Ένα kilikeio για όλους

Ένα kilikeio για όλους Facebook Twitter
Φωτο: Στεφανία Βασιλείου
0

To kilikeio.com είναι ένα e-shop με έδρα την Κομοτηνή, δημιούργημα της Αιμιλίας, του Γιώργου και του πρώτου lockdown που έγινε αφορμή για μια νέα πραγματικότητα, στην οποία καλούνταν όλοι να προσαρμοστούν. Η επιτυχία του οφείλεται στο ένστικτο και την αισθητική των δημιουργών του. Στο kilikeio δεν υπάρχει τίποτα τυχαίο. Όλα έχουν την δική τους ιστορία αλλά και πολλές άλλες ιστορίες να αφηγηθούν. Έτσι, δεν αισθάνεσαι ότι ψωνίζεις απ' αυτό αλλά περισσότερο νιώθεις ότι συμμετέχεις σε ένα story που είναι λίγο παραμυθένιο και ικανό να σε ξεκολλήσει από την ρουτίνα, να σε μάθει να φροντίζεις τον εαυτό σου και να σου δώσει την δυνατότητα να έχεις στην κουζίνα σου μερικά γευστικά θαύματα αλλά και μια διάσημη σειρά cookware που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο.

Ένα kilikeio για όλους Facebook Twitter
Φωτο: Αναστασία Κελέση

Ας πάρουμε τα πράγματα, όμως, από την αρχή. Η Αρχιτέκτονας Αιμιλία Κοϊμτζόγλου και ο Graphic Designer Γιώργος Καραθανάσης ασχολούνται με πολλά και διάφορα project. Πάντα αγαπούσαν τα αγνά υλικά και πάντα προσπαθούσαν να εμπλουτίζουν την διατροφή τους με ευεργετικά συστατικά αλλά και ελληνικά προϊόντα που καλλιεργούνταν και παράγονταν με αγάπη. Κάποια στιγμή, ένιωσαν την ανάγκη να το επικοινωνήσουν όλο αυτό σε περισσότερους ανθρώπους. Ήθελαν να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό, διαδικτυακό kilikeio που θα μπορούν όλοι να απολαύσουν τις bean to bar σοκολάτες, που εισάγουν αποκλειστικά, μαζί με τα πολύτιμα ροφήματά τους από βιολογικές καλλιέργειες. Έτσι, δημιουργήθηκε το kilikeio, ένα e-shop με μια δυναμική social media στρατηγική που προέκυψε από το ένστικτο τους και όχι από τα power point κάποιας δαιμόνιας, διαφημιστικής εταιρίας. Γιατί, το πιο εντυπωσιακό με αυτό το project είναι ότι τα πάντα έχουν γίνει από τους δημιουργούς τους. Από τον σχεδιασμό του λογοτύπου, την επιλογή των προϊόντων, την επικοινωνία στα Media μέχρι το packaging αλλά και τον λογαριασμό τους στο instagram με το προσεγμένο greed, όλα έχουν περάσει από τα χέρια τους.

Αυτός είναι ένας καλός πρώτος λόγος για να επισκεφτείς το site τους ή να κάνεις follow στην σελίδα τους. Να δεις, δηλαδή, πως μπορεί να στηθεί μια επιχείρηση με βασικά συστατικά το μεράκι και την αγάπη σε αυτό που προσφέρει.

Ένα kilikeio για όλους Facebook Twitter
Φωτο: Μαρία Κορδελλά

Στη συνέχεια, βέβαια, θα γίνεις φανατικός follower του kilikeio και πιστός shopper στα εκλεκτά και ιδιαίτερα είδη που προσφέρει.

Το πρώτο που θα ανακαλύψει κάποιος στο e-shop είναι οι φόρμες ζαχαροπλαστικής της Αμερικάνικης εταιρίας Nordicware από χυτό αλουμίνιο και εγγύηση μιας ζωής. Οι συγκεκριμένες φόρμες που είναι αγαπημένες όλων τον food bloggers, ανά τον κόσμο, εκτός από την αδιαπραγμάτευτη ποιότητά τους, έχουν φανταστικά σχέδια και δίνουν την δυνατότητα να φτιάξει κάποιος εντυπωσιακά γλυκά με απλό και εύκολο τρόπο. Μέχρι να γίνει αποκλειστικός αντιπρόσωπός τους στην Ελλάδα το kilikeio, τις φόρμες αυτές μπορούσε κάποιος να τις αποκτήσει μέσω Amazon και με τρελές τιμές στα μεταφορικά. Εκτός, από φόρμες, η εταιρία Nordicware διαθέτει μια πλούσια γκάμα από αξεσουάρ και σκεύη ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής και το kilikeio δεν σταματά να ανανεώνει τα προϊόντα του.

Ένα kilikeio για όλους Facebook Twitter
Φωτο: Μορφούλα Ζυγα

Το δεύτερο που θα αγαπήσεις για πολλούς, διαφορετικούς λόγους είναι οι σοκολάτες τους. Φυσικά, δε μιλάμε για απλές σοκολάτες αλλά για bean to bar επιλογές από εταιρίες με περιβαλλοντικές και κοινωνικές συνθήκες που επενδύουν σε σπάνιες ποικιλίες κακάο με ηθικό τρόπο παραγωγής που εξασφαλίζει ότι δεν υπάρχει παιδική εκμετάλλευση και δεν προσβάλλονται μικρές κοινότητες. Όσο για το packaging τους είναι τόσο εμπνευσμένο, που σε κάνει να διστάζεις να το χαλάσεις για να το απολαύσεις. Για την γεύση τους, ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Τόσο το εξαιρετικής ποιότητας κακάο όσο και τα υπόλοιπα συστατικά που συμμετέχουν σε κάθε μπάρα, προσφέρουν ένα αποτέλεσμα που ικανοποιεί ακόμη και τους πιο απαιτητικούς chocoholics.

Ένα kilikeio για όλους Facebook Twitter
Φωτο: Στεφανεία Βασιλείου

Άλλο προϊόν που αγαπάμε ιδιαίτερα από το kilikeio είναι τα εδώδιμα άνθη της εταιρίας Olympus Fields, που παράγονται κάτω από τις καλύτερες συνθήκες και μπορούν να δώσουν μοναδική γεύση τόσο στα γλυκά μας όσο και στα ροφήματα. Και σε αυτήν την περίπτωση, το packaging είναι μοναδικό.

«Επιλέγουμε τους συνεργάτες με κριτήριο την εταιρική τους ταυτότητα συνολικά. Δοκιμάζουμε τα προϊόντα τους, μαθαίνουμε τους τρόπους παραγωγής, προσέχουμε να έχουν συσκευασία που μαρτυρά τόσο την ευαισθησία τους όσο και την αγάπη τους σε αυτό που κάνουν», μας λέει η Αιμιλία που έχει πάντα έναν καλό λόγο να πει για κάθε συνεργάτη της.

Ένα kilikeio για όλους Facebook Twitter
Φωτο: Μορφούλα Ζύγα

Ωραία τα λουλούδια, ακόμα πιο ωραία τα βότανα. Αν είσαι από αυτούς που θέλουν να κάνουν καθημερινά ένα δώρο στον εαυτό τους απολαμβάνοντας μια ζεστή κούπα γεμάτη ευεξία, υγεία και άρωμα, παρήγγειλε τα βιολογικά βότανά σου από το kilikeio και περιηγήσου σε μίξεις και επιλογές από τις εταιρίες Grizo Prasino, Rhoeco, Arritos και Olympus Fields. Ρόφημα με άρωμα βουνών και σύνθεση από τσάι μαζεμένο από τον Όλυμπο, δυόσμο, φασκόμηλο και μελισσόχορτο, βιολογικό μίγμα κατάλληλο για παιδιά, με μήλο, παντζάρι και χαμομήλι, ρόφημα που σου θυμίζει θάλασσα με χαμομήλι, φλαμούρι και λεβάντα και ένα σωρό άλλες επιλογές για κάθε ώρα της μέρας, κάθε γούστο και διάθεση.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε, το υψηλής ποιότητας βιολογικό Αρκαδικό Μέλι, τις ενεργειακές μπάρες Nutree, το φυστικοβούτυρο, το φουντουκοβούτυρο, το κακάο βούτυρο αμυγδάλου και το ταχίνι των Kiss The Earth και Nutlers, θα καταλάβουμε γιατί το kilikeio μοιάζει να έχει δημιουργηθεί όχι μόνο για να αναβαθμίσει την καθημερινή διατροφή μας και να απογειώσει την αισθητική μας αλλά περισσότερο για να μας μάθει να κάνουμε καλές πράξεις στον εαυτό μας και στους γύρω μας. Και μιας και είπαμε για το ταχίνι, οφείλουμε να κάνουμε ειδική μνεία στο Βιολογικό Ταχίνι Σάμυθος, το οποίο φτιάχνεται με σουσάμι βιολογικής καλλιέργειας στην Αλεξανδρούπολη, ψήνεται σε χαμηλή θερμοκρασία για να διατηρεί όλα τα ευεργετικά συστατικά του και είναι πραγματικά υπέροχο.

Χαιρόμαστε πραγματικά που υπάρχει το kilikeio.com και απολαμβάνουμε τα stories αλλά και τα post του στο Instagram, που το καθένα είναι μια μικρή ιστορία. Χαιρόμαστε που τα πράγματα αλλάζουν και μαθαίνουμε να αγαπάμε την ποιότητα, τα αγνά υλικά και τους παραγωγούς που σέβονται τα προϊόντα τους. Και περισσότερο χαιρόμαστε που το kilikeio έχει έδρα την όμορφη Κομοτηνή και έχει τόσο μεγάλη αγκαλιά που αγκαλιάζει όλη την Ελλάδα.

www.kilikeio.com

Instagram: kilikeion

Facebook: Κυλικείον «το μέγαρο»

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ