Χωρίς ελπίδα: το νέο έργο του ΙΝΟ στην Ίμπιζα

Χωρίς ελπίδα: το νέο έργο του ΙΝΟ στην Ίμπιζα Facebook Twitter
Το ειρωνικό mural του ΙΝΟ που λέγεται «Χωρίς ελπίδα» σε κάνει να αναρωτηθείς εάν υπάρχει καμία ελπίδα να βελτιωθεί η κατάσταση στο μέλλον.
0

Με ένα έργο μεγάλων διαστάσεων με τον ειρωνικό τίτλο «Hopeless» (Χωρίς ελπίδα) ο Έλληνας street artist ΙΝΟ συμμετείχε στην όγδοη έκδοση του φεστιβάλ BLOOP στην Ίμπιζα, ενός πρότζεκτ που τρέχει εδώ και καιρό και έχει σκοπό να αλλάξει το αστικό περιβάλλον ολόκληρου του νησιού.

Το φετινό θέμα του πρότζεκτ που μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει συμμετοχές από σχεδόν 30 καλλιτέχνες (με murals και installations) ήταν «Hope», ελπίδα.

Ο ΙΝΟ ζωγράφισε ένα μικρό κορίτσι που προσεύχεται για χρήματα, με το οποίο κάνει κριτική στις σύγχρονες κοινωνίες, όπου η ευτυχία συνδέεται με με τα υλικά αγαθά.

«Η διαφήμιση στοχεύει στις νεαρές ηλικίες, το πιο ευάλωτο target group από όλα» εξηγεί. «Οι μεγάλες εταιρίες με τα τεράστια κονδύλια για μάρκετινγκ μπορούν να χειρίζονται τα χρήματά τους με απόλυτη ελευθερία και να τα διαθέτουν όπου θέλουν χωρίς καμία ευθύνη και επίπτωση».

Το ειρωνικό mural που λέγεται «Χωρίς ελπίδα» σε κάνει να αναρωτηθείς εάν υπάρχει καμία ελπίδα να βελτιωθεί η κατάσταση στο μέλλον. Και είναι άλλο ένα εξαιρετικό mural του ΙΝΟ.

Χωρίς ελπίδα: το νέο έργο του ΙΝΟ στην Ίμπιζα Facebook Twitter
Χωρίς ελπίδα: το νέο έργο του ΙΝΟ στην Ίμπιζα Facebook Twitter
Χωρίς ελπίδα: το νέο έργο του ΙΝΟ στην Ίμπιζα Facebook Twitter
Χωρίς ελπίδα: το νέο έργο του ΙΝΟ στην Ίμπιζα Facebook Twitter

Info:

www.bloop-festival.com @/#bloopfestival

www.ino.net @/#inoexpo

Urban Culture
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM
Πέντε διαφορετικές βόλτες στην Αθήνα

Αθήνα / Πέντε διαφορετικές βόλτες στην Αθήνα

Πέρα από τα πάρκα και τους λόφους της Αθήνας, που όλοι γνωρίζουμε και επισκεπτόμαστε συχνά, υπάρχουν πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες εναλλακτικές διαδρομές που αξίζει να εξερευνήσουμε.
ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ: Α. ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ, Γ. ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, Λ. ΛΙΑΚΑΚΟΥ, M. HULOT, Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ