Aπό σορμπέ σουσάμι μέχρι ρακόμελο: 12 πρωτότυπες γεύσεις παγωτού που αξίζει να δοκιμάσετε

Aπό σορμπέ σουσάμι μέχρι ρακόμελο: 12 πρωτότυπες γεύσεις παγωτού που αξίζει να δοκιμάσετε Facebook Twitter
12 πρωτότυπες γεύσεις που είναι διαθέσιμες σε μερικά από τα αγαπημένα μας ζαχαροπλαστεία και που θέλουμε να απολαμβάνουμε ξανά και ξανά
0

Ρακόμελο

Fatto a mano, Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι, 210 5777407

Μια γεύση που θυμίζει ξεκάθαρα Κρήτη, με αυθεντική ρακή από το νησί και θυμαρίσιο μέλι.

Τριαντάφυλλο

Χαρά, Πατησίων 339, Άνω Πατήσια, 210 2287266

Όταν δοκιμάζεις αυτήν τη γεύση του παραδοσιακού ζαχαροπλαστείου στα Πατήσια, είναι σαν να γεύεσαι το πατροπαράδοτο λουκούμι τριαντάφυλλο.

Σορμπέ σουσάμι

Παγωτό -14, Αθηναΐδος 3, πλ. Αγ. Ειρήνης / Διαγόρα 28, Σπάτα, 210 6025130

Πρωτότυπος συνδυασμός από σουσάμι και ταχίνι σε ένα σορμπέ χωρίς γάλα που τιμά την ελληνική διατροφή.

Aπό σορμπέ σουσάμι μέχρι ρακόμελο: 12 πρωτότυπες γεύσεις παγωτού που αξίζει να δοκιμάσετε Facebook Twitter
Ιταλική κρέμα με χυμούς εσπεριδοειδών στο Zuppa Inglese

Fondente

L' arte del gelato, λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 136, Ηλιούπολη, 210 9901669

Σορμπέ σκούρας σοκολάτας χωρίς γάλα που κυκλοφορεί περιοδικά, αρωματισμένο με διαφορετικά συστατικά, όπως η κανέλα, ο αστεροειδής γλυκάνισος, το πορτοκάλι, τα φρούτα του δάσους και η πιπεριά τσίλι.

Zuppa Inglese

Mattonella, Ερμού 82, Μοναστηράκι, 210 3315165

Ιταλική κρέμα με χυμούς εσπεριδοειδών, ρούμι χωρίς αλκοόλ και παντεσπάνι με λικέρ τριαντάφυλλο σε έναν γεμάτο συνδυασμό.

Red velvet

Zuccherino, Πρωτέως & Σειρήνων 48, Π. Φάληρο, 210 9830869 / Αγίου Αλεξάνδρου & Ναϊάδων, Π. Φάληρο, 210 9830049 / 2ας Μαΐου 12, πλ. Ν. Σμύρνης, 210 9357590 / Μητροπόλεως 80, Μοναστηράκι, 210 3213015

Το πιο αγαπημένο μας κέικ σε βερσιόν παγωτού με αληθινά κομμάτια red velvet.

Aπό σορμπέ σουσάμι μέχρι ρακόμελο: 12 πρωτότυπες γεύσεις παγωτού που αξίζει να δοκιμάσετε Facebook Twitter
Ινδική καρύδα με καραμέλα από το Άριστον.

Φιστίκι με αλατισμένη καραμέλα

The Ice Cream Shop, πλ. Μοναστηρακίου 7, 210 3213153

Συνήθως τα απολαμβάνουμε ξεχωριστά, γι' αυτό ο συνδυασμός της αλατισμένης καραμέλας με το γνωστό μας αράπικο φιστίκι είναι δυναμίτης.

Πράσινο μήλο με μούρα

Gatoh – Desserts - Dodoni, Μαρίνου Γερουλάνου & 25ης Μαρτίου, Αργυρούπολη, 210 9960600

Γεύση από τις επιλογές με άρωμα Ελλάδας της δημοφιλούς εταιρείας, που ενώνει δύο φαινομενικά ετερόκλητα φρούτα σε ένα γευστικό αποτέλεσμα.

Mediterraneo

Solo Gelato, Ανδρ. Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι, 210 6813622

Πάστα αμυγδάλου και πάστα φιστικιού μαζί με ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού σε μια γεύση που φωνάζει «Μεσόγειος».

Aπό σορμπέ σουσάμι μέχρι ρακόμελο: 12 πρωτότυπες γεύσεις παγωτού που αξίζει να δοκιμάσετε Facebook Twitter
Μαστίχα με ροζ πιπέρι από το Kayak

Ινδική καρύδα/καραμέλα

Άρτιστον, Σπυρίδωνος Τρικούπη 61, 210 8211029 / Σόλωνος 91, 210 3629489 / Σκουφά 41, 210 3607907 / Χαριλάου Τρικούπη 80, 211 1838071

Άλλη μια δημιουργία που αγκαλιάζει δύο πολύ αγαπημένες γεύσεις σε έναν αναπάντεχο συνδυασμό.

Μουστάρδα

Τούλα, Ευτυχίδου 41, Παγκράτι, 210 7218255

Η διάσημη γεύση της Τούλας περιέχει ανθόνερο, μέλι, καραμελωμένα αμύγδαλα, πρόβειο βιολογικό γάλα, αλλά όχι πραγματική μουστάρδα (θυμίζει όμως το χρώμα της).

Μαστίχα ροζ πιπέρι

Kayak

Από τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις της αγαπημένης εταιρείας, συνδυάζει τη δροσιά της μαστίχας με τη διακριτική ένταση που προσθέτει το ροζ πιπέρι.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ