Δικαίωση Βαλαβάνη: η μητέρα της σήκωσε €100.000 γιατί είχε να πάει λαϊκή

Δικαίωση Βαλαβάνη: η μητέρα της σήκωσε €100.000 γιατί είχε να πάει λαϊκή Facebook Twitter
12

Τεράστια η ηθική νίκη της Νάντια Βαλαβάνη αφού το Πρώτο Θέμα αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για να αποφύγει τη μήνυση μια και τελικά η μητέρα της δεν είχε σηκώσει από τηντράπεζα €200.000 αλλά €100.000, ένα ευτελές ποσό δηλαδή που ο μέσος Έλληνας εκταμιεύει καθημερινά και μάλιστα όχι δύο μέρες πριν την επιβολή των capital controls, αλλά δέκα ολόκληρες μέρες, δηλαδή μια αιωνιότητα.

Ο Τάκης από Κολωνό που κάνει τράκα από τον παππού του για να πιεί τον φρέντο του με τις 3 ζαχαρίνες στην πλατεία, πανηγύρισε στο τουίτερ την μεγάλη αυτή ηθική δικαίωση για την αγωνίστρια της αριστεράς με έξαλλο τρόπο ανεβάζοντας τον πήχη για τον χρήσιμο ηλίθιο σε δυσθεώρητα ύψη. Το γεγονός ότι εκείνη την εποχή αν ήθελες να κάνεις ανάληψη πάνω από δυο χιλιάρικα έπρεπε να ενημερώσεις γραπτώς, να περιμένεις μια βδομάδα, να ανάψεις μια λαμπάδα στον Άγιο Φανούριο και να βάλεις βύσμα από Γενικό Γραμματέα υπουργείοy και πάνω, δεν απασχόλησε τον Τάκη που ένοιωσε βαθιά δικαιωμένος.

Δικαίωση Βαλαβάνη: η μητέρα της σήκωσε €100.000 γιατί είχε να πάει λαϊκή Facebook Twitter
«Νάντια αν δε φτάνουν στη μαμά για τα μπρόκολα θα τσοντάρω εγώ»

Οι μεγάλες νίκες της κυβέρνησης και στα εργασιακά θέματα φαίνεται ότι ολοκληρώνονται αφού άρχισαν τις διαρροές για περικοπή του 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα από τον Σεπτέμβριο, απελευθέρωση των απολύσεων και την καθιέρωση του λοκ άουτ, του δικαιώματος δηλαδή της επιχείρησης να κλείνει όταν οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία, μέτρα καταφανώς τόσο αριστερά και φιλοεργατικά που έχουν κάνει τους διεθνείς καπιταλιστές να χάσουν τον ύπνο τους αφού φοβούνται μην ξεκινήσει από την Ελλάδα η ανατροπή του παγκόσμιου καπιταλισμού.

Με τα νέα αυτά μέτρα, θα δίνεται η δυνατότητα στους εργαζομένους να δουλεύουν δωρεάν σε περίπτωση που το επιθυμούν και δεν θέλουν να επιβαρύνουν την επιχείρηση στην οποία εργάζονται ενώ θα καταργηθεί και η αποζημίωση απόλυσης αφού ως γνωστόν για να σε απολύσουν, κάποια μαλακία θα έχεις κάνει. Κάποιοι γραφικοί μιλάνε για εργασιακό μεσαίωνα πράγμα υπερβολικό αφού όλοι γνωρίζουμε ότι στο μεσαίωνα υπήρχαν δουλοπάροικοι μέτρο που για την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει στο σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Δικαίωση Βαλαβάνη: η μητέρα της σήκωσε €100.000 γιατί είχε να πάει λαϊκή Facebook Twitter
Εργαζόμενοι έτοιμοι για συνέντευξη

Παρά τους αυστηρούς περιορισμούς που μας επιβάλλονται, οι μεταρρυθμίσεις μας βασίζονται στα ιδανικά μας και όχι σε διαταγές από έξω» δήλωσε σε αυστριακή εφημερίδα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε περίπτωση που είχατε καμιά αμφιβολία για το για πόσο λαμόγια μιλάμε. Τα ιδανικά του υπουργού είναι η περικοπή του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους που σε συνδυασμό με τους νέους φόρους και την αύξηση του ΦΠΑ θα τους οδηγήσει σε απώλεια βάρους διότι ως γνωστόν η παχυσαρκία στους άνω των 70 θερίζει.

Το πώς φτάσαμε στο να μας λένε κατάμουτρα ότι αυτή η λαίλαπα που ούρλιαζαν ότι είναι αποτέλεσμα εκβιασμών και πραξικοπημάτων είναι ξαφνικά «τα ιδανικά τους» μόνο ο ιστορικός του μέλλοντος θα μπορέσει να εξηγήσει αν μελετώντας αυτή την περίοδο της ιστορίας μας δεν τα παρατήσει και πάει τρέχοντας να γίνει βοηθός μπιστολάκι.

aNameToCome
12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Γιά όσους κατανοούν απλους νόμους της φυσικής.Αν τη λαμογιά και την απάτη την μετρούσαμε σε βόλτ, ναί σε βόλτ, και μετρούσαμε Πασόκ ή ΝΔ πχ. ( + 12 V )Μετά είπαμε να αντιστρέψουμε την πολικότητα καιτώρα με τον Σύριζα μετράμε ( - 12 V ).Μόνο το πρόσημο αλλάζει , τα 12 V εκει σταθερά.Σημείωση. Στο παράδειγμα χρησιμοποιήθηκε χαμηλή τάση 12 V γιά λόγους κατανόησης και ασφάλειας .Στην πραγματικότητα οι τιμές των μονάδων τείνουν στο άπειρο.
Δεν την ξερω την Βαλαβανη.Ως υφος και ως παρουσια μου ειναι μαλλον αντιπαθης.Αυτο ομως δεν σημαινει οτι οταν βλεπω αυτα τα κομματια στα ΜΜΕ, για τις 100.000 Ευρω οικονομιες που σηκωσε η μανα της απο την τραπεζα να γινονται μειζον θεμα, ενω τα δεκαδες δισεκατομμυρια μιζοφοροκλεμμενα που εχουν βγαλει οι πολιτικοοικονομικοι "ηγετες" του τοπου σε φορολογικους παραδεισους απο ετων περνουν στα "ψιλα",μου ερχεται να ξερασω.Κυριολεκτικα.Οχι τοσο με τους επαγγελματιες,τους μεριοκαματιαρηδες, που "βγαζουν το ψωμακι τους "γραφοντας τα.Αλλα με τα "σκυλια του Παυλωφ" που οταν τα διαβαζουν αυτα συμφωνοουν ασμενως,ενω συγχρονως κουνανε χαρωπα τις πνευματικες ουρες τους.Αντι να τους σηκωθει η τριχα και να αντιδρασουν αναλογα,οπως θα εκαναν εαν διεθεταν στοιχειωδη ικανοτητα σκεψης και κρισης.Καιμετα ψαχνουμε να βρουμε για ποιον λογο πηγε κατα διαολου η χωρα μας.....
Αυτοί που θέλουν περικοπή του 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα από τον Σεπτέμβριο, απελευθέρωση των απολύσεων και την καθιέρωση του λοκ άουτ, του δικαιώματος δηλαδή της επιχείρησης να κλείνει όταν οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία,πώς λέγονται?Δεν είναι το ΔΝΤ και η ΕΕ??Ντρέπεσαι να τους ονοματίσεις???
Ποιος σου ειπε οτι το θελουν αυτοι; και οτι θα γινει; Και επι Σαμαρα κυκλοφορουσαν αυτα και εγινε και μερικη αρση της απαγορευσης των ομαδικων απολυσεων, αλλα καταργηση του 13ου και 14ου μισθου δεν εγινε.
Συμφωνώ με όλα όσα λές και μπράβο σου, αλλά απ΄αυτήν την ελεεινή υπόθεση (αν και θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στην Βαλαβάνη, πως είχε την ευθυξία να παραιτηθεί, ενώ κάποιοι άλλοι σύντροφοι....) με ενοχλεί πως τιμητής είναι ο Θέμος, ΠΟΙΟΣ, Ο ΘΕΜΟΣ!!!
Κατ αρχην η Βαλαβανη δεν κυβερνα (παραιτηθηκε διοτι δεν ψηφισε το μνημονιο το καλοκαιρι του 15 αν θυμαστε). Δευτερον, μας εσωσε με τη ρυθμιση των 100 δοσεων (εμενα και χιλαδες κοσμου). Τριτον η λασπη που εκτοξευτηκε εναντιον της κατερριφθη απο το δικαστηριο (οσο και να χτυπιεστε δικαιωθηκε)και οι συκοφντες που μιλουσαν για διπλασιο ποσο και οτι το σηκωσε η μητερα της μεσα στα capital controls, το βουλωσαν διοτι αποδειχτηκε οτι ελεγαν ψεματα.Εγω δεν συμφωνω με τις κινησεις της κυβερνησης απο την ψηφιση του 3ου μνημονιου και μετα. Συμφωνω με αυτους που εφυγαν. Αλλα η λυσσα των δεξιοπασοκων που εχασαν την εξουσια απο το Συριζα ειναι τοσο μεγαλη που δεν ελεγχουν καν τα ψεματα και τις συκοφαντιες που διαδιδουν, με αποτελεσμα να γινονται ρομπα απο τα δικαστηρια.μπραβο τους. Ας συνεχισουν ετσι.