Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη, χιόνια η μια και χιόνια η άλλη

Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη, χιόνια η μια και χιόνια η άλλη Facebook Twitter
«Με αυτούς που βλέπω εδώ όχι τη Συνθήκη της Λωζάνης, λέω να αμφισβητήσω και το νόμο της βαρύτητας.»
4

Κοίτα, αν δεν ερχόμασταν ποτέ σε επαφή με άλλα κράτη, μια χαρά είναι ο Αλέξης. Είναι όταν τον βλέπεις δίπλα σε άλλους Πρωθυπουργούς που αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος του. Ας είχαμε ρε παιδί μου τον Τσίπρα πρωθυπουργό εσωτερικού αφού πουλάει τόσο καλά στο εγχώριο κοινό και εφαρμόζει τις μνημονιακές απαιτήσεις χωρίς να ανοίγει ρουθούνι κι ας βάζαμε έναν πρωθυπουργό εξωτερικού να μην ξεφτιλιζόμαστε.

Γιατί δεν νομίζω να πιστεύεις ότι κάποιος θα ξεκινούσε πάλι τους πλειστηριασμούς και θα κατέβαζε τροπολογία για το 50+1 ώστε να πραγματοποιηθεί απεργία την ίδια εβδομάδα και δεν θα είχε καεί η Ελλάδα. Το παλικάρι είναι ταλέντο, τα κάνει αυτά και ταυτόχρονα έχει όλο τον κόσμο να πιστεύει ότι αντιστέκεται, αγωνίζεται, πατάει πόδι ρε παιδάκι μου.

Γιατί δεν νομίζω να πιστεύεις ότι κάποιος θα ξεκινούσε πάλι τους πλειστηριασμούς και θα κατέβαζε τροπολογία για το 50+1 ώστε να πραγματοποιηθεί απεργία την ίδια εβδομάδα και δεν θα είχε καεί η Ελλάδα. Το παλικάρι είναι ταλέντο, τα κάνει αυτά και ταυτόχρονα έχει όλο τον κόσμο να πιστεύει ότι αντιστέκεται, αγωνίζεται, πατάει πόδι ρε παιδάκι μου

Όταν όμως τον βλέπεις μαζί με τον Ερντογάν στο ίδιο πλάνο να κοιτάει το υπερπέραν χυμένος σε αυτή τη ρημάδα την πολυθρόνα στο Μαξίμου σαν καθυστερημένο κουνώντας τα ποδαράκια του, είναι κάπως. Κάποιοι λένε ότι πρόκειται για διαπραγματευτική τακτική που είναι γνωστή ως «ας κάνω τον μειωμένου καταλογισμού για να μην ισχύει ότι μαλακία πω ή συμφωνήσω», αλλά εμείς δεν υιοθετούμε τέτοια σενάρια διότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να γράψουν σενάριο ούτε για τον Σεφερλή, πόσο δε μάλλον να σκεφτούν κάτι τόσο σατανικό.

Της συνάντησης Ερντογαν - Τσίπρα είχε προηγηθεί η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο όπου τον υποδέχτηκε ο Προκόπης (Πάκης) Παυλόπουλος. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το body language της συνάντησης αφού ο κ. Παυλόπουλος καθόταν στην άκρη του καναπέ μαζεμένος σαν τη συμπεθέρα που δεν πρόλαβε να ξεσκονίσει πριν την επίσκεψη της οικογένειας του γαμπρού ενώ ο προσκεκλημένος έκατσε αρχοντικά στο κέντρο του καναπέως με ανοιχτά τα πόδια του και μόνο που δεν ίσιωσε τα καλαμπαλίκια του σε κοινή θέα. Ο Προκόπης έκανε αναφορά στη συνθήκη της Λωζάνης δίνοντας μια εξαιρετική πάσα στον Τούρκο ομόλογο του να αμφισβητήσει τη συνθήκη, το μουσακά, τα γιουβαρλάκια και με το ζόρι κρατήθηκε να μην διεκδικήσει και την Ακρόπολη. Στην ανταπάντηση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε αναρμόδιος να απαντήσει αν και δεν μας εξήγησε γιατί έθεσε ένα θέμα για το οποίο νοιώσει αναρμόδιος.

Στις κοινές δηλώσεις Τσίπρα - Ερντογάν που ακολούθησαν ο Αλέξης τα πήγε καλύτερα είναι αλήθεια αλλά το γεγονός παραμένει ότι η πρωτοβουλία να καλέσουν τον Τούρκο ηγέτη για να αμφισβητήσει την συνθήκη η οποία στην ουσία καθορίζει το σύγχρονο ελληνικό κράτος δεν ήταν και το εξυπνότερο πράγμα του κόσμου. Η πατρότητα της ιδέας λέγεται ότι ανήκει στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο οποίος υποδέχτηκε τον Ταγίπ στο αεροδρόμιο φορόντας την γραβάτα που του είχε χαρίσει ο δεύτερος και όταν ο Ερντογάν το επισήμανε ο Κοτζιάς χασκογελώντας και γεμάτος νάζι ρώτησε «good diplomacy ε;» θέτοντας τον πήχη της διπλωματίας σε νέα, στρατοσφαιρικά επίπεδα αν και από σεμνότητα δεν ανέφερε ότι φοράει και ασορτί σώβρακο.

Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη, χιόνια η μια και χιόνια η άλλη Facebook Twitter
«Ρε συ μωρό μου ανησυχώ, μήπως να σταματήσεις να παριστάνεις τον γκάου;»

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι από το δείπνο αποκλείστηκε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, γνωστός υπερπατριώτης - τουρκοφάγος που όσο ήταν στην αντιπολίτευση είχε θέσει την αναγνώριση της ελληνικής ΑΟΖ ως σκοπό της ζωής του αλλά τώρα που ηγείται του στρατεύματος πήγε για αλλαγή πάνας μπροστά στον Τούρκο Πρόεδρο. Ίσως να ήταν απασχολημένος με την πώληση του αυτοκινήτου των €100.000 που είδαμε στο Πόθεν Έσχες του.

Πάντως τα σπουδαία αναμένονται σήμερα που ο Ερνοτγάν πηγαίνει στην Κομοτηνή και πληροφορίες αναφέρουν ότι πούλμαν με χειροκροτητές φτάνουν μέχρι και από τον Βραζιλία. Η φιέστα που ετοιμάζεται μάλλον θα είναι πρωτοφανής και θα τον αναδείξει σε προβεβλημένο ηγέτη της μουσουλμανικής μειονότητας την οποία ο ίδιος εξακολουθεί φυσικά να χαρακτηρίζει «τουρκική μειονότητα» για να αποδειχτεί για μια φορά ακόμα ότι είναι πολύ καλύτερο να έχεις έξυπνο εχθρό παρά ηλίθια κυβέρνηση.

aNameToCome
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ