Κατεβάστε χιλιάδες πίνακες σε υψηλή ανάλυση, εντελώς δωρεάν, από την Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσινγκτον

Κατεβάστε χιλιάδες πίνακες σε υψηλή ανάλυση, εντελώς δωρεάν, από την Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσινγκτον Facebook Twitter
Vincent van Gogh, Self-Portrait 1889
0

Δεν υπάρχει πιο άμεσος τρόπος να βιώσει κανείς ένα έργο τέχνης, όπως έναν πίνακα, από το να το έχει μπροστά του παρατηρώντας κάθε πινελιά, κάθε ίχνος που έχει αφήσει ο δημιουργός του με το πινέλο και τα χρώματα στον καμβά. Ιδίως όταν πρόκειται για τους δασκάλους της ζωγραφικής όπως ο Ρέμπραντ, ο Ρενουάρ, ο Βαν Γκόγκ ή ο Βερμέερ.

Το παραπάνω ισχύει για όσους τυχερούς έχουν καταφέρει να δούν από κοντά παρόμοιας αξίας αριστουργήματα. Όταν όμως δεν έχουμε την ευκαιρία για μια εκ του σύνεγγυς επαφή με την τέχνη, η τεχνολογία και δη το Internet, ιδανικά με την απίστευτα γρήγορη σύνδεση VDSL έως 50Mbps από την COSMOTE, μπορεί να καλύψει το "κενό" παρουσιάζοντάς μας έργα τέχνης από interactive γκαλερί μουσείων.

Κατεβάστε χιλιάδες πίνακες σε υψηλή ανάλυση, εντελώς δωρεάν, από την Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσινγκτον Facebook Twitter

Η εθνική πινακοθήκη της Ουάσινγκτον, όμως, πηγαίνει την παραπάνω ιδέα ακόμα ένα βήμα πιο πέρα, διαθέτοντας για κατέβασμα 45.000 πίνακες της συλλογής της, φιλοτεχνημένους από ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ζωγραφικής, όπως αυτά που αναφέρονται παραπάνω, και σε απίστευτη ανάλυση που φτάνει τα 4Κ.

Κοντύτερα, δηλαδή, απ' όσο θα μπορούσαμε να τους δούμε ποτέ, ακόμα κι αν επισκεπτόμασταν τη National Gallery, δίνοντας μας την ευκαιρία να θαυμάσουμε αυτοπροσωπογραφίες, τοπία και πορτραίτα των Ολλανδών και Γάλλων μάστερς, των τελευταίων 500 ετών, μεταξύ πολλών άλλων έργων. 

Κατεβάστε χιλιάδες πίνακες σε υψηλή ανάλυση, εντελώς δωρεάν, από την Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσινγκτον Facebook Twitter
Paul Gauguin, Self-Portrait 1889

Για να δείτε τη συλλογή, αρκεί ένα κλικ σε αυτό το σύνδεσμο. Εάν δεν επιθυμείτε να δείτε ολόκληρη τη συλλογή, αλλά να φυλλομετρήσετε και να κατεβάσετε τα πιο δημοφιλή έργα της συλλογής, τα οποία φυσικά υπόκεινται σε άδειες χρήσης και δεν προσφέρονται για εμπορική χρήση, αρκεί να πατήσετε εδώ.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM