Επιτέλους τελείωσε!

Επιτέλους τελείωσε! Facebook Twitter
Κι άντε και την παντρεύτηκα, πως θα τα ταΐζω τα κωλοδρακάκια της;
14

 

Επιτέλους τελείωσε! Facebook Twitter
Πόσο κάνει το οξυζενέ; Πόσο;;;;

Εκτός κι αν κατοικείς στο Άγιο Όρος ή σε έχουν απαγάγει οι εξωγήινοι, θα έχεις ακούσει για το Game Of Thrones. Δηλαδή τι θα έχεις ακούσει που μάλλον το παρακολουθείς και συ με μανία και ξέρεις όλο το γενεαλογικό δέντρο κάθε νάνου και κάθε ευνούχου που πρωταγωνιστεί στη σειρά-θρύλο.

Τα τελευταία χρόνια οι τηλεοπτικές σειρές έχουν σχεδόν ξεπεράσει σε budget τον κινηματογράφο και οι δουλειές που κυκλοφορούν δεν έχουν καμιά σχέση με ότι γυριζόταν πριν από δέκα χρόνια. Οι δημοτικότητα τους έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και κάθε καινούργια παραγωγή ανεβάζει τον πήχη ακόμα περισσότερο. Το αποτέλεσμα είναι ότι πλέον μεγάλοι ηθοποιοί αλλά και σκηνοθέτες, δε σνομπάρουν πια την μικρή οθόνη (που δεν είναι και τόσο μικρή εδώ που τα λέμε μια και με ένα χιλιάρικο μπορείς να αγοράσεις σήμερα 55 ίντσες μια ποιοτικής LCD οθόνης).

Όλος αυτός ο ορυμαγδός δράσης, αυτές οι δαιδαλώδεις εξελίξεις και ανατροπές φαίνονται να καταλήγουν σε ένα υπερ-βασικό love story: Οι δύο κοντοί επιτέλους έρχονται κοντά και ερωτεύονται.

Από όλες τις τηλεοπτικές σειρές των τελευταίων χρόνων, μια είναι αυτή που ξεχωρίζει καθαρά σε δημοτικότητα και δεν είναι άλλη από το Game Of Thrones. Εκατομμύρια φανς σε όλο τον κόσμο, καθημερινά ασχολούνται με το αναλύσουν αλλά και να προβλέψουν την εξέλιξη της πλοκής αλλά και την τύχη των αγαπημένων ηρώων. Η επιτυχία ήταν αναμενόμενη. Είναι μια πανάκριβη σειρά, μια εντυπωσιακή παραγωγή σε τεχνικό επίπεδο με εκπληκτικά σκηνικά, κοστούμια, εξωτερικά γυρίσματα αλλά κυρίως καλοδουλεμένα εφέ με τέρατα, μάχες, γίγαντες και ότι άλλο μπορεί να βάλει το μυαλό σου.

Και κάπου εδώ αρχίζουν τα προβλήματα: Διότι η σειρά πραγματικά περιέχει ότι μπορεί να φανταστείς και αυτό είναι σχετικά ενδιαφέρον αλλά τι συμβαίνει όταν μπορείς να φανταστείς τα πάντα ταυτόχρονα; Δηλαδή ΟΚ, να βάλουμε τεράστιους λύκους, μάγους, γίγαντες, αλχημιστές, αλλά και δράκους που ξερνάνε φωτιές; Και νεκρούς που ανασταίνονται; Και ζόμπι; Ε, μήπως το παραχέσαμε λίγο; Πως κάνεις έτσι θα μου πεις μωρέ, ένα παραμυθάκι είναι. Ναι αλλά πρέπει να έχει και δράκους που γίνονται ζόμπι; Και εντάξει, να τα αντέξουμε όλα αυτά, αλλά τι γίνεται με τους χαρακτήρες;

Το αναμενόμενο: Όταν τα εφέ κερδίζουν την κεντρική σκηνή, οι χαρακτήρες πάνε περίπατο. Και όσο η δράση κορυφωνόταν οδηγώντας προς την τελική μάχη, τόσο οι ήρωες αδυνάτιζαν με εξαίρεση ίσως τον νάνο που υποδύεται εξαιρετικά ο Peter Dinklage. Η μάχη καλού – κακού ήταν προδιαγεγραμμένη από την αρχή, έπρεπε να συμπαθήσεις του καλούς Stark και να μισήσεις τους κακούς Lanisters.

Ο κεντρικός ήρωας, το «παλληκάρι» όπως έλεγε και η γιαγιά μου αναδείχτηκε νωρίς, ο κοντοστούπης και νόστιμος είναι η αλήθεια John Snow που είχε το μπόνους να είναι και μπάσταρδος, άρα αδικημένος, άρα συμπαθής. Η κεντρική ηρωίδα, η «κοπέλα», μια επίσης κοντοστούπα με πλατινέ μαλί που θα μπορούσε κάλλιστα να παρουσιάζει τον πρωινό καφέ όταν η Μενεγάκη συνταξιοδοτηθεί αν και η Ελένη είναι πιο ωραία κατά τη γνώμη μας. Είναι όμως μια βασίλισσα που ήρθε να ελευθερώσει τους σκλάβους και να επιβάλει την ειρήνη και την ισότητα. Μόνο ότι θα σκίσει το μνημόνιο δεν έταξε.

Και φυσικά βία και σεξ. Άφθονοι εντυπωσιακοί φόνοι και αιμομιξίες. Βασανιστήρια και πόρνες. Άρτος και θεάματα. Προδοσίες, μηχανορραφίες, ανατροπές και μάχες. Εντυπωσιακές μάχες με ποτάμια αίματος, ενέδρες, πατροκτονίες, ένας χαμός μέσα από τον οποίο οι κεντρικοί ήρωες περνάνε ατσαλάκωτοι. Αλύγιστοι φορείς ηθικής και αρετής που στο τέλος συναντιούνται.

Και εδώ είναι ίσως η ύστατη αδυναμία της σειράς: Όλος αυτός ο ορυμαγδός δράσης, αυτές οι δαιδαλώδεις εξελίξεις και ανατροπές φαίνονται να καταλήγουν σε ένα υπερ-βασικό love story: Οι δύο κοντοί επιτέλους έρχονται κοντά και ερωτεύονται. Ο John Snow χαϊδεύει τρυφερά το δράκο της Daenerys Targaryen και ο δράκος τον αφήνει, αποδέχεται το χάδι. Ο γαμπρός είναι καλός και με το pet της νύφης, ΠΡΕΠΕΙ να τον πάρει.

Να ζήσετε παιδιά και προτείνω τον νάνο για κουμπάρο, δεν είναι δα και τόσο πιο κοντός για να σας περάσει τα στέφανα!

aNameToCome
14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογικά, αυτό είναι το πιο αμήχανο βίντεο του πραγματικού love story του "Τζον Σνόου" με την "Άγρια" του, αλλά δεν πειράζει, είναι ερωτευμένοι!

It's Viral / Λογικά, αυτό είναι το πιο αμήχανο βίντεο του πραγματικού love story του "Τζον Σνόου" με την "Άγρια" του, αλλά δεν πειράζει, είναι ερωτευμένοι!

Όλες οι χαζομάρες, οι γκριμάτσες και οι στιγμές αλληλοϋποστήριξης ενός ζευγαριού που σε κάποιους μπορεί να φαίνονται γραφικές, αλλά είναι απλώς... έρωτας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Εγώ δεν έχω δει ούτε ένα επεισόδιο της σειράς (βασικά δεν παρακολουθώ καθόλου σειρές, είδα το lost που τις κατάστρεψε εντελώς για εμένα - συνειδητοποίησα ότι έχασα δεκάδες ώρες να παρακολουθώ τις "ζωές" των ηρώων για μια κεντρική υπόθεση που θα μπορούσε να είχε ειπωθεί σε 6 ώρες το πολύ.).Δεν ξέρω αν είναι καλή σειρά, υποθέτω υποφέρει από το πρόβλημα όλων των σειρών ότι αναγκαστικά θα πλατειάσει με ανούσιες λεπτομέρειες από τις ζωές των χαρακτήρων για να γεμίσει χρόνο.Αλλά μου κάνει εντύπωση η σύγκριση με τον κινηματογράφο. Δεν βλέπω πώς σχετίζονται. Και σε επίπεδο προϋπολογισμού να τα δει κανείς, και πάλι οι διαφορές είναι τεράστιες.Σαν εξωτερικός παρατηρητής πάντως, θα θυμηθώ ότι το game of thrones πλασαρίστηκε πουλώντας γυμνό, σεξ και βια, με χαμηλές θεαματικότητες. Βλέπω ότι μετά βίας φτάνει τα 10 ε. θεάσεις στις ΗΠΑ, και σαν παραγωγή κοστίζει αρκετά.Αν το συγκρίνω με το big bang theory (που έχω δει κάποια επεισόδια επειδή είναι ψιλο-αυτοτελή σε κάνει και γελάς χωρίς να ξέρεις και πολλά για τις "ζωές" των χαρακτήρων), βλέπω 50% παραπάνω θεαματικότητες με χαμηλότερο κόστος.Για αυτούς που τις φτιάχνουν, μάλλον η κωμική σειρά πρέπει να είναι σημαντικά πιο επικερδής και δημοφιλής.Φυσικά καλό είναι να υπάρχει ποικιλία, αλλά να μην μπερδεύουμε τα πράγματα, και να προσπαθήσουμε να δημιουργούμε κλίμα ότι κάποια σειρά είναι "φαινόμενο".Οι σειρές είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τον κινηματογράφο. Όταν προβλήθηκαν επεισόδια στον κινηματογράφο του games of thrones, δεν πήγαν καλά σε εισιτήρια.
Πόσο βαριέμαι τους τύπου που κάνουν κριτικές χωρίς να έχουν δει τη σειρά. Ρε φίλε ιδέα δεν έχεις γιατί είναι ξανθιά η ντενέρις ούτε για ποιο λόγο άφησε ο δράκος τον σνόου να τον χαϊδέψει. Χωρίς παρεξήγηση είσαι ότι να 'ναι
Τα πράγματα εξελίσσονται. Το οτι κάποτε υπήρξε "Λάσι", "Το μικρό σπίτι στο λιβάδι", "Χαμένοι στο διάστημα" κι ένα σωρό άλλες σειρές αλήστου μνήμης και αξιόλογες δεν αποκλείει το γεγονός και σήμερα και μελλοντικά να υπάρχουν ισάξιές τους (ίσως και καλύτερες). Το "Game of Thrones" είναι δεν είναι απλώς μια αξιόλογη σειρά. Πρόκεται για μια - κυριολεκτικά και μεταφοριά -"επική" σειρά.Καλογυρισμένη, τεχνικά άψογη, ολοκληρωμένοι χαρακτήρες, πολύ καλοί ηθοποιοί και διάλογοι που καθηλώνουν. Το γεγονός οτι το είδος της δεν βρίσκει θετική ανταπόκριση στα γούστα όλων μας, δεν δικαιολογεί να είμαστε μίζεροι.
Η σειρά είναι larger than life γι'αυτόν ακριβώς το λόγο, γιατί έχει ό,τι μπορείς να φανταστείς και κάτι ακόμα. Ίντριγκες και μηχανορραφίες, χαρακτήρες καλογραμμένους με τα κίνητρα τους φόβους και τις εκκεντρικότητές τους, μίση πάθοι, παγωμένους απέθαντους, δράκους, μαγεία, αναστημένους μεσσίες.Νομίζω πάντως, πως στην τελευταία σεζόν έχει αρχίσει να φαίνεται η αδυνμία των δημιουργών της σειράς να σταθούν στο ύψος του συγγραφέα. Διάλογοι που επαναλαμβάνονται, εξόφθαλμα forshadowings, που τις προηγούμενες σεζόν ήταν αριστοτεχνικά πλεγμένα στους σχεδόν αυτούσιους από τα βιβλία διαλόγους του Μάρτιν, χαρακτήρες που συμπεριφέρονται εκτός εαυτού για εξυπηρέτηση των φαν.
Μπορείς να πεις ότι δε σου άρεσε, να κάνεις μια αρνητική κριτική με επιχειρήματα ή απλώς να μην ασχοληθείς καθόλου αφού είναι τόσο κιτς, αποτυχημένο κι έχει κοντούς. Μοιάζεις σα να ξύπνησες μετά από 7 χρόνια τηλεοπτικής ζωής (η 20 χρόνια λογοτεχνικής) για να πετάξεις ακαλαίσθητη και πρόχειρη χολή, πιθανότατα επειδή αρέσει σε άλλους ή έχει τόσο μεγάλη επιτυχία.Κακομοιριά και θλίψη μου βγάζει.Εάν επηρρέασε τόσο δραματικά τη ζωή σου αυτό το επτάωρο της τελευταίας σεζόν, απόφυγέ το όπως μπορείς, δες Μενεγάκη, φύγε διακοπές ή κάτι τέτοιο. Σίγουρα μείνε μακριά από τον επόμενο κύκλο γιατί, μάντεψε, πάλι τους ίδιους θα έχει.
Το Game of Thrones είναι σειράρα. Δεν είναι διόλου τυχαία η θεαματικότητα που έχει. Δεν κατορθώνεις τέτοιες θεαματικότητες με διαφημιστικά τρίκ και μα@##$ς. Όποιος δεν το έχει δει, ας το δει, το πιθανότερο είναι να του αρέσει. Και κάτι τελευταίο. Εμένα δεν μου είχε αρέσει το Lord of the Rings. Ε και; Προφανώς είναι ένα αριστούργημα του είδους, και όποιος δεν το δει επειδή κάπου διάβασε μία μπούρδα κριτική πιθανότατα θα χάσει. Αυτά. Υ.Γ. Η σεζόν ήταν πολύ καλή, όπως και όλες.
Φίλε μου ποιο το πρόβλημά σου με τους κοντούς;1,80 είμαι, δεν το λέω από κόμπλεξ, αλλά μου ακούγεται πιο κοροιδευτικό παρά πειρακτικό.Αν κάθεσαι και το ψειρίζεις ανάσεζόν δεν έχεις πάρει χαμπάρι τί γίνεται.Το μεγάλο σχέδιο, η μεγάλη εικόνα είναι η εξής:Είναι 5 οι κεντρικοι ήρωες: Τζον Σνόου, Ντενέρις, Τύριον, Μπραν και Άρυα. Μετά τις πρώτες 2 σεζόν που έδεσαν σε μια εικόνα όλοι οι χαρακτήρες, η κάθε σεζόν αφιερώνεται κυρίως στην εξέλιξη ενός από αυτούς. Ακολουθούμε όλους τους ήρωες αλλά κάποιοι μένουν πίσω για να κάνουν τόπο στην εξέλιξη του κυρίως χαρακτήρα. Στην 6η σεζόν ήταν ο Σνόου, στην 7η η Ντενέρις.Θα σου έλεγα και για τις άλλες αλλά είσαι άκυρα αρνητικός και βαριέμαι την ξινίλα.Η προσέγγισή σου ήταν επιπέδου δημοτικού.
Thank you, ακριβώς αυτά ήθελα να πω και εγω αλλά εσύ τα λες καλύτερα. Η κοντοστουπα με το πλατινέ μαλλί;;; Ο κοντοστουπης Jon αλλά νόστιμος δεν λέω; Κατα τα αλλά θελουμε και φινάλε που να σπάει τα στερεότυπα.
SPOILERS για το τελευταίο επεισόδιο! Το σχέδιο του Tyrion για διαπραγμάτευση με την Cersei ήταν πιο ηλίθιο και από του σχέδιο του Τσίπρα για διαγραφή του χρέους. Εγώ πλέον στηρίζω Cersei. Μπορεί να είναι τρελή αλλά είναι ο μοναδικός χαρακτήρας που προσπαθεί να σώσει το σόου από το να γίνει σαπουνόπερα τύπου Λάμψης (δε θέλω αστειάκια για Δράκους...). Υ.Γ. Jaime προδότη που την είδες αντιμνημονιακός στα γεράματα, σε ψάχνουμε.