Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ: «Όσο κι αν με χλευάζουν, δεν μπορούν να σταματήσουν αυτό το κίνημα»

Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ: «Όσο κι αν με χλευάζουν, δεν μπορούν να σταματήσουν αυτό το κίνημα» Facebook Twitter
«Δεν είμαι σούπερ ήρωας, δεν είμαι ο κακός της ιστορίας. Είμαι απλά ένα άτομο που το παλεύει».
2

Οι επικριτές της Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ φαίνονται να την έχουν διαρκώς στην μπούκα, περιμένοντας πότε θα γλιστρήσει – πότε θα πει κάτι ανακριβές, πότε θα την εκθέσει η απειρία της, πότε θα τους προσφέρει στοιχεία που θα υποστηρίξουν το αφήγημα ότι δεν είναι παρά μια «ανόητη κομμουνίστρια». Υπάρχουν στιγμές που κοντεύει να λυγίσει υπό την πίεση μιας τέτοιας δυναμικής, αλλά, όπως δηλώνει σ΄ αυτή την εξομολογητική συνέντευξη, δεν υπάρχει περίπτωση να το βάλει κάτω.

«Το ξέρω ότι πολλοί με υποτιμούν. Όλη μου τη ζωή με υποτιμούσαν. Ώρες – ώρες η πίεση που νοιώθω είναι τόσο έντονη, αβάσταχτη σχεδόν. Κάθε μέρα αισθάνομαι ότι περπατώ σε τεντωμένο σκοινί. Κάθε μέρα».

«Κάποιες φορές μπορεί να είναι πραγματικά εμψυχωτικό για μένα να προκαλέσω την προσβολή εις βάρος μου: 'Ορίστε, κοροϊδέψτε με. Κάντε το. Ζωγραφίστε μουστάκια ή κέρατα στη φωτογραφία μου. Κάντε αυτό που πρέπει να κάνετε. Ενεργήστε όσο παιδιάστικα θέλετε. Ό,τι κι αν κάνετε, δεν μπορείτε να σταματήσετε αυτό το κίνημα. Απλά δεν μπορείτε».

Δεν παριστάνω τη γενναία, υπάρχουν στιγμές που μου έρχεται να σταματήσω. Υπάρχουν στιγμές που επικρατεί μια βαθιά αίσθηση αδυναμίας, ευπάθειας. Νιώθεις ξαφνικά πολύ ευάλωτη και στοχοποιημένη.

«Θα είμαι απολύτως ειλικρινής: Πιστεύω ότι ο σημερινός Πρόεδρος έθεσε συνειδητά έναν ρατσιστικό τόνο στη δημόσια συζήτηση. Έβγαλε στην επιφάνεια ισχυρά ρατσιστικά και μισογυνικά ένστικτα, προσδίδοντας παράλληλα κύρος στην πιο εξωφρενική συνωμοσιολογία».

«Είδαν μια Λατίνα που προέρχεται από την εργατική τάξη να καταλαμβάνει ομοσπονδιακό πόστο και είπαν 'δεν γίνεται να επιτρέψουμε να αποκτήσει αξιοπιστία και να γίνει παράδειγμα μια τέτοια εξέλιξη, διότι μπορεί να ακολουθήσουν και άλλοι – δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε τέτοια άτομα να βάζουν υποψηφιότητα με αξιώσεις...».

Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ: «Όσο κι αν με χλευάζουν, δεν μπορούν να σταματήσουν αυτό το κίνημα» Facebook Twitter
Με τους ψηφοφόρους της στη γειτονιά της, στο Sunnyside του Κουίνς, στη Νέα Υόρκη, πριν λίγες μέρες στα προέρτια της ημέρας του Αγίου Πατρικίου

«Δεν παριστάνω τη γενναία, υπάρχουν στιγμές που μου έρχεται να σταματήσω. Υπάρχουν στιγμές που επικρατεί μια βαθιά αίσθηση αδυναμίας, ευπάθειας. Νιώθεις ξαφνικά πολύ ευάλωτη και στοχοποιημένη. Υπάρχουν μέρες που θες να πας να κρυφτείς σε μια ντουλάπα, να κλειδωθείς μέσα, ελπίζοντας ότι ο κόσμος δε θα σε βρει ποτέ ξανά. Συνεχίζεις όμως, και προσπαθείς να καλλιεργείς το σθένος σου. Ο στόχος είναι να σπρώχνεις διαρκώς, ανεξαρτήτως της πίεσης που δέχεσαι...»

«Πίστεψε το αν θες, αλλά υπάρχουν στιγμές που δεν θέλω να μιλάω άλλο. Η πραγματικότητα της σύγχρονης κατάστασης όμως είναι ότι αν δεν ορίσω εγώ τη στιγμή, αν δεν χρησιμοποιήσω τη φωνή μου, θα σπεύσουν να γεμίσουν άλλες φωνές το κενό».

«Κάθε φορά που κάνω ένα λάθος, ακόμα και στο πιο ασήμαντο επίπεδο, νιώθω να πέφτει το βάρος του κόσμου και να με πλακώνει. Λένε ότι δεν μπορείς να μαθαίνεις πια όταν κατέχεις ήδη το βουλευτικό αξίωμα. Νομίζω ότι είναι ένα από τα ταμπού που καταρρίψαμε. Πάντα μαθαίνεις από τα λάθη».

«Ό, τι κι αν συμβεί, ακόμα κι αν για κάποιο λόγο αναγκαστώ να εγκαταλείψω τη θέση μου στο Κογκρέσο αύριο, είμαι σίγουρη ότι θα με αντικαταστήσουν άνθρωποι που προωθούν τις ίδιες αρχές. Αυτή η σκέψη μου δίνει παρηγοριά και κουράγιο».

«Είναι δύσκολο να πείσεις ότι δεν είσαι καρικατούρα όπως σε παρουσιάζουν, ότι βιώνεις μια καθημερινή πραγματικότητα. Είναι δύσκολο να επικοινωνήσω το απλούστατο γεγονός ότι είμαι ένα νορμάλ άτομο που προσπαθεί για το καλύτερο. Δεν είμαι σούπερ ήρωας, δεν είμαι ο κακός της ιστορίας. Είμαι απλά ένα άτομο που το παλεύει».

Με στοιχεία από το Vanity Fair

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και σε νέα φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον διαπιστώνουν photoshop φωτογραφικά πρακτορεία

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Η Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ πουλάει δύο πολύ βασικά assets: φύλο και φυλή. Είναι η ονείρωξη του αριστερούλη των ID politics. Αυτά που λέει είναι κάτι μεταξύ κάμπινγκ του Σύριζα στην Αμοργό και κατάληψη στη Θεμιστοκλέους. Δεν είναι τυχαίο που δεν προβάλλεται ποτέ τι λέει αλλά το ποια είναι.ΥΓ Κι ο Σουγκλάκος πάλευε. Δεν του κάναν αφιερώματα σε διεθνή ΜΜΕ.
Πολυ σωστα ολα οσα λεει η κυρα Αλεξαντρια. Για τον μεσο Ευρωπαιο ομως. Για τον μεσο Αμερικανο (εκτος του μπαμπλ των μεγαλουπολεων) ειναι ξενο και εχθρικο. Και επειδη τα προοδευτικα ΜΜΕ (ΝΥΤ, HuffPost κλτ) εχουν χασει την μπαλα και ζουν στην κοσμαρα τους μου φαινεται οτι οι Δημοκρατικοι πανε σε επαναληψη του φιασκο του 2016 στο ακομα πιο ακραιο του.