Opis Jobs: Μια start-up που βρίσκει δουλειά στους Έλληνες στο εξωτερικό

Opis Jobs: Μια start-up που βρίσκει δουλειά στους Έλληνες στο εξωτερικό Facebook Twitter
Η Opis Jobs προσφέρει τη λύση στην ανεργία που μαστίζει τη χώρα μας,παρέχοντας άμεση πρόσληψη σε μία από τις συνεργαζόμενες εταιρείες, ικανοποιητικό μισθό, καθώς και ό,τι άλλο χρειάζεται κάποιος Έλληνας που θέλει να ξεκινήσει η ζωή του στο Ηνωμένο Βασίλειο.
1

Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης έχουν οδηγήσει χιλιάδες Έλληνες σε χώρες του εξωτερικού με σκοπό την αναζήτηση εργασίας και την εξασφάλιση ενός ευοίωνου μέλλοντος. Ωστόσο, παρά το επικείμενο Brexit, βασικός προορισμός όσων μεταναστεύουν παραμένει η Μεγάλη Βρετανία.


Ανάμεσα στους νέους που έφυγαν στο εξωτερικό συγκαταλέγεται και ο start-upper Σταμάτης Τσακλάνος. Τον Σεπτέμβριο του 2017 πήρε τη μεγάλη απόφαση να φύγει για τη Μεγάλη Βρετανία, όχι όμως μόνο για να βρει ο ίδιος δουλειά αλλά και για να εξασφαλίσει εργασία σε όσους Έλληνες επιθυμούν να εργαστούν στην Αγγλία.

Η Opis Jobs είναι μια start-up εταιρεία που προσφέρει τη λύση στην ανεργία που μαστίζει τη χώρα μας, καθώς παρέχει αυτό ακριβώς που ζητάει κάθε υποψήφιος, δηλαδή άμεση πρόσληψη σε μία από τις συνεργαζόμενες εταιρείες (χωρίς αβέβαιες συνεντεύξεις με την εκάστοτε εταιρεία), ικανοποιητικό μισθό, καθώς και ό,τι άλλο χρειάζεται κάποιος Έλληνας που θέλει να ξεκινήσει η ζωή του στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Όπως μου λέει στη συζήτησή μας: «Η επικρατούσα κατάσταση στην αγορά εργασίας και η αγωνία των ανέργων να έχουν σύντομα αποτέλεσμα στην αναζήτηση εργασίας έχουν οδηγήσει αρκετούς στο εξωτερικό προκειμένου να βρουν δουλειά. Πολλοί, όμως, διστάζουν να κάνουν το μεγάλο βήμα. Είτε φοβούνται το άγνωστο είτε ακόμα και την περίπτωση της απόρριψης σε κάποια συνέντευξη, αν και έχουν μεταναστεύσει ήδη. Εντοπίζοντας το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής καθημερινότητας, την ανεργία, μου γεννήθηκε η ιδέα που θα στόχευε ακριβώς σ' αυτό, στο να βρει δουλειά και μια πολλά υποσχόμενη ζωή κάθε Έλληνας που το έχει ανάγκη».

Ο business manager Σταμάτης Τσακλάνος γεννήθηκε στη Χαλκίδα και είναι Μηχανολόγος-Μηχανικός, απόφοιτος αγγλικού πανεπιστημίου. Από πολύ μικρή ηλικία τα περισσότερα ερεθίσματά του σχετίζονταν με την τεχνολογία. Με την πάροδο του χρόνου και έχοντας αλλάξει πολλές δουλειές σε Ελλάδα και εξωτερικό, ασχολήθηκε με τον χώρο των επιχειρήσεων.

Κατά τη γνώμη του, «προκειμένου να γίνει πράξη μια οποιαδήποτε ιδέα πρέπει να έχει δημιουργηθεί από μια ανάγκη του κοινού στο οποίο απευθύνεται. Το μυστικό της επιτυχίας, λοιπόν, ειδικά κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, είναι η καινοτομία. Όσο πιο καινοτόμος είναι μια υπηρεσία τόσο περισσότερη ανάγκη δημιουργείται στο κοινό».

Opis Jobs: Μια start-up που βρίσκει δουλειά στους Έλληνες στο εξωτερικό Facebook Twitter
Το Ρέντινγκ απέχει μόλις 30 λεπτά από το αεροδρόμιο του Heathrow και μόλις μία ώρα από το Gatwick. Επίσης, λόγω των υπερσύγχρονων σιδηροδρομικών υπηρεσιών η απόσταση από το κέντρο του Λονδίνου έχει μειωθεί σε λιγότερο από 25 λεπτά.


Έπειτα από αρκετούς μήνες σκληρής δουλειάς και έρευνας στη Μεγάλη Βρετανία και σε συνεργασία με τους συμπατριώτες του Δημήτρη Κουτσαύτη (Website Developer) και Γιάννη Καραμανέ (Head Accountant) έκανε το όραμά του πραγματικότητα, δημιουργώντας την Opis Jobs, που έχει ως κεντρικό της σύνθημα το «φτιάξε το δικό σου αύριο στην Αγγλία».

«Η Opis Jobs είναι μια start-up εταιρεία που προσφέρει τη λύση στην ανεργία που μαστίζει τη χώρα μας, καθώς παρέχει αυτό ακριβώς που ζητάει κάθε υποψήφιος, δηλαδή άμεση πρόσληψη σε μία από τις συνεργαζόμενες εταιρείες (χωρίς αβέβαιες συνεντεύξεις με την εκάστοτε εταιρεία), ικανοποιητικό μισθό, καθώς και ό,τι άλλο χρειάζεται κάποιος Έλληνας που θέλει να ξεκινήσει η ζωή του στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Επίσης, διαμεσολαβεί για τη μεταφορά του υποψηφίου από την Ελλάδα στην Αγγλία, την άμεση ενοικίαση σπιτιού και όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να ξεκινήσει μια νέα πορεία» επισημαίνει.


Αναλυτικά, οι υπηρεσίες που παρέχονται χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες. Πρώτα απ' όλα, η μετακίνηση. Η εταιρεία αναλαμβάνει πλήρως τη μετακίνηση και την εγκατάσταση στο Reading της Μεγάλης Βρετανίας. Παράλληλα, φροντίζει για την έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων από την Ελλάδα στο Λονδίνο, καθώς και για τη μεταφορά των υποψηφίων από το αεροδρόμιο του Λονδίνου στην πόλη του Reading.

Opis Jobs: Μια start-up που βρίσκει δουλειά στους Έλληνες στο εξωτερικό Facebook Twitter
Η Opis Jobs έχει έδρα το Ρέντινγκ και δραστηριοποιείται στο Berkshire, μια κομητεία της Νότιας Αγγλίας.

Το δεύτερο σκέλος αφορά την εργασία καθαυτή. Η εφαρμογή εγγυάται την άμεση υπογραφή σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου με μία από τις συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρείες. Ταυτόχρονα, αναλαμβάνει το άνοιγμα βρετανικού τραπεζικού λογαριασμού μισθοδοσίας. Οι εργασίες που προσφέρονται εστιάζονται κυρίως στον βιομηχανικό κλάδο και οι συμβάσεις πρόσληψης είναι αορίστου χρόνου.

Ενδεικτικά, οι εργασίες που προσφέρονται αφορούν θέσεις όπως αποθηκάριος, μηχανικός, οδηγός forklift (κλαρκ), χειριστής μηχανημάτων, εργαζόμενος σε γραμμές παραγωγής και Social Care (Κοινωνική Εργασία). Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη start-up έχει καταφέρει να συνάψει συνεργασία με εταιρείες κολοσσούς όπως oι BMW, EPC, Rowse Honey, Huawei.

Τέλος, όσον αφορά την εγκατάσταση και τη διαμονή, στο πακέτο των υπηρεσιών περιλαμβάνεται η άμεση εγκατάσταση σε σπίτι την ίδια κιόλας ημέρα, η εγγυητική προκαταβολή για την ενοικίαση του σπιτιού και η διαμεσολάβηση για έκδοση προσωπικού αριθμού ασφάλισης (National Insurance Number).


Κατά τον κ. Τσακλάνο, είναι σημαντικό το ότι: «η Opis Jobs έχει καταφέρει να απαλλάξει κάθε υποψήφιο από το υπέρογκο κόστος του deposit και των agent fees που χρειάζεται κάποιος για να μισθώσει για πρώτη φορά ένα flat ή ένα δωμάτιο στην Αγγλία και να το μειώσει περίπου κατά 2.000 ευρώ, ποσό μεγαλύτερο από το συνολικό κόστος των υπηρεσιών της εταιρείας».

Opis Jobs: Μια start-up που βρίσκει δουλειά στους Έλληνες στο εξωτερικό Facebook Twitter
Ενδεικτικά, οι εργασίες που προσφέρονται αφορούν θέσεις όπως αποθηκάριος, μηχανικός, οδηγός forklift (κλαρκ), χειριστής μηχανημάτων, εργαζόμενος σε γραμμές παραγωγής και Social Care (Κοινωνική Εργασία).


Λίγο πριν ολοκληρώσουμε τη συνομιλία μας, τον ρωτώ σε ποια περιοχή προσφέρονται οι υπηρεσίες. «Η Opis Jobs έχει έδρα το Reading και δραστηριοποιείται στο Berkshire, μια κομητεία της Νότιας Αγγλίας. Οι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τους 850.000, ενώ η περιοχή συνορεύει με την Οξφόρδη, το Σάρεϊ και το δυτικό Λονδίνο.


Η μεγαλύτερη πόλη του Berkshire είναι το Reading, με πληθυσμό 240.000 κατοίκους. Απέχει μόλις 30 λεπτά από το αεροδρόμιο του Heathrow και μόλις μία ώρα από εκείνο του Gatwick. Επίσης, λόγω των υπερσύγχρονων σιδηροδρομικών υπηρεσιών η απόσταση από το κέντρο του Λονδίνου έχει μειωθεί σε λιγότερο από 25 λεπτά.


Το Berkshire είναι η μεγαλύτερη business zone της βορειοδυτικής Ευρώπης, με περισσότερες από 10.000 εταιρείες να εδρεύουν στην περιοχή αυτή. Πρόκειται για εταιρείες-μεγαθήρια, όπως οι Vodafone, Microsoft, Huawei Technologies, Unilever, BMW - Mini, Jaguar και British Airways. Να σημειωθεί ότι μόνο στην ευρύτερη περιοχή του Reading οι εργαζόμενοι επαγγελματίες ανέρχονται σε 327.000, δηλαδή είναι περισσότεροι από τους κατοίκους της πόλης. Δεν είναι τυχαίο που οι ντόπιοι αποκαλούν το Berkshire τη "Silicon Valley" της Ευρώπης.

Opis Jobs: Μια start-up που βρίσκει δουλειά στους Έλληνες στο εξωτερικό Facebook Twitter
Η συγκεκριμένη start-up έχει καταφέρει να συνάψει συνεργασία με εταιρείες κολοσσούς όπως oι BMW, EPC, Rowse Honey, Huawei.


Οι Έλληνες του Berkshire είναι πάνω από 5.000, με τους περισσότερους από αυτούς να ζουν στο Reading αλλά και στο Newbury. Ειδικά στην πόλη του Reading το ελληνικό στοιχείο είναι πολύ έντονο, καθώς υπάρχουν ελληνικά café, greek nights αλλά και παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπου είναι πλέον τρόπος ζωής» υποστηρίζει.


Κλείνοντας, ο κ. Τσακλάνος προσθέτει: «Το μορφωτικό επίπεδο των ανθρώπων έχει αυξηθεί ραγδαία, ενώ το software και τα applications έχουν μπει πλέον για τα καλά στην καθημερινότητά μας, κάνοντάς την όλο και πιο εύκολη. Επομένως, το μέλλον ανήκει στην τεχνολογία και όλοι μας πρέπει να τη χρησιμοποιούμε προκειμένου να διευκολύνουμε τη ζωή μας».

Info:

http://www.opisjobs.co.uk/

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Το 2015 η εταιρεία που εργάζομαι (Δανία) αποφάσισε να προσλάβει video editors μέσω παρόμοιων γραφείων στο εξωτερικό επειδη οι μισθοί εδώ είναι πολύ υψηλοί. Επιχείρησε, δηλαδή, να κάνει “outsourcing”. Οι υποψήφιες χώρες ήταν αρχικά χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Όμως, το αφεντικό άκουσε στην τηλεόραση ότι οι μισθοί στην Ελλάδα ήταν 500€ και σκέφτηκε να ψάξει κι εκεί για φτηνό εργατικό δυναμικό. Βάζει την υπεύθυνη HR να ψάξει και μετά από κανα-δυο εβδομάδες έρχεται και με ρωτάει: «μα καλά, οι μισθοί στην Ελλάδα δεν είναι πάρα πολύ χαμηλοί, εκεί στα 500€ περίπου;;» Της απαντάω εξαρτάται τι εννοείς. Μου απαντάει αυτολεξεί «είναι πιο φτηνό για την εταιρεία να προσλάβουμε υπάλληλο ντόπιο με τους υψηλούς μισθούς της Δανίας παρά να κάνουμε outsourcing στην Ελλάδα!!» Τελικά, προσλάβαμε Σέρβους video editors…