H  κρυμμένη  γοητεία της  Αθηναϊκής Ριβιέρας

H  κρυμμένη  γοητεία της  Αθηναϊκής Ριβιέρας Facebook Twitter
1

Tο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας είναι ένα θαύμα. Μπορεί η κακή δόμηση της πόλης και η έλλειψη σχεδιασμού να έχουν «κρύψει» τη θέα και την πρόσβαση, όμως η ομορφιά της παραλιακής Αττικής δεν αλλάζει. Το αττικό τοπίο συναντά τα καταγάλανα νερά και τα βράδια, κάτω από τους μεγάλους δρόμους, η παραλιακή παίρνει ζωή. Η μαγεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας σου χαρίζει ένα κομμάτι από τον μπλε αττικό ουρανό, άρωμα θαλασσινής αύρας και ελληνική κομψότητα σε διακριτικές ποσότητες. Εμβληματική τοποθεσία που χρόνια τώρα έχει αναδειχθεί σε ευκαιρία διεξόδου και διασκέδασης για τους Αθηναίους. Όμως φαίνεται ότι η φυσιογνωμία της Αθηναϊκής Ριβιέρας αναβαθμίζεται, καθώς η ανάπλαση του Αστέρα Βουλιαγμένης αλλά και του Ελληνικού ενδυναμώνει ουσιαστικά το παραλιακό μέτωπο, που ίσως τελικά να αρχίζει να παίρνει τη μορφή που του αξίζει.


Γνωστοί επιχειρηματίες έχουν αναδείξει με εστιατόρια και κλαμπ τις δυνατότητες της περιοχής, ακολουθώντας τη συνταγή που συνδυάζει στυλ, αισθητική, ποιοτικό σέρβις και προσεγμένες γεύσεις – διαχρονική επιτυχία. Τον ελληνικό αυτό παράδεισο εξερευνούν γοητευμένοι οι ξένοι επισκέπτες που θέλουν να φτιάξουν το δικό τους καταφύγιο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, ανακαλύπτοντας ότι οι «χάρες» της Αθήνας δεν περιορίζονται γεωγραφικά στην Ακρόπολη και στο ιστορικό κέντρο.

«Μεγάλωσα στη Βουλιαγμένη και συνειδητοποίησα ότι έχει μία από τις ωραιότερες θάλασσες και ακτογραμμές της χώρας και όχι μόνο» λέει ο επιχειρηματίας Χρύσανθος Πανάς και συνεχίζει: «Οι ξένοι επισκέπτες δεν έχουν αντιληφθεί ότι η Αθήνα είναι πρωτεύουσα με ακτογραμμή, σαν παραθαλάσσια πόλη, και γι' αυτό προφανώς δεν φταίνε εκείνοι». Ριβιέρα σημαίνει ακτογραμμή στα ιταλικά, «αλλά τη λέξη τη χρησιμοποιούν και οι Γάλλοι» εξηγεί ο Χρύσανθος και προσθέτει: «Η φυσική ομορφιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας ήταν θαυμαστή από την αρχαιότητα, αφού εκεί όπου βρίσκεται ο Αστέρας είχε χτιστεί ο Ναός του Απόλλωνα. Οι ευκαιρίες ανάπτυξης που προσφέρει αυτή η περιοχή είναι απεριόριστες κι εμείς οφείλουμε να τις αξιοποιήσουμε, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο που αντιμετωπίζει η χώρα μας».

H  κρυμμένη  γοητεία της  Αθηναϊκής Ριβιέρας Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν

Υπάρχει πλέον ένας μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών που επενδύουν στην περιοχή, έχοντας στο μυαλό τους ένα μοντέλο υπηρεσιών που σκοπό έχει να καλύψει τον επισκέπτη και να του δώσει μια γεύση του τι σημαίνει να ζεις δίπλα σε μία από τις ομορφότερες παραλίες μιας περιοχής της Μεσογείου.


Ο Χρύσανθος, μαζί με τον αδελφό του Σπύρο, ξεκινώντας πριν από χρόνια με τη δημιουργία του club restaurant Island, έβαλαν το λιθαράκι τους, αναδεικνύοντας τις ομορφιές της Βουλιαγμένης και προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, επιδιώκοντας να προσελκύσουν κοινό που μπορεί να ξοδέψει. «Φέραμε τον σχεδιαστή Tommy Hilfiger, πριν από μερικά χρόνια έκανε το πάρτι της η Mέριλ Στριπ και πρόσφατα ήρθε ο Βαλεντίνο» λέει ο Χρύσανθος. Ποιες ήταν οι εντυπώσεις του γνωστού σχεδιαστή; «Θαμπώθηκε από την ομορφιά του τοπίου, κολύμπησε στα καθαρά νερά και είπε ότι βρέθηκε στον παράδεισο. Φροντίζω ώστε οι προσωπικότητες που προσκαλώ να έχουν εικόνα και των άλλων χώρων εστίασης της περιοχής, για να σχηματίσουν μια συνολική άποψη για την Αθηναϊκή Ριβιέρα». Οι κινήσεις για την αναβάθμιση της περιοχής που έχουν κάνει τα αδέλφια Πανά περιλαμβάνουν υπηρεσίες όπως η δημιουργία πλωτής εξέδρας στο Island για τα σκάφη, αλλά και ελικοδρόμιο. «Στη νότια Γαλλία χρησιμοποιούν τα ελικόπτερα σχεδόν ως μέσα μαζικής μεταφοράς. Με ορμητήριο τη Βουλιαγμένη θα μπορούν οι επισκέπτες να πάνε και στα γύρω νησιά» τονίζει o Χρύσανθος και συμπληρώνει: «Με την ανάληψη του Αστέρα από την εταιρεία Four Seasons θα αναβαθμιστεί όλη η περιοχή. Οι επιχειρηματίες της εστίασης θα προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα και θα αναδειχθούν οι πραγματικά ποιοτικές προσπάθειες. Μπορούμε να απευθυνθούμε στη διεθνή αγορά με ολοκληρωμένο πακέτο προορισμού. Με αφορμή κάποια αρχαία μνημεία η πολιτεία θα μπορούσε να διοργανώσει πολιτιστικά φεστιβάλ. Ταυτόχρονα, είμαστε σε θέση να προβάλουμε τον γαστρονομικό μας πολιτισμό, που είναι σπουδαίος. Σκοπεύω να διοργανώσω ένα οινογαστρονομικό φεστιβάλ και έχω έρθει ήδη σε επαφή με ειδικούς από τη Νέα Υόρκη που συμφώνησαν να συνεργαστούμε ώστε από κοινού να προβάλουμε την ελληνική γαστρονομία και το κρασί».

Η οικογένεια Πανά και ο όμιλος Αστέρα δεν είναι οι μοναδικοί επιχειρηματίες που έχουν αποφασίσεινα ασχοληθούν και να αναδείξουν την Αθηναϊκή Ριβιέρα σε προορισμό για Έλληνες και ξένους. Υπάρχει πλέον ένας μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών που επενδύουν στην περιοχή, έχοντας στο μυαλό τους ένα μοντέλο υπηρεσιών που σκοπό έχει να καλύψει τον επισκέπτη και να του δώσει μια γεύση του τι σημαίνει να ζεις δίπλα σε μία από τις ομορφότερες παραλίες μιας περιοχής της Μεσογείου. Ελπίζουμε την προσπάθεια αυτή να αγκαλιάσουν σύντομα το κράτος και οι δήμοι και να βρεθεί το πλαίσιο που θα διευκολύνει τους επιχειρηματίες να ενεργούν στην περιοχή, αλλά και θα διασφαλίζει την πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Island Club Restaurant

H  κρυμμένη  γοητεία της  Αθηναϊκής Ριβιέρας Facebook Twitter

Χτισμένο πάνω σε έναν βράχο που τον χαϊδεύει η θάλασσα, το Island Club Restaurant είναι με διαφορά ένα από τα παλαιότερα και πιο σημαντικά σημεία στον χάρτη της παραλιακής Αττικής. Έχει τεκμηριώσει στο πέρασμα του χρόνου την παρουσία του και τη συνταγή της ποιοτικής διασκέδασης. Εδώ «χτίζεις» τα ωραιότερα καλοκαιρινά βράδια με φόντο τη θάλασσα. Το Island υπόσχεται ονειρεμένα δείπνα κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αθηναϊκής Ριβιέρας και το κατορθώνει πολλά χρόνια τώρα. Το ντεκόρ είναι στ' αλήθεια εξαιρετικό. Πέρα από τον διαμορφωμένο χώρο που μοιάζει με νησί, οι άνθρωποι του Ιsland έχουν προσέξει το τοπίο, που είναι φυτεμένο και διαμορφωμένο μαγικά. Το Island επένδυσε στην καλή μουσική μέσα στα χρόνια κι έφτιαξε ένα δυναμικό line up από DJs και μουσικούς που διοργανώνουν εξαιρετικές live βραδιές. Από την ομάδα δεν λείπουν οι βραβευμένοι bartenders που δημιουργούν κάθε νέα σεζόν έναν νέο καλοκαιρινό κατάλογο. Το άψογο σέρβις αναδεικνύει τις δημιουργίες του σεφ Νίκου Σκλήρα. Το μενού κινείται ευέλικτα μεταξύ ασιατικής και μεσογειακής κουζίνας. Τα πιάτα με φρέσκο ψάρι, τα θαλασσινά, το κρέας και τα χειροποίητα ζυμαρικά είναι όλα φτιαγμένα λιτά, με στόχο την ανάδειξη των υλικών και την υπέρτατη νοστιμιά. Η δημιουργικότητα, η φινέτσα, η τεχνική, όλα είναι εδώ, στο πιάτο σου. Όταν όλα είναι τόσο προσεγμένα, δεν θα μπορούσε να λείπει και το ενδιαφέρον κελάρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι από τα πρώτα club restaurants στην Ελλάδα που έστησαν κελάρι, δίνοντας έμφαση στη συλλογή και στην ιδανική συντήρηση εξαιρετικών κρασιών αλλά και πούρων. Ο έμπειρος σομελιέ θα σε ξεναγήσει στις 150 και πλέον ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, στις χρονολογημένες σαμπάνιες και στα ενδιαφέροντα αποστάγματα. Σε αυτό το νησί η κοσμική ζωή δεν περιορίζεται στα φώτα των αστεριών. Στον κόλπο του Island δένουν κάβο σκάφη, δίνοντας τη δυνατότητα στους ξένους επισκέπτες να ανακαλύψουν τη μοναδική γοητεία και φιλοξενία του. Τίποτα δεν αφήνουν στην τύχη του ο Χρύσανθος και ο Σπύρος Πανάς, η αληθινή ψυχή του Island, που τα επιχειρηματικά τους βήματα έχουν στόχο την ποιότητα και την ανάδειξη του ευλογημένου αυτού τόπου.

Club restaurant Island, 27ο χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Βάρκιζα, 210 9653563


The Grill Steak House, Astir Palace

H  κρυμμένη  γοητεία της  Αθηναϊκής Ριβιέρας Facebook Twitter

Το μοναδικό φυσικό ντεκόρ στο οποίο στεγάζεται το συγκρότημα του Astir Palace στον Λαιμό της Βουλιαγμένης είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα μεγάλα του ατού. Πρόκειται για ένα από τα πιο διαχρονικά και ιστορικά μέρη της Ελλάδας, και δικαίως. Στις φιλόξενες σάλες του και κυρίως στις μαγευτικές βεράντες του με θέα τη θάλασσα δημιουργείται ένας μαγικός συνδυασμός που ηρεμεί σώμα και πνεύμα. Το Grill Steak House είναι η νέα προσθήκη στις υπηρεσίες αυτού του ιστορικού μέρους και άλλος ένας λόγος για να κατεβαίνουμε στην παραλιακή. Το δυνατό πλεονέκτημά του είναι η μαγευτική φυσική βεράντα του Arion Resort & Spa με φόντο το υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Το νέο εστιατόριο με τη φρέσκια αισθητική αναλαμβάνει να μας μυήσει στην τέχνη του ψησίματος και στα μυστικά του κρέατος. Από τη state of the art ανοιχτή κουζίνα του βγαίνουν πιάτα με βάση τις καλύτερες κοπές και τα πιο ποιοτικά υλικά της αγοράς, καθώς καλύπτει κρέατα υψηλής ποιότητας από Αμερική, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Καναδά. Ο σεφ Γιάννης Κουτεράνης, ο οποίος έχει μεγάλη θητεία στην ξενοδοχειακή εστίαση, ειδικά στο Astir Palace, καθώς ήταν για πολλά χρόνια executive sous chef στο ξενοδοχείο, αναλαμβάνει με τις γεύσεις του να καλομάθει τον ουρανίσκο μας. Στη μαγειρική φαρέτρα του έχει τα ποιοτικά υλικά και τον σεβασμό στην πρώτη ύλη. Αυτό που διακρίνεις με ικανοποίηση στα πιάτα του είναι η συγκρατημένη δημιουργικότητα, που αφήνει την καλή ποιότητα να μιλήσει μόνη της.

The Grill Steak House, Astir Palace, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 210 8902000

Rubirosa

H  κρυμμένη  γοητεία της  Αθηναϊκής Ριβιέρας Facebook Twitter

Το απόλυτο meeting point για καφέ, φαγητό, ποτό και βουτιές στον Άλιμο. Μια ανάσα από την Αθήνα, και όμως δίπλα στη θάλασσα, το πανέμορφο Rubirosa στην παραλία του Αλίμου είναι ο απόλυτος προορισμός για αποδράσεις δίπλα στο κύμα όλη μέρα. Ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως αργά το βράδυ, εδώ θα απολαύσετε το μπάνιο, τον καφέ, το ποτό και το φαγητό σας υπό τον ήχο ατμοσφαιρικών μουσικών και συχνά θα πέσετε πάνω σε κάποιο event για non stop διασκέδαση! Αν και σχετικά καινούργιο ακόμα, αφού πήρε τη θέση του πρώην Άμμος Βeach στη λεωφόρο Ποσειδώνος, σύντομα κατέκτησε το αθηναϊκό κοινό για το ευχάριστο περιβάλλον του και την άψογη εξυπηρέτηση που προσφέρει. Εδώ θα απολαύσετε γευστικά smoothies, χαλαρώνοντας στις αναπαυτικές ξαπλώστρες και απολαμβάνοντας τον ήλιο, έχοντας τη θάλασσα στα πόδια σας. Και αν σας ανοίξει η όρεξη, δεν έχετε παρά να επιλέξετε από ένα πλούσιο μενού με σνακ, finger food και διάφορα πιάτα σε μεσογειακές γεύσεις διά χειρός Δημήτρη Νικολαΐδη που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Δοκιμάστε οπωσδήποτε καρπάτσιο μόσχου με χυμό λάιμ και παρμεζάνα ή τη γαριδομακαρονάδα με λαχανικά σοτέ. Για γλυκό, μην αντισταθείτε στην κρύα σούπα σοκολάτας! Πραγματική σοκόλαση! Όσο περνάει η ώρα και τα beats αρχίζουν να δυναμώνουν, στο παιχνίδι μπαίνουν υπέροχα, δροσιστικά κοκτέιλ, αλλά και κατάλογος με ζεστά κοκτέιλ για τον χειμώνα που έρχεται, από πολύ έμπειρους bartenders, και μια εξαιρετικά καλά ενημερωμένη κάβα. Αξίζει να δοκιμάσετε το Choco Coladas ή το Black Bears Daquiris.
Και μπορεί το καλοκαίρι να φτάνει στο τέλος του, όμως αυτόν το χειμώνα θα έχετε αρκετούς λόγους να συνεχίσετε να κατεβαίνετε στα νότια, αφού το Rubirosa είναι έτοιμο να πρωταγωνιστήσει και αυτή την εποχή στην παραλιακή ως το απόλυτο meeting point όλης της Αθήνας. Οι καλύτεροι DJs της Αθήνας θα παρελάσουν από τη σκηνή του μαγαζιού, ενώ δεν θα λείψουν και live performances από τους καλύτερους εκπροσώπους της εγχώριας μουσικής σκηνής και πολλά άλλα events με θεματικό χαρακτήρα.

Rubirosa, Λεωφόρος Ποσειδώνος 83, Άλιμος, 210 9855848, facebook

Patio, Ξενοδοχείο «Τhe Μargi»

H  κρυμμένη  γοητεία της  Αθηναϊκής Ριβιέρας Facebook Twitter

Το ολοκαίνουργιο γκουρμέ εστιατόριο «Patio» του ξενοδοχείου Margi είναι μια ευχάριστη προσθήκη στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης. Η θέση του Margi στη μαγευτική αγκαλιά της Βουλιαγμένης ενισχύεται με την πρόσφατη ανακαίνιση στην εσωτερική αυλή του με την υπέροχη πισίνα, τα αραχνοΰφαντα υφάσματα, τα χρώματα της τερακότας που τονίζουν τους τοίχους, την τεράστια ελιά που φιγουράρει στο κέντρο, τη φινετσάτη επίπλωση εξοχής, τα λινά τραπεζομάντιλα, τα άφθονα κεριά, τα ωραία σερβίτσια. Ο executive chef Παναγιώτης Γιακαλής δημιούργησε έναν σημαντικό κατάλογο, γεμάτο έμπνευση. Δυνατό χαρτί στην κουζίνα του είναι οι καλές πρώτες ύλες σε απευθείας σύνδεση με τις καλλιέργειες της φάρμας του ξενοδοχείου. Η μαγειρική τέχνη του σεφ και το πάθος του αποκαλύπτονται στα ελληνικά και μεσογειακά πιάτα του, που θυμίζουν ζωγραφικούς πίνακες. Επιλέγεις από δύο διαφορετικά menu degustation και πιάτα αλά καρτ. Θα απολαύσεις τις γεύσεις, τη φροντίδα του προσωπικού, και θα αισθανθείς σαν μαχαραγιάς.

Patio, ξενοδοχείο «The Margi», Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 210 8929160

Τestaccio Οrganic

H  κρυμμένη  γοητεία της  Αθηναϊκής Ριβιέρας Facebook Twitter

Το θαλασσινό αγέρι από την παραλία της Βουλιαγμένης δροσίζει τον καλόγουστο χώρο του εστιατορίου Testaccio Organic. Ο interior designer Βαγγέλης Μπόνιος έφερε έναν φρέσκο αέρα στο εστιατόριο, που είναι πολύ όμορφο με τα mix and match διακοσμητικά στοιχεία, δημιουργώντας ένα χαλαρό καλοκαιρινό περιβάλλον. Όμως δεν μένει εκεί, το εστιατόριο «ψάχνεται» στα βιολογικά προϊόντα. Και το ντελικατέσεν με τα βιολογικά ελληνικά και εισαγόμενα προϊόντα είναι η καινούργια πρόταση που καλύπτει την καθημερινή ανάγκη όσων τα αναζητούν. Η νέα τάση είναι στροφή στα πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα. Και ο σεφ Κώστας Τσίγκας, που φροντίζει και την τελευταία λεπτομέρεια στο μενού, παραπέμπει σε ένα καζάνι εμπειριών και γνώσεων που ανοίγει το καπάκι και δημιουργεί τα πιο ευφάνταστα bio menus. Βαθύς γνώστης των βιολογικών, υποστηρίζει ότι «τα βιολογικά είναι πιο νόστιμα από τα μη βιολογικά κι εμείς τα προμηθευόμαστε από ντόπιους παραγωγούς, με εξαίρεση τα τυποποιημένα που έρχονται από το εξωτερικό γιατί δεν υπάρχουν στην Ελλάδα». Η σαλάτα με τα ψητά καρότα στη σχάρα που συνδυάζονται με αβοκάντο, φρέσκια μοτσαρέλα και φύτρες κολοκυθόσπορου είναι από τα πιάτα που έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα. Στο Testaccio θα χαρείς τη φρέσκια αντίληψη για τα βιολογικά και αξίζει να σπεύσεις.

Testaccio Organic, Λητούς 2 & Απόλλωνος 18, Βουλιαγμένη, 210 8964112

Ιθάκη

H  κρυμμένη  γοητεία της  Αθηναϊκής Ριβιέρας Facebook Twitter

Κλασική θαλασσινή αξία προσφέρει το εστιατόριο Ιθάκη, με την καλύτερη πανοραμική θέα στη Βουλιαγμένη. Μαγευτική τοποθεσία. Τα πεύκα βουτούν στη θάλασσα, τα αγέρι ξυπνάει τα βράχια και η ασημένια φεγγαράδα αστραποβολά στο νερό. Σε αυτήν τη μαγευτική τοποθεσία το μενού εμπνέεται από τον βυθό και σερβίρει πιάτα με ό,τι φρέσκο βγάζει η θάλασσα. Υπάρχουν και ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις για κρεατοφάγους. Η Ιθάκη είναι ένα σκηνικό. Διόλου τυχαίο που όλα αυτά τα χρόνια την έχουν τιμήσει αρχηγοί κρατών και επίτιμοι καλεσμένοι.

Ιθάκη, Απόλλωνος 28, Βουλιαγμένη, 210 8963747

Αrk

H  κρυμμένη  γοητεία της  Αθηναϊκής Ριβιέρας Facebook Twitter

Σε ένα από τα όμορφα και γοητευτικά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας στήθηκε το all day εστιατόριο Ark, πάνω ακριβώς στο κύμα, στα Αστέρια της Γλυφάδας. Ένας εκπληκτικός χώρος-υπερπαραγωγή που δημιούργησε με άποψη και γούστο ο γνωστός για την αισθητική του Απόλλωνας Παπαθεοχάρης. Έπιπλα design, σχεδιασμένα αποκλειστικά για ένα φιλικό περιβάλλον, άφθονα φυτά που χαρίζουν μια εξωτική νότα, ανοιχτή κουζίνα με ξυλόφουρνο και μπροστά ένα τεράστιο μοναστηριακό τραπέζι από φυσικό ξύλο που κυριαρχεί, τραπέζια πάνω στο νερό, και η θαλασσινή αύρα να δίνει τη νότα της. Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης βάζει την προσωπική του σφραγίδα στο γευστικό μενού που έχει ετοιμάσει με γεύσεις νοσταλγικές και το παρουσιάζει με σύγχρονο αλλά και αναπάντεχο τρόπο. Μια φινετσάτη και φιλόξενη «κιβωτός» γεμάτη ελληνικές γεύσεις, αναλαμβάνει να σας ταξιδέψει στη γαστρονομική ασφάλεια, μακριά από τον «κατακλυσμό» της προχειρότητας.

Ark, Αστέρια Γλυφάδας, 210 8948882

Λίμνη Βουλιαγμένης

H  κρυμμένη  γοητεία της  Αθηναϊκής Ριβιέρας Facebook Twitter

Στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας η Λίμνη της Βουλιαγμένης είναι ένα κρυμμένο διαμάντι. Ένας φυσικός θησαυρός. Ειδυλλιακό τοπίο, με τον φωτισμένο επιβλητικό βράχο να καθρεφτίζεται στα ατάραχα νερά της λίμνης. Ρομαντικό το περιβάλλον του εστιατορίου, που απλώνει τα τραπέζια του πάνω στο ξύλινο ντεκ για δείπνο υπό το φως των κεριών. Ο executive chef Νίκος Φωτιάδης έχει επιμεληθεί το μενού με ενδιαφέρουσες προτάσεις που κινούνται με επιτυχία στο πλαίσιο της νοστιμιάς, με πρωταγωνιστές τα ελληνικά προϊόντα. Ωραίο περιβάλλον, φιλοξενία και ρομάντζα πρίμα.

Λίμνη Βουλιαγμένης, Βουλιαγμένη, 210 8962237

Σαρδελάκι... με θέα

H  κρυμμένη  γοητεία της  Αθηναϊκής Ριβιέρας Facebook Twitter

Το Σαρδελάκι «κολύμπησε» στη Γλυφάδα πριν από 4 χρόνια και αγαπήθηκε αμέσως για την προσιτή ψαροφαγία του. Την επιτυχημένη καριέρα του συνεχίζει το καινούργιο αδελφάκι του, το Σαρδελάκι... με θέα, στον κόλπο της Βουλιαγμένης. Ο παφλασμός της θάλασσας αγκαλιάζει τα τραπέζια πάνω στο κύμα και ο χώρος λιτός, με μοντέρνες νησιώτικες πινελιές, συντονίζεται με το φυσικό περιβάλλον. Πίνεις το ουζάκι σου, διαλέγοντας κρύα μεζεδάκια από τον δίσκο, και παραγγέλνεις το τηγανητό φιλεταρισμένο γαυράκι, παρατείνοντας την αίσθηση της αλμύρας στα χείλη.

Σαρδελάκι... με θέα, λεωφ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη, 210 9670913

Πανόραμα

H  κρυμμένη  γοητεία της  Αθηναϊκής Ριβιέρας Facebook Twitter

Το μπλε δεν τελειώνει. Αυτή είναι η αίσθηση που σου χαρίζει το εστιατόριο Πανόραμα πάνω στο κύμα στο γοητευτικό Καβούρι. Το Πανόραμα έρχεται με πολλά χρόνια ιστορίας, ανανεωμένο, με τη δεύτερη γενιά να στα ηνία. Συνεχίζει την παράδοση στην ψαροφαγία με κλασικές προτάσεις, όπως γαρίδες κοκτέιλ, μύδια γεμιστά, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

Πανόραμα, Ηλίου 4, Καβούρι, Βουλιαγμένη, 210 8951298

Γαρμπή

H  κρυμμένη  γοητεία της  Αθηναϊκής Ριβιέρας Facebook Twitter

Το εστιατόριο Γαρμπή ξεκίνησε το 1924 σαν στέκι ψαράδων και παραθεριστών. Σήμερα στο τιμόνι βρίσκεται η 3η γενιά της οικογένειας, που συνεχίζει με το ίδιο πάθος να σερβίρει θαλασσινούς και πολίτικους μεζέδες. Ανακαινισμένο, με φρέσκο στυλ και ατού το σημείο πάνω στη θάλασσα, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Αττικής στο Καβούρι.

Γαρμπή, Ηλίου 21 & Σελήνης, Καβούρι, 210 8963480

 


Red Beach Bar & Watersports

H  κρυμμένη  γοητεία της  Αθηναϊκής Ριβιέρας Facebook Twitter

Αν αναζητάς διασκέδαση, κοσμοπολίτικη διάθεση αλλά και χαλάρωση ή αδρεναλίνη και water sports, ο προορισμός για να τα έχεις όλα μαζί είναι ένας και ακούει στο όνομα Red Beach Bar & Watersports. Εδώ και επτά χρόνια έχει αφήσει το στίγμα του στην παραλία του Μαρκόπουλου Ωρωπού και έχει αποκτήσει φανατικούς θαμώνες για την άψογη εξυπηρέτηση και τα επιτυχημένα καλοκαιρινά events του. Στον χώρο του μπαρ μπορείτε να απολαύσετε κοκτέιλ, μπίρες και σνακ σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές υπό τον ήχο ατμοσφαιρικών μουσικών που επιλέγουν οι resident DJs ή να χαλαρώσετε στις σούπερ αναπαυτικές χειροποίητες ξαπλώστρες από μπαμπού.

Red Beach Bar & Watersports, 6957 200888, www.redshark.gr, Facebook

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ