Δίκαιη λύση: Ναρκοθετημένη θα είναι πλέον η μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ

Δίκαιη λύση: Ναρκοθετημένη θα είναι πλέον η μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ Facebook Twitter
-Αλέξη μου θυμίζεις τον Πούτιν-Κι εσύ μου θυμίζει κάποιον που δεν έχω ξαναδεί ποτέ μου
6

Ας υποθέσουμε ότι είσαι Θεσσαλονικιός και για κάποιο λόγο ψηφοφόρος της κυβέρνησης. Έχεις εννοείται τη μόνιμη εντύπωση ότι το κράτος είναι Αθηνοκεντρικό, ότι οι Αθηναίοι σε ζηλεύουν επειδή έχεις μπουγάτσα με τυρί ενώ αυτοί μόνο με κρέμα και επειδή είσαι πανέξυπνος και λες όλα τα κίτρινα τυριά κασέρια διευκολύνοντας τη ζωή σου σε απίστευτο βαθμό.

Πιστεύεις όμως μέσα σου ότι η νέα κυβέρνηση θα τα αλλάξει όλα αυτά και το ηθικό σου αναπτερώνεται όταν βλέπεις ότι ιδρύεται γραφείο πρωθυπουργού στην συμπρωτεύουσα με μοναδική αρμοδιότητα να πιάνει τις θέσεις πάρκινγκ σε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο ώστε να παρκάρουν οι αργόσχολοι διορισθέντες σε αυτό. Και φυσικά οι προσδοκίες σου φτάνουν στα ουράνια όταν βλέπεις τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ να γίνεται αυτό που λέμε λαϊκά, κώλος και βρακί με σχεδόν ολόκληρη την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ΑΝΕΛ.

Ταρατατζούμ στην αρχή, μεγαλοστομίες και τελικά ψυχρολουσία και πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα. Όχι όμως σε οποιαδήποτε εξέδρα, αλλά σε αυτή του ΠΑΟΚ. Αφού σου λέει τα κάναμε όλα σκατά και κινδυνεύουμε να μας ψηφίσουν από την Βόρεια Ελλάδα μόνο οι μπουγάτσες, πρέπει να δώσουμε επειγόντως το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ.

Τι σβησμένα πρόστιμα, τι στραβά μάτια σε περίεργες υποθέσεις φοροδιαφυγής, τι ΣΕΚΑΠ, τι Μακεδονία Παλάς, τι λιμάνι Θεσαλλονίκης, ό,τι υπήρχε στη νύφη του Θερμαϊκού έπρεπε να περάσει στα χέρια του μεγάλου επενδυτή που δεν μιλάει λέξη ελληνικά. Μόνο ο Τερκενλής και τα περιβόητα τσουρέκια του αντιστάθηκαν αλλά δεν ξέρουμε για πόσο.

Φυσικά το διαμάντι του στέμματος του Ιβάν Σαββίδη ήταν και παραμένει ο ΠΑΟΚ, μια ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα με δεκάδες χιλιάδες οπαδούς πολλοί εκ των οποίων εξαιρετικά φανατικοί. Κατά διαβολική σύμπτωση, μετά από 600 χρόνια φέτος είναι η χρονιά που ο ΠΑΟΚ διεκδικεί με αξιώσεις το πρωτάθλημα το οποίο ως γνωστόν παίρνει σχεδόν αποκλειστικά ο Ολυμπιακός. Η εύνοια που συναντά η ομάδα της συμπρωτεύουσας είναι εμφανής αλλά όχι πολύ χειρότερη από αυτήν που απολάμβανε μέχρι τώρα η ομάδα του Πειραιά.

Έλα όμως που στον ενδιάμεσο η κυβέρνηση αποφασίζει να λύσει το Μακεδονικό-Σκοπιανό ζήτημα. Και όπως όλοι είχαμε προβλέψει τα αποτελέσματα ήταν τα συνήθη όπως με οποιοδήποτε άλλο θέμα έχει καταπιαστεί η καλύτερη κυβέρνηση όλων των εποχών: εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι. Το μακεδονικό όμως είναι ένα θέμα που εμφανώς αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές όλων των Βορειοελλαδιτών και δικαίως. Εκείνοι είναι που γεννήθηκαν και ζουν στην Μακεδονία και το να βλέπουν μια κυβέρνηση να χειρίζεται το θέμα με τον τρόπο που το κάνει το υπουργείο εξωτερικών, τους εξοργίζει.

Στην εξίσωση πρέπει να βάλουμε και τις υπόλοιπες εξελίξεις στα εθνικά θέματα και κυρίως τις εξελίξεις με την Τουρκία που στην ουσία έχει καταλάβει τα Ίμια και αρχίζει να γκριζάρει και περιοχές του Έβρου συλλαμβάνοντας Έλληνες στρατιώτες παρά το «Γκουντ Ντιπλόμασι Ε;» του Τιτάνα Κοτζιάκαι της γραβάτας που φόρεσε.

Ταρατατζούμ στην αρχή, μεγαλοστομίες και τελικά ψυχρολουσία και πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα. Όχι όμως σε οποιαδήποτε εξέδρα, αλλά σε αυτή του ΠΑΟΚ. Αφού σου λέει τα κάναμε όλα σκατά και κινδυνεύουμε να μας ψηφίσουν από την Βόρεια Ελλάδα μόνο οι μπουγάτσες, πρέπει να δώσουμε επειγόντως το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ. Βγαίνει λοιπόν μια απόφαση στη μία μετά τα μεσάνυχτα ότι οι βαθμοί που είχαν αφαιρεθεί από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που δεν έγινε επειδή ο προπονητής του δέχτηκε αντικείμενο, επιστρέφονται.

Και έτσι το μόνο που μένει στον ΠΑΟΚ ώστε να πάρει εκείνος το πρωτάθλημα και ο ΣΥΡΙΖΑ τις ψήφους των οπαδών του ΠΑΟΚ που εμφανώς θεωρεί πρόβατα, είναι να κερδίσει το παιχνίδι του με την ΑΕΚ. Το παιχνίδι όμως δεν πάει και τόσο καλά, η ΑΕΚ αντιστέκεται και στο 90' γίνεται η φάση που θα καθορίσει το μέλλον της χώρας: Ο ΠΑΟΚ βάζει γκολ που ακυρώνεται ως οφσάιντ σε μια αμφιλεγόμενη φάση που δεν είναι καθόλου ξεκάθαρη. Ένας παίκτης είναι σε εμφανή θέση οφσάιντ αλλά κάποιοι λένε ότι δεν επηρέασε την φάση. Και οι δυο απόψεις είναι συζητήσιμες.

Ο διαιτητής ακυρώνει το γκολ και πρακτικά και τις πιθανότητες του ΠΑΟΚ να πάρει το πολυπόθητο πρωτάθλημα. Ακολουθεί χαμός και ο μεγαλομέτοχος της ομάδας του Βορρά μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με αρκετούς θηριώδεις σωματοφύλακες και με όπλο στην ζώνη του. Παίκτες και διαιτητές καταφεύγουν στα αποδυτήρια ενώ παράγοντες της ΑΕΚ είπαν ότι ο Ιβάνοβ Σαββίδης απείλησε τον διαιτητή λέγοντας του «είσαι νεκρός». Νεκρός ο άνθρωπος μπορεί να μην ήταν αλλά σίγουρα ήταν χεσμένος όταν είδε την όλη φάση και κυρίως το όπλο του προέδρου που δεν ήταν ακριβώς και σε τόσο ήρεμη κατάσταση, ούτε είχε κατέβει στο χορτάρι για να κυνηγήσει μπεκάτσες.

Το πιο αστείο της υπόθεσης είναι ότι μετά από μίαμιση ώρα διακοπή, ο διαιτητής που είχε ακυρώσει το γκολ, το κατακύρωσε υπέρ του ΠΑΟΚ και έτσι το πρωτάθλημα είχε αρχίσει να γίνεται μαύρο. Έλα όμως που οι σκηνές Φάρ-Ουέστ κάνουν τον γύρω του κόσμου και ξεσηκώνουν ολόκληρο τον φίλαθλο πλανήτη. Οι αντιδράσεις και στην χώρα μας φυσικά είναι τεράστιες αφού πλέον περάσαμε τα εσκαμμένα και όλοι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι γινόμαστε όντως Βενεζουέλα και Κολομβία.

Το τσουνάμι γίνεται τεράστιο, ο Ιβάν Σαββίδης καταζητείται με την διαδικασία του αυτοφώρου και τότε γίνεται η μεγάλη ανατροπή. Σε μια νύχτα ο Σαββίδης δεν είναι πια ο εκλεκτός της κυβέρνησης, δεν είναι αυτός που έλεγε ότι ο Τσίπρας θυμίζει Πούτιν ενώ ο Μητσοτάκης του θυμίζει μονοκυταρική αμοιβάδα, δεν είναι αυτός που δήλωνε ότι έλαβε μέρος στον διαγωνισμό παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες μόνο και μόνο για να ανεβάσει το τίμημα για τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους. Τα έμμισθα τρολάκια του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα βράδυ και ενορχηστρωμένα μας λένε ότι ο Ιβάν είναι ανακάλυψη της ΝΔ και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμιά σχέση μαζί του. Σε λίγο θα μας πούνε ότι αυτός που φωτογραφιζόταν μαζί του στα επίσημα δεν ήταν ο Τσακαλώτος αλλά σωσίας του κατασκευασμένος στα υπόγεια της KGB.

Είναι αυτή μια ακόμα απόδειξη του ξεκάθαρου ηθικού πλεονεκτήματος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; Ξεκάθαρα ναι, αλλά αν παρατηρήσουμε το φλερτ με τον Σταύρο Θεοδωράκη και την φημολογούμενη αλλαγή του κυβερνητικού εταίρου και την εκδίωξη του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση, έχουμε να δούμε πολλά ακόμα από αυτούς του απίστευτους τύπους.

Διάφορα
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ