Δεν είναι δύσκολο να ανακαλύψεις νέα online εργαλεία για να δώσεις μια έξτρα ώθηση στη δημιουργικότητά σου, όπως δεν είναι δύσκολο να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες του Internet στο έπακρο, με την βοήθεια του COSMOTE VDSL. Το παν είναι να ξέρεις που να κοιτάξεις. Και το TOP TIPS είναι πάντα μια καλή αφετηρία!

 

Ας δούμε λοιπόν σήμερα πώς μπορούμε να ανακαλύψουμε νέους ήχους και νέα μουσική με βάση τα γούστα μας, να μεταφέρουμε επιτυχημένες playlists από το Spotify στο YouTube  αλλά και να δημιουργήσουμε ένα οπτικοακουστικό mashup χρησιμοποιώντας τα παρακάτω σάιτ - εργαλεία: 

 

PLAYLIST BUDDY

 

Εάν έχεις βρει τις απόλυτες playlists στο Spotify αλλά θα σε βόλευε καλύτερα για τον οποιοδήποτε λόγο να τις μεταφέρεις αυτούσιες στο YouTube, τότε με ένα κλικ στο link θα μεταφερθείς στον Playlist Buddy που μέσω δημιουργικού προγραμματισμού αναλαμβάνει να κάνει την επιθυμία σου πράξη, αλλά και να αποτελέσει μια πηγή από θεματικές συλλογές κομματιών που έχουν φτιαχτεί με κόπο! Δοκιμασμένο και επιτυχημένο! 

 

FREESOUND

 

Είσαι δημιουργικός, παραγωγός μουσικής, βίντεο ή sound designer ή, απλώς, περίεργος και αναζητάς ήχους, ηχητικά εφέ ή μικρά μουσικά αρχεία για να ντύσεις τα project σου; Καλως όρισες στην πηγή, που φέρει το όνομα FreeSound. Χιλιάδες αρχεία σε περιμένουν να τα κατεβάσεις -η αν θέλεις να μοιραστείς τα δικά σου, να τα ανεβάσεις- χωρίς το φόβο των πνευματικών δικαιωμάτων. Μην ευχαριστείς εμάς, ευχαρίστησε το Creative Commons που το επιτρέπει.

 

GNOOSIC

 

Νιώθεις διψασμένος/η για νέα μουσική; Άκούσες κάποιον καλλιτέχνη ή γκρουπ, που σου άρεσε και θες να ανακαλύψεις παρεμφερείς μουσικές; Βαρέθηκες να ακούς τον TheWeeknd αλλά δεν θες να ξεφύγεις από αυτό το είδος μουσικής; Το έχουμε! Ονομάζεται Gnoosic και αλγόριθμός του, o Gnood είναι εκπαιδευμένος να βρίσκει τις καλύτερες νέες μουσικές με βάση το γούστο των χρηστών του. Εγγυημένα!

 

SEE HEAR PARTY!

 

Αφού έκανες όλα τα παραπάνω, άσε το internet να δημιουργήσει μόνο του ένα φανταστικό οπτικοακουστικό mashup, μαγειρεύοντας τα υλικά που θα του ορίσεις εσύ. Βάλε απλά τα πράγματα που θες να δεις και τη μουσική που θες να ακούγεται και το See Hear Party θα τα ανακατέψει γλυκά μιξάροντας και μοντάροντας GIFs με μουσική σε ένα σουρεαλιστικό αποτέλεσμα! Κάτσε πίσω και απόλαυσε.