Ο Τσίπρας στην Κούβα. Από τον @aNameToCome

Ο Τσίπρας στην Κούβα. Από τον @aNameToCome Facebook Twitter
Σύμφωνα με την Κυβέρνηση, το κόστος πτήσης του Gulfstream V είναι μικρότερο από το παπάκι που σου φέρνει ο ντελιβεράς τα σουβλάκια
20

Εγώ την μανία να κοστολογήσουμε το ταξίδι του Τσίπρα στην Κούβα δεν την καταλαβαίνω και δεν τη συμμερίζομαι. Πρωθυπουργός είναι, με το αεροπλάνο του θα πάει, δε θα πάρει το ΚΤΕΛ. Έκρινε ότι πρέπει να πάρει μαζί του τη Νίνα Κασιμάτη και κάτι τρολάκια από την ομάδα του Κυρίτση και πήγε. Ξεκίνησε μια φρενίτιδα για το ποια είναι η απόσταση, πόσο καίει το αεροπλάνο ανά χιλιόμετρο, πόσο κάνει η κηροζίνη, αν έφαγε σάντουιτς με μορταδέλα ή προσούτο και αν η Κασιμάτη είχε το iphone το 7 ή το 6S. Λες και δεν έχουμε τίποτα καλύτερο να ασχοληθούμε σε μια χώρα που καταρρέει. Αλλά βλέπεις ο λαϊκισμός είναι ένα μαχαίρι που κόβει κι από τις δύο όψεις: όταν βγαίνεις και κλαις για το πόσα παιδάκια δε θα μπορέσουν να πάνε σε παιδικό σταθμό επειδή ακυρώθηκε ο νόμος Παππά για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών, νομιμοποιείς τον καθένα να ρωτήσει πόσα παιδάκια θα μπορούσαν να πάνε στους ίδιους παιδικούς σταθμούς με τα λεφτά που ξοδεύτηκαν για να κάνει ο Αλέξης τον επαναστάτη.

Ο Τσίπρας στην Κούβα. Από τον @aNameToCome Facebook Twitter
Για να είναι πιο δημοφιλής πολιτικός ένας Μητσοτάκης σκέψου τι κατιμάς είναι οι υπόλοιποι.

Με κάτι τέτοια η δημοτικότητα του Πρωθυπουργού είναι παρόμοια με αυτή της βουβωνικής πανώλης αφού σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις είναι στην Πέμπτη θέση στη σχετική λίστα δημοφιλίας των πολιτικών αρχηγών, πράγμα πρωτοφανές εδώ και δεκαετίες, αν και εδώ που τα λέμε, με τα πεπραγμένα του είναι επίτευγμα και μόνο που είναι στη λίστα ανεξαρτήτως θέσεως. Σε περίπτωση που αυτό σας κάνει αισιόδοξους, ο σοφός λαός μας φροντίζει να μην πάρετε θάρρος, ανεβάζοντας στη δεύτερη θέση της δημοφιλίας την Ζωή Κωνσταντοπούλου της οποίας το κόμμα φαίνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις να εισέρχεται στη Βουλή σε περίπτωση εκλογών. Διότι ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι απογοητευμένο με τον Αλέξη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έβαλαν μυαλό, τουναντίον σημαίνει ότι ψάχνει απεγνωσμένα τον επόμενο πολέμαρχο που θα αντισταθεί στους εισβολείς και θα εκστρατεύσει εναντίον του Βερολίνου για να πιάσει από το γιακά την Μέρκελ και θα διεκδικήσει αυτά που μας ανήκουν, δηλαδή δανεικά κι αγύριστα. Βέβαια πριν βγάλουμε τα διαβατήρια από τα συρτάρια όπως θα έκανε κάθε λογικός άνθρωπος που βλέπει το ενδεχόμενο να εκλέγονται άνθρωποι που θα έπρεπε να είναι αντικείμενο μελέτης εξειδικευμένων επιστημονικών ομάδων, να θυμίσουμε ότι για πολλά χρόνια στην κορυφή της δημοφιλίας των Ελλήνων βρισκόταν ο Φώτης Κουβέλης, ο μοναδικός άνθρωπος που έχει γλείψει τόσο τον Τσίπρα και ταυτόχρονα έχει καταφέρει να παραμείνει χωρίς διορισμό σε κάποιο πόστο.

aNameToCome
20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ