Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο: «Είμαστε όλοι αδέρφια»

Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο: «Είμαστε όλοι αδέρφια» Facebook Twitter
Η ιστορία του Γιάννη και του Θανάση Αντετοκούνμπο είναι μια ιστορία έμπνευσης και δικαίωσης.
0

Η ιστορία του Γιάννη και του Θανάση Αντετοκούνμπο έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα σύνορα της Ελλάδας. Η διαδρομή τους από τα Σεπόλια μέχρι τα παρκέ των γηπέδων μπάσκετ και από κει στον «μαγικό» κόσμο του NBA θα μπορούσε να αποτελέσει υλικό για μυθιστόρημα ή ταινία του Χόλιγουντ. Μια ιστορία έμπνευσης και δικαίωσης. Ένα μάθημα ζωής για τα όνειρα και τις επιθυμίες που εκπληρώνονται. Γιατί αν έχεις θέληση, ταλέντο και όρεξη για δουλειά, κανείς δεν μπορεί να σου αφαιρέσει το δικαίωμα να ονειρεύεσαι.


Όμως, το σημαντικότερο που έχουν καταφέρει τα αδέρφια Αντετοκούνμπο δεν μπορεί να μετρηθεί γιατί είναι όλα εκείνα τα παιδιά που αποφάσισαν να πάρουν μια πορτοκαλί μπάλα, να βγουν στο γήπεδο και να προσπαθήσουν να τους μοιάσουν.

Στα χρόνια που ο Γιάννης εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου και ο Θανάσης κάνει τη δική του καριέρα στα γήπεδα της Ευρώπης, ποτέ τους δεν ξέχασαν τις ρίζες τους.

Εδώ είναι η πατρίδα μας. Στην Ελλάδα βρίσκεται το σπίτι μας, η γειτονιά μας και οι φίλοι μας. Τα βιώματα και οι αναμνήσεις μας δεν παύουν να είναι αυτά που έχουν διαμορφώσει τον χαρακτήρα μας.


Kάθε χρόνο επιστρέφουν εδώ, στην Αθήνα, στη γειτονιά τους, για να θυμίζουν σε όλους από πού ξεκίνησαν, γιατί, όπως λένε και στη συνέντευξη που ακολουθεί, «η αφετηρία είναι πάντα το σημείο αναφοράς στη ζωή του ανθρώπου, αυτό που σε βοηθάει να παραμείνεις προσγειωμένος και σε επαφή με την πραγματικότητα».

Έτσι, λοιπόν, φέτος, ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, με σύνθημα το «We Αre Αll Βros», διοργανώνουν το Antetokounbros 5K Run, μια συμβολική διαδρομή 5 χιλιομέτρων με σκοπό να μεταδώσουν σε όλη την πόλη το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ισότητας. Με αφορμή αυτό μιλούν στο LiFO.gr για τα στερεότυπα, την πατρίδα τους την Ελλάδα και τη διαδρομή τους που δεν ήταν σπριντ αλλά μαραθώνιος.

— Θα μας πείτε δυο λόγια για το φετινό Antetokounbros 5K Run; Γιατί προτιμήσατε τους δρόμους της Αθήνας από το γήπεδο μπάσκετ, όπως πέρσι;

Γιάννης & Θανάσης: Φέτος αποφασίσαμε να έρθουμε κοντά με τους φίλους μας που δεν έχουν σχέση αποκλειστικά με το άθλημα του μπάσκετ. Έτσι, σκεφτήκαμε να μεταφέρουμε το «παιχνίδι» εκτός παρκέ, στη γειτονιά μας, και να τρέξουμε στην Αθήνα μαζί με όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε. Στόχος μας είναι να διανύσουμε μια συμβολική διαδρομή 5 χιλιομέτρων και να μεταδώσουμε δυνατά το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ισότητας με σύνθημα το «We Αre Αll Βros».

Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο: «Είμαστε όλοι αδέρφια» Facebook Twitter
Ο Γιάννης εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου και ο Θανάσης κάνει τη δική του καριέρα στα γήπεδα της Ευρώπης.


— Ο αγώνας θα ξεκινήσει μπροστά από το γήπεδο του Τρίτωνα στα Σεπόλια. Η αφετηρία επιλέχτηκε τυχαία και αν όχι, τι συμβολίζει για σας;

Γ. & Θ.: Κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η επιλογή της αφετηρίας του AntetokounBros 5K Run! Αρχικά, θέλουμε να «φωτίσουμε» τη γειτονιά μας, τα Σεπόλια. Δυστυχώς, τα «φώτα» στρέφονται προς τα δω μόνο όταν συμβαίνει κάτι κακό. Ωστόσο, ο λόγος που επιλέξαμε το γήπεδο του Τρίτωνα είναι καθαρά συμβολικός.

Θέλουμε να δείξουμε σε όλους ότι δεν έχει σημασία από πού ξεκινάει κάποιος το «ταξίδι» για την πραγματοποίηση των ονείρων του. Η αφετηρία είναι πάντα το σημείο αναφοράς στη ζωή του ανθρώπου. Είναι αυτό που σε βοηθάει να παραμένεις προσγειωμένος και σε κρατά σε επαφή με την πραγματικότητα. Ταυτόχρονα, σε γεμίζει κουράγιο και πίστη να συνεχίσεις το ταξίδι προς την επίτευξη των στόχων σου.

— Όσο μακριά κι αν πάνε τα αδέρφια Αντετοκούνμπο, όπου κι αν βρίσκονται, φαίνεται πως πάντα επιστρέφουν στα μέρη όπου μεγάλωσαν. Τι είναι αυτό που σας τραβάει πίσω; Γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν έχετε περάσει εύκολα εδώ.

Γ. & Θ.: Εδώ είναι η πατρίδα μας. Στην Ελλάδα βρίσκεται το σπίτι μας, η γειτονιά μας και οι φίλοι μας. Τα βιώματα και οι αναμνήσεις μας δεν παύουν να είναι αυτά που έχουν διαμορφώσει τον χαρακτήρα μας.

Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο: «Είμαστε όλοι αδέρφια» Facebook Twitter
Ως οικογένεια, έχουμε εισπράξει πολλή αγάπη από τον περίγυρό μας και είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή είναι η λύση για όλα. Πιο πολλά είναι αυτά που μας ενώνουν και δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

— Ο δικός σας αγώνας δρόμου μέχρι εδώ ήταν σπριντ ή μαραθώνιος; Τι θα συμβουλεύατε κάποιον που θέλει να ακολουθήσει τα δικά σας βήματα; Να πάει σιγά-σιγά ή να τρέξει με όλες του τις δυνάμεις;

Γ. & Θ.: Σπεύδε βραδέως, όπως έλεγε και ένας προπονητής μας. Κάθε μέρα που περνά δεν γυρίζει πίσω, οπότε οφείλεις να βάζεις τα δυνατά σου καθημερινά, ανεξάρτητα από αυτό με το οποίο ασχολείσαι. Παράλληλα, τα βήματά σου πρέπει να είναι σταθερά, σίγουρα και χωρίς βιασύνη. Εάν βάζεις μυαλό και καρδιά σε ό,τι κάνεις, χωρίς να παρεκκλίνεις από τις αρχές σου, σίγουρα θα βγεις κερδισμένος.

— Το φετινό σύνθημα είναι το «We Are All Bros». Μπορούμε πράγματι μέσω του αθλητισμού να υπερβούμε στερεότυπα και εμπόδια; Και αν ναι, τι χρειάζεται; Αθλητές σαν εσένα και τον Θανάση δίνουν το παράδειγμα;

Γ. & Θ.: Τα στερεότυπα είναι για να καταρρίπτονται και μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να το κάνουμε, αν έρθουμε πιο κοντά, ξοδέψουμε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο μας για να ακούσουμε τον διπλανό μας και να μπούμε έστω για λίγο στη θέση του. Τότε μόνο μπορούν να προκύψουν καλά πράγματα για την κοινωνία μας. Εμείς, ως οικογένεια, έχουμε εισπράξει πολλή αγάπη από τον περίγυρό μας και είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή είναι η λύση για όλα. Πιο πολλά είναι αυτά που μας ενώνουν και δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

— Αν συμπληρωθούν και οι 3.500 συμμετοχές, σημαίνει ότι για ένα απόγευμα οι δρόμοι της Αθήνας θα γεμίσουν με ανθρώπους που επιζητούν μια πιο ανοιχτή κοινωνία πολιτών. Πώς θα σας κάνει να νιώσετε αυτό;

Γ. & Θ.: Αν, ως οικογένεια, καταφέρουμε να εμπνεύσουμε έστω και έναν άνθρωπο να αλλάξει τον τρόπο σκέψης του και να έρθει να τρέξει μαζί μας στο AntetokounBros 5K Run, θα αντλήσουμε σίγουρα κουράγιο για να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε τους νέους να ζήσουν σε μια ελεύθερη κοινωνία και να ξεπεράσουν τα εμπόδια και τις δυσκολίες μέσω του αθλητισμού.

Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο: «Είμαστε όλοι αδέρφια» Facebook Twitter
Κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η επιλογή της αφετηρίας του AntetokounBros 5K Run! Αρχικά, θέλουμε να «φωτίσουμε» τη γειτονιά μας, τα Σεπόλια.

— Εκτός από τον αγώνα, υπάρχει και η πρόκληση του 34Κ στο Nike Running App, μέσω του οποίου οι δρομείς καλούνται να τρέξουν 34 χλμ. σε έναν μήνα για να «ξεκλειδώσουν» το σήμα «We Are All Bros». Μόλις συμπληρωθούν 10.000 σήματα, η Nike θα προσφέρει 10.000 ευρώ στην Κιβωτό του Κόσμου. Αν δεν τους αρκεί αυτό, τι θα λέγατε εσείς στον κόσμο για να τον ενθαρρύνετε να τρέξει;

Γ. & Θ.: Στενοχωριόμαστε κάθε φορά που ακούμε τους «σοφούς γέροντες» περασμένων γενεών να κατηγορούν εμάς τους νεότερους ότι αδιαφορούμε για τα κοινά, λέγοντας ότι είμαστε η γενιά του καναπέ και αλλά πολλά απαξιωτικά... Σας προσκαλούμε όλους στο AntetokounBros 5K Run το Σάββατο 7 Ιουλίου στις 20:00 για να δώσουμε ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι είμαστε εδώ, παρόντες, και, πάνω απ' όλα, να φωνάξουμε δυνατά «We Αre Αll Βros»! Λάβετε μέρος τώρα, μπαίνοντας στο myrace.gr/antetokounbros.html.

Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο: «Είμαστε όλοι αδέρφια» Facebook Twitter
Kάθε χρόνο επιστρέφουν εδώ, στην Αθήνα, στη γειτονιά τους, για να θυμίζουν σε όλους από πού ξεκίνησαν

Ιnfo:

AntetokounBros 5K Run

Σάββατο 7 Ιουλίου

20:00, Σεπόλια

Τα έσοδα των συμμετοχών του αγώνα θα διατεθούν για την ενίσχυση της ΜΚΟ Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού Κιβωτός του Κόσμου.

Ακολουθήστε τους AntetokounBros στο Instagram: giannis_an34 & thanasis_ante43
#antetokounbros

#weareallbros

Κλείστε τη θέση σας στο myrace.gr/antetokounbros.html

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ