ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ο Φίλης μπορεί όντως να είναι προβληματικός άνθρωπος αλλά δεν είναι δουλειά του Ιερώνυμου να το λέει. Από τον @aNameToCome

Ο Φίλης μπορεί όντως να είναι προβληματικός άνθρωπος αλλά δεν είναι δουλειά του Ιερώνυμου να το λέει. Από τον @aNameToCome Facebook Twitter
9

Την γνώμη της στήλης για τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την γνωρίζετε, πρόκειται για ένα επικίνδυνο μείγμα ιδεοληπτικού Ταλιμπάν με ναρκοληπτικό κρατικιστή. Η ιδεολογία της ήσσονος προσπάθειας και το μίσος για οτιδήποτε τολμά να ξεφεύγει από το μέσο όρο τον καθιστά απολύτως ακατάλληλο για τη θέση του και ταυτόχρονα άριστο δείγμα του homus dimosius ipallilus.

Όμως ο χαρακτηρισμός «προβληματικός άνθρωπος» από τον ανώτατο άρχοντα της εκκλησίας είναι εντελώς ανεπίτρεπτος για πολλούς λόγους: Πρώτον διότι ο Φίλης είναι εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό ενώ ο αρχιεπίσκοπος όχι, δεύτερον επειδή η εκκλησία δεν έχει καμιά δουλειά να ασκεί πολιτική από τις τηλεοράσεις και τρίτον διότι υποτίθεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος είναι ηγέτης της θρησκείας της αγάπης.
Αν υπάρχει ένα πράγμα με το οποίο θα συμφωνούσαμε με την κυβέρνηση, αυτό θα ήταν να γίνει επιτέλους η πολυθρύλητη διάκριση κράτους και εκκλησίας κάτι που όχι απλώς δεν θα είχε δημοσιονομικό κόστος, όχι μόνο αποτελεί πάγια θέση της αριστεράς, όχι μόνο δεν μπλοκάρεται από τα Μνημόνια τα οποία επικαλείται συνεχώς για να μην πράξει όσα είχε υποσχεθεί, αλλά και γιατί στην τελική θα ήταν ανακουφιστικό για την οικονομία της χώρας.

Αντί λοιπόν να κάνει το αυτονόητο, αρκείται σε φληναφήματα για την διδασκαλία των θρησκευτικών, την σχολική προσευχή και άλλα ασήμαντα. Γι' αυτό λοιπόν ακόμα και σε αυτό το θέμα, η πρώτη φορά αριστερά απογοητεύει και το κάνει επειδή το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η εκλογική της σωτηρία και η συναλλαγή με την παντοδύναμη Εκκλησία της Ελλάδος.

Η οποία σωτηρία φαίνεται λίγο χλωμή αν κρίνουμε από τη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα από την Public Issue και η οποία δίνει μια διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας της τάξης των 24 μονάδων, πράγμα που μάλλον εξηγεί το λόγο της διακοπής της συνεργασίας της εταιρείας δημοσκοπήσεων με την Αυγή. Αν έχω καταλάβει καλά πάντως, περισσότερο ντρέπεται πλέον κάποιος να πει ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, παρά Χρυσή Αυγή οπότε ας κρατάμε μικρό καλάθι. Πάντα λεπτός και πολιτισμένος ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σύγκρινε την Public Issue με κωλόμπαρο στην Τζακάρτα με σχετική ανάρτηση στο twitter:

Ο Φίλης μπορεί όντως να είναι προβληματικός άνθρωπος αλλά δεν είναι δουλειά του Ιερώνυμου να το λέει. Από τον @aNameToCome Facebook Twitter
«Δε θα σε πετύχω σε καμιά γωνιά, θα σου 'ξηγήσω τ' όνειρο»

Και πως να μην πηγαίνει τόσο εξαιρετικά η Κυβέρνηση μας στις δημοσκοπήσεις μετά τις διαδοχικές της επιτυχίες:

1. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ με δηλώσεις του ξεκαθαρίζει ότι το ασφαλιστικό που ο Κατρούγκαλος μας έλεγε ότι έχει κλείσει από την πρώτη αξιολόγηση, θα είναι βασικό θέμα της δεύτερης αξιολόγησης, οπότε κατάλαβες. Έχουν δώσει ασφαλιστικό κ οικονομία σε τύπους που μιλούσαν σε τραπεζάκι στο Σύνταγμα με τον Καζάκη και περιμένουν σωσμό, Lol. Τελικά ο πιο ξύπνιος είναι ο Τσακαλώτος, παριστάνει (αρκετά πειστικά είναι η αλήθεια) τον καθυστερημένο και δεν τον κράζει κανείς από συμπόνοια.

2. Η οπισθοχώρηση στο νόμο για τα βοθροκάναλα της διαπλοκής τρέχει πιο γρήγορα κι από δημόσιο υπάλληλο που σχολάει πριν από τριήμερο. Και εκεί που με αφρούς στο στόμα η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε χυδαία επίθεση στο ΣτΕ on camera, σήμερα θριαμβολογούσε στο twitter ότι « Πρώτη φορά κυβέρνηση αντιδρά και προσαρμόζεται τόσο γρήγορα στη νομιμότητα» λες και μας κάνει χάρη που δεν παρανομεί. Τον δε Βύρωνα Πολύδωρα τον πέταξαν πιο γρήγορα κι από χρησιμοποιημένο χαρτομάντηλο ασθενή με βουβωνική πανώλη. Ο δε ξεπουπουλιασμένος Νίκος Παππάς, γνωστός κι ως Μακιαβέλι από τα LIDL κάνει πως δεν κατάλαβε την πανωλεθρία που υπέστη και έχει βάλει το γνωστό ύφος χιλίων καρδιναλίων που περιέφερε παντού σε τόπο σκιερό.

3. Άλλωστε το καλύτερο νέο που βγήκε χτες αφορούσε πάλι τον ίδιο, τον Υπουργό Επικρατείας και το ταξίδι που παραδέχτηκε πως έκανε το 2013 με τον γνωστό Κύπριο δικηγόρο ειδικό στις off-shore, Αρτέμη Αρτεμίου για να διερευνήσουν σχετικά με τη δυνατότητα για «αγορά προϊόντων αγροτικών από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας εκείνο τον καιρό». Σε μια νορμάλ χώρα θα αρκούσε να ερωτάται ένας πολιτικός ποια χώρα έχει ως πρότυπο κι όταν απαντούσε μια χρεοκοπημένη χώρα που οι κάτοικοι τρέφονται με σκυλοτροφές και ζυγίζουν πλέον το πληθωριστικό χρήμα γιατί δεν μπορούν να το μετρήσουν, να του λένε μάλιστα, εσείς θέλουμε να μας κυβερνήσετε.

aNameToCome
9

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ