Γιατί τελικά αυτοκτόνησε η Kate Spade;

Γιατί τελικά αυτοκτόνησε η Kate Spade; Facebook Twitter
Η Kate με τον σύζυγό της Andy
0

Φως στα αίτια της αυτοκτονίας της σχεδιάστριας Kate Spade έριξε μέσα από μερικές δηλώσεις του, ο σύζυγός της Andy, ο οποίος μιλώντας την Τετάρτη αποκάλυψε ότι η Spade υπέφερε από βαριάς μορφής κατάθλιψη και ότι τους τελευταίους 10 μήνες ζούσαν χωριστά. 

Παρ' όλα αυτά, όπως ο ίδιος είπε, δεν σκόπευαν να πάρουν διαζύγιο, αν και οι κρίσεις άγχους ήταν μέρος της ζωής της συζύγου από τις αρχές της σχέσης τους.

Η ψυχική της υγεία επιδεινώθηκε όταν εκείνη ήταν 49 ετών. «Η Kate υπέφερε από κατάθλιψη και κρίσεις άγχους για πάρα πολλά χρόνια. Έψαχνε ενεργά για βοήθεια και βρισκόταν σε στενή συνεργασία με τους γιατρούς της, προκειμένου να καταστείλει αυτό που στοιχίζει τη ζωή σε τόσους ανθρώπους.

Το βράδυ πριν το τέλος της είχαμε μιλήσει και ακουγόταν χαρούμενη. Δεν υπήρχε καμία ένδειξη ή κάποιο προειδοποιητικό σημάδι γι' αυτό που τελικά έκανε. Ήταν ένα τεράστιο σοκ. Σίγουρα δεν ήταν εκείνη που το έκανε αυτό, αλλά οι προσωπικοί της δαίμονες με τους οποίους πάλευε χρόνια», δήλωσε ο Andy Spade.  

Οι δυο τους ήταν παντρεμένοι για περίπου 24 χρόνια και μαζί είχαν ξεκινήσει το brand των επιχειρήσεων της σχεδιάστριας το 1993, ενώ το 2016 είχαν ξεκινήσει τη σειρά Frances Valentine. Κατά τον ίδιο, αν και εργάζονταν για τα ίδια συμφέροντα, διατηρούσαν ξεχωριστά γραφεία που βρίσκονταν σε απόσταση μερικών οικοδομικών τετραγώνων, ωστόσο συνέχιζαν να απολαμβάνουν διακοπές μαζί και μαζί με την κόρη τους Frances Beatrix.

Το βράδυ που η Spade έβαλε τέλος στη ζωή της, η κόρη τους ήταν μαζί με τον πατέρα της. Η αστυνομία δεν έδειξε ούτε σ' εκείνον ούτε στην κόρη τους το σημείωμα αυτοκτονίας που διέρρευσε την επομένη στα social media και πρακτικά αναφερόταν στην Beatrix, λέγοντας της να μη νιώσει ότι είχε μερίδιο ευθύνης σε αυτό που τελικά συνέβη. 

«Είμαι σοβαρά απογοητευμένος που ένα τόσο προσωπικό μήνυμα προς την κόρη μου μοιράστηκε με τόσο άκαρδο τρόπο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», τόνισε ο Andy Spade. Ο ίδιος διέψευσε ότι είχε ζητήσει διαζύγιο. 

Γιατί τελικά αυτοκτόνησε η Kate Spade; Facebook Twitter
Πηγές αναφέρουν ότι μεγάλο κομμάτι της θλίψης της οφειλόταν στη διάσταση με τον σύζυγό της

«Δεν βρισκόμασταν εν διαστάσει με τη νομική έννοια και ποτέ δεν είχαμε συζητήσει το παραμικρό για διαζύγιο. Ήμασταν καλοί φίλοι που προσπαθούσαμε να αντιμετωπίσουμε μαζί τα προβλήματά μας με τον καλύτερο τρόπο που γνωρίζαμε. Ήμασταν μαζί για 35 χρόνια. Αγαπούσαμε ο ένας τον άλλον πολύ και βαθιά και απλώς είχαμε αποφασίσει να κάνουμε ένα διάλειμμα», εξήγησε. 

Την ίδια στιγμή, η αδελφή της σχεδιάστριας, Reta Saffo, μιλώντας στην εφημερίδα City Star, αποκάλυψε ότι η 55χρονη δεν έπαιρνε την προβλεπόμενη αγωγή που της είχε χορηγηθεί για την κατάθλιψη, επειδή, όπως είπε, φοβόταν ότι όλο αυτό θα έκανε κακό στην εικόνα της επιχείρησής της.

Άλλα μέλη της οικογένειας ωστόσο δηλώνουν ότι η Spade είχε απομακρυνθεί την τελευταία δεκαετία σε τέτοιο σημείο που δεν παρέστη ούτε στην κηδεία της μητέρας τους το 2010. Για την ακρίβεια, η σχεδιάστρια κρατούσε επαφή μόνο με τη Saffo, τη μόνη από τα έξι αδέλφια της και πρακτικά αυτή η επαφή ήταν και ο δίαυλος επικοινωνίας της με την υπόλοιπη οικογένεια. 

Την ίδια στιγμή, δύο από τους στενούς συνεργάτες και φίλους της σχεδιάστριας, δήλωσαν ότι γνώριζαν για τη μάχη της με την κατάθλιψη και για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στη σχέση της με τον σύζυγό της. 

Την ίδια στιγμή, μια διαφορετική εκδοχή της κατάστασής της έδωσε στα Μέσα ο μεγαλύτερος αδελφός της Earl Brosnahan, ο οποίος διατηρούσε τακτική επαφή μαζί της, είχαν δειπνήσει μαζί μία εβδομάδα πριν το απονενοημένο διάβημά της και κατά τη διάρκεια της κουβέντα τους μιλούσε συνεχώς για σχέδια για το μέλλον αναφορικά με τις επιχειρήσεις της. «Μιλούσε για τη συνεργασία της με τον Andy και για όσα ετοίμαζαν».

Ο ίδιος πάντως θεωρεί ότι ένα μεγάλο κομμάτι της θλίψης της οφειλόταν στη διάσταση με τον σύζυγό της, παρά το ότι εξακολουθούσαν να δουλεύουν μαζί και να απολαμβάνουν ο ένας την παρουσία του άλλου. 

«Η Katy φαινόταν πολύ χαρούμενη το μεγαλύτερο μέρος της μέρας. Ήταν ο πιο αστείος άνθρωπος του κόσμου, όμως κάποιες φορές φαινόταν πολύ θλιμμένη», δήλωσε η στενή της συνεργάτις Elyce Arons, προσθέτοντας ότι παρακολουθούσε την κατάσταση της φίλης της να επιδεινώνεται αργά, αλλά σταθερά. «Όταν συζητούσαμε γι' αυτό και συζητούσαμε πολύ, η συζήτηση έκλεινε με εκείνην να γελάει. Πραγματικά πίστευε ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της, με τις δικές της δυνάμεις. Καμιά φορά όταν στις ειδήσεις ακούγαμε για την αυτοκτονία κάποιου διασήμου γύριζε και μου έλεγε: πότε δεν θα έκανα κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν θα έκανα κάτι τέτοιο! Ποτέ! Ποτέ!». 

Με στοιχεία από τους New York Times 

Πρόσωπα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Πρόσωπα / Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Η γυναίκα που έζησε την ιστορία του ελληνικού θεάτρου, και πάλεψε για την Αριστερά αφηγείται τη ζωή της στο LIFO.gr σε μια συνέντευξη-ποταμό στον Αντώνη Μποσκοΐτη.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ
Ιωάννινα - 45 Πρόσωπα

Faces of Ioannina / 45 πρόσωπα και δημιουργικές ομάδες που κάνουν τα Ιωάννινα ξεχωριστά

Γιαννιώτες, Γιαννιώτισσες και κάτοικοι των Ιωαννίνων κάθε ιδιότητας και ηλικίας φωτογραφίζονται στη LiFO, μιλούν για τις ασχολίες τους και για όσα κάνουν την πόλη τους ξεχωριστή.
M. HULOT, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ & ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ερίκ Καντονά: Βασιλιάς, αποστάτης, θεός

Πρόσωπα / Ερίκ Καντονά: Βασιλιάς, αποστάτης, θεός

«Βασιλιάς» στην Αγγλία, που του δίνει μια αγάπη άρρωστη, συγκρινόμενη μόνο με αυτήν προς τον Τζορτζ Μπεστ, και «θεός» στη Γαλλία, ζωντανό σύμβολο του ασυμβίβαστου και ρέμπελου Γαλάτη που δεν θα χωρέσει ποτέ των ποτών στα τυποποιημένα κουτάκια της νεωτερικότητας- ένα πορτρέτο του ηθοποιού/ σκηνοθέτη/ παραγωγού/ πρώην ποδοσφαιριστή Ερίκ Καντονά.
ΜΑΚΗΣ ΜΑΛΑΦΕΚΑΣ
Αποχαιρετισμός στην κυρία Μιράντα

Δημήτρης Πολιτάκης / Αποχαιρετισμός στην κυρία Μιράντα

Πηγαίνοντας μετά από καιρό σε σπίτι φίλων, είδα στην εξώπορτα το αγγελτήριο θανάτου της ηθοποιού Μιράντας Κουνελάκη που έμενε στην ίδια πολυκατοικία και για χρόνια «επέβλεπε» στοργικά και διακριτικά τις νεανικές μας τρέλες.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Ολίβια Γκαζαλέ: «Ο φεμινισμός δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά ολόκληρη την κοινωνία»

Ιδέες / Ολίβια Γκαζαλέ: «Ο φεμινισμός δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά ολόκληρη την κοινωνία»

Η καθηγήτρια Φιλοσοφίας και συγγραφέας Ολίβια Γκαζαλέ μιλά στο LIFO.gr με αφορμή τη συμμετοχή της στην 8η Νύχτα Ιδεών του Γαλλικού Ινστιτούτου, που θα παρακολουθήσουμε διαδικτυακά την Πέμπτη 28/1.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Μια εξοργιστική απάντηση

Χριστίνα Γαλανοπούλου / Μια εξοργιστική απάντηση

Η ψυχρότητα στη διατύπωση, η μηδενική ενσυναίσθηση, η ελαφρά αμφιβολία που διατρέχει την αντίδραση της Ομοσπονδίας στην καταγγελία της Ολυμπιονίκη περί βιασμού είναι κάτι που στο μέλλον θα πρέπει να διδάσκεται σε Σχολές Επικοινωνίας και σεμινάρια διαχείρισης κρίσεων.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Μυρτώ Κοντοβά: «Είμαι σε μεγάλη κόντρα με την κουλτούρα της τηλεόρασης»

Τηλεόραση / Μυρτώ Κοντοβά: «Είμαι σε μεγάλη κόντρα με την κουλτούρα της τηλεόρασης»

Γράφει, σκηνοθετεί, μοντάρει, ζει μέσα στο νέο της πρότζεκτ, τη σειρά «Σχεδόν Ενήλικες», που μόλις ξεκίνησε να προβάλλεται στο Mega: Η Μυρτώ Κοντοβά επέστρεψε στην τηλεόραση μιλώντας για την Αθήνα που γνωρίζει καλά, αυτήν τη φορά μέσα από μια ιστορία γεμάτη σασπένς.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ