H μαγική όαση Huacachina: Ο παράδεισος, κρυμμένος στους αρχαίους αμμόλοφους του Περού

H μαγική όαση Huacachina: Ο παράδεισος, κρυμμένος στους αρχαίους αμμόλοφους του Περού Facebook Twitter
0

Απέχει περίπου πέντε ώρες από τη Λίμα και η διαδρομή μέχρι να φτάσει κανείς εκεί περιλαμβάνει μια συναρπαστική περιπέτεια.

Κρυμμένη βαθιά μέσα στην έρημο, ανάμεσα σε αρχαίους αμμόλοφους, η όαση Huacachina είναι μια έκπληξη στο άγριο και αφιλόξενο τοπίο.

Η Huacachina φιλοξενεί χτισμένο γύρω της ένα μικρό χωριό με περίπου 100 μόνιμους κατοίκους οι οποίοι ασχολούνται με τις λίγες επιχειρήσεις που έχουν έδρα εκεί. Όμως οι επισκέπτες που κάθε χρόνο ταξιδεύουν για τον μικρό αυτό παράδεισο είναι δεκάδες χιλιάδες.

Welcome to South America’s only desert oasis. If you were stranded here for the rest of your life and could only take three things with you, what would they be and why? ??

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jordan Hammond (@jordhammond) στις


Το χωριό Huacachina είναι χτισμένο γύρω από αυτή τη μικρή φυσική λίμνη στην έρημο. Είναι η μοναδική όαση σε έρημο της νότιας Αμερικής και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ο απόλυτος προορισμός για τους φανς του sandboarding σε αμμόλοφους.

Σύμφωνα με τους ντόπιους το νερό και η λάσπη της περιοχής υποτίθεται ότι έχουν θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητες για παθήσεις όπως η αρθρίτιδα,  το άσθμα και η βρογχίτιδα.

Ο θρύλος θεωρεί ότι η λιμνοθάλασσα δημιουργήθηκε όταν μια όμορφη πριγκίπισσα έβγαλε τα ρούχα της για μπάνιο, αλλά κοιτάζοντας στον καθρέφτη είδε έναν κυνηγό να την πλησίαζε από πίσω. Τρομαγμένη έφυγε από την περιοχή αφήνοντας πίσω της τον καθρέφτη που μετατράπηκε σε μια λίμνη.

Κατά τον ίδιο θρύλο, η γυναίκα εξακολουθεί να ζει στην όαση ως γοργόνα.

Ωστόσο νερό σταμάτησε να εισχωρεί στη λίμνη τη δεκαετία του '80 και αυτό είχε αρχίσει να αποτελεί απειλή για τη λιμνοθάλασσα η οποία μικραίνει.

Πρόσφατα, γαιοκτήμονες κοντά στην όαση εγκατέστησαν πηγάδια, τα οποία έχουν επίσης μειώσει το επίπεδο νερού στην όαση.

Για να αντισταθμιστεί αυτή η απώλεια νερού και να διατηρηθεί η όαση ως ένας δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες, μια ομάδα δέκα επιχειρηματιών εκπόνησε ένα σχέδιο για να αντλήσει νερό από μια κοντινή φάρμα στην λιμνοθάλασσα.

Η διαδικασία της τεχνητής άντλησης νερού στην όαση ξεκίνησε το 2015 και έκτοτε περισσότερα από 73.000 κυβικά μέτρα νερού αντλήθηκαν στη λιμνοθάλασσα αυξάνοντας το ύψος του νερού κατά 3 μέτρα, δίνοντας έτσι στη λίμνη σημαντική παράταση ζωής.

H μαγική όαση Huacachina: Ο παράδεισος, κρυμμένος στους αρχαίους αμμόλοφους του Περού Facebook Twitter
H μαγική όαση Huacachina: Ο παράδεισος, κρυμμένος στους αρχαίους αμμόλοφους του Περού Facebook Twitter
H μαγική όαση Huacachina: Ο παράδεισος, κρυμμένος στους αρχαίους αμμόλοφους του Περού Facebook Twitter
H μαγική όαση Huacachina: Ο παράδεισος, κρυμμένος στους αρχαίους αμμόλοφους του Περού Facebook Twitter

@cristianhuayanayjuarez

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cristian Huayanay Juarez (@cristianhuayanayjuarez) στις

Huacachina é uma pequena aldeia localizada em meio as dunas do deserto de Ica, próximo a costa litorânea do Peru. Habitada por aproximadamente cem pessoas, a pequena aldeia é um destino bem popular e possui atividades turísticas como sandboard e passeios de buggy pelas dunas douradas do incrível deserto. O destino floresceu no anos 40 como refúgio para a elite peruana e só começou a ser divulgado em campanhas de turismo do país, na década de 90. Uma lenda local diz que a lagoa foi criada quando um jovem caçador curioso perturbou uma linda princesa enquanto ela estava tomando banho. Ela fugiu, deixando para trás a piscina de água natural, a qual se tornou a lagoa de Huacachina. Quer saber como chegar lá e suas diversas opções de lazer? Consulte a @gm.viagens #aventura #destinosexoticos #proximaviagem #viajantegm

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GM Viagens & Turismo (@gm.viagens) στις

Sand, sunsets and a desert oasis ☀️?? #huacachina #ica #peru #landscape #sand #sandunes #sunsets #view #peruhop

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mary Jones (@maryjones_) στις

Who would you take to this oasis? ? Huacachina, Ica, Peru. Photo by @jordhammond #nature

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nature (@nature) στις

Ταξίδια
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η ανάβαση στο Έβερεστ κατέληξε από ηρωικό κατόρθωμα σε μαζική μπίζνα

Ταξίδια / Πώς η ανάβαση στο Έβερεστ κατέληξε από ηρωικό κατόρθωμα σε μαζική μπίζνα

Η συντριπτική πλειονότητα των αναβατών είναι πελάτες που πληρώνουν εξαψήφια ποσά και μεταξύ αυτών που ανέβηκαν πρόσφατα στην «κορυφή του κόσμου» ήταν κάποιοι τυφλοί, δύο 13χρονοι, αρκετοί εβδομηντάρηδες, ακόμη και άτομα που είχαν υποστεί διπλό ακρωτηριασμό.
THE LIFO TEAM
«Το χωριό μου, ο Δεσύλλας Μεσσηνίας, είναι ένας μικρός κρυφός παράδεισος»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Το χωριό μου, ο Δεσύλλας Μεσσηνίας, είναι ένας μικρός κρυφός παράδεισος»

Ο Μάριος Γκρόγκος μιλά για τον τόπο του με την ανεμπόδιστη θέα στον μεσσηνιακό κάμπο, για ένα μέρος που πια έχει όλα κι όλα δύο μαγαζιά – έχει όμως και μια ομάδα κατοίκων που στήνει φεστιβάλ και εκθέσεις φωτογραφίας και ανανεώνει εθελοντικά την όψη του χωριού.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Αβινιόν/Αρλ

Ταξίδια / Ένα road trip στην Αβινιόν των επτά Παπών και στην Αρλ του Βαν Γκογκ

Γοτθική αρχιτεκτονική, μια «δεύτερη Ρώμη», πολλά δωρεάν μουσεία, φοιτητές να πίνουν μπύρες σε ζωντανές πλατείες και φιλότεχνοι που αναζητούν την αύρα που ενέπνευσε τον Ολλανδό ζωγράφο, αλλά και τον Πικάσο και τον Γκογκέν. Δυο πόλεις που σε κάνουν να ξεχνάς με το ιστορικό τους κέντρο όλα τα βάσανα του ταξιδιού.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Όλα από την αρχή στο Σκαμνέλι, σε ένα Ζαγοροχώρι 25 κατοίκων

Γειτονιές της Ελλάδας / Όλα από την αρχή στο Σκαμνέλι, ένα Ζαγοροχώρι 25 κατοίκων

Ο Φίλιππος Φραγκούλης άφησε πίσω του μια πολυετή καριέρα στις τράπεζες προκειμένου να επιστρέψει στις ρίζες του, στην Τύμφη. Αντικατέστησε τα meetings με τα πυκνά δάση που αποτελούν πλέον το φόντο της νέας του πορείας στη ζωή, έχοντας όμως να αντιμετωπίσει πια τις δυσκολίες ενός ορεινού τόπου.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Πώς είναι η καθημερινότητα ενός τριαντάρη στο ψηλότερο χωριό των Βαλκανίων;

Γειτονιές της Ελλάδας / Πώς είναι η καθημερινότητα ενός τριαντάρη στο ψηλότερο χωριό των Βαλκανίων;

Ο Άρης Αβέλλας περιγράφει τη ζωή του στη Σαμαρίνα, σε ένα μέρος που τραβάει την προσοχή ξένων αλπινιστών, σε έναν τόπο όπου όταν λιώνουν τα χιόνια μπορεί κανείς να βολτάρει σε καταρράκτες, να θαυμάσει άγρια ζώα, να δροσιστεί σε βάθρες.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Η καθημερινή ρουτίνα ενός πλοίου της γραμμής τον χειμώνα

Ταξίδια / Η καθημερινή ρουτίνα ενός πλοίου της γραμμής τον χειμώνα

Πήραμε το πλοίο της γραμμής για να κάνουμε το δρομολόγιο που κάνουν οι ναυτικοί μετ’ επιστροφής, χωρίς να κατέβουμε σε κάποιο λιμάνι. Η διαδρομή μας ήταν Πειραιάς – Κύθνος – Σέριφος – Σίφνος – Κίμωλος – Μήλος και πίσω, ενώ άλλες μέρες προστίθενται κάποιοι ακόμα προορισμοί, με τερματικό λιμάνι εκείνο της Σαντορίνης. Στις περίπου 17 ώρες προσπαθήσαμε να δούμε και να καταγράψουμε τη ζωή τον χειμώνα μέσα σε ένα από τα πολλά πλοία που ταξιδεύουν αδιάκοπα στις ελληνικές θάλασσες.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Adrère Amellal: Μια μέρα στο ξενοδοχείο που φωτίζεται με κεριά στην όαση της Σίβα

Ταξίδια / Adrère Amellal: Μια μέρα στο ξενοδοχείο που φωτίζεται με κεριά στην όαση της Σίβα

Σε έναν αλλόκοτο υπερμεγέθη όγκο που ορθώνεται στην έρημο θυμίζοντας σεληνιακό τοπίο λειτουργεί ένα οικολογικό και απόλυτα μίνιμαλ αισθητικής ξενοδοχείο χωρίς ίντερνετ, ούτε τηλέφωνο, ούτε καν ερ-κοντίσιον.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο τόπος μου, ο Κάμπος της Χίου

Γειτονιές της Ελλάδας / H ζωή μου στον Κάμπο της Χίου, εκεί που οι λαλάδες κοκκινίζουν τη γη

Η Μάρω Χατζελένη περιγράφει την καθημερινότητά της στον τόπο που μεγάλωσε και επέστρεψε, σε ένα μέρος όπου αρχοντικά, περιβόλια και στέρνες με πηγάδια συνυπάρχουν μαγικά.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Ο τόπος μου, η Καλοσκοπή

Γειτονιές της Ελλάδας / Mπορεί να ξαναζωντανέψει ένα χωριό είκοσι ατόμων στο βουνό της Γκιώνας;

Μια ομάδα κατοίκων φιλοδοξεί να αναζωογονήσει ένα ορεινό χωριό με άπλετο πράσινο, με άφθονα τρεχούμενα νερά και πηγές, την Καλοσκοπή Φωκίδας που βρίσκεται μόλις δυόμιση ώρες μακριά από την Αθήνα. Και δείχνει να τα καταφέρνει!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Ο τόπος μου, οι Λειψοί

Γειτονιές της Ελλάδας / Η ζωή μου στους ακριτικούς Λειψούς, εκεί που σταματά ο χρόνος

Ο Κωνσταντίνος Μπουράκης μας μιλά για τη ζωή στο νησί που κερδίζει την υπογεννητικότητα και αποτελεί έναν από τους πιο ποιοτικούς οικολογικούς προορισμούς της Ελλάδας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ