Φρουρά, φρουρά, μια γραβάτα στον Πρωθυπουργό γρήγορα!

Φρουρά, φρουρά, μια γραβάτα στον Πρωθυπουργό γρήγορα! Facebook Twitter
«Πως σου πάει βρε ατιμούτσικο»
4


Κατακλυσμός θετικών ειδήσεων τις τελευταίες ώρες αμέσως μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από την Κίνα. Το ταξίδι ήταν τόσο πετυχημένο που οι Κινέζοι μετά το λιμάνι του Πειραιά, σκέφτονται να αγοράσουν και τα λιμάνια όλων των υπολοίπων μεγάλων πόλεων ακόμα και εκείνων που δεν βρέχονται από θάλασσα αφού δεν φαίνεται να κωλώνουν από τέτοιες λεπτομέρειες. Είναι τέτοιο το ενδιαφέρον της ασιατικής υπερδύναμης και τόσο μεγάλη η εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνησή μας, που υπάρχουν σκέψεις από του χρόνου να διδάσκεται η κινεζική σαν υποχρεωτική δεύτερη γλώσσα στα Δημοτικά σχολεία όλης της χώρας ώστε να διευκολυνθούν οι κινεζικές εταιρείες στην αναζήτηση εργατικού δυναμικού στη χώρα μας.


Με την ορμή αυτής της τεράστιας επιτυχίας, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε απόψε στη Βουλή που συνεδριάζει από σήμερα για το τέταρτο μνημόνιο και μίλησε για επενδυτικό τσουνάμι που θα κατακλύσει τη χώρα μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, και αυτό θα είναι το δεύτερο τσουνάμι μετά το πρώτο τσουνάμι ψεύδους και εξαπάτησης που την έχει κατακλύσει ενάμιση χρόνο τώρα. Μπορεί τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν πριν λίγες μέρες να δείχνουν ύφεση και το πρώτο τρίμηνο του έτους –την ίδια ώρα που οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης σπάνε τα ρεκόρ ανάπτυξης – αλλά ποτέ δεν πρέπει να αφήνεις την πραγματικότητα να σου χαλάει ένα ωραίο παραμύθι.

Καταλαβαίνω τη χαρά του Αλέξη, είναι κατόρθωμα να υπογράφεις δεύτερο Μνημόνιο σε τόσο λίγο χρόνο ειδικά όταν έχεις εκλεγεί υποσχόμενος ότι θα σκίσεις το πρώτο.


Καταλαβαίνω τη χαρά του Αλέξη, είναι κατόρθωμα να υπογράφεις δεύτερο Μνημόνιο σε τόσο λίγο χρόνο ειδικά όταν έχεις εκλεγεί υποσχόμενος ότι θα σκίσεις το πρώτο. Υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι ότι προβλέπονται περικοπές συντάξεων και μειώσεις μισθών αλλά ο Αλέξης δεν είναι κάνα κορόιδο, συμφώνησε αυτά να εφαρμοστούν από του χρόνου και ποιος ζει, ποιος πεθαίνει μέχρι τότε όπως πολύ σοφά και πολύ νωρίς είχε πει ο μέγας Ζουράρις. Και επειδή η κυβέρνηση είναι πολύ αριστερή και πρέπει να το δείχνει, η μοναδική αλλαγή που φέρνει τελευταία ώρα στη Βουλή, είναι κάποια ευεργετήματα για τα ειδικά μισθολόγια και τους ένστολους διότι όπως φαίνεται έχουν καταλάβει ότι θα τους χρειαστούν άμεσα όπως τους χρειάζεται και ο σύντροφος Μαδούρο στην φίλη και σύμμαχο χώρα της Βενεζουέλας.

Φρουρά, φρουρά, μια γραβάτα στον Πρωθυπουργό γρήγορα! Facebook Twitter
«Που πας και τα σκέφτεσαι βρε αθεόφοβε αυτά τα απίστευτα με τα αντίμετρα;»


Όμως οι λαγοί από το καπέλο του Αλέξη δεν σταματούν εδώ, μια δεύτερη μαγική επινόηση είναι τα περιβόητα αντίμετρα. Τι είναι τα αντίμετρα θα μου πεις, ε, είναι όπως τα μέτρα μόνο στο πιο ανύπαρκτο. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό εφεύρημα που κάνει τον Μαυρογιαλούρο να φαντάζει προσκοπάκι μπροστά στο μεγαλείο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Σύμφωνα με αυτό, για κάθε ευρώ μέτρων που θα υποστεί ο πολίτης, θα υπάρχει ένα ευρώ αντιμέτρων που θα του δίνει πίσω το ευρώ που του πήρε. Φανταστικό; Ακριβώς! Μια μικρή λεπτομέρεια είναι ότι τα μέτρα είναι συγκεκριμένα, μετρήσιμα και με συγκεκριμένη ημερομηνία εφαρμογής ενώ τα αντίμετρα αόριστα, ασαφή και χωρίς βέβαια συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αλλά είναι τέτοια η αξιοπιστία της Κυβέρνησης που κανείς δεν τολμά να αμφισβητήσει τις εξαγγελίες της.

Εκεί όμως που έχει ποντάρει όλα του λεφτά ο Αλέξης είναι η περιβόητη ρύθμιση του χρέους. Και ποντάρει σε αυτό γιατί έχει ήδη συμφωνηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά όπως είπαμε ποιος θυμάται τέτοιες λεπτομέρειες, οπότε ας το παρουσιάσουμε σαν δικό μας επίτευγμα και μάλιστα το μέγιστο μας. Πριν από λίγο μάλιστα, μιλώντας στη Βουλή ο Πρωθυπουργός είπε ότι τα νέα για τη ρύθμιση του χρέους είναι τόσο καλά που ίσως χρειαστεί να φορέσει γραβάτα, θυμίζοντας το ευφυολόγημα του ότι θα δεχτεί να φορέσει το μισητό λαιμοδέτη όταν καταφέρει να σκοτώσει το αδάμαστο τέρας του χρέους. Είπε μάλιστα ότι μεγάλος σύμμαχος του σε αυτό τον αγώνα είναι το ΔΝΤ το οποίο κατά τα λοιπά σιχαινόμαστε, έχει ακραίες θέσεις στα εργασιακά, είναι ανάλγητο και νεοφιλελεύθερο αλλά για απόψε το αναδεικνύουμε στο πιο δυνατό μας σύμμαχο αλά καρτ. Επικαλέστηκε και την γκο μπακ κυρία Μέρκελ η οποία λέει θα κάνει ντα τον Σόιμπλε για χατίρι του Αλέξη για να βγει διάψευση σε ελάχιστη ώρα που λέει ότι δεν υπάρχει τέτοιο κλίμα για το Eurogroup της Δευτέρας αλλά πάλι, λεπτομέρειες...


Το μυστικό όπλο του ΣΥΡΙΖΑ είναι που γνωρίζει εξ ιδίων και εκ των έσω πόσο μαλάκας είναι ο Έλληνας και αυτό είναι κατά πως φαίνεται ένα όπλο ανίκητο.

Διάφορα
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ