Ζούμε ήδη στην εποχή του 5G

Ζούμε ήδη στην εποχή του 5G Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Ανάμεσα στις μεγάλες αλλαγές που έφερε αυτή η πρωτόγνωρη χρονιά που φτάνει στο τέλος της, υπάρχουν κάποιες που αλλάζουν τα δεδομένα προς το καλύτερο. Η κοινωνία εξελίσσεται, μαζί και η τεχνολογία και ειδικότερα ο τομέας των τηλεπικοινωνιών. Σε μία εποχή που η ψηφιακή επικοινωνία και η συνδεσιμότητα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, το 5G έρχεται για να δημιουργήσει νέες προοπτικές.

Στην Ελλάδα, η COSMOTE έφερε πρώτη το μέλλον των τηλεπικοινωνιών, εξελίσσοντας το μεγαλύτερο δίκτυο κινητής στη χώρα και δίνοντάς μας πρόσβαση στις απεριόριστες δυνατότητές του. Πλέον, το COSMOTE 5G είναι διαθέσιμο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη όπως και άλλες πόλεις, ενώ σε συγκεκριμένες περιοχές οι μέγιστες ταχύτητες ξεπερνούν το 1Gbps. Αυτό σημαίνει όχι μόνο μία νέα εποχή στην τεχνολογία και στις τηλεπικοινωνίες, αλλά και σε πολλούς τομείς της οικονομίας που συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας - μέρος ενός αισιόδοξου οράματος για την ανάπτυξή της.

Ζούμε ήδη στην εποχή του 5G Facebook Twitter

Τι περιλαμβάνει η τεχνολογία 5G και ποια η χρησιμότητά της

Η τεχνολογία 5G είναι μία από τις ταχύτερες και πιο αξιόπιστες τεχνολογίες που έχουμε γνωρίσει έως σήμερα και μελλοντικά θα αλλάξει θεαματικά τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και διασκεδάζουμε, αφού σχεδιάστηκε για να ικανοποιεί τις καθημερινά αυξανόμενες τεχνολογικά απαιτήσεις, με χαρακτηριστικά που καμία άλλη τεχνολογία δεν είχε έως σήμερα.

Στην πλήρη του ανάπτυξη, το 5G θα δίνει τη δυνατότητα παροχής και διαχείρισης νέων διαδραστικών και έξυπνων υπηρεσιών σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Θα μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 1.000.000 συσκευές ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο και θα επιτρέπει μέγιστες ταχύτητες που θα φτάνουν έως και τα 10Gbps. Ο χρόνος απόκρισης (latency) θα κατέβει στο 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου με ταυτόχρονη αξιοπιστία επικοινωνίας στο 99,999%. Το 5G θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, με δυνατότητα εφαρμογής σε διάφορους τομείς όπως η βιομηχανία, η υγεία, οι μεταφορές, οι «έξυπνες» πόλεις, η εκπαίδευση, η ψυχαγωγία κ.ά.

Ποιοι έχουν πρόσβαση στο δίκτυο COSMOTE 5G

Πλέον, πρόσβαση στο δίκτυο 5G έχουν όλοι οι συνδρομητές COSMOTE, ιδιώτες κι επιχειρήσεις, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση κι ανεξαρτήτως προγράμματος (συμβόλαιο, καρτοσυμβόλαιο, καρτοκινητή). Η μοναδική προϋπόθεση είναι να διαθέτουν 5G συσκευή που έχει πιστοποιηθεί στο δίκτυο COSMOTE, ενώ σταδιακά όλο και περισσότερες συσκευές θα πιστοποιούνται και θα παρέχουν πρόσβαση με τον καιρό. Η λίστα με τις πιστοποιημένες 5G συσκευές είναι διαθέσιμη
στο cosmote.gr/5g.

To COSMOTE 5G πρόκειται να επεκταθεί σε ακόμη περισσότερες περιοχές σε όλη την Ελλάδα, με πληθυσμιακή κάλυψη που αναμένεται να ξεπεράσει το 50% έως το τέλος του 2021, ενώ σταδιακά θα βελτιώνονται οι ταχύτητες mobile Internet και οι χρόνοι απόκρισης (latency) του δικτύου. Σε ό,τι αφορά το roaming, η COSMOTE έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με δίκτυα του εξωτερικού, για παροχή 5G roaming στους πελάτες της σε επιλεγμένες χώρες της Ε.Ε. ενώ η διαθεσιμότητα 5G roaming θα επεκταθεί σύντομα σε ακόμα περισσότερες χώρες.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά: «Το 5G, το μέλλον των τηλεπικοινωνιών, είναι εδώ και το φέρνει πρώτη στην Ελλάδα η COSMOTE. Με το δίκτυο 5G κάνουμε ένα μεγάλο άλμα προς την Κοινωνία των Gigabit. Το COSMOTE 5G θα επεκτείνεται και θα βελτιώνεται συνεχώς, ενώ το νέο φάσμα συχνοτήτων θα μας βοηθήσει να "ξεδιπλώσουμε" τις απεριόριστες δυνατότητές του. Εξελίσσουμε σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο κινητής στη χώρα, για να μπορούν αύριο οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να κάνουν όλα όσα δεν είχαν ποτέ φανταστεί. Με την τεχνολογία και την καινοτομία, φτιάχνουμε έναν κόσμο, καλύτερο για όλους».

Ζούμε ήδη στην εποχή του 5G Facebook Twitter

Επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς και υπερσύγχρονες υποδομές
Ο Όμιλος ΟΤΕ επενδύει συστηματικά σε καινοτόμες τεχνολογίες και δίκτυα νέας γενιάς, οδηγώντας τη χώρα στην Κοινωνία του Gigabit. Μόνο την τελευταία δεκαετία, πραγματοποίησε επενδύσεις, που έφτασαν τα €5 δισ., για την ανάπτυξη υπερσύγχρονων υποδομών, ενώ παρά το δύσκολο περιβάλλον εξαιτίας της πανδημίας, συνεχίζει να υλοποιεί
απαρέγκλιτα το επενδυτικό του πλάνο ύψους €2 δισ. για την τετραετία, δίνοντας έμφαση στο 5G και το FTTH.

Περισσότερες πληροφορίες για το δίκτυο 5G της COSMOTE μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM