Η Ελεάνα Τουλουπάκη είναι μια ωκεανογράφος με πάθος για τη θάλασσα

Η Ελεάνα Τουλουπάκη είναι μια ωκεανογράφος με πάθος για τη θάλασσα Facebook Twitter
Η Ελεάνα καταφέρνει να ακολουθήσει το πάθος της για την προστασία της θάλασσας έτσι ώστε να κάνει πραγματικά τη διαφορά.
0

ADVERTORIAL 

 

Όταν ζεις στην Ελλάδα δεν γίνεται να μην υπολογίζεις ως αναπόσπαστο μέρος της ζωής σου τη θάλασσα, που σε συναρπάζει τον χειμώνα με τη φυσική της άγρια ομορφιά και σε ξεκουράζει το καλοκαίρι με τη δροσιά και την ηρεμία της. Όμως, η θάλασσα εκτός από πηγή ζωής είναι και τόπος κατοικίας για εκατομμύρια πλάσματα που απειλούνται καθημερινά με εξαφάνιση.

 

Η ΕΕ μέσα από την καμπάνια #EUandME προωθεί την αγάπη για την προστασία της φύσης, για καθαρό νερό και αέρα για όλους. Κι επειδή η μόλυνση του περιβάλλοντος προκλήθηκε από ανθρώπινα χέρια, η προστασία του περνάει και πάλι από τους ανθρώπους.

 

Η Ελεάνα Τουλουπάκη είναι Ωκεανογράφος, πτυχιούχος του τμήματος Επιστημών Θάλασσας (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) και κάτοχος MSc στην Περιβαλλοντική Πολιτική & Διαχείριση. Κατάφερε να ακολουθήσει την αγάπη της για τη θαλάσσια ζωή μέσα από το MEDASSET - Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλασσίων Χελωνών, στο οποίο εργάζεται από τον Ιανουάριο του 2017.

Είναι αλήθεια πως η προστασία της φύσης και των πλασμάτων που ζουν σε αυτή είναι ένας κοινός αγώνας που ξεκινά από όλους εμάς, τους πολίτες της Ευρώπης. Όπως λέει η Ελεάνα: «Οι θαλάσσιες χελώνες είναι ευαίσθητα και απειλούμενα με εξαφάνιση είδη, ως αποτέλεσμα των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων, όπως η θαλάσσια ρύπανση και δη τα πλαστικά, η κλιματική αλλαγή, η αλιεία, οι εξορύξεις και η ανεξέλεγκτη τουριστική ανάπτυξη».

Η Ελλάδα όπως όλοι γνωρίζουμε πλέον, εφάρμοσε από τον Ιανουάριο το τέλος για τις πλαστικές σακούλες, ενώ τον Μάιο η ΕΕ ανακοίνωσε τους νέους κανόνες για τα πλαστικά μιας χρήσης. Αυτά τα μέτρα φαίνονται μικρά ή ασήμαντα όμως η εφαρμογή τους από ένα πλήθος ανθρώπων μπορεί να κάνει τη διαφορά. Και η διάφορα είναι πιο καθαρές θάλασσες για όλους μας, όχι μόνο τους ανθρώπους, αλλά και όλα τα ζωντανά πλάσματα που φιλοξενούνται στα νερά της Μεσογείου.

Η Ελεάνα Τουλουπάκη είναι μια ωκεανογράφος με πάθος για τη θάλασσα Facebook Twitter
Κι όμως η θάλασσα είναι πολύ περισσότερα από μπάνια και βόλτες.

Εξάλλου, οι θαλάσσιες χελώνες αποτελούν ένα είδος - ορόσημο που χρειάζονται ένα υγιές θαλάσσιο οικοσύστημα και με βάση αυτόν τον γνώμονα σχεδιάζει όλα του τα προγράμματα το MEDASSET - Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλασσίων Χελωνών.

Η Ελεάνα έχει καταφέρει να ακολουθήσει το πάθος της για την προστασία της θάλασσας έτσι ώστε να κάνει πραγματικά τη διαφορά. Η ΕΕ είναι εδώ για να υποστηρίζει και να προάγει ένα καλύτερο περιβάλλον για όλους τους πολίτες αλλά και το ζωικό βασίλειο της Ευρωπαϊκής φύσης. Γιατί δεν είμαστε οι μόνοι που ζούμε στην Ευρώπη, είμαστε όμως οι μόνοι που μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή σε αυτήν.

Η Ελεάνα Τουλουπάκη είναι μια ωκεανογράφος με πάθος για τη θάλασσα Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM