Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες

Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Παρφέ Ημέρας με πάστα αμυγδάλου, βερύκοκο & κομμάτια καβουρδισμένου κακάο. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ
0

Ίσως να έχετε περάσει απ' έξω, ίσως να έχετε πάρει ήδη μία γεύση από τα χειροποίητα παγωτά του - το μόνο σίγουρο είναι πως το Κόκκιον έχει τραβήξει την προσοχή του Αθηναϊκού κοινού και όχι μόνο. Το μικρό και φιλόξενο παγωτοπωλείο της Πρωτογένους, έχει αναλάβει να μυήσει τους λάτρεις του παγωτού σε μία διαφορετική εμπειρία γεύσεων και γλυκών.

Όλο το εγχείρημα ξεκίνησε από τον Βασίλη Παπαματθαίου, ο οποίος αφότου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη ζαχαροπλαστική στη Le Cordon Bleu του Παρισιού και στο Espai Sucre της Βαρκελώνης και έχοντας δουλέψει αρκετά χρόνια στο εξωτερικό σε εστιατόρια με δύο και τρία αστέρια Michelin, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Μετά την επιστροφή του, ξεκίνησε να προμηθεύει μερικά από τα πιο γνωστά εστιατόρια με σύγχρονες πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής.

Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Σορμπέ σοκολάτα. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ
Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Κρέμα λεμόνι με παπαρουνόσπορο. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ

Το μεγαλύτερο όνειρό του, ωστόσο, ήταν να φτιάχνει παγωτό - κι έτσι, τα τελευταία δύο χρόνια, γεννήθηκε το Κόκκιον. Το παγωτό του Κόκκιον είναι φτιαγμένο βασισμένο στην τεχνική, είναι χειροποίητο, αλλά με έναν τρόπο άρτιο. Στον κατάλογό του θα βρει κανείς 24 διαφορετικές γεύσεις οι οποίες είναι μόνιμα διαθέσιμες, από σοκολάτα και βανίλια, μέχρι παγωτό με τυρί μασκαρπόνε, περγαμόντο και πετιμέζι. Όλες οι πρώτες ύλες παρασκευάζονται στο εργαστήριο του Κόκκιον - ακόμα και το τυρί.

Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Παγωτό ταχίνι με μέλι. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ
Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Παγωτό ξυλάκι με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας και τρίμμα βάφλας. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ

Καθώς η παρασκευή των προϊόντων γίνεται μέσα στο εργαστήριο, συχνά προκύπτουν και γεύσεις-έκπληξη. Μέσα στο φετινό καλοκαίρι, πολλοί κατάφεραν να δοκιμάσουν μέχρι και παγωτό με γεύση ταχίνι, θυμαρίσιο μέλι και σουσάμι, ενώ όποιος προτιμά να πάρει το παγωτό για το σπίτι, θα το βρει σε ειδικά σχεδιασμένα βαζάκια για take away.

Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Συσκευασίες take away. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ

Σε ο,τι αφορά τις πρώτες ύλες, η φιλοσοφία του Κόκκιον βασίζεται κυρίως στην ποιότητα. Γι' αυτό, ακόμα κι αν πολλά από τα υλικά που βρίσκονται στο εργαστήριό του προέρχονται από Έλληνες παραγωγούς και διαφορετικά σημεία της χώρας, η επιλογή πολλών υλικών βασίζεται στην πηγή παραγωγής τους, όπου κι αν βρίσκεται στον κόσμο. Για παράδειγμα, τα φασόλια βανίλιας του παγωτού με γεύση βανίλια είναι από την Ταϊτή και τη Μαδαγασκάρη, ενώ το φυστίκι της αντίστοιχης γεύσης προέρχεται από το Ιράν. Οι σοκολάτες προέρχονται, φυσικά, από τη Γαλλία, όπως και οι κρέμα γάλακτος και το βούτυρο, ενώ το γάλα και το γιαούρτι από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Μυτιλήνη αντίστοιχα.

Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Τιραμισού αμυγδάλου με χειροποίητο τυρί μασκαρπόνε. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ

Στο Κόκκιον, θα βρείτε διαφορετικές γεύσεις παγωτών χωρισμένες σε κατηγορίες: Τα φρούτα, που είναι τα σορμπέ που δεν περιλαμβάνουν γάλα, τις κρέμες, δηλαδή τα λευκά παγωτά όπως βανίλια, μασκαρπόνε και μπισκότο, αλλά και την κατηγορία των ξηρών καρπών που περιλαμβάνουν γεύσεις φυστίκι, αμύγδαλο, φουντούκι, κ.α. Επιπλέον, η κατηγορία με τις σοκολάτες περιλαμβάνει γεύσεις σοκολάτα με 85% κακάο και κομμάτια σοκολάτας, σοκολάτα γάλακτος με πιπέρι και πορτοκάλι, αλλά και σοκολάτα με 58% κακάο και φρούτο του πάθους.

Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Σορμπέ λεμόνι-λουίζα. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ

Υπάρχει μία ακόμη κατηγορία, η οποία είναι αυτή των γεύσεων που αλλάζουν κάθε βδομάδα. Εμπνεύσεις της ομάδας μέσα από ιδιαίτερους πειραματισμούς σε πρώτες ύλες, τεχνικές και γεύσεις, τις οποίες θα βρείτε στη βιτρίνα του μαγαζιού μαζί με τις σταθερές γεύσεις του καταλόγου και θα καταφέρουν σίγουρα να σας εκπλήξουν. 

Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Temptation brownie με επικάλυψη σοκολάτας και φουντούκια. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ

Αυτό που πραγματικά κάνει το Κόκκιον να ξεχωρίζει ανάμεσα σε κάθε άλλο παγωτοπωλείο, είναι πως η μοναδικότητα των γεύσεων και κυρίως η ποιότητά τους, βασίζεται όχι μόνο στη δυνατότητα της ομάδας του να εισάγει την πρώτη ύλη, αλλά και η εξαιρετική τεχνογνωσία. Όλα ξεκινούν από την επιλογή του κάθε προϊόντος, με προσοχή και γνώση και καταλήγουν σε ένα μοναδικό αποτέλεσμα που προέρχεται μέσα από χρόνια εμπειρίας και τεχνικής.

Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Ατομική τάρτα βανίλιας με λεμόνι. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ

Εκτός από τα παγωτά, στο Κόκκιον θα βρει κανείς και τούρτες του κιλού, οι οποίες είναι διαθέσιμες στο κατάστημα αλλά και κατόπιν παραγγελίας. Θα τις βρείτε σε τρεις διαφορετικές γεύσεις - τούρτα σοκολάτα μπισκότο με μους σοκολάτας και σοκολάτα (δηλαδή, τριπλή δόση σοκολάτας), βανίλια με λεμόνι και τέλος, κρέμα με κόκκινα φρούτα. Επιπλέον, υπάρχουν και ατομικά ταρτάκια σε διάφορες γεύσεις για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάθε ιδιαίτερο συνδυασμό.

Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Μπισκότο βουτύρου με ανθό αλατιού. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ

Ακόμη, θα βρείτε και χειροποίητα γλυκά τα οποία σερβίρονται σε γυάλινα βαζάκια έτσι ώστε να διατηρούν το άρωμα και τη φρεσκάδα τους, τα οποία είναι πάντα φρέσκα ημέρας. Μπορείτε να δοκιμάσετε κρέμα λεμόνι με παπαρουνόσπορο, μηλόπιτα με καραμέλα, τιραμισού αμυγδάλου με χειροποίητο τυρί μασκαρπόνε, προφιτερόλ, μους σοκολάτας με καρδιά σοκολάτας και φασόλι τόνκα, μπαμπά με ρούμι και φρούτα.

Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Τούρτα σοκολάτα (1 κιλό). Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ

Αυτό που ίσως έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία για την ομάδα του Κόκκιον, είναι τα χαμόγελα των ανθρώπων που θα τους επισκεφτούν. Μέσα από την εμπειρία τους, τη γνώμη τους και την καθημερινή επαφή, δημιουργείται μία συλλογική προσπάθεια και ένα ξεχωριστό δέσιμο. Αποτέλεσμα, εξαιρετικής ποιότητας παγωτά που έχουν φτιαχτεί με σεβασμό στις πρώτες ύλες και με απόλυτη δεξιοτεχνία, σε γεύσεις που θα συναντήσετε μόνο στην υπέροχη βιτρίνα του Κόκκιον, στην καρδιά της Αθήνας.

Κόκκιον: Ένα παγωτοπωλείο με χειροποίητες γεύσεις και ποιοτικές πρώτες ύλες Facebook Twitter
Κόκκιον, Πρωτογένους 2, Μοναστηράκι. Φωτό: ΚΟΚΚΙΟΝ

Πρωτογένους 2, Μοναστηράκι, Αθήνα, 105 54

Τηλ: 6981563511

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα έως Σάββατο 08:00 με 00:00
Κυριακή 10:00 με 00:00

Υπηρεσία delivery μέσω Wolt

 

www.kokkion.com

Instagram

Facebook

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ