Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι

Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι Facebook Twitter
1

Οι Έλληνες ανέκαθεν αγαπούσαν την Ταϊλάνδη και το φαγητό της, αν και πολλές φορές στο παρελθόν παραπλανήθηκαν γευστικά με πιάτα που θύμιζαν την εξωτική Ταϊλάνδη, αλλά δεν κατάφερναν να την αποδώσουν σωστά.

Το Thai Zab ήρθε για να κάνει τις σωστές συστάσεις στο ελληνικό κοινό και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Έτσι, τον Ιούλιο του 2018 το Thai Zab άνοιξε τις πόρτες του και ο Ταϊλανδός σεφ Den Simla πήρε τη θέση του στην κουζίνα.

Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι Facebook Twitter

Στόχος του Den ήταν να επικοινωνήσει το ταϊλανδέζικο φαγητό, τη γνήσια κουλτούρα μιας χώρας που αγαπάει τις spicy γεύσεις αλλά και τις σχέσεις των ανθρώπων όταν αυτές αναπτύσσονται γύρω από ένα τραπέζι. Γι αυτό και ο προσδιορισμός Thai-verna, που ενώνει τις μεσογειακές με τις ασιατικές συνήθειες.


Όταν επισκεφτήκαμε το Thai Zab ήταν μια όμορφη μέρα, με το φως να λούζει όλο το μαγαζί. Η διακόσμηση ήταν ακόμα καλύτερη απ' αυτήν που φανταζόμασταν γιατί δεν είχε καμιά επιτήδευση και καμιά διάθεση να σε σπρώξει προς την Ασία, μόνο να σε χαλαρώσει και να σε βοηθήσει να υποδεχτείς σωστά το γεύμα σου.

Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι Facebook Twitter

Το ξύλινο πάτωμα σε συνδυασμό με την ξύλινη στέγη έκαναν ένα υπέροχο εφέ, τα παράθυρα κεντραριζόντουσαν σωστά, το μπαρ βρισκόταν στη σωστή θέση και τα τραπεζάκια ήταν λιτά, κομψά και τοποθετημένα έτσι ώστε οι θαμώνες να νιώθουν άνετα στον χώρο.

Αργότερα, όταν το μαγαζί φωτίστηκε, το αποτέλεσμα έγινε ακόμα πιο ελκυστικό. Σε αυτό, βέβαια, συνέβαλε και η μουσική, άλλοτε με σάουντρακ, άλλοτε με τζαζ κι άλλοτε με ασιατικά κομμάτια που σε γλυκαίνουν και σε παρασύρουν σε ένα μικρό ταξίδι στον τόπο καταγωγής της κουζίνας που θα γευτείς.


Όλα τα πιάτα προετοιμάζονται και παρασκευάζονται τη στιγμή της παραγγελίας για να είναι τόσο φρέσκα, όσο ακριβώς θα ήθελες. Αν υπάρχει κάποια αναμονή, είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Δεν μπορείς να μην περιμένεις λίγο αν θέλεις να γευτείς κάτι που ο σεφ επιμελείται με αγάπη και μεράκι μόνο για σένα.

Και ο Den Simla φροντίζει κάθε πιάτο με απίστευτη προσοχή. Όλες οι σάλτσες είναι χειροποίητες και το ίδιο συμβαίνει με το 80% των noodles, του ρυζιού ή του σίτου που σερβίρονται.

Οι συνταγές είναι απόλυτα αυθεντικές. Αυτό είναι το πρώτο που καταλαβαίνεις και αγαπάς στο Thai Zab. Το μενού έχει δημιουργηθεί όχι για να φλυαρήσει ούτε για να παραπλανήσει, αλλά για να δώσει την τέλεια απόλαυση μιας κουζίνας με μεγάλη ιστορία.

Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι Facebook Twitter

Δεν είναι τυχαίο που πάρα πολλοί Ταϊλανδοί το επισκέπτονται για να έχουν τη χαρά να δοκιμάσουν κάτι που θα τους μεταφέρει νοερά στην πατρίδα τους.


Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα του μαγαζιού είναι το προσωπικό. Ενημερωμένο και φιλόξενο, θα σε βοηθήσει να επιλέξεις σωστά τα πιάτα σου και θα σου δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να ξέρεις με ακρίβεια τι τρως και πώς είναι μαγειρεμένο.

Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι Facebook Twitter

Επίσης, θα σε καθοδηγήσει σωστά για να επιλέξεις την ένταση του κάθε πιάτου. Η ασιατική κουζίνα είναι αρκετά spicy, αλλά εδώ μπορείς εσύ να επιλέξεις τη δύναμη του κάθε πιάτου.


Ό,τι μας έφερε ο Den ήταν πραγματικά υπέροχο. Η Tom Kha σούπα, ονειρεμένη και σερβιρισμένη με τον σωστό τρόπο. Τα αρώματα του lemongrass και της καλάνγκα, μοναδικά. Η γεύση, ισορροπημένη και πλούσια.

Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι Facebook Twitter

Το ίδιο συνέβη και με τα ορεκτικά. Τα ρολά Thai Zab από λεπτά noodles ρυζιού, αέρινα και μαγικά. Η σάλτσα, μεστή και μυρωδάτη. Φρέσκα και υπέροχα όλα. Θα μπορούσαμε να περιγράφουμε ώρες κάθε μαγικό πιάτο που πέρασε από μπροστά μας, αλλά δεν θα είχε νόημα, γιατί μεγαλύτερη σημασία είχε πως καθετί που γευόμασταν άφηνε μια υπέροχη επίγευση.

Τα πιάτα, αν και πλούσια, ήταν έτσι μαγειρεμένα ώστε να μπορεί κάποιος να δοκιμάσει πολλές, διαφορετικές γεύσεις, χωρίς να βαραίνει το στομάχι του ή να του προκαλείται γευστική σύγχυση.

Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι Facebook Twitter


Σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε το Larb, οπωσδήποτε να πάρετε ένα πιάτο με κάρι, όπως το massaman, και μη φύγετε χωρίς να γευτείτε το Miang Pla, το ψητό λαβράκι με noodles ρυζιού που συνοδεύεται από φανταστική σάλτσα φιστίκι.


Στη διάθεσή σας υπάρχουν, ακόμα, επίλεκτες ετικέτες ελληνικών κρασιών που εγγυημένα ταιριάζουν με τις γεύσεις της Ταϊλάνδης, καθώς και κοκτέιλ, αφού καθημερινά λειτουργεί στον χώρο το μπαρ, στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε κάτι γρήγορο, εάν δεν έχετε διάθεση για ένα μεγαλύτερο γεύμα.

Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι Facebook Twitter


Για το Thai Zab θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά ακόμα. Τίποτα, όμως, δεν θα μπορούσε να περιγράψει σωστά την εμπειρία αλλά και τα καλά vibes του χώρου.

Αληθινός κύριος και γεμάτος πάθος και αγάπη για τη δουλειά του, ο Den είναι ένας από τους βασικούς λόγους για να το επισκεφτείς άμεσα. Εξάλλου, θα γνωρίσεις και τον ίδιο από κοντά, αφού συνηθίζει να βγαίνει στη σάλα, να μιλάει με τους πελάτες, να μοιράζεται τις γνώσεις του και να ακούει προσεκτικά τη γνώμη τους.

Λίγη Ταϊλάνδη έλειπε από την Αθήνα και το Γκάζι τής ταιριάζει απίστευτα.

Info

Thai Zab

Δεκελέων 22, Κεραμεικός, 211 1115486 

www.thaizab.gr

FΒ: @thaizab.gr, instagram: thai.zab.athens

Γεύση
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Γεύση / Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Αυτήν τη στιγμή ξεφουρνίζονται στην πόλη cinnamon rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, ψωμιά με μάραθο και κουρκουμά και πολύσπορα με μέλι, vanilla buns, ηπειρώτικες χορτόπιτες και empanadas σαν σπανακόπιτα. Κάποιοι κάνουν υπομονή μέχρι να ωριμάσουν τα ζυμάρια τους για να βάλουν στη βιτρίνα τους πράγματα που μας φτιάχνουν τη μέρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Νίκος Μάνεσης: «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο τούς βρίσκεις στο αμπέλι»

Το κρασί με απλά λόγια / «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι»

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.
THE LIFO TEAM
Μανώλης Παπουτσάκης

Οι Αθηναίοι / Μανώλης Παπουτσάκης: «Νομίζεις ότι το χαίρεται ο εστιάτορας που αγοράζει και πουλάει ακριβά;»

Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Pharaoh στην Αθήνα. Ένας σεφ με μεγάλες επιτυχίες στο παλμαρέ του μιλά για το τώρα της γαστρονομίας, εξηγεί γιατί η ελληνική κουζίνα σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν κάποτε και ανοίγει το θέμα που συζητάνε οι foodies: Το sitting στα εστιατόρια.
M. HULOT
Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Γεύση / Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Οι φασολάδες και οι φακές, οι γίγαντες και οι ρεβιθάδες, όλα αυτά που αρνούμασταν να φάμε ως παιδιά, είναι πια πιάτα που παραγγέλνουμε και ψάχνουμε στα δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι και μεγάλα σουξέ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαγειρέψτε κρέας με κόκαλο και η νοστιμιά θα χτυπήσει κόκκινο

Γεύση / Συνταγές για κρέας με κόκαλο, εκεί που η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο

Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Γεύση / Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Τα μεγαλειώδη κρασιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου κρατούν ζωντανό το πνεύμα του ιδρυτή τους, χαράσσοντας το μέλλον τους στον σύγχρονο οινικό κόσμο
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Γεύση / Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Δυο πολυβραβευμένες σειρές κρασιών περικλείουν όλο το πάθος, το μεράκι και την τεχνογνωσία που «κατέκτησε» κάποτε ο Σωτήρης Χαρτοδιπλωμένος και κληροδότησε στους γιους του, Ηρακλή και Στέλιο.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Ana Roš: «Τα εστιατόρια δίνουν το παράδειγμα ώστε να μαγειρεύουν όλοι πιο βιώσιμα»

Γεύση / Ana Roš: «Δεν μαγειρεύουμε για να πάρουμε βραβεία»

Η αυτοδίδακτη σεφ που έβαλε τη Σλοβενία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και σαρώνει τις διακρίσεις είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις οκτώ γυναίκες σεφ στον κόσμο των οποίων το εστιατόριο έχει την ανώτερη διάκριση από τον οδηγό Michelin. Λίγο πριν μαγειρέψει για τους Αθηναίους σε ξύλα στο Pharaoh μιλά στη LiFO.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

1 σχόλια