Η χυδαιότητα ως ιδεολογία και καταφύγιο

Η χυδαιότητα ως ιδεολογία και καταφύγιο Facebook Twitter
Σκηνή από το επόμενο κυβερνητικό briefing
5

 Δεν ξέρω αν τα μάθατε αλλά έχουμε συμφωνία με τους δανειστές οπότε μπορείτε τώρα ξέγνοιαστα να κλείσετε το δωμάτιο της κυρίας Βάσως με το ατομικό μπάνιο στα Κουφονήσια το οποίο βρήκατε ευκαιρία μόνο €180 τη βραδιά χωρίς πρωινό γιατί ποιος να σας το φτιάξει άλλωστε, η κυρία Βάσω έχει και δουλειές. Απαλλαγμένοι από το άγχος για το μέλλον θα μπορέσουμε να απολαύσουμε το ελληνικό καλοκαίρι αν και τώρα που σας γράφω, έξω ρίχνει καρεκλοπόδαρα.

Υπέροχη συμφωνία, δεν πήραμε τίποτα από αυτά που ονειρευόμαστε αλλά δε θα κάτσουμε και να σκάσουμε, όλα κι όλα, εμείς προσπαθήσαμε. Και όπως έχουμε ξαναπεί, αυτό μετράει παιδιά, η προσπάθεια. Ή τουλάχιστον έτσι μας μάθανε γιατί η αλήθεια είναι ότι εγώ ας πούμε αν πάω να φάω σε ένα εστιατόριο και μου σερβίρει ένα φαγητό που δεν τρώγεται, δεν θα πω εντάξει ρε παιδί μου, δεν πειράζει, ο μάγειρας προσπάθησε, ας το φάω. Εκεί θα θυμηθώ την άλλη κλισεδούρα, ότι δηλαδή τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα. Τέλος πάντων, για την κυβέρνησή μας ισχύει το πρώτο και όλοι τους αναγνωρίζουμε ότι προσπάθησαν, μπορεί να τα έχουν κάνει σκατά αλλά προσπάθησαν. Εγώ που ακούω τον κύριο Χατζηνικολάου νυχθημερόν, αυτό λέει. Προσπάθησαν. Δε πήραμε λέει το QE, λες και είχαμε ιδέα τι είναι! Άσε μας ρε φίλε.

Τώρα βέβαια στην πραγματικότητα μάλλον οι συμπατριώτες μας δε φαίνεται να συμφωνούν με αυτή την εκτίμηση μια και στην πραγματική οικονομία η κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινά και η αγορά ψυχορραγεί γι' αυτό οι μηχανισμοί προπαγάνδας της κυβέρνησης δουλεύουν υπερωρίες αν και φαίνονται λίγο νευρικοί:

Η χυδαιότητα ως ιδεολογία και καταφύγιο Facebook Twitter
«Αν θέλετε αντικειμενική ενημέρωση βάλτε National Geographic, εδώ επιτελούμε λειτούργημα»

Καταρχάς η αντικειμενική κυρία Ακριβοπούλου που μας ενημερώνει από την έγκριτη ΕΡΤ καθημερινά, πόσταρε στο Facebook, φωτογραφία φωτομοντάζ που εμφανίζει τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως επαίτη να ζητάει εκλογές έχοντας την λέξη γραμμένη πάνω σε ένα χαρτόνι. Θύελλα αντιδράσεων ξεσηκώθηκε από κακοπροαίρετους που δεν αντελήφθησαν το χιούμορ της άνκορ-γούμαν με τη χαρακτηριστική βαθειά φωνή και το λάγνο βλέμμα. Δεν αντιλαμβάνονται προφανώς ότι αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος της κρατικής τηλεόρασης, να ενημερώνει εμάς πόσο επικίνδυνη είναι η αντιπολίτευση και πόσο πολύ καλύτερη είναι η κυβέρνηση που άλλωστε μας έχει διορίσει. Πάνω στην παραζάλη τους οι επικριτές της ΕΡΤ έφτασαν να ζητούν τη δέσμευση του Μητσοτάκη ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει όταν εκλεγεί είναι να την ξανακλείσει, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που ζήτησαν και την κατεδάφιση του ιστορικού κτηρίου της Αγίας Παρασκευής.

Είναι απολύτως κατανοητό το γιατί φθονούν οι πολέμιοι της κυβέρνησης το επίπεδο της κρατικής τηλεόρασης, αυτό που δεν είναι κατανοητό είναι γιατί παραιτήθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ο Λάμπης Ταγματάρχης αν και κάποιοι ισχυρίζονται ότι αντέδρασε αδικαιολόγητα στην εντολή που έλαβε να εκφωνεί το κεντρικό δελτίο ειδήσεων η Όλγα Γεροβασίλη που είναι και ιδιαίτερα φωτογενής και έχει και άριστη άρθρωση.

Η χυδαιότητα ως ιδεολογία και καταφύγιο Facebook Twitter
«Παραιτήθηκε λέει ο Ταγματάρχης, στην καραπουτσακλάρα μας ρε φίλε στην τελική»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστούσε την κύριο Ταγματάρχη για την προσφορά του στο τιτάνιο έργο επαναλειτουργίας της ΕΡΤ και στα καπάκια έκανε αναπαραγωγή τουί που έγραφε επί λέξει: «Στα αρχίδια μας που παραιτήθηκε ο Ταγματάρχης». Επειδή ο κύριος Νίκος δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα για το ήθος του, όλοι έμειναν άναυδοι από το γεγονός. Στα κάγκελα πάλι οι πολέμιοι της κυβέρνησης άρχισαν να σκούζουν ότι δεν είναι δυνατόν υπουργός της κυβέρνησης να επιδεικνύει τέτοια συμπεριφορά και άλλα τέτοια φλώρικα, και έτσι το επίμαχο τουί σβήστηκε. Ο κύριος Παππάς έγραψε στο Twitter ότι επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος, και στο τσακ απέφυγε τον όρο στιγμιαίο λάθος που είχε χρησιμοποιήσει ο δημοφιλής τραγουδιστής Πασχάλης για ένα δικό του λάθος που όλοι θυμόμαστε.

Σε όλους μας έχει συμβεί να πατηθεί κατά λάθος κάτι στο smartphone μας και να κάνουμε κάποιο butt call όπως λέγεται η κλήση που κάνουμε ακούσια βάζοντας το iphone στην κωλότσεπη και γινόμαστε ρεζίλι αφού οι άλλοι ακούνε τι λέμε χωρίς να το έχουμε πάρει χαμπάρι, αλλά να κάνουμε κατά λάθος ριτουί ένα τόσο χαρακτηριστικό τουί, μάλλον δε μας έχει συμβεί. Οπότε δύο τινά συμβαίνουν: Ή ο Νίκος Παππάς έχει και δεύτερο κρυφό λογαριασμό από τον οποίο ποστάρει τις γνωστές χουλιγκανικές κυβερνητικές αναρτήσεις που βλέπουμε συχνά στα social media, συνήθως από πληρωμένα τρολς και μπερδεύτηκε χρησιμοποιώντας τον επίσημο λογαριασμό του, ή ήθελε να φανατίσει τον έμμισθο στρατό του, δίνοντας το στίγμα για το ύφος και το στυλ της αντιπαράθεσης από εδώ και πέρα.

Η χυδαιότητα ως ιδεολογία και καταφύγιο Facebook Twitter
«Και του έχω πει του τσόγλανου να μην μου παίρνει το iPad, αλλά δεν ακούει με τίποτα»

Αν κρίνουμε από την ανάρτηση του άλλου πυλώνα της κυβέρνησης, είμαστε μάλλον σίγουροι ότι συμβαίνει το δεύτερο. Βλέποντας την επιρροή τους να συρρικνώνεται και τα ποσοστά τους να κατρακυλούν καθώς πάνε από τη μια αποτυχία στον επόμενο όλεθρο, ποντάρουν στην πόλωση, στον φανατισμό, στον πρωτοφανή εκχυδαϊσμό του δημόσιου λόγου. Γιατί μετά τις αναρτήσεις της Ακριβοπούλου και του Παππά, τι να σκεφτούμε για αυτή του Υπουργού Άμυνας παρακαλώ, του Πάνου Καμμένου ό οποίος ανέβασε στο Twitter και αυτός μια γραβάτα διακοσμημένη με πολλά, μικρά χαμογελαστά πέη. Σαν αυτά που πήραμε στο Eurogroup, ναι. Κάνοντας αναφορά μάλιστα στην πρόβλεψη του Πρωθυπουργού ότι δήθεν τα νέα από το χρέος είναι τόσο καλά που θα αναγκαστεί να φορέσει γραβάτα όπως είχε δεσμευτεί ότι θα κάνει όταν θα λυνόταν οριστικά το εθνικό μας θέμα. Θέλησε να ειρωνευτεί τον Αλέξη Τσίπρα το συνεταιράκι του;

Όχι βέβαια, αυτό που θέλησε να κάνει είναι μια απόλυτη αναστροφή της πραγματικότητας, να μας παρουσιάσει δηλαδή ότι τα αποτελέσματα του Eurogroup της Πέμπτης είναι τόσο καλά που η αντιπολίτευση πήρε τον πούλο κατά το λαϊκώς λεγόμενο. Γιατί ο Πάνος είναι λαϊκό παιδί, και αυθόρμητο. Και ντόμπρο. Ε, όχι και τόσο πολύ βέβαια αν κρίνουμε ότι εντός ολίγου ο Υπουργός έγραψε ότι η ανάρτηση έγινε από τον γιό του και την διέγραψε. Οι περισσότεροι πατεράδες ακόμα κι αν ο γιος τους έκανε όντως τέτοια μαλακία, θα προσπαθούσαν να τον καλύψουν, όχι να τον βγάλουν στη σέντρα αλλά φαίνεται ότι άνθρωποι μαρτύρησαν στη Μακρόνησο για να κυβερνάει σήμερα ένας τύπος που κάνει καζούρα στους πολιτικούς του αντιπάλους ανεβάζοντας γραβάτες με πουτσάκια και ρίχνοντας το μετά στο γιό του.

Διάφορα
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Εκχυδαϊσμός της πολιτικής ζωής σε μοτίβα δεκαετίας 80! Μια ευγενική προσφορά του μεγάλου τιμονιέρη και της παλιοπαρέας του... Έτσι για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι!
Το μονο ανησυχητικό για μενα στα γραφόμενά σας δεν είναι καθε αυτά τα γεγονότα, αλλά το ότι αποτελούν τη νέα κανονικότητα. Δε νομίζω οτι μπορούν να μας εκπλήξουν πολλά πλέον..
Το μονο ανησυχητικό για μενα στα γραφόμενά σας δεν είναι καθε αυτά τα γεγονότα, αλλά το ότι αποτελούν τη νέα κανονικότητα. Δε νομίζω οτι μπορούν να μας εκπλήξουν πολλά πλέον..
Γραβάτα με πέη ο Καμμένος, στ' @@@ί@@@ μου ο Παππάς, αποδεικνύουν ότι είναι βαριοί και ασήκωτοι άντρες. Ούτε μύγα στο σπαθί τους.Και μετά "λάθος". Καταλαβαίνουμε το επίπεδο του ανδρισμού ή της σοβαρότητας αν θέλετε.Έτσι, αναμφισβήτητα μας σέβονται και στην Ευρώπη και παντού.Οι Τούρκοι ειδικά για τον Καμμένο - που κρατάει την άμυνα της χώρας - τρέφουν τόσο σεβασμό ώστε να τον χλευάζουν ωμά, έξω από κάθε διπλωματικό όριο. Και αυτός τον χαβά του, κάθε λίγο τους δίνει αφορμές με την ελαφρότητά του και μας γελοιοποιεί σαν χώρα.