Η τραγική υπόθεση της JonBenét Ramsey ανοίγει ξανά από το CBS

Η τραγική υπόθεση της JonBenét Ramsey ανοίγει ξανά από το CBS Facebook Twitter
Ο φάκελος της άγρια δολοφονημένης JonBenét Ramsey ανοίγει ξανά μέσα από ένα νέο ντοκιμαντέρ του CBS
0

Μπορεί να έχουν περάσει 20 χρόνια από την απαγωγή και την τραγική κατάληξη του μικρού κοριτσιού των αμερικανικών παιδικών καλλιστείων, της JonBenét Ramsey, όμως η άλυτη υπόθεση αυτής της φριχτής δολοφονίας στοιχειώνει από τότε την αμερικανική κοινωνία και την τηλεόραση της. Μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει άπειρες τηλεοπτικές παραλλαγές - ντοκιμαντέρ, εκπομπές μαρτυριών, τηλεοπτικές αναπαραστάσεις - που προσπαθούσαν να ρίξουν φως, αλλά και να κερδίσουν τηλεθέαση, πάνω στο πιο φρικτό περιστατικό κακοποίησης νηπίου που υπήρξε ποτέ στα αμερικανικά χρονικά. 

 

Τώρα, όμως, τα πράγματα αλλάζουν, η ιστορία θα ειπωθεί ξανά, ωστόσο μέσα από ένα έγκυρο τηλεοπτικό δίκτυο και υπό τη μορφή του πιο ακριβούς και αντικειμενικού ντοκιμαντέρ που έχει επιχειρηθεί, όπως ανακοινώθηκε τις προηγούμενες μέρες από τη διοίκηση του CBS. Το "The Case of: JonBenét Ramsey", όπως τιτλοφορείται η σειρά είναι ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ - ανθολόγιο, το οποίο όπως γράφεται στις τηλεοπτικές στήλες του εξωτερικού, θυμίζει λίγο στην πλοκή και τη δομή του το "American Crime Story" του Ryan Murphy. Υπόσχεται, όμως, πολύ περισσότερα, για την ακρίβεια υπόσχεται ένα είδος αφήγησης που δεν θα μοιάζει με καμία από τις σειρές που έχουν παρακολουθήσει οι αμερικανοί τηλεθεατές. 

 

Η τραγική υπόθεση της JonBenét Ramsey ανοίγει ξανά από το CBS Facebook Twitter
Μία από τις άπειρες θεωρίες συνωμοσίας, που φυσικά δεν οδήγησαν πουθενά, ήταν ότι η Katty Perry ήταν τελικά η 6χρονη, της οποίας η υπόθεση δεν λύθηκε ποτέ...

 

Η ιστορία της δολοφονημένης 6χρονης είναι γνωστή: η JonBenét ήταν αστέρι των παιδικών καλλιστείων και πριν από 20 χρόνια οι γονείς της είχαν δηλώσει έντρομοι την εξαφάνιση της. Πολύ γρήγορα, οι αρχές έκαναν λόγο για απαγωγή και το κοριτσάκι μετά από περίπου 8 ώρες ερευνών είχε βρεθεί νεκρό στο υπόγειο του σπιτιού της οικογένειας του. Τότε, οι έρευνες είχαν στραφεί εναντίον των γονιών και του 9χρονου αδελφού της μικρούλας, του Burke. Ωστόσο, το 2008 ευρήματα DNA έστρεψαν τις έρευνες προς την εκδοχή που ήθελε ο δολοφόνος να ήταν ένας άγνωστος άντρας και φυσικά τα ΜΜΕ αναγκάστηκαν να αποκαταστήσουν το λερωμένο όνομα της οικογένειας και να ζητήσουν συγνώμη από τους γονείς της μικρής. 

 

Στο πρώτο τρέιλερ, το οποίο ήδη παίζει στον αέρα του τηλεοπτικού δικτύου, υπάρχει η ξεκάθαρη δέσμευτη από την πλευρά του καναλιού ότι θα παρουσιαστούν νέα στοιχεία από την υπόθεση που στοίχειωσε το αμερικανικό έθνος και για τον λόγο αυτό έχει επιστρατευθεί η εμπειρία και η γνώση ενός πράκτορα του FBI, του Jim Clemente, ο οποίος δούλεψε για χρόνια πάνω στην υπόθεση συλλέγοντας στοιχεία και υλικό που μέχρι σήμερα δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. 

 


 

Μαζί με έμπειρους αναλυτές και τη βοήθεια νέων τεχνολογιών, το ντοκιμαντέρ θα επιχειρήσει να λύσει τον γρίφο της υπόθεσης που ναι μεν καταχωρήθηκε ως υπόθεση αρχείου, αλλά ποτέ δεν έπαψε να εμπνέει συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων, σεναριογράφους, αλλά και εν ενεργεία ντετέκτιβ. Για την πιστότητα της αναπαράστασης έχει δημιουργηθεί ένα σπίτι - ρέπλικα, κανονικών διαστάσεων, ακριβώς ίδιο με την έπαυλη των Ramsey, την εποχή που δολοφονήθηκε η κόρη τους. 

 

To άλλο διαφορετικό που κομίζει η συγκεκριμένη τηλεοπτική προσέγγιση είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν ασχολείται με θεωρίες συνωμοσίας που για χρόνια αποπροσανατόλιζαν τις έρευνες -μία από αυτές ήταν ότι η Katty Perry ήταν η ενήλικη πλέον 6χρονη και ότι το νεκρό κοριτσάκι δεν ήταν η κόρη των Ramsey -, αλλά και το ότι η αφήγηση της ιστορίας γίνεται χωρίς συναισθηματισμούς και λοξοδρομήσεις σε μαρτυρίες που δεν οδηγούν πουθενά. 

 

Σε κάθε περίπτωση, έχει ήδη γίνει σαφές ότι το συγκεκριμένο τηλεοπτικό εγχείρημα θα διαφέρει από οτιδήποτε έχει παρουσιαστεί τα προηγούμενα χρόνια, κάνοντας ήδη το κοινό να ελπίζει ακόμη και στη λύση του πιο σκοτεινού γρίφου που χρειάστηκε ποτέ να αντιμετωπίσουν οι αμερικανικές αστυνομικές αρχές.

 

Με στοιχεία από Vanity Fair, CBS. 

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM