Όταν είσαι Τζάγκερ, πας Vinyl

Όταν είσαι Τζάγκερ, πας Vinyl Facebook Twitter
2

Για τον 30χρονο ηθοποιό-τραγουδιστή Τζέιμς, η γνωριμία με τον ζωντανό κινηματογραφικό θρύλο Σκορτζέσε, μετά από σειρά ακροάσεων για τη νέα σειρά Vinyl που προβάλλεται ήδη ταυτόχρονα με την Αμερική στα κανάλια Novacinema, ήταν από μόνη της μία αποκάλυψη: «Ήταν απίστευτα εξουθενωτικό. Είμαι κάποιος που δεν έχει δουλέψει σε παρόμοιο πρότζεκτ, και συνεργαζόμενος με τον Μάρτι ήταν μία εμπειρία που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω. Έχει ένα πάθος τέτοιο για τον κινηματογράφο που ξεχειλίζει, που δεν μπορείς παρά να κάνεις το καλύτερο που μπορείς. Όταν έμαθα τελικά ότι πήρα το ρόλο, κυριολεκτικά χτυπιόμουν κάτω στον δρόμο!»

Ο Τζέιμς βέβαια πέρα από ηθοποιός και τραγουδιστής, είναι και γιος των Μικ Τζάκερ και Τζέρι Χολ. Του φρόντμαν δηλαδή των Rolling Stones -περισσότερα σχόλια δεν χρειάζονται- και της ηθοποιού και μοντέλου που έγραψε μια δική της ιστορία τη δεκαετία του 70. Αυτός ο νέος λοιπόν, με αυτό το βαρύ όνομα, ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες και τον ενθουσιασμό του Σκορτζέζε, επιτυγχάνοντας μια ωραιότατη εμφάνιση στη νέα τηλεοπτική σειρά Vinyl.

Όταν είσαι Τζάγκερ, πας Vinyl Facebook Twitter

Πρόκειται για έναν χαρακτήρα ροκενρόλα, σε μία καθόλα ροκ ν ρολ σειρά, βασισμένη στο τρίπτυχο «Sex and drugs and Rock n Roll». Εκεί, θα τον δούμε να υποδύεται τον Κιπ Στίβενς, ένα άγριο νιάτο και τραγουδιστή των Nasty Bits. Για την ιστορία, ο Τζάγκερ τζούνιορ έγραψε και ένα τραγούδι ειδικά για τον πιλότο της σειράς.

Πολλοί θα σκεφτούν με πατέρα τον Μικ Τζάγκερ δεν πρέπει να ήταν και πολλή δύσκολη η επιλογή. Και όμως, ο Τζέιμς προσπαθεί χρόνια να κάνει κάτι μέσα από μικρές ανεξάρτητες κινηματογραφικές παραγωγές χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία και αναγνώριση που σημαίνει για αυτόν ότι μπορεί και να ήλθε το πλήρωμα του χρόνου για να φανούν και τα δικά του μουσικά και κινηματογραφικά ταλέντα. Όπως αναφέρει και ο ίδιος σε μία συνέντευξη: «Η συμμετοχή μου σε αυτό το σόου, είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.   Είναι μια σουρεαλιστική εμπειρία. Δεν μπορώ καν να περιγράψω πόσο τρελό είναι για μένα».

Όταν είσαι Τζάγκερ, πας Vinyl Facebook Twitter

Κοιτώντας λίγο πίσω, ο νεαρός δεν είχε πάντα ενδιαφέρον για την υποκριτική. Όλα ξεκινάνε όταν σε ηλικία 16 χρονών, μαθητής του ιδιωτικού σχολείου Harrodian, γράφεται στο μάθημα της υποκριτικής, με συμμαθητή τότε τον μετέπειτα κινηματογραφικό αστέρα Ρόμπερτ Πάτινσον. Αυτό είναι και το σημείο Μηδέν για τον ίδιο. Σε αυτό το σημείο ξεκινάνε όλα. Η επιλογή του δράματος έναντι του σχεδίου απέδωσε για αυτόν τα μέγιστα. Πρωταγωνιστής σε αυτό το «έργο», ο δάσκαλος της δραματικής κύριος Πάρκερ, που τον βοήθησε να καταλάβει τι σημαίνει/συνεπάγεται να είσαι ηθοποιός. Όταν πια τελείωσε το σχολείο, η υποκριτική ήταν το μόνο που ήθελε να κάνει.

Η διαδρομή όμως δεν ήταν εύκολη καθότι δεν ήθελε να τρέχει κάνοντας δοκιμαστικά για ασήμαντους και «κακούς» ρόλους. Τότε ήταν που αφοσιώθηκε στο πανκ συγκρότημά του Turbogeist. Αρκετά χρόνια αργότερα, η σειρά Vinyl ήταν σαν το μάνα εξ ουρανού. Ήταν η ευκαιρία που έψαχνε γιατί ο συγκεκριμένος χαρακτήρας συνδύαζε και τις δύο μεγάλες του αγάπες: την πανκ ροκ μουσική και την υποκριτική. Το γεγονός δε ότι θα γινόταν και από έναν μάστερ του είδους, έκανε αυτό το σενάριο μαγικό.

Για το σκοπό αυτό, έστειλε δείγμα της μουσικής του και οι υπεύθυνοι του Cast απλά τον καλέσανε… Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Τέρενς Ουίντερ (συνδημιουργός και παραγωγός της σειράς), δεν τον διάλεξαν επειδή ήταν ο γιος του Μικ αλλά επειδή έχει μία χαρισματική παρουσία που φαίνεται στην οθόνη και που ταίριαζε απόλυτα στον ρόλο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον πιλότο της σειράς, που είδαμε αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema με ελληνικούς υπότιτλους, σε μία σκηνή όπου τραγουδάει, δεν θα μπορέσει κανείς παρά να τον συγκρίνει με τον πατέρα του, κάτι που το γνωρίζει και ο ίδιος αλλά έχει επιλέξει να μην τον φοβίζει καθότι όπως εξηγεί πρέπει να χαίρεται αυτό που κάνει και να δουλεύει σκληρά. Έχει αποφασίσει άλλωστε να μην δίνει τόσο μεγάλη βάση στο τι λέει ο κόσμος παρά στο να κάνει τους γονείς του και τη γυναίκα του περήφανους. Επιπλέον, είναι μία καλή ευκαιρία να περνάει περισσότερο χρόνο με τον πατέρα του, κάτι που για αυτόν, κάνει αυτό το πρότζεκτ ξεχωριστό.

Όταν είσαι Τζάγκερ, πας Vinyl Facebook Twitter

Αν είστε φαν των σειρών, της μουσικής και των 70s, αυτή είναι σίγουρα η σειρά σας. Μπορείτε να την απολαύσετε αποκλειστικά από τα κανάλια Novacinema, όπου θα τη δείχνει σε ταυτόχρονη μετάδοση με την Αμερική στις 04:00 το πρωί. Πολύ νωρίς; Μπορείτε πάντα να απολαύσετε τα νέα επεισόδια της σειράς Οn Demand στο tablet, το PC ή το Smartphone μέσω του Nova GO και μάλιστα χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

TV & Media
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
προς το παρόν ανέχομαι τα πρικρόχολα σχόλια για τα progrock bands, ανέχομαι ακόμη και τον macho-μαλακοπίτουρα-βίαιo-τρελαμένο-από-την-κόκα Φινέστρα [και το ελαφρώς αλογομούρη γιο του τζάγκερ (...πήρε από την μάνα του)], γιατί η σειρά είναι γεμάτη, γεμάτη από sweet, sweet music!https://www.youtube.com/watch?v=G60NL1dubHU
Φοβερή σειρά, και ο μικρός Τζαγκερ δεν φαίνεται αγγούρι όπως συμβαίνει συνήθως με τα παιδιά διάσημων. Εχει δέσει στη σειρά και η φάτσα και ο ρόλος. Και πρόκειτα για μια πολύ καλή σειρά όπου ο Σκορσεζε δίνει ρέστα, και έχει φτιαξει φοβερή ατμόσφαιρα. Το είδα στην πρώτη προβολή του, που ήταν ταυτόχρονα με Αμερική, κόλλησα, και το βλέπω και στις επαναλήψεις της δευτέρας