Μια Ευρώπη ανοιχτή σε κάνει να αισθάνεσαι παντού σαν στο σπίτι σου

Μια Ευρώπη ανοιχτή σε κάνει να αισθάνεσαι παντού σαν στο σπίτι σου Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

«Ο μόνος τρόπος να διαμορφωθεί μια κοινή συνείδηση είναι να γνωρίσουμε τους άλλους. Και μια ανοιχτή Ευρώπη μάς δίνει αυτήν ακριβώς την ευκαιρία, να έρθουμε κοντά σε άλλους λαούς».

— Πώς αποφάσισες να πάρεις μέρος στο RoadTripProject.eu;

Η διαδικασία του ταξιδιού είναι κάτι που με συναρπάζει. Προσπαθώ κάθε χρόνο να οργανώνω ένα ταξίδι και να γνωρίζω και ένα νέο μέρος, να μαζεύω νέες εμπειρίες. Το RoadTripProject.eu λοιπόν ήρθε στη ζωή μου τυχαία, όταν ένας φίλος μου πρότεινε να λάβω μέρος, και εννοείται ότι το έκανα, καθώς δεν θα άφηνα την ευκαιρία για ένα τόσο μεγάλο ταξίδι να πάει χαμένη. Έτσι δήλωσα συμμετοχή και με επέλεξαν ανάμεσα σε 2.000 αιτήσεις, μαζί με άλλους 7 συνταξιδιώτες.


Ακολουθήσαμε 4 διαφορετικές διαδρομές ώστε να γνωρίσουμε τις ομορφιές που κρύβει η Ευρώπη και τη γοητεία των διάφορων λαών. Εγώ και η Luna (η Ισπανίδα συνταξιδιώτισσά μου) ήμασταν στη Βαλτική διαδρομή: ξεκινήσαμε από την Φινλανδία, συνεχίσαμε στην Εσθονία, στη Λετονία, στη Λιθουανία, στην Πολωνία και καταλήξαμε στη Γερμανία.

Μια Ευρώπη ανοιχτή σε κάνει να αισθάνεσαι παντού σαν στο σπίτι σου Facebook Twitter

— Πώς η ΕΕ σε βοηθάει να κάνεις πραγματικότητα την αγάπη σου για τα ταξίδια;

Μια ανοιχτή Ευρώπη είναι αυτή που σε κάνει να αισθάνεσαι ασφαλής να ταξιδεύεις. Να γυρίζεις όλες τις χώρες και όμως να αισθάνεσαι σαν να είσαι στη δική σου. Είναι σημαντικό για έναν ταξιδιώτη να νιώθει ότι είναι ασφαλής όπου και αν βρίσκεται, ό,τι και αν συμβεί, και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει στα ευρωπαϊκά κράτη, λόγω της κοινής νομοθεσίας που οφείλουν όλα να έχουν.


Είναι απαραίτητο όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες να ενημερώνονται για τα δικαιώματα που έχουν κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους και της παραμονής τους σε ξένες χώρες. Σχετική ενημέρωση παρέχει και η καινούρια καμπάνια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής #EuandME, με πολλές χρήσιμες πληροφορίες. Άλλωστε, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες οφείλουν να εξασφαλίζουν την ασφάλεια των πολιτών της ΕΕ, να τους προστατεύουν και να τους διευκολύνουν: μέσω του κοινού νομίσματος, μέσω των ανοιχτών συνόρων, μέσω της εμπιστοσύνης στην κοινοτική νομοθεσία.

Μια Ευρώπη ανοιχτή σε κάνει να αισθάνεσαι παντού σαν στο σπίτι σου Facebook Twitter

— Πώς αυτή η εμπειρία θα επηρεάσει τις μελλοντικές σου επιλογές;

Η εμπειρία του ταξιδιού και η γνωριμία με άλλους λαούς δίνει στον άνθρωπο άλλες προοπτικές. Τον βοηθά να ανοίξει το μυαλό του, να δημιουργήσει σχέσεις που θα μείνουν μαζί του για μια ζωή και να απορροφήσει στοιχεία που μπορεί να του φανούν χρήσιμα στο μέλλον.


Από αυτό το ταξίδι, και όσα άλλα έχω κάνει μέχρι τώρα, κρατώ την ανάγκη να έχουμε ανοιχτό μυαλό, να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες που μας δίνονται, να ενημερωνόμαστε και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας. Ό,τι δεν ξέρουμε ότι υπάρχει, δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον όπου μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, ελεύθερα και με ασφάλεια. Με «όχημα» την ταυτότητά μας μπορούμε να πάμε παντού, και αυτό έχω σκοπό να κάνω και στο μέλλον: Περισσότερα ταξίδια, περισσότερες εμπειρίες, περισσότερους φίλους από όλη την Ευρώπη!

Μια Ευρώπη ανοιχτή σε κάνει να αισθάνεσαι παντού σαν στο σπίτι σου Facebook Twitter

Περισσότερες πληροφορίες για το «πάθος» του Αχιλλέα με τα ταξίδια μπορείτε να βρείτε εδώ στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: https://europa.eu/euandme/passion/travel_el

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ