σε , ,

Πώς άλλαξε η αρχική σελίδα του Facebook τα τελευταία 15 χρόνια

Ένα ταξίδι στο χρόνο με αφορμή τα 15α γενέθλια του κοινωνικού δικτύου που λατρεύουμε να μισούμε

Το Facebook γιορτάζει αυτές τις μέρες τα 15 του χρόνια. Ας ταξιδέψουμε λοιπόν στο χρόνο για να δούμε πώς άλλαξαν τα πράγματα στο δημοφιλές μέσο όλα αυτά τα χρόνια, σύμφωνα με το thenextweb.

Explains Social Media GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Games GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Πριν ο Mark Zuckerberg πάει στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ το 2004, face book (βιβλίο προσώπων) λεγόταν ένα φυλλάδιο που έπαιρναν οι φοιτητές με τα ονόματα των συμφοιτητών τους και μια φωτογραφία τυπωμένη δίπλα στο κάθε όνομα. Aυτό βοηθούσε τους φοιτητές να γνωριστούν μεταξύ τους (άσχετα που σήμερα το Facebook έγινε η αφορμή για να αποφεύγουμε όλοι τις πρόσωπο με πρόσωπο επαφές).

Το χρησιμοποιεί ολόκληρος ο πλανήτης, αλλά είναι πολύ πιθανό να μην γνωρίζετε καν πώς μοιάζει η αρχική οθόνη σύνδεσης σήμερα. Το κοινωνικό δίκτυο είναι τόσο αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας που είμαστε συνδεδεμένοι σε αυτό αυτόματα σε όλες τις συσκευές μας.

Να λοιπόν πώς είναι η αρχική οθόνη του Facebook.com σήμερα

2 6

Και να πώς έμοιαζε όταν ξεκίνησε επίσημα, στις 4 Φεβρουαρίου 2004!

4 1

Αυτό ήταν το Facebook.com στις αρχές του 2004, την εποχή που οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν το AIM, το Napster και το Myspace.

Η σημείωση «Μια παραγωγή του Mark Zuckerberg» στο κάτω μέρος δεν ήταν καν το πιο ενδιαφέρον πράγμα σε αυτό.

Η ενότητα «Πληροφορίες» έκλεβε την παράσταση:

5 4

(Mark Zuckerberg: Ιδρυτής, Αρχηγός και Διοικητής, Εχθρός του Κράτους)

Απ’ ό, τι φαίνεται ο Zuckerberg ήταν ειλικρινής από την αρχή.

Όταν ο Sean Parker, ιδρυτής του Napster, ενεπλάκη με το Facebook παρότρυνε τον Zuckerberg να αποβάλει το “The” από το όνομα της εταιρείας. Ο Zuckerberg δέχτηκε μιας και ούτε αυτός το ήθελε, αλλά το διάλεξε αναγκαστικά επειδή το Facebook.com ήταν πιασμένο.

Με την άμεση επιτυχία του σάιτ, κατάφερε τελικά να αγοράσει το Facebook.com το 2005. Αρχικά, η εμφάνιση του παρέμεινε αμετάβλητη.

Προς το τέλος του έτους όμως, έσβησαν το “The” από τον τίτλο

6 4

Και αργότερα από ολόκληρο το σάιτ

7 3

Το 2004 το Facebook ήταν ένα σάιτ κοινωνικής δικτύωσης μόνο για κολέγια, ενώ το 2005, προστέθηκε κι ένα ακόμα σάιτ για μαθητές λυκείου.

Η πρώτη σημαντική αναθεώρηση έγινε το 2007. Ήταν τότε που το Facebook σταμάτησε να απευθύνεται αποκλειστικά σε φοιτητές και έγινε επισήμως ένα κοινωνικό δίκτυο για όλους.

8 1

Ο Zuckerberg έγινε δισεκατομμυριούχος το 2008. Μάλλον δεν είχε πλέον ανάγκη προβολής και έτσι η εταιρεία αποφάσισε να αφαιρέσει το «Μια παραγωγή του Mark Zuckerberg» από το κάτω μέρος της ιστοσελίδας:

9 4

Το 2009 τα πράγματα έγιναν πιο απλά. Αντί για λέξεις, υπήρχαν κυρίως εικόνες και απλές φόρμες:

10 4

Και παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο μέχρι το 2013:

11 3

Τότε ήταν που έγινε και η τελευταία σημαντική αλλαγή.

Από το 2013 και μετά, είδαμε μόνο μικρές παρεμβάσεις στην αρχική σελίδα, τίποτα αξιοσημείωτο.

12 4

Εξάλλου με δισεκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, είναι δύσκολο να γίνει λόγος για αλλαγή. Είτε το αγαπάς είτε το μισείς, το Facebook είναι αναμφίβολα μια απ’ τις πιο δημοφιλείς εφευρέσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας. Τουλάχιστον ώσπου να βρεθεί ο αντικαταστάτης του…

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Screenshot 11 1

ΤΕΣΤ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ: Πόσο ψυχαναγκαστικός είσαι;

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!