in

Ισαακ Χερνάντεζ: «Ο χορός είναι ο τρόπος μου να ζω»

Ο βραβευμένος επικεφαλής του Εθνικού Μπαλέτου στην Αγγλία μιλάει για την απόφαση του να αλλάξει την κουλτούρα γύρω από το χορό στο Μεξικό

O 28χρονος επικεφαλής του Αγγλικού Εθνικού Μπαλέτου μιλάει για τα σχέδια του να κάνει το χορό ανθρώπινο δικαίωμα στην πατρίδα του στο Μεξικό και να το ανυψώσει ώστε να θεωρείται πλέον επάγγελμα από το κοινωνικό σύνολο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

cNTX180605035

O 28χρονος επικεφαλής του Αγγλικού Εθνικού Μπαλέτου μιλάει για τα σχέδια του να κάνει το χορό ανθρώπινο δικαίωμα στην πατρίδα του στο Μεξικό και να το ανυψώσει ώστε να θεωρείται πλέον επάγγελμα από το κοινωνικό σύνολο.

«Στάθηκα τυχερός επειδή και οι δυο γονείς μου ήταν χορευτές» λέει στην Ιμαν Αμρανι όταν τον ρωτάει για το πως αντιμετωπίζεται αυτό το είδους χορού στο Μεξικό. «Δεν χρειάστηκε να πάω εναντίον τους. Πολλοί νέοι άνθρωποι στο Μεξικό αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα όνειρα τους ή να πάνε ενάντια στις οικογένειες τους για να τα εκπληρώσουν».

Δεν γνωρίζουν πολλά για αυτό το επάγγελμα. Με ρωτάνε τι δουλειά θα ήθελα όντως να κάνω όταν μεγαλώσω.

Φέτος του απονεμήθηκε το βραβείο του Καλύτερου Άντρα Χορευτή από το εξέχων Prix Benois de la Danse.

«Βασικά μέσα από το μπαλέτο βρήκα τον τρόπο να ζω. Μου έδωσε διεξόδους. Μου έδωσε ζωή. Ποτέ δεν είχαμε την οικονομική ευχέρεια στην οικογένεια μου. Δεν μπορώ να φανταστώ που θα ήμουν τώρα χωρίς το μπαλέτο».

Αν και η καριέρα μπορεί να τον ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο ο ίδιος είναι αποφασισμένος να γυρίσει στο Μεξικό και να διδάξει την ουσία του μπαλέτου στον κόσμο.

«Σκέφτομαι πως μπορώ να χρησιμοποιήσω τις γνώσεις και όλες τις δυνατότητες που μου δίνονται και να τις εφαρμόσω πέρα από την σκηνή. Αποφάσισα να ξεκινήσω ένα είδος επανάστασης στο Μεξικό θέλοντας να κανονικοποιήσω τον χορό. Θέλω τα παιδιά και οι νέοι καλλιτέχνες να ξέρουν πως μπορούν να ζουν μια αξιοπρεπή ζωή ασκώντας την τέχνη τους ως επάγγελμα».

«Θέλω να ξέρουν πως δεν σπαταλάνε τη ζωή τους με το να ασχολούνται με τις τέχνες».

Έτσι, μαζί με την αδερφή του αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν μια εταιρία παραγωγής που θα αναλάβει την ανάδειξη την ανάδειξη του Μεξικό ως πρωτεύουσα του μπαλέτου, μέσα από χορευτικά event που θα διεξάγει. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν οι άνθρωποι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, να παρευρεθούν σε ένα τεράστιο, γεμάτο αμφιθέατρο και να δουν τι γίνεται στον έξω κόσμο.

«Στο τέλος της ημέρας αντιλαμβάνομαι πόσο λαχταρούν οι άνθρωποι να συμβεί κάτι τέτοιο, απλά δεν έχουν τα μέσα και τον τρόπο να το κατακτήσουν.

 

 

Το βίντεο αποτελεί μέρος της νέας σειράς της Gurdian, Fresh Voices που παρουσιάζεται από την Ιμαν Αμρανι.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια