Από τον Πρίγκιπα Ανδρέα ως τον Γούντι Άλεν: Το περιεχόμενο του «μικρού μαύρου καρνέ» του Τζέφρι Έπσταϊν

Από τον Πρίγκιπα Ανδρέα ως τον Γούντι Άλεν: Το περιεχόμενο του «μικρού μαύρου καρνέ» του Τζέφρι Έπσταϊν Facebook Twitter
Ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους για το πάρτι που είχε δώσει το 2010 ο Έπσταϊν στο μεγαλοπρεπές σπίτι του στο Μανχάταν προς τιμή του φίλου του Πρίγκιπα Ανδρέα της Αγγλίας, ήταν και προσωπικότητες όπως ο Γούντι Άλεν και ο Τζορτζ Στεφανόπουλος.
1

Από τη στιγμή της σύλληψής του 66χρονου «δισεκατομμυριούχου» (αμφισβητείται έντονα το μέγεθος της οικονομικής του επιφάνειας) χρηματιστή την περασμένη Κυριακή με τις κατηγορίες για sex trafficking και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, πολύς λόγος έχει γίνει για τις υψηλές πολιτικές διασυνδέσεις του – Τραμπ, διάφοροι Κένεντι, Κίσινγκερ, Μπιλ Κλίντον. Ο κοινωνικός του κύκλος όμως ήταν πολυποίκιλος και ευρύτατος, ακόμα και μετά την καταδίκη του για παρόμοιες κατηγορίες το 2008 στη Φλόριντα, όταν τη σκαπούλαρε με 13 μήνες μόλις φυλάκιση μετά από μυστική συμφωνία με την κατηγορούσα αρχή.

Εκτός από τις διασυνδέσεις του στην πολιτικο-οικονομική σφαίρα, στο καρνέ του διατηρούσε τα λίστα από μια σειρά πρωτοκλασάτων εκπροσώπων της βιομηχανίας του θεάματος όπως ο Ρέιφ Φάινς, η Κόρτνεϊ Λαβ, ο Ντάστιν Χόφμαν, ο Άλεκ Μπόλντγουιν, ο Φιλ Κόλινς, ο Ντέιβιντ Μπλέιν, ο Κέβιν Σπέισι και ο Κρις Τάκερ – οι δύο τελευταίοι μάλιστα είχαν συνοδεύσει τον Έπσταϊν σε φιλανθρωπικό ταξίδι στην Αφρική με το ιδιωτικό του αεροπλάνο.

Ανάμεσα εξάλλου στους επίσημους προσκεκλημένους για το πάρτι που είχε δώσει το 2010 ο Έπσταϊν στο μεγαλοπρεπές σπίτι του στο Μανχάταν προς τιμή του φίλου του Πρίγκιπα Ανδρέα της Αγγλίας, ήταν και προσωπικότητες όπως ο Γούντι Άλεν και ο Τζορτζ Στεφανόπουλος.

Ο ίδιος είχε δηλώσει σε ένα προφίλ που του είχε κάνει το περιοδικό New York το 2002 περιγράφοντας τον ως «συλλέκτη όμορφων μυαλών»: «Επενδύω σε ανθρώπους – είτε ανήκουν στην πολιτική είτε στην επιστήμη». Προφανώς επένδυε και σε άλλους κύκλους. Όπως είπε πρόσφατα στο Vanity Fair, ο βετεράνος της κουτσομπολίστικης αρθρογραφίας Τζορτζ Ρας, «έχεις την αίσθηση ότι φορούσε πολλές διαφορετικές μάσκες – θύμιζε κατά κάποιον τρόπο Ναζί που έχει βρει άσυλο στη Νότιο Αμερική...».

Δεν είναι ξεκάθαρο πάντως πόσο στενή ήταν η γνωριμία του Έπσταϊν με όλους αυτούς τους επιφανείς επώνυμους που κοσμούσαν το καρνέ του. Ένας πρώην φίλος του έγραψε πριν λίγες μέρες στο Salon ότι «όσο μεγάλωνε ο θρύλος του, τόσο περισσότεροι διάσημοι γοητεύονταν από την προθυμία του να υπογράφει επιταγές για τις διάφορες φιλανθρωπικές τους δραστηριότητες». Είναι πολύ πιθανό να ήταν απλά περιστασιακές γνωριμίες.

Σύμφωνα πάντως με σχετικές μαρτυρίες, κάποιοι από αυτόν τον κύκλο γνωριμιών δεν του έχουν γυρίσει την πλάτη ακόμα και μετά από τις συντριπτικές κατηγορίες που τον βαρύνουν. Όπως δήλωσε μια «ανώνυμη πηγή» στην μιντιακή πλατφόρμα του Daily Beast, «μια ποινή φυλάκισης, ακόμα και βαριά, δεν έχει σημασία πια – το μόνο πράγμα που θεωρείται απαράδεκτο στη Νέα Υόρκη είναι να είσαι φτωχός».

Εκτός από το περιεχόμενο του «μαύρου καρνέ» αναδύθηκε στην επικαιρότητα και το βιβλίο του Τζέιμς Πάτερσον "Filthy Rich: The Shocking True Story of Jeffrey Epstein" που είχε αρχικά κυκλοφορήσει το 2017 και περιλαμβάνει διάφορες αποκαλύψεις για τον βίο και την εκκεντρική πολιτεία του Έπσταϊν.

Από τον Πρίγκιπα Ανδρέα ως τον Γούντι Άλεν: Το περιεχόμενο του «μικρού μαύρου καρνέ» του Τζέφρι Έπσταϊν Facebook Twitter

Όπως ότι οι τοίχοι στο εσωτερικό της έπαυλής του στην Φλόριντα ήταν διακοσμημένοι με φωτογραφίες γυμνών γυναικών και κοριτσιών, κάποια εκ των οποίων υπήρξαν και θύματα του δικτύου ανηλίκων που είχε στήσει για τα πάρτι του, ενώ οι αστυνομικοί που είχαν κάνει έρευνες στο χώρο το 2005 είχαν βρει επίσης στις τουαλέτες σαπούνια σε σχήμα πέους και αιδοίου.

Στο βιβλίο υπάρχουν επίσης και κάποιες γλαφυρές μαρτυρίες για το «όργανο» του ίδιου του Έπσταϊν, το οποίο περιγράφεται ως «μικροσκοπικό» και «σε σχήμα μικρού αυγού» ενώ γίνεται και λόγος για τις γενναιόδωρες συνεισφορές του στην Αστυνομία του Παλμ Μπιτς στη Φλόριντα, με δωρεές ύψους 90.000 δολαρίων.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια