Η σάτιρα του ANametoCome: 4 άτομα όλο κι όλο το συλλαλητήριο

Η σάτιρα του ANametoCome: 4 άτομα όλο κι όλο το συλλαλητήριο Facebook Twitter
«Ζήτησα να μου κάνουν tattoo τον Μεγαλέξανδρο και μου κάνανε τον Γκλέτσο!»
42

Πάει κι αυτό, τελείωσε. Εγώ δεν πήγα γιατί κατά τη γνώμη μου αυτό που κινεί τους ανθρώπους να πηγαίνουν σε συλλαλητήρια είναι ακριβώς το πρόβλημα που έχουμε σαν λαός αλλά κάποιοι πήγαν. Πόσοι; Έλα μου ντε.

Αν εμπιστευτούμε τους διοργανωτές, η συμμετοχή έφτασε στα 14 εκατομμύρια, αφού πήγε ολόκληρη η χώρα και κάνα-δυο γειτονικές. Αν πιστέψουμε την Κυβέρνηση, η συμμετοχή ήταν 4 άτομα εκ των οποίων οι 2 ήταν Γιαπωνέζοι τουρίστες που πήγαν να δουν τους τσολιάδες στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Η αλήθεια βέβαια είναι κάπου στη μέση και η προσωπική μας εκτίμηση είναι γύρω στα 300.000 άτομα που δεν είναι και άσχημα αλλά σίγουρα δεν είναι και αυτό που περίμεναν οι φαντασιόπληκτοι που ανέμεναν ανατροπή του ΣΥΡΙΖΑ από την προσέλευση. Άλλωστε δεν έχει σημασία πόσοι άνθρωποι πάνε σε μια συγκέντρωση, αυτό που έχει σημασία είναι να έχεις σκηνοθέτη τον Μπιρσίμ.

Σήμερα έγινε για μια ακόμα φορά σαφές ότι όταν κάνεις σημαία υπερήλικες όπως ο Θεοδωράκης και ο Γλέζος, κάνεις σημαία τον υπεραπλουστευτικό συναισθηματισμό σε βάρος του ορθού λόγου και αυτό μπορεί να είναι από άβολο έως καταστροφικό. Ακούσαμε λοιπόν έναν από τους μεγαλύτερους συνθέτες της ιστορίας να βγάζει ένα λόγο αλλοπρόσαλλο, μισαλλόδοξο, ανερμάτιστο.

Και κάπου εδώ ξεκινάει το πρόβλημα: Τα συλλαλητήρια, οι διαδηλώσεις, οι τσαμπουκάδες, τα ντου σε παρελάσεις και οι τραμπουκισμοί εν γένει είναι το προνομιακό γήπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ανέβηκαν στην Κυβέρνηση και αυτός είναι ο λόγος που εφαρμόζουν σαν καλά παιδιά όλα τα μέτρα που τους ζητούνται χωρίς να ανοίγει ρουθούνι. Οι διαδηλωτές του 2011 είναι σήμερα είτε διορισμένοι, είτε περιμένουν να διοριστούν.

Είναι λογικό να περιμένεις να ανατρέψεις την αντικειμενικά χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών παίζοντας μπαλίτσα στο γήπεδο της; Εννοώ έχεις να διαλέξεις όποιο παιχνίδι θέλεις για να νικήσεις τον Κασπάροφ και εσύ διαλέγεις το σκάκι; Not clever.

Ένα επιπλέον πρόβλημα με τα συλλαλητήρια είναι οι συνήθεις πελάτες τους: Κάνε ένα συλλαλητήριο για την διάσωση της φάλαινας ας πούμε και θα δεις ότι ένα σημαντικό ποσοστό των συμμετεχόντων θα έρθουν ντυμένοι Κολοκοτρωναίοι και Μεγαλέξαντροι. Δεν έχει σημασία το θέμα, υπάρχουν άνθρωποι που απλά θέλουν να ντυθούν καρναβάλια και θα το κάνουν ό,τι και να γίνει. Θα μου πεις είναι κακό το cross-dressing; Όχι μωρέ, αλλά δεν είναι και πολιτική πράξη.

Τι έγινε λοιπόν σήμερα; Σήμερα έγινε για μια ακόμα φορά σαφές ότι όταν κάνεις σημαία υπερήλικες όπως ο Θεοδωράκης και ο Γλέζος, κάνεις σημαία τον υπεραπλουστευτικό συναισθηματισμό σε βάρος του ορθού λόγου και αυτό μπορεί να είναι από άβολο έως καταστροφικό. Ακούσαμε λοιπόν έναν από τους μεγαλύτερους συνθέτες της ιστορίας να βγάζει ένα λόγο αλλοπρόσαλλο, μισαλλόδοξο, ανερμάτιστο. Ήταν μια εξαιρετικά άβολη στιγμή ακόμα και για αυτούς που αγαπούν τον Μίκη άσχετα που εγώ προτιμούσα πάντα τον Σαββόπουλο.

Θα μου πεις έπεσες από τα σύννεφα που άκουσες τέτοιες μπούρδες από τον άνθρωπο που είχε δημιουργήσει το κίνημα Σπίθα; Όχι, δεν έπεσα αυτά που είπε ο Μίκης είναι τα ίδια επικίνδυνα που έλεγε και τότε, δηλαδή ότι μπροστά στο Εθνικό συμφέρον και στον φαντασιακό εθνικό κίνδυνο όλες οι ιδεολογίες και οι ιδιότητες πρέπει να συνενωθούν. Η υπέρτατη ιδεολογία είναι να είσαι Έλληνας, μπορούμε όλοι αριστεροί και δεξιοί, δημοκράτες και φασίστες να συναντηθούμε για το καλό της πατρίδας. Ότι δηλαδή το να είσαι Έλληνας είναι το υπέρτατο ιδανικό. Εμείς πάλι ακούγοντας αυτά απλώς ντραπήκαμε για μια ακόμα φορά που είμαστε Έλληνες.

Δεν είναι κακό να είσαι πατριώτης, είναι όμως τραγικό να υπάρχεις μόνο σαν αδικημένος, βασανισμένος, θύμα συνομωσιών και τελικά ένας ανοργασμικός περιούσιος λαός. Είναι κακό μόνο να νοιώθεις και ποτέ να μην σκέφτεσαι. Και ναι, είναι κακό να είσαι στο ίδιο στρατόπεδο με τους Χρυσαυγίτες, είτε αυτό λέγεται σημερινό συλλαλητήριο, είτε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του 2015.

Πρόσφατα ο Μπουτάρης έβγαλε ένα εκπληκτικό λόγο για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης. ¨Ένα λόγο γεμάτο ουσία και ανθρωπισμό. Δες το και μετά βάλε να δεις την σημερινή ομιλία του Θεοδωράκη. Μετά διάλεξε στρατόπεδο.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό είναι το κείμενο της πολυσυζητημένης, viral ομιλίας του Μπουτάρη για τη μνήμη των Εβραίων Μαρτύρων

Διάφορα
42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

12 σχόλια
Εγω σας λεω οτι ημαστε γελιοι σαν λαος εξου κ οι/η πολιτικοι/η που βγαζουμε κ ασπαζομαστε!Πριν τρια χρονια ο Αλεξης πηρε μια κουτα φονταιν και κατι σοκολατινες πηγε στο σπιτι του Μικη, εκατσε στη βελουδινη πολυθρονουλα με το σεμεν on top και του λεει:"Συντροφε αγωνιστη ηρθα να με ευλογήσεις!!!"-"Ευλογησον τεκνον μου!" του λεει ο συντροφος Θεοδωρακης!Εξω απο το σπιτι του Μικη κ στη Κουμουνδουρου, Συριζαιοι συναγωστες εβρεχαν τα βρακακια τους,απο χαρα κ αγαλλιαση! Την ιδια στιγμη Δεξιοι κ Κεντρωοι "ανταγωνιστες" εψαχναν να βρουν κανενα παπα να αφορισει τον Θεοδωρακη ως αλλον Καζαντζακη, ενθυμουμενοι τη φωτο του Μικη εκ δεξιον του πατρος Μητσοτακη στα πρωτα εδρανα της Βουλης το '92!Και σημερα? τι γινεται σημερα ρε παιδια? Ο υιος Μητσοτακης ειναι ετοιμος να χτυπησει tatto Μικη στο στηθος με τους στιχους "Κι εσυ λαε βασανισμενε μη ξεχνας τον Ωρωπο, την ιδια στιγμη που ο Αλεξης σκεφτεται σοβαρα πλεον,ν ανοιξει Γυαρο κ Μακρονησο για Αριστερους Διεθνιστες, την Κωνσταντοπουλου, τον Λαφαζανη και τον γνωστο πλεον Αριστερο εξτρεμιστη Αδωνη Γεωργιαδη!Ρε σεις που ειναι η μπαλα?
http://www.lifo.gr/now/world/179311/toyrkoi-kai-makedones-einai-adelfia-i-proklitiki-dilosi-toy-erntogan-gia-to-skopianoΌντως, είναι γραφικότητα να ασχολείται κανείς με το ''Μακεδονικό'', γι' αυτό ο Ερντογάν θεωρεί ''αδελφούς'' τους Μακεδόνες (σε λίγο θα βγει και αυτός απόγονος του Μέγα Αλέξανδρου!).
Ο Τούρκος Όμηρος ήταν απο το Ιζμίρ. Το δε πραγματικό όνομά του είναι Ομάρ.Αν εμείς θεωρούμε τον Λιακόπουλο γραφικό εκεί ο λιακοπουλισμός είναι η κυρίαρχη ιδεολογία. Ενδιαφέρον ανάγνωσμα: http://www.biblionet.gr/book/115675/Niyazi,_Kizilyurek/%CE%9A%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82
Σύμφωνα με τα λεγόμενά σας και το κλίμα που δημιουργείται με διάφορα δημοσιεύματα μεταξύ άλλον και εδώ: http://www.lifo.gr/articles/almanac/179101/i-glossa-moy-ta-makedonika. (κείμενο παλαιοβουλγαρικής προπαγάνδας από ελάχιστους απογόνους τους) που η λεγόμενοι τοπική διάλεκτος (ντόπικα) που αποκαλείται ως "Μακεδονική" είναι απλά βουλγάρικη γλώσσα που δεν μπορούν να την καταλάβουν γλωσσικά ούτε οι Σέρβοι παρά μόνον οι Βούλγαροι που αυτή την στιγμή δεν απειλούν ούτε τους νοιάζει. Πιάνεται δημοσιεύματα μειοψηφίας και παρακμής που δεν αποτελούν ούτε το 10% των πολιτών της Φλώρινας και δε το συζητώ για την υπόλοιπη Μακεδονία που δεν υπάρχουν καν τέτοια θέματα.Η Μακεδονία σιγά σιγά μας χαιρετά και αγαπητοί είναι βαρύ το όνομα και ο κλήρος της για να κρατήσουμε εμείς που το μόνο πους μας νοιάζει είναι η τσέπη μας και η πάρτη μας που ακόμη για να γλιτώσουμε την πρώτη κατοικία από τον ενφια προτιμούμε ξανά γίνουμε ραγιάδες γιατί εκείνη την εποχή πλήρωναν λιγότερα στον σουλτάνο.
Με έκανε εντύπωση το άρθρο, όπως και το πλασάρισμά του ψηλά-ψηλά στους τίτλους της Lifo.Όλος τυχαίως πριν από το συλλαλλητήριο, εντύπωση μου έκανε και το άρθρο για τους Γκεμιτζήδες (http://www.lifo.gr/articles/almanac/178971/gkemitzides).Άκουσων-άκουσων, οι αναρχικοί βαρκάρηδες!Τι λυρισμός βρε παιδί μου!Τόσο αναρχικοί που ήταν... όλοι Βούλγαροι!
Στα όπλα και στα βουνά. Μήπως να παίρναμε και την πόλη επ ευκαιρία; Ηρεμα μπατριώτες....Το ότι έχετε λατρέψει τον Μίκη είναι φοβερό. Δώσε στον Έλληνα παραμύθια και εμφύλιο...Ακου ευρώπες και κουραφέξαλα...Καπως ετσι κυβερνάει κι ο Ερντογάν αλλά χωρίς τα ευρωπαικά λεφτά. Στο πανεπιστήμιο της Βοστώνης αντιδρούσα όταν καθηγητές και βιβλία αντιμετώπιζαν την Ελλάδα ως χώρα της μέσης ανατολής. Είχαν δίκιο...
Δεν πήγα στο συλλαλητήριο και δεν θεωρώ ότι τα συλλαλητήρια για αυτό το θέμα βοηθούν στη λύση του προβλήματος. Όμως αναρωτιέμαι γιατί ο αρθρογράφος χαρακτηρίζει τον Θεοδωράκη "μισαλλοδοξο". Η λέξη αυτή έχει πολύ συγκεκριμένο νόημα και εγώ δεν άκουσα τίποτα που να τη δικαιολογεί, εκτός και αν μου διαφεύγει κάτι.
αν παρατηρησεις ολη η κριτικη σε αυτα που ειπε ο Μικης στηριζεται σε ταμπελες και προγλωσικα μη επιχειρηματα.Δεν υπαρχει λογικη μονο μπαλιτσα...
Δώσε μου σε παρακαλώ την ακριβή φράση όπου αποκαλεί όσους δεν συμφωνούν μαζί του προδότες. Εγώ ξαναδιάβασα πολύ προσεκτικά την ομιλία του και δε βρήκα καμία τέτοια φράση. Αυτό που βρήκα είναι το "Γιατί ανεξάρτητα από τις όποιες διαφωνίες μας, είμαστε όλοι πατριώτες". Άρα μαλλον κάτι παρανοησες. Εγώ ξεκαθαριζω, με τον Θεοδωράκη διαφωνώ πολιτικά σε πάρα πολλά από αυτά που λέει, αλλά ο χαρακτηρισμος του ως "μισαλλοδοξου" είναι ύποπτα αστοχος.
"Και ναι, είναι κακό να είσαι στο ίδιο στρατόπεδο με τους Χρυσαυγίτες, είτε αυτό λέγεται σημερινό συλλαλητήριο, είτε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του 2015."Δηλαδή επειδή υπάρχουν χρυσαυγίτες στα συλλαλητήρια ή στο ΟΧΙ του 2015, δεν θα πάμε και εμείς επειδή θα είμαστε (είμαστε όντως;) στο ίδιο στρατόπεδο; Δηλαδή τι λογική είν' αυτή; Το ότι υπάρχουν διάφορες ομάδες όπως οι Χρυσαυγίτες σε κάποια δρώμενα, δεν σημαίνει ότι ταυτίζεσαι κιόλας με την ιδεολογία(;) τους.
http://mikropragmata.lifo.gr/social-media/afti-fotografia-mperdepse-simera-elliniko-internet-oso-kamia-alli/Η απάντηση μου στον αρθρογράφο είναι ο παραπάνω σύνδεσμος, όπου απεικονίζεται μια μαύρη γυναίκα, με μαντήλι την Ελληνική σημαία. Ίσως είναι και αυτή γραφική και ακραία...Υγ: Ένα μεγάλο μπράβο σε κάποιους Άραβες που ήταν στο Σύνταγμα, δυνατούς γνώστες της ιστορίας, που δεν έχει αλλοιωθεί ακόμη η παιδεία τους, οι οποίοι γνωρίζουν τα πάντα για τον Ισκαντερ, (Αλέξανδρο) πολύ καλύτερα και από εμάς.
Δηλ εσύ πιστεύεις ότι όσοι δεν ήταν στο Σύνταγμα με τους ΧΑ και τους παπάδες, δεν ξέρουν ιστορία; Για συνέλθετε λίγο....Σας δουλεύει ο Τσίπρας ψιλό γαζί....όπως τα ζώα που πανηγύριζαν για το όχι με τσάμικα
Και τι θέλατε να ακουστεί σε ένα συλλαλητήριο με κίνητρο ένα σοβαρό εθνικό ζήτημα; Όλοι αυτοί που πήγαν τι ήθελαν να ακούσουν, προγνωστικά για το Πάμε Στοίχημα;Όσο για τους ντυμένους Κολοκοτρωναίους, αυτό γιατί σας πειράζει; Όταν πηγαίνετε στην παγκοσμίου φήμης γιορτή μπύρας Octoberfest στο Μόναχο και βλέπετε τους ντόπιους με τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες γιατί κανείς δεν τους αποκαλεί 'καρναβάλια' και εθνικιστές;
Αν είχαμε 'Oktoberfest' αλλά με ούζα, ρακές και τσίπουρα στην Αθήνα, να είσαι σίγουρος ότι αν οι συμμετέχοντες ήταν ντυμένοι με παραδοσιακές ελληνικές στολές, τα ΜΜΕ, η κυβέρνηση, οι 'αντίφα' κτλ θα την βάπτιζαν φασιστική γιορτή. Δεν ξέρουμε που ζούμε;
Νομίζω έχουμε πολλές γιορτές παραδοσιακές με ούζα ρακές και τσίπουρα και συμμετέχοντες με παραδοσιακές στολές και δεν τις βαπτίζει κανείς κάπως; Ή κάνω λάθος;
Υπάρχουν σημεία στο κείμενο σου που συμφωνώ και άλλα που διαφωνώ.Θα σχολιάσω όμως κάποια σημεία που διαφωνώ.Λες:Και ναι, είναι κακό να είσαι στο ίδιο στρατόπεδο με τους Χρυσαυγίτες, είτε αυτό λέγεται σημερινό συλλαλητήριο, είτε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του 2015. Πηγή: www.lifo.grΚάνεις απλούστευση, πχ η ΧΑ είναι υπέρ των δεντροφυτεύσεων.Να γίνω πολέμιος των δεντροφυτεύσεων;Λες:Ένα επιπλέον πρόβλημα με τα συλλαλητήρια είναι οι συνήθεις πελάτες τους: Πηγή: www.lifo.grΣπεκουλάρεις! Δηλαδή ένας ζαβός ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες, τους χαρακτηρίζει;Ερώτηση: Όταν σου λέει ο (light )υπεξ των σκοπίων, ότι τα μακεδονικά είναι σλαβική γλώσσα, και την ίδια στιγμή διαπραγματεύεται μαζί σου την βιωσιμότητα του κράτους του, δεν του λες ...πάρτο αλλιώς αδερφέ;Αν δεν το πεις τώρα, αργότερα μπορεί θα κουτουλήσεις στον σκοπιανό Ράμα, Μπερίσα, κ.α που θα σου λέει για σλαβική... χαλκιδική.Τέλος, συνεργασία ανάμεσα σε λαούς μπορεί να υπάρξει, παράλληλα με τις όποιες διαφωνίες. Είναι ιστορική μας υποχρέωση να πούμε το αυτονόητο και να τους υποχρεώσουμε διπλωματικά σε μηδενισμό των αλυτρωτισμών τους. Διαφορετικά η ζωή συνεχίζεται. Δεν θα διχαστούμε και ..για τον αν τα σκόπια θα μπουν στο ΝΑΤΟ.ΕΛΕΟΣ
Όταν θα πας στο πλευρό των ΧΑ για δενδροφύτευση, την ίδια ώρα στο ίδιο μέρος, ναι είναι πρόβλημα. Πρεπει να βρεις άλλο τρόπο, χώρο, χρόνο, μεθοδο. Ειδικά όταν ξερεις από πριν ότι στη δενδροφύτευση θα πρωτοστατήσει η ΧΑ και εσύ θα είσαι κομπάρσος. Θα το δεις και στο ανέβασμα των ποσοστών της σύντομα. Τα Σκοπια θα μπουν στο νατο και μάλλον εμείς θα χάσουμε κι άλλα πραγματα αργότερα. Όπως σκίσαμε ένα μνημόνιο το 2015 και ήρθε άλλο χειρότερο.
Όταν θα πας στο πλευρό των ΧΑ για δενδροφύτευση, την ίδια ώρα στο ίδιο μέρος, ναι είναι πρόβλημα. Πρεπει να βρεις άλλο τρόπο, χώρο, χρόνο, μεθοδο. Πηγή: www.lifo.grΔηλαδή, στον πόλεμο του '40 την ώρα που ο δικτάτορας Μεταξάς έδεινε το σύνθημα για άμυνα απέναντι στους Ιταλούς (Φασίστες)& μετέπειτα στους Γερμανούς(Ναζι), οι ''αριστεροί'' έπρεπε να επιλέξουν....άλλο τρόπο, χώρο, χρόνο, μεθοδο. Καλές οι θεωρητικές αρλούμπες, αλλά μόνο για τους καφενέδες;ΥΓ1. Χθες-όπως και στη Σαλονίκη, οι ναζί ήταν κομπάρσοι. ΥΓ2. Γύρνα το στην μπάλα. Εκεί μόνο σηκώνει οπαδιλίκια...
@σκύλοςΓενικά τείνω να συμφωνήσω σε συτά που γράφεις με μια διόρθωση."Δηλαδή, στον πόλεμο του '40 την ώρα που ο δικτάτορας Μεταξάς έδεινε το σύνθημα για άμυνα απέναντι στους Ιταλούς (Φασίστες)& μετέπειτα στους Γερμανούς(Ναζι), οι ''αριστεροί'' έπρεπε να επιλέξουν....άλλο τρόπο, χώρο, χρόνο, μεθοδο. Πηγή: www.lifo.grΣτον πόλεμο του '40 οι "αριστεροί" ήταν ή στα ξερονήσια ή στο στρατό μεν , άοπλοι δε, με ειδικότητα "μουλαράς" ήτοι μεταφορές εφοδίων σε βουνό με μουλάρια.
Βελουχιώτης Πηγη Wikipedia:...Εκεί μυήθηκε στην κομμουνιστική ιδεολογία και το 1924 έγινε μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Αθήνας... Στην διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στάλθηκε στον Πειθαρχικό Ουλαμό Καλπακίου. ........ Στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο υπηρέτησε στο πυροβολικό και μετά την κατάρρευση του μετώπου ζήτησε από το ΚΚΕ την οργάνωση αντάρτικου κατά των κατακτητών. Σχόλιο 1:Δηλαδή όντας γνωστός κομμουνιστής από το 1924, υπηρέτησε κανονικότατα στο πυροβολικο!Σχόλιο 2: Διώξεις προφανώς και υπήρξαν αλλά ως μέρος της πολιτικής κουλτούρας που κουβαλάμε ως λαός. Διώξεις βενιζελικών-βασιλικών, εθνικών-κομμουνιστών, πασόκων-νεοδημοκρατικών, μνημονιακών-αντιμνημονιακών.Το καλό είναι οτι ενώ παλιά σφαζόμαστε σαν τα μοσχάρια, τώρα μένουμε στα μπινελίκια μέσα από τα πληκτρολόγια. Είναι και αυτό μια πρόοδος...
Βασιλάκη το ξέραμε οτι το 40 οι Αριστεροί δεν πολέμησαν. Οι Αριστεροί είναι για καμιά απεργία, κανά φραπέ, να σπάσουν κανά λεωφορείο, κανά ΑΤΜ, τέτοια φάση.Ευχαριστούμε για την επίσημη επιβεβαίωση πάντως._____
Σκελετούλη Όντως υπήρξαν φυλακισμένοι αριστεροί που δεν πολέμησαν αφού το παρακράτος του Μεταξά δεν τους θεωρούσε αρκετά πατριώτες.Αλλά για πες μας η υγιής και πεφωτισμένη παράταξή σου πως τίμησε τους δικούς της ανθρώπους που πολέμησαν .. όπως τιμήθηκε ο στρατηγός Ν. Ζέρβας που πέθανε μόνος και πάμπτωχος;
@ VASILY ZAITSEV 6.2.2018 | 19:00Παρεμβαίνω αποκλειστικά και μόνο για λόγους ιστορικής ακρίβειας: δεν υπήρχε παρακράτος Μεταξά, ήταν πρωθυπουργός διορισμένος από τον επικεφαλής του κράτους τον βασιλιά.Ο Μεταξάς είχε λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή τον Απρίλη του '36. Αύγουστο, σε συνεργασία με τον βασιλιά, διαλύθηκε η βουλή από την κυβέρνηση.Η βουλή των Λαζάρων (Βενιζέλος 1917) μικρές διαφορές είχε στην ουσία.Η έλλειψη ευαισθησίας μας έναντι της δημοκρατίας είναι ακριβώς η ίδια.Απλά και σε παραλληλία με ό,τι λέει ο σκύλος ("Το καλό είναι οτι ενώ παλιά σφαζόμαστε σαν τα μοσχάρια, τώρα μένουμε στα μπινελίκια μέσα από τα πληκτρολόγια") παλιά κάναμε πραξικοπήματα ενώ τάρα παρεμβαίνουμε στη δικαιοσύνη ή βγάζουμε φωτογραφικούς νόμους ή υποστηρίζουμε τη βία που προτιμάμε (ΧΑ vs ΣΠΦ). Τέλος, ένας παράγοντας που δεν έχει γίνει κατανοητός για το ΚΚΕ της εποχής είναι ο κάτωθι:όσο πατριώτης κι αν ήταν ο Ζαχαριάδης, ή άλλοι ταγοί, ήταν στρατιώτης του Κόκκινου Στρατού ή παίρναν εντολές από την Κομμουνιστική Διεθνή (πχ Βαβούδης). Έπαιρναν και εκτελούσαν εντολές προς όφελος της ΕΣΣΔ, ό,τι κι αν ένιωθαν φυσιογνωμίες όπως ο Πλουμπίδης, ο Θοδωράκης, ο Λαζαρίδης.Κι εκεί είναι ένα σχίσμα της ελληνικής αριστεράς που ακόμα δεν έχει γιατρευτεί, το κατά πόσο εξυπηρετεί συμφέροντα τρίτων.
@ VASILY ZAITSEV 7.2.2018 | 22:56Είναι δικαίωμά σου να μην διαβάσεις τίποτα ποτέ.Απλά σε κάθε περίπτωση ο Μεταξάς υπήρξε νόμιμα πρωθυπουργός για κάποιους μήνες αφού έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από την εκλεγμένη βουλή. Και μετα απλά πρωθυπουργός αφού καταργήθηκε η βουλή από τον ίδιο με τον επικεφαλής του κράτους βασιλιά. Αυτό ήταν δημοκρατική εκτροπή, σε μια εποχή που οι δημοκρατικές εκτροπές δεν ήταν και τόσο σπάνιες.Δεν ήταν παρακράτος. Ήταν κράτος.
" Είναι λογικό να περιμένεις να ανατρέψεις την αντικειμενικά χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών παίζοντας μπαλίτσα στο γήπεδο της; "...ολα τα καταλαβαινω.Αλλα τωρα σοβαρα οι αλλες που μας εφεραν ως το 2015 ηταν καλυτερες?
ε, οπως πλεον εχει αποδειχθει περιτρανα καμια δεν συγκρινεται με αυτο το θιασο.και ναι ο Κουρουμπλης, η Κασιματη, ακομα και οι Παπαδρχαμουληδες δεν ηταν μελος του διακοματικο θιασου που καταλαβαινω ως αναπτυξη το διορισμο στο δημοσιο ε;;;
Κανεις ενα μεγαλο λαθος να αντιπαραβαλεις το λογο του Μπουταρη με τον του Θεοδωρακη.Η εισαγωγη του λογου θεοδωρακη ηταν αψογη. Η συνεχεια ηταν μια πολιτικη αναλυση με ορους ρεαλ πολιτικ μαλιστα. Η Ελλαδα δεν εχει συμφερον να επιλυθει κατι ωστε να εχει τα Σκοπια μετα μεσα στο ΝΑΤΟ.Ειναι μια πολιτικη εκτιμηση με βαση τους συσχετισμους ισχυος. Δεν ειναι εθνορομαντικο ή γουατεβερ. Φυσικα κανεις μπορει να διαφωνει καθετα με αυτο, αλλα αυτη ειναι μια πολιτικη διαφωνια. Καταδευτερο, και δεν το εγραψα στο ποστ για το λογο του Μπουταρη ακριβως λογου σεβασμου στα θυματα της ναζιστικης θηριωδιας:Η Ελλαδα αγαπητε εχει προβλημα με τη μνημη. Ειτε αφορουν τους Εβραιους συμπολιτες μας στον Β ΠΠ, ειτε αφορουντ ους αταφους νεκρους στην Αλβανια, ειτε αφορουν τους 1500 αγνοουμενους της Κυπρου πεταμενους σα σκυλια, που τους καναμε επι δεκαετιες μοκο, ειτε την επιμονη να σβησει αυτο που περασαν το 22 οι προγονοι μας στη Μ.Ασια και το οποιο το ειδαμε να το ξανα-παθαινουν σε ζωντανη συνδεση οι Γιεζιντι το 2016.Επομενως δεν καταλαβαινω το διχασμο και την συγκριση. Ο Μικης το ειπε ξεκαθαρα ειναι διεθνιστης γιατι ειναι και πατριωτης και δεν εχει κανενα λογο να μισει κανενα. Ποια ειναι η συγκρουση με τον Μπουταρη;;;Στο μονο ΄που εχουν διαφορα ειναι στη γενια, ο Μπουταρης ειναι ενας ανθρωπος της χαζης γενιας του 68, αυτης που ο Γουελμπεκ εχει αποκαθηλωσει και γελοιοποιησει, ο Θεοδωρακης ενας ανθρωπος της γενιας της αντιστασης, της ιδιας γενιας που εβγαλε Καμυ κλπ.
Δηλαδη απο ολο το κειμενο εσυ επιλεγεις να σχολιασεις την αντιδιαστολη Μπουταρη Θεοδωρακη; Αυτο ειναι το προβλημα στην Ελλαδα, δεν υπαρχει σοβαρος διαλογος, ο καθενας επιλεγει να πει αυτο που κατεβαζει η κουτρα του και τα επιχειρηματα ειναι απλα αχρειαστα
αφου το σχολιαζω ακριβως για τους λογους που αναφερεις. Οταν ενα θεμα περιπλοκο με πολιτικα χαρακτηριστικα αναγεται σε ποδοσφαιρικο αγωνα Μπουταρη βσ Θεοδωρακη, ακριβως αυτο δειχνει οτι δεν υπαρχει σοβαρος διαλογος.Στο σχολιο μου αναφερω ακριβως οτι τα δυο κειμενα δεν ειναι σε καμια περιπτωση αντιθετα το ενα στο αλλο, οι φορεις τους μπορει τα κειμενα οχι.got it?
Έλα Μπατριώτη που λάτρεψες και τον Μίκη τώρα, αρκεί που λέει τις ίδιες εθνολαικίστικες μπούρδες. Τον Μπουτάρη τον έχεις στο στομάχι μπατριώτη κι αυτό κάνει μπαμ από μακριά, παρ ολα τα στρογγυλοποιημένα επιχειρήματα. Αν η Ελλάδα δεν έχει συμφέρον να μπει η πγδμ στην ίδια οικογένεια, και μάλιστα ως δορυφόρος της Ελλάδας αν είμαστε έξυπνοι, και ΔΕΝ καταλαβαίνεις τί μας στοιχίζει συνεχώς διεθνώς η πενιχρή στήριξη που μας δίνουν για το όνομα ακόμα, οι αναλύσεις περιττεύουν. Ο Μίκης μισεί την πλειοψηφία των Ελλήνων που δεν πιστεύει στα παραμύθια του και ξεπλένει όσους έχουν παρει διαζύγιο με τη λογική. Κυρίως τους ναζί που θα τους καμαρώσετε με ανανεωμένα υψηλότερα ποσοστά λόγω μπατριωτισμού...Ο Σύριζα σ αυτά είναι παίχτης, σ όλα τα άλλα τα δυσκολα τα ουσιαστικά, όχι. Καλά μας ξεμπερδέματα