Τζόαν Κόλινς: Έχουμε τρελαθεί εντελώς αν διώκεται το να σφυρίζεις σε μια γυναίκα στο δρόμο

Τζόαν Κόλινς: Έχουμε τρελαθεί εντελώς αν διώκεται το να σφυρίζεις σε μια γυναίκα στο δρόμο Facebook Twitter
«Δεν μπορώ να καταλάβω τις ηθοποιούς που λένε «πήγα στο δωμάτιό του και έβγαλε έξω το πουλί του κι εγώ πάγωσα'. Σόρι κιόλας, αλλά δεν παγώνεις, σηκώνεσαι και φεύγεις. Ή του δίνεις μια κλωτσιά στ' αχαμνά. Έτσι έκανα εγώ».
0

Δεν είναι η πρώτη σταρ παλαιάς κοπής που αντιδρά στα νέα ήθη που έχουν κατοχυρωθεί στα πλαίσια του #MeToo κινήματος. Έχουν προηγηθεί άλλες – με πιο επιφανή την περίπτωση της Κατρίν Ντενέβ και τις σχετικές δηλώσεις την χρονιά που λήγει σ' ένα μήνα – αλλά έχουν πάντα ένα διεστραμμένο ίσως ενδιαφέρον οι απόψεις της 85χρονης πια Τζόαν Κόλινς που μπορεί να είναι σκληροπυρηνικά συντηρητική αλλά έχει ζήσει πολλές ζωές και τα έχει δει όλα σε διάφορες εποχές από τα τέλη της δεκαετίας του '40 μέχρι σήμερα.

«Έχει τρελαθεί ο κόσμος» λέει στην πρόσφατη συνέντευξή που έδωσε στον Guardian με αφορμή τις one woman show παραστάσεις που θα δώσει στα θέατρα της Βρετανίας την ερχόμενη χρονιά. «Έχουμε φτάσει να αποτελεί ποινικό αδίκημα το να σφυρίζεις σε μια γυναίκα στο δρόμο! Δεν είμαστε καλά».

«Δεν μπορώ να καταλάβω τις ηθοποιούς που λένε ας πούμε "πήγα στο δωμάτιό του και έβγαλε έξω το πουλί του κι εγώ πάγωσα". Θέλω να πω, σόρι κιόλας, αλλά δεν παγώνεις, σηκώνεσαι και φεύγεις. Ή του δίνεις μια κλωτσιά στ' αχαμνά. Έτσι έκανα εγώ. Απλά δεν το ανέχεσαι»

Τα αισθήματά της σχετικά με το #MeToo κίνημα είναι επίσης αμφιλεγόμενα. Από τη μια πλευρά, η ίδια είχε υπάρξει θύμα βιασμού (αφού είχε ναρκωθεί πρώτα) ως παρθένος έφηβη στα χέρια του ηθοποιού Μάξγουελ Ριντμ τον οποίον ακολούθως παντρεύτηκε («ξέρω ότι είναι δύσκολο να το κατανοήσει αυτό κάποιος», λέει σήμερα) όπως έγραψε στο βιβλίο απομνημονευμάτων της που είχε τίτλο "Past Imperfect". «Τα λέω αυτά εδώ και σαράντα χρόνια» λέει.

Από την άλλη, όπως δηλώνει στη συνέντευξη, δεν θα πήγαινε ποτέ ανυποψίαστη στο δωμάτιο ξενοδοχείου ενός παραγωγού: «Δεν μπορώ να καταλάβω τις ηθοποιούς που λένε ας πούμε "πήγα στο δωμάτιό του και έβγαλε έξω το πουλί του κι εγώ πάγωσα". Θέλω να πω, σόρι κιόλας, αλλά δεν παγώνεις, σηκώνεσαι και φεύγεις. Ή του δίνεις μια κλωτσιά στ' αχαμνά. Έτσι έκανα εγώ. Απλά δεν το ανέχεσαι».

Τζόαν Κόλινς: Έχουμε τρελαθεί εντελώς αν διώκεται το να σφυρίζεις σε μια γυναίκα στο δρόμο Facebook Twitter
«Δεν ήταν η Αλέξις η κακιά της "Δυναστείας", ο Μπλέικ ήταν ο κακός που την πήρε 18 χρονών και την έκλεισε στο σπίτι και αργότερα έβαλε να καθαρίσουν τον γκόμενό της»

Αναπόφευκτα, η κουβέντα κάποια στιγμή πάει και στη Δυναστεία («δεν ήταν η Αλέξις κακιά, ο Μπλέικ ήταν ο κακός που την πήρε 18 χρονών και την έκλεισε στο σπίτι και αργότερα έβαλε να καθαρίσουν τον γκόμενό της») αλλά και στην αδελφή της, τη διάσημη συγγραφέα «κοσμοπολίτικων» μπεστ σέλερ, Τζάκι Κόλινς, που πέθανε πριν από τρία χρόνια, ενδέχεται όμως να έχει μετενσαρκωθεί σε μύγα που ακολουθεί την αδελφή της ανά την υφήλιο:

«Το ξέρω ότι ακούγεται παλαβό, κι ούτε είμαι σίγουρη ότι πιστεύω στην μετεμψύχωση, αλλά δεν είναι περίεργο ότι τουλάχιστον δύο – τρεις φορές τη βδομάδα αλλά όπου κι αν είμαι – στη Γαλλία, στο Λονδίνο, εδώ στο Λος Άντζελες – εμφανίζεται δίπλα μου αυτή η μικρή μύγα...».

Με στοιχεία από τον Guardian

Πρόσωπα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Πρόσωπα / Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Η γυναίκα που έζησε την ιστορία του ελληνικού θεάτρου, και πάλεψε για την Αριστερά αφηγείται τη ζωή της στο LIFO.gr σε μια συνέντευξη-ποταμό στον Αντώνη Μποσκοΐτη.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ
Ιωάννινα - 45 Πρόσωπα

Faces of Ioannina / 45 πρόσωπα και δημιουργικές ομάδες που κάνουν τα Ιωάννινα ξεχωριστά

Γιαννιώτες, Γιαννιώτισσες και κάτοικοι των Ιωαννίνων κάθε ιδιότητας και ηλικίας φωτογραφίζονται στη LiFO, μιλούν για τις ασχολίες τους και για όσα κάνουν την πόλη τους ξεχωριστή.
M. HULOT, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ & ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ερίκ Καντονά: Βασιλιάς, αποστάτης, θεός

Πρόσωπα / Ερίκ Καντονά: Βασιλιάς, αποστάτης, θεός

«Βασιλιάς» στην Αγγλία, που του δίνει μια αγάπη άρρωστη, συγκρινόμενη μόνο με αυτήν προς τον Τζορτζ Μπεστ, και «θεός» στη Γαλλία, ζωντανό σύμβολο του ασυμβίβαστου και ρέμπελου Γαλάτη που δεν θα χωρέσει ποτέ των ποτών στα τυποποιημένα κουτάκια της νεωτερικότητας- ένα πορτρέτο του ηθοποιού/ σκηνοθέτη/ παραγωγού/ πρώην ποδοσφαιριστή Ερίκ Καντονά.
ΜΑΚΗΣ ΜΑΛΑΦΕΚΑΣ
Αποχαιρετισμός στην κυρία Μιράντα

Δημήτρης Πολιτάκης / Αποχαιρετισμός στην κυρία Μιράντα

Πηγαίνοντας μετά από καιρό σε σπίτι φίλων, είδα στην εξώπορτα το αγγελτήριο θανάτου της ηθοποιού Μιράντας Κουνελάκη που έμενε στην ίδια πολυκατοικία και για χρόνια «επέβλεπε» στοργικά και διακριτικά τις νεανικές μας τρέλες.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Ολίβια Γκαζαλέ: «Ο φεμινισμός δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά ολόκληρη την κοινωνία»

Ιδέες / Ολίβια Γκαζαλέ: «Ο φεμινισμός δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά ολόκληρη την κοινωνία»

Η καθηγήτρια Φιλοσοφίας και συγγραφέας Ολίβια Γκαζαλέ μιλά στο LIFO.gr με αφορμή τη συμμετοχή της στην 8η Νύχτα Ιδεών του Γαλλικού Ινστιτούτου, που θα παρακολουθήσουμε διαδικτυακά την Πέμπτη 28/1.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Μια εξοργιστική απάντηση

Χριστίνα Γαλανοπούλου / Μια εξοργιστική απάντηση

Η ψυχρότητα στη διατύπωση, η μηδενική ενσυναίσθηση, η ελαφρά αμφιβολία που διατρέχει την αντίδραση της Ομοσπονδίας στην καταγγελία της Ολυμπιονίκη περί βιασμού είναι κάτι που στο μέλλον θα πρέπει να διδάσκεται σε Σχολές Επικοινωνίας και σεμινάρια διαχείρισης κρίσεων.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Μυρτώ Κοντοβά: «Είμαι σε μεγάλη κόντρα με την κουλτούρα της τηλεόρασης»

Τηλεόραση / Μυρτώ Κοντοβά: «Είμαι σε μεγάλη κόντρα με την κουλτούρα της τηλεόρασης»

Γράφει, σκηνοθετεί, μοντάρει, ζει μέσα στο νέο της πρότζεκτ, τη σειρά «Σχεδόν Ενήλικες», που μόλις ξεκίνησε να προβάλλεται στο Mega: Η Μυρτώ Κοντοβά επέστρεψε στην τηλεόραση μιλώντας για την Αθήνα που γνωρίζει καλά, αυτήν τη φορά μέσα από μια ιστορία γεμάτη σασπένς.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ