Συνέντευξη με ένα αγόρι που του αρέσει να κρεμιέται από γάντζους καρφωμένους στο δέρμα του

Συνέντευξη με ένα αγόρι που του αρέσει να κρεμιέται από γάντζους καρφωμένους στο δέρμα του Facebook Twitter
4

ο Modern Body Suspension ιστορικά αναφέρεται σε αρχαίες τελετές. Οι Σαμάνοι  κρέμονταν από γάντζους που κάρφωναν στα στήθη και έμεναν για αρκετές ώρες αιωρούμενοι πάνω σε δέντρα. Με αυτή τη διαδικασία, πίστευαν πως έβγαιναν από το σώμα τους και συναντήσουν τους θεούς τους, αφού έπεφταν σε κατάσταση νιρβάνας. Σε άλλες φυλές ήταν τελετή-δοκιμασία, κατά την οποία τα νεαρά αγόρια ενηλικιώνονταν, γίνονταν πολεμιστές ή εγκαινίαζαν με αυτόν τον τρόπο την είσοδό τους στην φυλή. Μιλήσαμε με τον Νικόλα, περφόρμερ του Modern Body Suspension και μας εξήγησε τον τρόπο που βιώνει αυτή την εμπειρία.

—Ποιος είσαι και πώς σου ήρθε να ασχοληθείς με το Modern Body Suspension;
Με λένε Νικόλα, γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στον κέντρο, στα Κάτω Πατήσια Αργότερα άρχισα να συχνάζω στα Εξάρχεια. Είμαι παιδί της πόλης, δυστυχώς. Mε το Modern Body Suspension δεν ξεκίνησα αμέσως, στην αρχή ψάχτηκα με το body piercing. Στην πέμπτη δημοτικού έκανα την πρώτη μου τρύπα στο δεξί αφτί. Μεγαλώνοντας «χτύπησα» μία και στο άλλο αφτί, μετά έσκασα και ένα piercing στο χείλος, μετά στο φρύδι και μετά έκανα άλλες τρύπες στα αφτιά. Σιγά-σιγά γέμισα. Έπειτα ήρθαν τα στρέτσινγκ και τα τατού. Το πρώτο μου τατού το χτύπησα στα 19, είναι ένα Χ στη ρόγα και δεν σημαίνει κάτι, απλά το έκανα. Εκείνη την περίοδο, κάπου στα 19, είδα μια εκπομπή στην τηλεόραση που έδειχνε απίστευτα πράγματα. Κόλλησα με ένα από τα στιγμιότυπα που έδειχνε από έναν γάμο κάπου στην Αμερική. Το ζευγάρι παντρεύτηκε ενώ έκανε Modern Body Suspension. Γαμπρός και νύφη ήταν με γάντζους στην πλάτη, η κοπέλα φορούσε νυφικό και ο άντρας ήταν λίγο πιο χαλαρά ντυμένος. Το κλικ όμως έγινε μέσα μου όταν στην ίδια εκπομπή είδα δύο τύπους με τατού και piercing που ήταν κρεμασμένοι ανάσκελα με τον τρόπο που λέγεται «Superman» και τους έκανε ένα φορτηγάκι σουλάτσο σε όλη την πόλη. Μου έκανε εντύπωση και το πώς ήταν οι τύποι, αλλά και τι ήταν αυτό που έκαναν. Το θέαμα μου πήρε το μυαλό. Έπειτα έμαθα ότι το κάνουν σε ένα studio piercing εδώ στην Αθήνα.

Συνέντευξη με ένα αγόρι που του αρέσει να κρεμιέται από γάντζους καρφωμένους στο δέρμα του Facebook Twitter
Συνέντευξη με ένα αγόρι που του αρέσει να κρεμιέται από γάντζους καρφωμένους στο δέρμα του Facebook Twitter

Το modern body suspension είναι μια στιγμιαία εμπειρία. Υπάρχει πόνος, αλλά όλα γίνονται με αυτοέλεγχο. Πρέπει να φέρεις το μυαλό σου σε μια κατάσταση απόλυτης κυριαρχίας, ώστε να σβήσει ο πόνος.

—Τι είναι το modern body suspension για σένα μπορείς να μας το περιγράψεις με λέξεις;
Το modern body suspension είναι μια στιγμιαία εμπειρία. Υπάρχει πόνος, αλλά όλα γίνονται με αυτοέλεγχο. Πρέπει να φέρεις το μυαλό σου σε μια κατάσταση απόλυτης κυριαρχίας, ώστε να σβήσει ο πόνος. Χρειάζεται διαλογισμός, πρέπει να αφήσεις ελεύθερο το μυαλό σου για να φύγει από μέσα σου ο φόβος του πόνου. Είναι αδρεναλίνη, ελευθερία, γαλήνη, η αίσθηση ότι πετάς και πάρα πολλά ωραία συναισθήματα. Εγώ, ας πούμε, όταν θέλω να κρεμαστώ, κάθομαι στη μεριά μου, προσπαθώ να χαλαρώσω το σώμα μου, βρίσκω μέσα μου τον λόγο για να το κάνω, το κίνητρό μου.

—Πώς τον κουμαντάρεις τον πόνο και τον φόβο;
Στο σώμα μου υπάρχουν σημεία που δεν πονάνε καθόλου και άλλα που με πονάνε πάρα πολύ. Δεν πονάω καθόλου στην πλάτη, στα γόνατα, στους αγκώνες, στο στέρνο και στη μέση. Πονάει αρκετά στην κοιλιά και πάρα πολύ στο στήθος. Την πρώτη φορά που τρύπησα στήθος ήμουν 22 χρονών. Δεν τον περίμενα τον πόνο, έμεινα κρεμασμένος μόνο δύο λεπτά. Είχα δοκιμάσει πρώτα με την πλάτη και ήταν πολύ κουλ, μετά στα γόνατα και ήμουν μια χαρά, στο τέλος έκανα και στήθος. Ξαφνικά ένιωσα να κυλάει μέσα στις φλέβες μου φωτιά και να μου ανοίγουν το στήθος. Δεν μπορούσα να ελέγξω ούτε την αναπνοή μου, ούτε τον πόνο. Πόνος και φωτιά, ήταν απίστευτο. Το έκανα πάλι στα 27 που είχα πια εμπειρία από άλλα Suspension και μπορούσα πια να ελέγξω πολύ καλύτερα το μυαλό μου. Είπα «μπορώ να το κάνω» και όντως, έμεινα κρεμασμένος πάνω από μισάωρο. Ο φόβος του πόνου υπάρχει σε στιγμές. Έχει έρθει η ώρα που έχουν περάσει τους γάντζους και μονολογώ μεταξύ σοβαρού και αστείου, «τι κάνω γαμώτο;». Όμως όταν το βρεις είναι τέλεια εκεί πάνω, δεν υπάρχει πόνος. Το σώμα έχει τρόπους να σε χαλαρώσει και να μην σε αφήσει να πάθεις το σοκ. Έχω κάνει πράγματα που ο πόνος ήταν μεγάλος, γρήγορα όμως ένιωσα τις ενδορφίνες που εκκρίνει το σώμα να με χαλαρώνουν και ηρέμησα. Ήμουν έτοιμος να κοιμηθώ ενώ ήμουν κρεμασμένος.

—Μπορείς να θυμηθείς ποια ήταν η πιο την όμορφη στιγμή σου ενώ ήσουν κρεμασμένος;
Η πιο ωραία εμπειρία που είχα ήταν η δεύτερη φορά που «έκανα στήθος». Ήμουν στην παραλία,  μύριζα το ιώδιο της θάλασσας, έβλεπα τον ήλιος να δύει και ήμουν με πάρα πολύ καλή παρέα, ήταν μαγικά. Βρισκόμουν κρεμασμένος εκεί πάνω για μισή ώρα και κατάφερα να ελαχιστοποιήσω τον πόνο. Μετά από αυτό είπα, μπορώ τα πάντα.

—Πού γίνονται τα sessions;
Τα sessions γίνονται είτε σε ιδιωτικούς χώρους που πληρούν τα κριτήρια υγιεινής, είτε στη φύση. Έχω κάνει σόου ως μέλος crew, στη Σόφια, στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Με κάτι φίλους μου είχαμε πάει και σε ένα camp στο Βερολίνο. Εκεί μαζεύονται όλοι για αυτό το λόγο. Η φάση είναι μουσική, χορός και κρεμάσματα. Ήταν σαν παιδική χαρά για μας.

—Πώς κρεμιέστε;
Οπουδήποτε και αν κρεμαστούμε θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι κανόνες υγιεινής, όλα πρέπει να είναι απόλυτα καθαρά. Αποστειρωμένα εργαλεία, καθαρά πεδία που θα στήσεις τον εξοπλισμό, βελόνες μιας χρήσεως και γάντια. Επίσης, αυτός που θα σε προετοιμάσει πρέπει να έχει μεγάλη εμπειρία στο body piercing και στο body modification, δεν μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε. Χρειάζεται να έχεις εμπιστοσύνη σε αυτόν που θα κάνει την προετοιμασία και στον βοηθό του. Μόνο όταν υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους μπορείς να χαλαρώσεις και να βρεις την ηρεμία σου και τα κίνητρά σου.

  

—Ποιες είναι οι αντιδράσεις των δικών σου ανθρώπων;
Η οικογένεια μου γενικά είναι πολύ υποστηρικτική, το έχουν δει όμως μόνο σε φωτογραφίες. Μου λένε να προσέχω για να μην τρέχουμε καμια ώρα .Στο κορίτσι μου αρέσει πολύ. Έρχεται στα σόου μου και την παίρνω αγκαλιά. Πολλοί φίλοι μου λένε ότι μπορεί εσύ να το ελέγχεις, αλλά εγώ πονάω που σε βλέπω.

—Τι πρεσβεύει το modern body suspension και ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;
Πολλοί μπορεί να νομίσουν ότι εμείς θέλουμε να προκαλέσουμε και να σοκάρουμε τον κόσμο. Κάνουμε κάτι το οποίο προέρχεται από σεβαστές πηγές και το βιώνουμε με πολύ χαρά, αγάπη και αυτοέλεγχο. Στο μέλλον θα ήθελα να το ψάξω κάπως πιο spiritual. Να μπορέσω να το κάνω όπως οι Σαμάνοι που έλεγαν ότι έφευγαν από το σώμα τους και αντίκριζαν τους θεούς τους.

Το facebook της ομάδας.

 

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM
Πέντε διαφορετικές βόλτες στην Αθήνα

Αθήνα / Πέντε διαφορετικές βόλτες στην Αθήνα

Πέρα από τα πάρκα και τους λόφους της Αθήνας, που όλοι γνωρίζουμε και επισκεπτόμαστε συχνά, υπάρχουν πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες εναλλακτικές διαδρομές που αξίζει να εξερευνήσουμε.
ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ: Α. ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ, Γ. ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, Λ. ΛΙΑΚΑΚΟΥ, M. HULOT, Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

σχόλια

3 σχόλια