8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter
0

1

Kolokotroni 9

Chrysalism

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Συστατικά

Λευκό ρούμι Rum Bar Silver από το αγαπημένο Worthy Park Estate αναμειγνύεται με αρώματα τζίντζερ, lime, λουίζας και espuma από ροδάκινο. Σερβίρεται με βρώσιμα άνθη.

Ένα ιδιαίτερα απολαυστικό tiki style cocktail, εμπνευσμένο από τον ιδιοκτήτη του μπαρ Δημήτρη Γιακουμάκη, το οποίο συμβολίζει κάπως την ηρεμία που βιώνεις όταν είσαι μέσα σε κλειστό χώρο, ενώ έξω έχει καταιγίδα. O bartender αναμειγνύει ευφάνταστα τις γεύσεις και σερβίρει το εξωτικό Chrysalism με σκοπό να σε ταξιδέψει κάπου αλλού.

2

The Clumsies

Aegean Negroni

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Συστατικά

Old Tom Gin, Martini Ambrato, βερμούτ, Martini, πιπέρι, δίκταμο, μάραθο, περγαμόντο.

Αλλάζοντας λίγο τη συνταγή και το χρώμα του κλασικού Negroni, ο ιδιοκτήτης και head bartender του The Clumsies, Βασίλης Κυρίτσης, εμπνέεται από το Αιγαίο και υπογράφει το καλοκαίρι με αυτό το πρωτότυπο και άκρως γευστικό κοκτέιλ με το ιδιαίτερο θαλασσί χρώμα.

3

The Bank Job

The Mask

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Συστατικά

Τζιν, τσίλι, σόδα homemade με αγγούρι και φράουλα.

Το The Mask είναι η must δροσιστική επιλογή στον κατάλογο του Bank Job. Οι barmen αναμειγνύουν επιδέξια τις γεύσεις και σερβίρουν ένα από τα πιο γευστικά κοκτέιλ της πόλης. Δημιουργός του είναι ο βραβευμένος head bartender Θάνος Τσεκούρας

4

Dharma

Dark 'n' Stormy

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Συστατικά
Pampero Especial, lime, χυμός, Sugar Syrupl Angostrura Bitters, Ginger Beer.

Το Dark 'n' Stormy είναι λευκό στη βάση του και περιέχει λεμόνι και Ginger Beer. Διαχρονικότατο, προτείνεται γιατί είναι ένα από τα ελάχιστα κοκτέιλ που προσφέρουν τριπλή γευστική ισορροπία. Είναι ταυτόχρονα ξινό, γλυκό και spicy.

5

Baba au rum

Bahama Baba

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Συστατικά

25 ml Plantation Pineapple Rum, 22,5 ml Koko Kanu Coconut Rum, 15 ml Rum Bar Jamaican Rum, 10 ml Bigallet China China liqueur, 5 ml φρεσκοστυμμένος χυμός lime, 22,5 ml Cold Brew Coffee Syrup με άρωμα πορτοκάλι.

Σερβίρεται σε ποτήρι στυλ Goblet με ένα μεγάλο κομμάτι πάγο, γαρνιτούρα φύλλο ανανά και καρύδα. Ρούμι, ανανάς, καρύδα, πορτοκάλι και μονοποικιλιακός καφές συνθέτουν μια σύγχρονη παραλλαγή σε ένα αγαπημένο τροπικό κοκτέιλ, η οποία φέρνει νέες ισορροπίες και μια διαφορετική προσέγγιση στην τίκι κουλτούρα.

6

Borsalino

Sultana

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Συστατικά

Κασκάρα, Campari, σιρόπι πικραμύγδαλου, μπίρα Voreia Wit.

Βασικό συστατικό του Sultana είναι η κασκάρα (cascara), ένα ρόφημα που παρασκευάζεται από τους αποξηραμένους φλοιούς του καρπού του καφέ. Την κασκάρα συνοδεύουν το Campari, το σιρόπι πικραμύγδαλου και η μπίρα Voreia Wit σε ένα ιδιότυπο κοκτέιλ τύπου spritz, αφού περιέχει ένα πικρό ιταλικό λικέρ και φυσαλίδες όχι από αφρώδες κρασί, όπως συνηθίζεται, αλλά από μπίρα.
Η κασκάρα δίνει υπέροχα γήινα αρώματα που γλυκαίνουν αρμονικά με το σιρόπι από πικραμύγδαλο.

7

Meerkat

Ready or Not

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Συστατικά

Bankes Gin, Strawberry & Lime leaves infused Campari, Cinzano Rosso Vermouth. Top up with Schweppes Tonic ή σερβίρεται ως Negroni.

Ξεχωρίζει για την απλότητά του στη γεύση. Μπορεί να αρέσει εξίσου σε άνδρες και γυναίκες.

8

Barreldier

Orb

8 αθηναϊκά μπαρ προτείνουν από ένα signature cocktail για το καλοκαίρι Facebook Twitter

Συστατικά

Καρυκευμένο ρούμι, κόκκινο σπιτικό βερμούτ, λικέρ μέντας. Σερβίρεται σε μπάλα σοκολάτας.

Το Orb έχει εμπνευστεί ο έμπειρος bartender Μάριο Μπάσο και αποτελετεί τη φετινή καλοκαιρινή πρόταση του μαγαζιού για μια διαφορετική νυχτερινή έξοδο.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ