Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
 

Τέλειο brunch και κοκτέιλ στο σπίτι, με delivery από το Mademoiselle

Δοκιμάσαμε να παραγγείλουμε αλμυρές και γλυκές επιλογές, αλλά και κοκτέιλ από τον κατάλογο του Mademoiselle και μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι.
Sweet Pink Pancakes

Το τρυφερό concept με τα λουλούδια, το βελούδο, τα floral και τα εντυπωσιακά pancakes το έχουμε δει στην Αθήνα ξανά. Μας αρέσει, όμως, πολύ και θέλουμε να υπάρχει. Αρχικά γιατί είναι ευαίσθητο και μετά γιατί έρχεται σε αντίθεση με το minimal design ή τη σκαδιναβική φιλοσοφία που έχει γίνει πια η πρώτη επιλογή πολλών για τη διακόσμηση των μαγαζιών τους.

Αυτοί ήταν οι βασικοί λόγοι για να μου κινήσει το ενδιαφέρον το Mademoiselle. Επιπλέον, μου άρεσε το spot στο οποίο βρίσκεται. Ο Βύρωνας είναι μια ζωντανή γειτονιά αλλά δεν έχει πολλά, ανάλογα μαγαζιά. Ο Παναγιώτης Γκικαράκης και ο Στέφανος Καμπουράκης, εμπνευστές και ιδιοκτήτες του μαγαζιού, μεγάλωσαν σε αυτήν και το γνωρίζουν πολύ καλά. Γι' αυτό και αποφάσισαν να δημιουργήσουν το Mademoiselle εκεί.


Ντελικάτο, τρυφερό και ροζ, το Mademoiselle αγαπήθηκε από τους θαμώνες του γιατί εκτός από τις γεύσεις του, πρόσφερε την ευκαιρία για πολλές ινσταγκραμικές φωτογραφίες και stories. Και μπορεί προσωπικά να μη μου αρέσει να φωτογραφίζομαι μπροστά σε επιγραφές neon και να μη δίνω βάση σε όλη αυτή την ιστορία, αλλά δίνω βάση στο καλό φαγητό και άκουσα σοβαρά την άποψη πολλών που είχαν δοκιμάσει τα πιάτα του Mademoiselle και είχαν πολλά, καλά σχόλια να κάνουν. Γι' αυτό και αποφάσισα να παραγγείλω από εκεί το κυριακάτικό μου brunch στο σπίτι και να κάνω την ημέρα μου λίγο πιο ενδιαφέρουσα εν μέσω καραντίνας και πανδημίας.

 

Χάρηκα ιδιαίτερα που υπάρχουν επαγγελματίες έτοιμοι να προσαρμοστούν στις επιταγές της εποχής και είναι σε θέση όχι μόνο να στείλουν το φαγητό αλλά και κάτι από την ατμόσφαιρα του μαγαζιού τους.


Και, φυσικά, δεν παρήγγειλα λίγα πράγματα. Εξάλλου, ανεξαρτήτου εποχής και συνθηκών, οι Κυριακές παραμένουν από τις πιο «πεινασμένες» μέρες γι' αυτό και η παραγγελία μου ήταν γενναία, τόσο σε γλυκές, όσο και αλμυρές γεύσεις.

 

Το φαγητό έφτασε στην ώρα του, μέσα σε περιποιημένες συσκευασίες, με ροζ λεπτομέρειες που μου έφτιαξαν την διάθεση. Το καλύτερο ήταν ότι το περιεχόμενο στα boxes ήταν σε άριστη κατάσταση και δεν έφτασε αναποδογυρισμένο και αλλοιωμένο, όπως φοβόμουν. Να εξηγήσω τι εννοώ. Πάντα φοβάμαι ότι δεν θα φτάσουν σώα τα γλυκά ή αλμυρά εδέσματα με εντυπωσιακά toppings, γι' αυτό και πολλές φορές αναβάλλω την παραγγελία τους. Βέβαια, οι ιδιοκτήτες του Mademoiselle, Παναγιώτης Γκικαράκης και Στέφανος Καμπουράκης, με είχαν καθησυχάσει ότι οι συσκευασίες έχουν επιλεγεί με μεγάλη προσοχή για να μεταφέρονται σωστά τα προϊόντα τους, κάτι που επιβεβαιώθηκε με το που άνοιξα τα κουτιά.

 

Πράσινη σαλάτα με βαλεριάνα, καρύδια και ψητό μανούρι.
Πράσινη σαλάτα με βαλεριάνα, καρύδια και ψητό μανούρι.


Αρχικά, δοκίμασα τα Smoked Salmon Pancakes. Η ποσότητα των υλικών ήταν σωστή, ο καπνιστός σολομός νόστιμος και το αβγό σωστά τηγανισμένο. Ωραία στημένο το πιάτο και χορταστικό, θα μπορούσα να το επιλέξω ξανά και, μάλιστα, όταν θέλω να αποφύγω κάτι πιο αμαρτωλό όπως το δεύτερο πιάτο, τα αβγά Benedict σε εκδοχή Mademoiselle. Με χειροποίητη Hollandaise, φρέσκο και βουτυράτο κρουασάν, αβγά ποσέ και προσούτο Ιταλίας, το πιάτο δίκαια είναι το best seller του μαγαζιού. Προσωπικά, μου άρεσε το ίδιο πολύ και το Croque Madame, με το αγιορείτικο ψωμί, την απαλή σάλτσα mornay (μπεσαμέλ με αβγά και τυρί) αλλά και το καπνιστό χοιρινό Κερκίνης, που του έδινε περισσότερη ένταση στην γεύση.


Καλή επιλογή ήταν και η πράσινη σαλάτα με τη βαλεριάνα, τα καρύδια και το ψητό μανούρι. Δροσερή και χορταστική, μου άρεσε που στήριζε την οξύτητά της στη vinaigrette σύκου, όπως μου άρεσε ότι δεν φλυαρούσε με πολλά και διάφορα υλικά αλλά είχε μόνο καρύδια και αποξηραμένα σύκα, που αγαπώ να τα απολαμβάνω τον χειμώνα.

 

Αβγά Benedict σε εκδοχή Mademoiselle.
Αβγά Benedict σε εκδοχή Mademoiselle.


Για γλυκό, παρήγγειλα τα Sweet Pink Pancakes. Και σε αυτή την περίπτωση, η εμφάνιση του πιάτου ήταν εντυπωσιακή. Τα χειροποίητα pancakes ήταν ανάλαφρα, η πραλίνα φουντουκιού με τη λευκή σοκολάτα, ακραία λαχταριστές και τα φρούτα εποχής σε σωστή αναλογία, έτσι ώστε να μη θεωρούνται απλώς διακόσμηση του πιάτου αλλά να συμμετέχουν και στη γεύση του.


Μαζί με το φαγητό, ζήτησα να μου φέρουν και ένα από τα cocktails του καταλόγου. Εξάλλου, ο Παναγιώτης Γκικαράκης είναι ένας εξαιρετικός barman με ιστορία πίσω του και δεν θα μπορούσα να μην παραγγείλω ένα από τα signature cocktails.


Προτίμησα το Paolita με βότκα, ανανά, macadamia nut, salted caramel και lime που αποδείχθηκε ιδανικό για να συνοδέψει τα πιάτα μου και ακόμα πιο ιδανικό για να μου θυμίσει το καλοκαίρι και τις ξέγνοιαστες στιγμές του.

 

Paolita με βότκα, ανανά, macadamia nut, salted caramel και lime.
Paolita με βότκα, ανανά, macadamia nut, salted caramel και lime.


Το Mademoiselle ήταν μία από τις πρώτες παραγγελίες φαγητού στο σπίτι το διάστημα της δεύτερης καραντίνας και με άφησε απόλυτα ικανοποιημένη. Χάρηκα ιδιαίτερα που υπάρχουν επαγγελματίες έτοιμοι να προσαρμοστούν στις επιταγές της εποχής και είναι σε θέση όχι μόνο να στείλουν το φαγητό αλλά και κάτι από την ατμόσφαιρα του μαγαζιού τους.


Μιλώντας, μάλιστα, με τα παιδιά, έμαθα πως έχουν πολλές σκέψεις για το μέλλον και πως συνεχίζουν να ανανεώνονται με κάθε τρόπο, έτσι ώστε να κρατάνε ζωντανό το ενδιαφέρον των θαμώνων τους. Εμείς, περιμένουμε να ανοίξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η εστίαση έτσι ώστε να το ανακαλύψουμε αυτό από κοντά. Προς το παρόν, το Mademoiselle έρχεται με το e-food στο σπίτι μας και ρίχνει όσο ροζ χρειαζόμαστε για να διώξουμε το γκρίζο.

 

Ντελικάτο, τρυφερό και ροζ, το Mademoiselle αγαπήθηκε από τους θαμώνες του γιατί εκτός από τις γεύσεις του, πρόσφερε την ευκαιρία για πολλές ινσταγκραμικές φωτογραφίες και stories.
Ντελικάτο, τρυφερό και ροζ, το Mademoiselle αγαπήθηκε από τους θαμώνες του γιατί εκτός από τις γεύσεις του, πρόσφερε την ευκαιρία για πολλές ινσταγκραμικές φωτογραφίες και stories.


Mademoiselle, Μαγνησίας 91, Βύρωνας, Τηλ 2114050944, Facebook, Instagram

 

Η Δώρα Μάστορα αγαπάει τις ιστορίες φαγητού, τα στρωμένα τραπέζια, τα πρόσωπα των μαγείρων όταν δημιουργούν και τα συναισθήματα που γεννιούνται με μια γεύση ή μια εικόνα ενός πιάτου. Δημοσιογράφος και food stylist, ταξιδεύει και δοκιμάζει ό,τι τρώγεται ή ό,τι χορταίνει την ψυχή και το μάτι. Email: paspantou4@gmail.com /// Instagram: @paspantou4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπάρχει και delivery με πραγματικά καλό φαγητό
Με τα εστιατόρια κλειστά, η LiFO αναζητά τους τρόπους για να έχεις στο σπίτι σου το φαγητό που αγαπάς.
«Tarantella» στο Περιστέρι: Ένα νέο εστιατόριο μας συστήνει εκ νέου την αυθεντική ιταλική κουζίνα
Θεατρική διακόσμηση και πιάτα που μας ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά της Ιταλίας.
Dumb Waiter: Θεατρικό σκηνικό και εμπνευσμένο μενού στο νέο family-friendly all-day spot της Γλυφάδας
Ένας νέος γευστικός προορισμός στα νότια προάστια άνοιξε μόλις τις πόρτες του και εμείς δοκιμάσαμε πρώτοι το ιδιαίτερο μενού του.
Το Fabrica de Vino μετακόμισε στην Κυψέλη
Το γνωστό στέκι για κρασί, φαγητό και μουσική άφησε τα Εξάρχεια για χάρη της Κυψέλης και πλέον σερβίρει και καφέ από το πρωί, καθώς και brunch κάθε Π-Σ-Κ.
Δοκιμάζοντας τα ανανεωμένο μενού του Monsieur Barbu
Το Monsieur Barbu στο Κουκάκι έχει προχωρήσει σε μια γενική ανανέωση του μενού του, υποστηρίζοντας ακόμη περισσότερο τα «early drinks», χωρίς φυσικά να μειώνει την παρουσία του πρωινού ή του δεκατιανού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι oι ερασιτέχνες μάγειρες οι καινούργιοι σταρ στο Διαδίκτυο;
Αναρτήσεις από τις σπιτικές κουζίνες στα social media μάς στέλνουν για άλλη μια φορά για μαγειρική.
Αχιλλέας Πλακίδας: Ο mixologist που ξεχώρισε στα φετινά βραβεία Mad About Arts by Campari
Ο Αχιλλέας Πλακίδας μας μίλησε σχετικά με τα βραβεία, το mixology και την επιτυχημένη επαγγελματική του πορεία ως τώρα.
Παναγής Μάμος: «Η συνταγή της επιτυχίας μας είναι η ίδια η συνταγή της μπίρας μας»
Από το 1876, η μπίρα ΜΑΜΟΣ έχει καταγράψει μια ιστορική πορεία. Ο Παναγής Μάμος μιλά για την επανακυκλοφορία της, τη συνεργασία με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και το όραμα της οικογένειας Μάμου.
 Ένας φούρνος στα Σεπόλια μάς μαθαίνει να αγαπάμε και πάλι το ψωμί
Το Κρητών Μεράκι φιλοδοξεί να προσελκύσει και πάλι τον κόσμο στον συνοικιακό φούρνο, επαναφέροντάς του το κύρος και τον σεβασμό που του είχαν όλοι πάντα.
Μαγειρεύοντας γι' αυτούς που αγαπάς το 2020
Στη χρονιά που τίποτα δεν θα μείνει όρθιο έχουν και οι σπιτικοί μάγειρες τα προβλήματά τους.
Εισαγωγή στον θαυμαστό κόσμο του κρασιού
Όποιος επιθυμεί να μάθει περισσότερα από το να πίνει απλώς χαλαρά με την παρέα του, πρέπει να έχει στο μυαλό του τέσσερις παράγοντες: συνεχείς δοκιμές, μπόλικο διάβασμα, ταξίδια σε οινοπέδια και γνωριμία με τους ανθρώπους που το παράγουν.
Brownie με φιστικοβούτυρο, καρυδόπιτα χωρίς σιρόπι: Δύο εύκολες συνταγές από τον Αντώνη Σελέκο
Ο pâtissier στο Funky Gourmet μοιράζεται μαζί μας δυο γλυκές, υγιεινές συνταγές, ιδανικές για την εποχή, και μερικές πολύτιμες συμβουλές.
Το τυνησιακό σάντουιτς: αραβικό ή εβραϊκό;
'Ενα πλήρες σάντουιτς, ύμνος στις καλοκαιρινές γεύσεις.
Οι γεύσεις της Cookoovaya σε delivery: Ο Περικλής Κοσκινάς παρουσιάζει τα νέα σάντουιτς με ψάρι
Μια συζήτηση με τον Περικλή Κοσκινά, σεφ του εστιατορίου Cookoovaya, που πιστεύει ότι η συνέχιση της επαφής με το κοινό του είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να επιδιώξει κάθε εστιατόριο, τώρα στο lockdown.
Μία ωδή στον καφέ που συντροφεύει κάθε ξεχωριστή μας στιγμή
Ο Λουμίδης Παπαγάλος συντροφεύει κάθε σημαντική στιγμή και κάθε «δυνατή» σχέση, εδώ και 100 χρόνια.
«Γκίκα, θέλουμε ξανά τις συνταγές σου!»
 Μηλόπιτα με αλμυρή καραμέλα, κέικ και μπακλαβάς: Τρεις γλυκές συνταγές με μήλο
Ο pastry chef Μάρκος Κωνσταντινίδης μας προτείνει τρεις γλυκές παρασκευές με μήλο που είναι ό,τι πρέπει, τόσο για καθημερινή απόλαυση όσο και για πρωταγωνιστικό γλυκό στο τραπέζι των γιορτών.
«Σουit»: Δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά γλυκά του νέου ζαχαροπλαστείου στο Παλαιό Φάληρο
Μέλος της dream team των Ελλήνων ζαχαροπλαστών, με πορεία σε εστιατόρια όπως το Funky Gourmet και το Opso του Λονδίνου, ο Μπάμπης Ζιντίλης μόλις άνοιξε τον δικό του χώρο στα νότια προάστια.
Ντίνα Νικολάου: η πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας στη Γαλλία αφηγείται τη ζωή της
Σεφ. Γεννήθηκε στην Κυρτώνη Φθιώτιδας, ζει μεταξύ Παρισιού και Αθήνας. Έχει καταρρίψει πολλούς μύθους για την ελληνική κουζίνα στο εξωτερικό.
Πλούσια τα ελέη: 3 ξεχωριστά μπακάλικα της Αθήνας
Αυθεντικές γεύσεις και προϊόντα και παραγωγούς που θέλουμε να έχουμε στην κουζίνα μας.
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή