=VSaDPc1Cs5U
Μία γρήγορη κριτική στις μουσικές επιλογές του φίλου μας, Photoharrie:- Ο Ζαγοραίος αγαπούσε ιδιαιτέρως το ''Εκεί που μένουν οι νεκροί'' ως ντουέτο του με τη γυναίκα του, Ζωή. Από νωρίς ούτως ή άλλως τραγούδησε μελό - κοινωνικά, υποτίθεται - τραγούδια με θέμα την αναπηρία, την ορφάνια, τη φτώχεια κλπ. Το τραγούδι αυτό δεν απέχει πολύ απ' την αισθητική του κινηματογραφικού ''Η οδύσσεια ενός ξεριζωμένου'', όπου ο Ξανθόπουλος βρήκε ένα γιατρό και με μία ειδική ένεση στον πατέρα του, τον...πέθαναν για ένα 24ωρο, μέχρι να περάσουν τα σύνορα. Στο δρόμο, όμως, χάθηκε το βαγόνι κι άντε βρες τον δόλιο τον πατέρα μετά...- Πολύ πριν την αγγλομαθή Έφη Θώδη, η Νίντα Κανάκη τραγούδησε ''C'mon, let's go''. Έξοχο δείγμα ντισκολαϊκού από μία φωνή που κάνει τη ''Γυναίκα Επανάσταση'' της Πάνια να ακούγεται...Montserrat Caballe. Εξαιρετικό και σπάνιο διαμάντι από την πινακοθήκη της περιθωριακής trash δισκογραφίας.- Έπος η εισαγωγή του ''Θυμάμαι'', τύφλα νά'χει το ''Mr. Crowley'' του Ozzy. Πρωτεργάτης στον ήχο αυτό ο Φλωρινιώτης, αν και τα τραβήγματα των λέξεων από τον τραγουδιστή Τερζόπουλο δεν έχουν προηγούμενο!

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ