Γαστρονομικός έρωτας στο café Boeme

Γαστρονομικός έρωτας στο café Boeme Facebook Twitter
Φωτογραφίες: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO
0
Γαστρονομικός έρωτας στο café Boeme Facebook Twitter
Φωτογραφίες: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO

Μπορεί η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου να προκαλεί σε πολλούς αποστροφή -ειδικά όταν δεν είσαι δεκαπέντε χρονών, και σε ρωτούν όλοι το σιχαμένο «γιορτάζετε;»- αν όμως παρακάμψεις τη γιορτή και κρατήσεις τις αγαθές προθέσεις του Αγίου, μπορεί το εορταστικό κλίμα να βγει και σε καλό. Κάποια αγαπημένα στέκια στην πόλη φτιάχνουν πολύ γευστικά και καθόλου κιτς μενού και είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό, ακόμα και εν μέσω αυτής της μαζικής ερωτικής  παράκρουσης.  

Στο café Boeme αυτό ήταν το σκεπτικό. Γιορτάζουν τον έρωτα για τη γεύση, για την καλή πρώτη ύλη και την πρωτοτυπία. Έτσι, το Σαββατοκύριακο 14 Φεβρουαρίου σερβίρουν ένα «ερωτευμένο μενού», κυρίως για τους εραστές του καλού φαγητού. Ο χώρος είναι οικείος και ζεστός. Το μπαρ με την ωραία μπάρα σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο Παρίσι.

Ο σεφ -ο Μιχάλης Αλεξίου- είναι μόνο 27 χρονών, αλλά έχει πολύ μεράκι με τη μαγειρική. Διαθέτει ήδη πολυετή εμπειρία (μεγάλωσε μέσα στις κουζίνες) και του αρέσει να μαγειρεύει για τον έρωτα, όσο και αν η γιορτή έχει πάρει μια πιο κιτς ροπή. Πιστεύει ότι αν δεν είσαι ερωτευμένος τα φαγητά είναι πιο άνοστα και του αρέσει η έμπνευση και η τρέλα που δίνει ο έρωτας. Για την περίσταση, λοιπόν, πειραματίζεται με μια σούπα παντζάρι, βελουτέ και μεστή, με κρέμα γιαουρτιού και δυόσμο που κάνει τον ουρανίσκο να γουργουρίζει ευτυχισμένος. «Ήθελα ένα κόκκινο μενού ή στις αποχρώσεις του κόκκινο του ρόδου, να ανθίσει η ψυχή μας, να νιώσουμε το δώρο της αγάπης» λέει.

Γαστρονομικός έρωτας στο café Boeme Facebook Twitter
Φωτογραφίες: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO

Ακολουθεί μια σαλάτα με τραγανά φύλλα ρόκας, iceberg, κατσικίσιο τυρί, γλασαρισμένα σύκα σε κόκκινο κρασί και καβουρδισμένο κουκουνάρι. Το «ερωτικό ριζότο» -έτσι το ονομάζει- είναι απ’ αυτά που προτιμάς το ριζότο από τον έρωτα. Το ψηφίζουμε να μπει μόνιμα στον κατάλογο και όχι μόνο για την περίσταση. Υπέροχο ριζότο, που λιώνει στο στόμα, με φράουλες και τυρί μασκαρπόνε. Ακολουθεί φιλέτο λαβράκι με κρούστα παπαρούνας, λάιμ και άγρια χόρτα σωτέ με κρέμα λεμονιού. Πολύ ισορροπημένο πιάτο. Μπορούμε να διαλέξουμε και σολομό ποσέ με άρωμα τζίντζερ και ρατατούιγ λαχανικών. Ένα επίσης σωστά μετρημένο πιάτο, που το βρίσκεις πάντα στον κατάλογο.

Για το τέλος το καλύτερο: έρχεται βιολογική σοκολάτα με φιστίκια, berries και βούτυρο καρύδας, χωρίς ίχνος ζάχαρης. Υπέροχο, να λιώνει στο στόμα χωρίς ένοχες,  αφού έχει πολύ χαμηλές θερμίδες. Ντελικάτη γεύση που αφήνει αυτή την ωραία επίνευση που αφήνει ο έρωτας όταν γνωρίζει την πληρότητά του (τι γράφω; Σταματήστε με!).

Στο Boeme τρώμε καλά, καθαρό, τίμιο φαγητό, σε καλές τιμές και ακολουθεί και ένα κοκτέιλ σοκολάτας που έρχεται και μας ζαλίζει γλυκά. Τόσο που λες είναι γλυκός ο έρωτας, χαλάλι και οι Άγιοι Βαλεντίνοι και οι καρδούλες και τα λούτρινα αρκουδάκια και όλη η κιτς σημειολογία του.

café Boheme, Ομήρου 36, τηλ 2103608018

Γαστρονομικός έρωτας στο café Boeme Facebook Twitter
Φωτογραφίες: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO
Γαστρονομικός έρωτας στο café Boeme Facebook Twitter
Φωτογραφίες: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO
Γαστρονομικός έρωτας στο café Boeme Facebook Twitter
Φωτογραφίες: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO
Γαστρονομικός έρωτας στο café Boeme Facebook Twitter
Φωτογραφίες: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO
Γαστρονομικός έρωτας στο café Boeme Facebook Twitter
Φωτογραφίες: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO
Γαστρονομικός έρωτας στο café Boeme Facebook Twitter
Φωτογραφίες: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO
Γαστρονομικός έρωτας στο café Boeme Facebook Twitter
Φωτογραφίες: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ