Μαρκ, έχεις χάσει καθόλου τον ύπνο σου με όλα αυτά τα φριχτά που συμβαίνουν στον κόσμο εξαιτίας του facebook;

Μαρκ, έχεις χάσει καθόλου τον ύπνο σου με όλα αυτά τα φριχτά που συμβαίνουν στον κόσμο εξαιτίας του facebook; Facebook Twitter
«Αντιμετωπίζουμε προκλήσεις που δεν πιστεύω ότι είχε προβλέψει ή αντιμετωπίσει κανείς στο παρελθόν...»
1

Πλην την συνέντευξης που έδωσε ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ στο CNN,  για το γιγαντιαίο σκάνδαλο της αθέμιτης χρήσης προφίλ χρηστών προς επηρεασμό των ψηφοφόρων στις προεδρικές εκλογές της Αμερικής, ο CEO του Facebook είχε μιλήσει στους Νew York Times και τον υπεύθυνο της ενότητας Τεχνολογίας Κevin Roose.

Έχει μεγάλο (ηθικό) ενδιαφέρον να διαβάσετε την τελευταία ερώτηση και απάντηση της συνέντευξης αυτής:

Roose: Ο Adam Mosseri, επικεφαλής της News Feed του Facebook, δήλωσε πρόσφατα ότι έχασε κάπως τον ύπνο του για το ρόλο που έπαιξε το Facebook στη βία στη Μιανμάρ. Έχετε πει ότι είστε "εξοργισμένος" με όσα συνέβησαν με την Cambridge Analytica, αλλά όταν σκέφτεστε όλα όσα συμβαίνουν σχετικά με το Facebook σε ολόκληρο τον κόσμο, εσείς χάνετε τον ύπνο σας; Νιώθετε λίγο ένοχος για το ρόλο που διαδραματίζει το Facebook στον κόσμο; 

 

Zuckerberg: Αυτή είναι μια καλή ερώτηση. Πιστεύω, ξέρετε, ότι κάνουμε κάτι που δεν έχει προηγούμενο, όσον αφορά την οικοδόμηση μιας κοινότητας ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να μπορούν να μοιράζονται αυτά που έχουν σημασία για αυτούς και να διασυνδέονται ασχέτως συνόρων. Αντιμετωπίζουμε προκλήσεις  που δεν πιστεύω ότι είχε προβλέψει ή αντιμετωπίσει κανείς στο παρελθόν. 

 

Αν μου λέγατε, όταν ξεκίναγα το Facebook, ότι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που θα έπρεπε να αντιμετωπίσω είναι  το εργαστώ τώρα ώστε να εμποδίσω ορισμένες κυβερνήσεις να παρεμβαίνουν στις εκλογές άλλων εθνών, δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει απ΄το μυαλό μου, το 2004 στην κρεβατοκάμαρά μου. 

Δεν ξέρω αν μπορείς  να προβλέψεις  τι θα σου φανερώσει ο χρόνος. Αλλά έχουμε μεγάλη ευθύνη να αντιμετωπίσουμε σοβαρά όλα αυτά τα ζητήματα και να συνεργαστούμε με εμπειρογνώμονες και ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να διασφαλίσουμε τη λύση τους και να κάνουμε το σωστό για την κοινότητά μας. 

 

Είναι σίγουρα αλήθεια ότι, κατά τη διάρκεια του Facebook, έχω κάνει πολλών ειδών διαφορετικά λάθη, είτε πρόκειται για τεχνικά λάθη είτε για επιχειρηματικά λάθη ή λάθη στους ανθρώπους που προσέλαβα. Βγάλαμε προϊόντα και υπηρεσίες, που η μία μετά την άλλη δεν δούλεψαν. Ξοδεύω το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου προσπαθώντας να καταλάβουμε πώς θα λύσω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι άνθρωποι, γιατί νομίζω ότι αυτό θα ήθελαν οι άνθρωποι στην κοινότητά μας.

 

Με στοιχεία από τους Νew York Times/ Aλέξης Ανδοβιτσανέας

 

Τech & Science
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι κρύβει το σκάνδαλο της Cambridge Analytica και του Facebook

Τech & Science / Τι κρύβει το σκάνδαλο της Cambridge Analytica και του Facebook

Προς το παρόν, η παγκόσμια απογοήτευση έχει στραφεί όλη στο Facebook, το οποίο συνεχίζει να αντιμετωπίζει αρνητικά πρωτοσέλιδα σε όλον τον κόσμο. Αλλά τα μεγαλύτερα ερωτήματα εξακολουθούν να επικρέμανται πάνω από τον Λευκό Οίκο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
ΟΚ... Η απάντηση του Μαρκ μισερή και θλιβερή, καθώς μιλάμε για πραγματικά γεγονότα, με αντίκτυπο στις ζωές άπειρων ανθρώπων και αποτέλεσμα μέχρι και θανάτους και αυτός μιλάει για "προϊόντα και υπηρεσίες που δεν δούλεψαν".Το "άρθρο" ειδικά λόγω αυτού, θα μπορούσε να είναι λίιιγο πιο ολοκληρωμένο, με κάποιο σχολιασμό ίσως και όχι απλή απόδοση/παράθεση.