Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
17.07.2018
Ο μυστηριώδης καλλιτέχνης Blu σχολιάζει με σαρκασμό τα προβλήματα του...
URBAN CULTURE

Ο μυστηριώδης καλλιτέχνης Blu σχολιάζει με σαρκασμό τα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου

Μερικές από τις πρόσφατες τοιχογραφίες ενός από τους πιο πολιτικοποιημένους street artists

Ο μυστηριώδης Blu, που προτιμάει να κρατά την ταυτότητά του κρυφή, ξεκίνησε να κάνει γκράφιτι το 1999. Τα πρώτα έργα του εμφανίστηκαν στους δρόμους της Μπολόνια.
Ο μυστηριώδης Blu, που προτιμάει να κρατά την ταυτότητά του κρυφή, ξεκίνησε να κάνει γκράφιτι το 1999. Τα πρώτα έργα του εμφανίστηκαν στους δρόμους της Μπολόνια.

 

Tο έργο του Blu σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή και ο καπιταλισμός. Οι τεράστιες τοιχογραφίες του στους δρόμους της Ιταλίας έχουν αρκετή δόση σαρκασμού, δράματος και χιούμορ όσον αφορά τη ζωή σήμερα. Το έργο του έχει την αισθητική των κόμικς και των παιχνιδιών φλίπερ. Πολύ συχνά κάνει κοινωνική κριτική, όπως ένα κομμάτι του από το 2016 που επέκρινε τα στεγαστικά προβλήματα που αντιμετώπιζε μια γειτονιά στο Μπέργκαμο. Ο μυστηριώδης Blu, που προτιμάει να κρατά την ταυτότητά του κρυφή, ξεκίνησε να κάνει γκράφιτι το 1999. Τα πρώτα έργα του εμφανίστηκαν στους δρόμους της Μπολόνια, όπου κατοικεί ακόμα. Είναι από τους διάσημους πολιτικοποιημένους street artists, μάλιστα ένα έργο που έκανε στο Λος Άντζελες στο πλαίσιο μιας έκθεσης στο MOCA (The Museum of Contemporary Art) λογοκρίθηκε. Έχει κάνει εκθέσεις σε όλο τον κόσμο. Είναι επηρεασμένος από τη φιλοσοφία του Ανοιχτού Κώδικα που επιμένει σε μια αναρχική ματιά, η οποία αντεπιτίθεται στη σύγχρονη τέχνη και αναδίδει μια ξεχωριστή ομορφιά. Οι τοιχογραφίες που απεικονίζονται εδώ είναι από τις πιο πρόσφατες, δηλαδή όσες έκανε το 2016.

http://blublu.org/sito/blog/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ